Anorymous Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 φίλε anorymous τα panadol flu και όλα αυτά του είδους , τουλάχιστον σε μένα που έχω πραγματικά σοβαρό πρόβλημα, μου σταματούν την καταρροή αλλά υπάρχει μία πολλή σοβαρότερη παρενέργεια. μου βουλώνει τη μύτη και απλώς δεν ξεβουλώνει με τίποτα μετά. για να ξεβουλώσει θέλει τουλάχιστον 2 εβδομάδες με κορτιζονούχο φάρμακο. για το λόγο αυτό σταμάτησα και αυτά εκτός των αποσυμφορητικών. Λοιπόν αυτό έπαθα προχθές πήρα παναντολ και βούλωσε αλλά πολύ άσχημα έπαιρνα ανάσα από το στόμα, ευτυχώς πήγε ο αδερφς μου και μου πήρε ντεξαριν. Δύο φορές έβαλα και είμαι περδίκι.
Gary_Kokkin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Το panadol το απλο ειναι πιο ελαφρυ ,και για ξεβουλωμα μυτης εισπνοες από υδρατμους απο ζεστο νερο
corsair04 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 δυστυχώς έχει έλλειψη που να το βρεις πλέον
Vaggelisioan Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Εγω εχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν με έχουν βοηθήσει ποτέ. Ειμαι με οτριβιν και το χρησιμοποιώ σχεδόν 5 χρόνια με χρήση καθημερινή και κάποιες φορές μια φορά ανα δύο μέρες
tzelen Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Εγω εχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν με έχουν βοηθήσει ποτέ. Ειμαι με οτριβιν και το χρησιμοποιώ σχεδόν 5 χρόνια με χρήση καθημερινή και κάποιες φορές μια φορά ανα δύο μέρες Φίλε σου προτείνω να το κόψεις με μαχαίρι. Χρησιμοποιούσα otrivin καθημερινά για χρόνια και το αποτέλεσμα είναι φαρμακευική ρινίτιδα. Φυσιολογικός ορός και οπωσδήποτε επίσκεψη σε ΩΡΛ.
corsair04 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Φίλε σου προτείνω να το κόψεις με μαχαίρι. Χρησιμοποιούσα otrivin καθημερινά για χρόνια και το αποτέλεσμα είναι φαρμακευική ρινίτιδα. Φυσιολογικός ορός και οπωσδήποτε επίσκεψη σε ΩΡΛ. δεν κάνουν τίποτα δυστυχώς
-Dimitris- Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Εγω εχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν με έχουν βοηθήσει ποτέ. Ειμαι με οτριβιν και το χρησιμοποιώ σχεδόν 5 χρόνια με χρήση καθημερινή και κάποιες φορές μια φορά ανα δύο μέρες Φαρμακευτικη Ρινιτιδα. Αυτο που μπορεις να κανεις, χωρις να χρεωθεις επισκεψη σε ΩΡΛ, ειναι να παρεις ορο απο ενα φαρμακειο του ενος λιτρου. Με συρριγα να ριξεις ενα καινουριο μπουκαλακι otrivin 25ml και να το αραιωσεις. Πετας τη βελονα και χρησιμοποιεις τη συρριγα για πλυσεις στη μυτη με το αραιωμενο otrivin με τον ορο. Η μυτη θα αποσυμφορειται και θα χρησιμοποιεις μικροτερη δοση του αγγειοσυσπαστικου. Οταν φτασεις σε σημειο να αναπνεεις πολυ καλα μονο με το αραιωμενο διαλυμα, θα το χρησιμοποιεις λιγοτερο συχνα μεχρι να το σταματησεις τελειως. Το καλυτερο ειναι να επισκευτεις εναν ωτορινολαρυγγολόγο. Οταν σταματησεις τη συστιματικη χρηση των αγγεισυσπαστικων, θα λειτουργουν τα υπολοιπα φαρμακα κατα του κρυολογηματος (panadol cold and flu, comtrex cold κα)
Vaggelisioan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Φαρμακευτικη Ρινιτιδα. Αυτο που μπορεις να κανεις, χωρις να χρεωθεις επισκεψη σε ΩΡΛ, ειναι να παρεις ορο απο ενα φαρμακειο του ενος λιτρου. Με συρριγα να ριξεις ενα καινουριο μπουκαλακι otrivin 25ml και να το αραιωσεις. Πετας τη βελονα και χρησιμοποιεις τη συρριγα για πλυσεις στη μυτη με το αραιωμενο otrivin με τον ορο. Η μυτη θα αποσυμφορειται και θα χρησιμοποιεις μικροτερη δοση του αγγειοσυσπαστικου. Οταν φτασεις σε σημειο να αναπνεεις πολυ καλα μονο με το αραιωμενο διαλυμα, θα το χρησιμοποιεις λιγοτερο συχνα μεχρι να το σταματησεις τελειως. Το καλυτερο ειναι να επισκευτεις εναν ωτορινολαρυγγολόγο. Οταν σταματησεις τη συστιματικη χρηση των αγγεισυσπαστικων, θα λειτουργουν τα υπολοιπα φαρμακα κατα του κρυολογηματος (panadol cold and flu, comtrex cold κα) Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου φιλε. Θα το δοκιμασω να δω πως θα παει..
insomnia888 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Τα Χριστούγεννα πήρα ένα φοβερό κρυολόγημα και το βράδυ χρειαστηκα Ronal επειδή η μύτη ήταν βουλωμενη σε απίστευτο βαθμό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ. Με ανακούφιζε άμεσα αλλά έκτοτε όταν κοιμάμαι ξυπνάω λόγω ξηροστομιας. Να σχετίζεται?
Vapir Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Τα Χριστούγεννα πήρα ένα φοβερό κρυολόγημα και το βράδυ χρειαστηκα Ronal επειδή η μύτη ήταν βουλωμενη σε απίστευτο βαθμό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ. Με ανακούφιζε άμεσα αλλά έκτοτε όταν κοιμάμαι ξυπνάω λόγω ξηροστομιας. Να σχετίζεται? κ εγώ Ronal έχω , το χρησιμοποιώ μόνο αν είναι τελείως βουλωμένη η μύτη και έχει άμεσο αποτέλεσμα. Προσωπικά πέρα απ τις 4-5 μέρες σερί δεν το χρησιμοποιώ κ ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα , αυτό που λες με την ξηροστομία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα βουλώματος της μύτης στον ύπνο σου , δεν μου έρχεται τίποτα άλλο στο μυαλό. Εντομεταξύ οι οδηγίες του λένε Το Ronal, κατανέμεται ομοιόμορφα στην ρινική βλενογγόνο. Έχει αποτελεσματική σύνθεση χωρίς κορτιζόνη. Απελευθερώνει γρήγορα την αναπνοή. Αρκούν 2-3 ψεκασμοί/ρουθούνι 2 φορές την ημέρα (πρωί - βράδυ) όχι περισσότερο από 7 ημέρες. τις ακολούθησες ? 2
insomnia888 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 κ εγώ Ronal έχω , το χρησιμοποιώ μόνο αν είναι τελείως βουλωμένη η μύτη και έχει άμεσο αποτέλεσμα. Προσωπικά πέρα απ τις 4-5 μέρες σερί δεν το χρησιμοποιώ κ ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα , αυτό που λες με την ξηροστομία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα βουλώματος της μύτης στον ύπνο σου , δεν μου έρχεται τίποτα άλλο στο μυαλό. Εντομεταξύ οι οδηγίες του λένε Το Ronal, κατανέμεται ομοιόμορφα στην ρινική βλενογγόνο. Έχει αποτελεσματική σύνθεση χωρίς κορτιζόνη. Απελευθερώνει γρήγορα την αναπνοή. Αρκούν 2-3 ψεκασμοί/ρουθούνι 2 φορές την ημέρα (πρωί - βράδυ) όχι περισσότερο από 7 ημέρες. τις ακολούθησες ? Τρεις μέρες το έπαιρνα μόνο βράδυ. Τελευταία φορά το χρησιμοποιούσα το καλοκαίρι πάλι βράδυ , αραιά και πού, όταν μάλλον λόγω ζέστης ξυπνούσα με τη μύτη βουλωμενη. Δεν ξέρω αν έμεινε κουσουρι από την ίωση ή είναι απλά συγκυρία με το κρυολόγημα και κρύβει κάτι άλλο πχ διαβήτης που διάβασα κάπου. Thanks! 1
Baator Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Η ξηροστομία είναι επειδή όλο το βράδυ μένεις με ανοικτό το στόμα για να αναπνέεις από εκεί, μιας και είναι βουλωμένη η μύτη. Προβλεπόμενο φαινόμενο. Τώρα γιατί είναι βουλωμένη η μύτη και αναγκάζεσαι να αναπνέεις από το στόμα...χρειάζεται ΩΡΛ να στο πει.
Aristotle Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Χρησιμοποιώ το dexa rhinaspray εδώ και 1,5 χρόνο επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να αναπνεύσω χώρις αυτό.Χθές πήγα να το πάρω πάλι από φαρμακείο αλλά μου είπαν πως υπάρχει έλλειψη. Πήρα τα μισά φαρμακεία της Αθήνας και δεν το έβρισκα πουθενά..... Γι'αυτό και αποφάσισα να το κόψω, ευκαιρία είναι. Έχω πάει σε ΩΡΛ ο οποίος μου πρότεινε εγχείρηση σε ρινικές κόγχες, αλλά για να την κάνω δεν πρέπει να έχω χρησιμοποιήσει το σπρέι για τουλάχιστον 2 μήνες πριν. Επίσης με παρέτρεψε σε αλλεργιολόγο ο οποίος μου έδωσε Aerius και Nasonex ενώ περιμένω τα αποτελέσματα αλλεργιολογικών εξετάσεων.Ερώτηση μου είναι, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει να μπορώ να αναπνεύσω τουλάχιστον το βράδυ για να μπορώ να κοιμηθώ; Το nasonex και το aerius δεν κάνουν τίποτα, ενώ χρησιμοποιώ και Neilmed Sinus Rinse το οποίο βοηθάει πολύ ελάχιστα. Ταινίες και ronal είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλα δεν βοήθησαν.
Baator Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Χρησιμοποιώ το dexa rhinaspray εδώ και 1,5 χρόνο επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να αναπνεύσω χώρις αυτό. Χθές πήγα να το πάρω πάλι από φαρμακείο αλλά μου είπαν πως υπάρχει έλλειψη. Πήρα τα μισά φαρμακεία της Αθήνας και δεν το έβρισκα πουθενά..... Γι'αυτό και αποφάσισα να το κόψω, ευκαιρία είναι. Έχω πάει σε ΩΡΛ ο οποίος μου πρότεινε εγχείρηση σε ρινικές κόγχες, αλλά για να την κάνω δεν πρέπει να έχω χρησιμοποιήσει το σπρέι για τουλάχιστον 2 μήνες πριν. Επίσης με παρέτρεψε σε αλλεργιολόγο ο οποίος μου έδωσε Aerius και Nasonex ενώ περιμένω τα αποτελέσματα αλλεργιολογικών εξετάσεων. Ερώτηση μου είναι, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει να μπορώ να αναπνεύσω τουλάχιστον το βράδυ για να μπορώ να κοιμηθώ; Το nasonex και το aerius δεν κάνουν τίποτα, ενώ χρησιμοποιώ και Neilmed Sinus Rinse το οποίο βοηθάει πολύ ελάχιστα. Ταινίες και ronal είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλα δεν βοήθησαν. Εμένα πριν την επέμβαση μου είχε πει για 1 μήνα με 40 μέρες "αποτοξίνωση" και ήταν μαρτύριο. Μου είχε δώσει όλα αυτά που αναφέρεις για να βοηθήσουν και καλά, συν άλλα πόσα που πήρα, αλλά τελικά κανένα δεν έκανε τίποτα απολύτως. Ετοιμάσου για μεγάλη ταλαιπωρία αυτές τις μέρες. Όπως και να 'χει, πρέπει να γίνει. Δεν είναι λύση τα Dexa και τα Otrivin, όσο νωρίτερα τα κόψεις, τόσο καλύτερα. Μαρτύριο, αλλά αξίζει. Πάντως, ξαναλέω, από Nasonex κτλ. μην περιμένεις να δεις καμιά βοήθεια, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους είναι, για να μην έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως το έκοψες "μαχαίρι" και να αντέξεις αυτές τις 40 (60;) μέρες. 1
aleilo03 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Προβλημα κι εγω με την κογχες για πολλα χρονια με αποτελεσμα να χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση επι 10 χρονια otrivin..Επειδη η κατασταση δεν πηγενε αλλο αποφασισα την επεμβαση με ραδιοσυχνοτητες..Το προβλημα δεν λυθηκε τελειως γιατι παλι βουλωνε η μυτη με αποτελεσμα σε καποιο συναχι να κοντευω να σκασω..Ετσι κατεφυγα στο dexa που με ανακουφιζε σε δευτερολεπτα και πλεον δεν μπορω να κοιμηθω χωρις αυτο..Το θεμα ειναι οτι πλεον εχει ελειψη και θελω να ρωτησω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο (οτριβιν-ροναλ-νεοπριφεν κτλ κτλ δεν μου κανουν απολυτως τιποτα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις