linkin Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Kαλησπερα παιδες. Αποφασισα πριν λιγο καιρο να στησω ενα PCακι στο σαλονι μου το οποιο θα χρησιμοποιειται για browsing, ταινιες αλλα και αρκετο gaming. Το κουτακι που επελεξα ειναι το elite 130 m-itx της cooler master λογο της δυνατοτητας χρησης full sized τροφοδοτικων και μεγαλων καρτων γραφικων. Το συγκεκριμενο κουτακι εχει μονο 2 θεσεις για ανεμιστηρια(1 120αρι και 1 80αρι) τα οποια, λογο του μικρου χωρου και την απουσια λυσεων για cable management, θα εχουν σοβαρες δυσκολιες να κρατησουν τις θερμοκρασιες χαμηλα μετα απο πολυωρο gaming. Aποφασισα να προσθεσω 2 ανεμιστηρακια εξωτερικα, στο πλαι και απο πανω, ωστε να βοηθησω λιγο την κατασταση. Τα εξτρα ανεμιστηρακια (μαζι με τα ηδη υπαρχοντα) θα συνδεθουν σε fan controller. To προβλημα ειναι ποιος ειναι ο ευκολοτερος τροπος να το κανω? Τα panels εχουν τρυπες ωστε να μπαινοβγαινει ο αερας παθητικα (οπως φαινεται και στις φωτο) αλλα οχι τρυπες καταλληλες να υποδεχτουν ανεμιστηρακια? Αρα? Πως το κανω? Κανω δικες μου τρυπες με τρυπανακι? Υπαρχει καποιος αλλος λιγοτερο επωδυνος τροπος? Ιδεες, προτασεις, συμβουλες καλοδεχουμενες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 η γνωμη μου ειναι να παρεις εναν ποιοτικο 120αρη ανεμιστηρα και εναν ποιοτικο 80αρη και να αλλαξεις αυτους του κουτιου.μια χαρα θα κανουν την δουλεια τους.και επισης υπαρχουν τροφοδοτικα σχετικα φθηνα πλεον που ειναι semi modular.κοιταξε και αυτα.τι κομματια θα βαλεις μεσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 η γνωμη μου ειναι να παρεις εναν ποιοτικο 120αρη ανεμιστηρα και εναν ποιοτικο 80αρη και να αλλαξεις αυτους του κουτιου.μια χαρα θα κανουν την δουλεια τους.και επισης υπαρχουν τροφοδοτικα σχετικα φθηνα πλεον που ειναι semi modular.κοιταξε και αυτα.τι κομματια θα βαλεις μεσα? Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου φιλε μου. Αρχικα το πλανο ηταν για fx-8320 αλλα δυστυχως δεν υπαρχει m-itx am3+ mobo. Αναγκαστικα θα παω ειτε σε x4 760k ειτε σε i5 4670 αν νιωσω οτι δεν με καλυπτει ο πρωτος. Μετα τα κλασικα, 8gb ram, ssd + hdd και μαλλον μια 760ti. Σιγουρα θα αντικαταστησω τα μαμα ανεμιστηρακια με πιο ποιοτικα, ωστοσο πιστευω οτι χρειαζεται τουλαχιστον αλλο 1 ωστε να ειμαι πιο ασφαλης με θερμοκρασιες. Εχω την λοξα με μου τις temp και προφανως η επιλογη ενος mid tower θα ηταν πολυ καλυτερη αλλα ο χορος μου ειναι αρκετα περιορισμενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 επειδη και εγω εχω την λοξα μου με τις θερμοκρασιες,μια χαρα θα εισαι με το να αντικαταστησεις τους μαμα με αλλους ποιοτικους. το κουτι λεει για μεγιστο υψος ψυχτρας cpu στα 65mm. δες αυτη την ψυχτρα RAIJINTEK ZELOS 19.90 € που εχεις 44mm υψος.λογικο θα χωραει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavatzoulas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 επειδή αγόρασα πριν 2 μήνες το συγκεκριμένο κουτι και είμαι παρα πολύ ικανοποιημένος θα ήθελα μόνο να σε προειδοποιήσω σχετικά με το χώρο για τη καρτα γραφικών και τη motherboard και εξηγούμαι: στο σύστημα της υπογραφής μου εχω την εξής mobo ASRock H61M-VG3 η οποία αν και mini itx έχει 2 pci, τι σημαίνει αυτο; αν θες να βάλεις κάποια καλή καρτα γραφικών αγόρασε μια mobo που να έχει μόνο μια pci γιατί διαφορετικά δεν θα χωράει στο βάθος η καρτα γραφικών, εγώ αναγκάστικα στην nvidia 640 και έκανα ενα χειρουργείο για να μειώσω το βάθος από τα 4,5cm στα 2.5cm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 επειδη και εγω εχω την λοξα μου με τις θερμοκρασιες,μια χαρα θα εισαι με το να αντικαταστησεις τους μαμα με αλλους ποιοτικους. το κουτι λεει για μεγιστο υψος ψυχτρας cpu στα 65mm. δες αυτη την ψυχτρα RAIJINTEK ZELOS 19.90 € που εχεις 44mm υψος.λογικο θα χωραει. Μωρε μια χαρα θα ειμαι, αλλα αμα μπορω να προσθεσω αλλον 1 ή 2 γιατι να μην το κανω? Ειναι μικρο το κουτακι και στουπωνει γρηγορα με ζεστο αερα καθως δεν εχει και επιλογες για σωστο airflow. Tην εχεις δοκιμασει την συγκεκριμενη ψυκτρα? Ολοι λενε τα καλυτερα για την noctua NH-L9i αλλα δεν βρισκω κανα συγκριτικο με low profile coolers. επειδή αγόρασα πριν 2 μήνες το συγκεκριμένο κουτι και είμαι παρα πολύ ικανοποιημένος θα ήθελα μόνο να σε προειδοποιήσω σχετικά με το χώρο για τη καρτα γραφικών και τη motherboard και εξηγούμαι: στο σύστημα της υπογραφής μου εχω την εξής mobo ASRock H61M-VG3 η οποία αν και mini itx έχει 2 pci, τι σημαίνει αυτο; αν θες να βάλεις κάποια καλή καρτα γραφικών αγόρασε μια mobo που να έχει μόνο μια pci γιατί διαφορετικά δεν θα χωράει στο βάθος η καρτα γραφικών, εγώ αναγκάστικα στην nvidia 640 και έκανα ενα χειρουργείο για να μειώσω το βάθος από τα 4,5cm στα 2.5cm. Σε ευχαριστω φιλαρακι για τις συμβουλες ωστοσο αφου σε βρηκα ευκαιρο, θα σε γεμισω ερωτησεις! α) Τσεκαρα αυτο που λες και εχεις δικιο. Αν εχεις τον χρονο, βαλε και μια φωτο να παρω ματι. β) Τα φανς σε τι διαταξη τα εχεις και τι θερμοκρασιες βλεπεις σε idle και full load? γ) Ποιο psu εχεις χρησιμοποιησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavatzoulas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μωρε μια χαρα θα ειμαι, αλλα αμα μπορω να προσθεσω αλλον 1 ή 2 γιατι να μην το κανω? Ειναι μικρο το κουτακι και στουπωνει γρηγορα με ζεστο αερα καθως δεν εχει και επιλογες για σωστο airflow. Tην εχεις δοκιμασει την συγκεκριμενη ψυκτρα? Ολοι λενε τα καλυτερα για την noctua NH-L9i αλλα δεν βρισκω κανα συγκριτικο με low profile coolers. Σε ευχαριστω φιλαρακι για τις συμβουλες ωστοσο αφου σε βρηκα ευκαιρο, θα σε γεμισω ερωτησεις! α) Τσεκαρα αυτο που λες και εχεις δικιο. Αν εχεις τον χρονο, βαλε και μια φωτο να παρω ματι. β) Τα φανς σε τι διαταξη τα εχεις και τι θερμοκρασιες βλεπεις σε idle και full load? γ) Ποιο psu εχεις χρησιμοποιησει? Το απογευμα που θα γυρισω σπιτι θα σου ανεβασω μερικες φωτο για να δεις ακριβως τι παιζει με τη καρτα γραφικων και τη χωτοταξικη κατασταση στο εσωτερικο του κουτιου μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavatzoulas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 καλησπερα, δεν σε ξεχασα απλα επρεπε να περιμενω να τελειωσει μια πανοραμικη φωτογραφια το rendering. σου ανεβαζω μερικες φωτο δυστηχως ειναι απο το κινητο αλλα θα παρεις μια ιδεα τι παιζει με τη καρτα γραφικων (αναγκαστικα και μειωσα το υψος της ψυχτρας κατα 2εκατοστα για να χωρεσει ακριβως). απο θερμοκρασιες σε idle κατασταση ειναι 27 βαθμους και φτανει μεχρι 31/32 με ιντερνετ youtube η καμια ταινεια ενω οταν πεφτει rendering με τα προγραμματα για panorama photo η για enconding cd music σε flac or mp3 φτανει τους 68 βαθμους. τα ανεμιστηρακια ειναι ολα στοκ καποια στιγμη θα αλλαξω αυτο το επεξεργαστη να βαλω καποιο καλυτερο (δεν εχω ασχοληθει με OC απλα θα ηθελα κατι ποιο ποιοτικο/ ισως καποια ετοιμη λυση water με δωδεκαρι ανεμιστηρακι). απο χωρο οπως βλεπεις ειμαι σχεδον στα ορια με τους 3 δισκους ( 1ssd 90gb windows, 1 3,5hd 2tb, 1 2.5hd 500gb) ααα και κατι πολυ βασικο ετοιμασου για πολυ σκονη, το μπροστινο ανεμιστηρακι το εχω να ρουφαει αερα απο εξω προς τα μεσα του κουτιου οποτε ετοιμασου ναθε εβδομαδα να καθαριζεις!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Εισαι πολυ ωραιος ρε μαν! Το γουσταρω πολυ αυτο το κουτακι αλλα με χαλαει το οτι δεν εχει που να καβατζωσεις τα καλωδια και ειναι μες στην μεση! Eχεις σκεφτει να παρεις τιποτα dust screens? Θα σε βολεψει πολυ με την σκονη. 1 συμβουλη και 1 αγγαρεια! Συμβουλη: Γυρνα το τροφοδοτικο σου 180 μοιρες ωστε να ρουφαει αερα απο εξω και να τον βγαζει πισω. Ετσι οπως το εχεις τωρα ρουφαει ολη την ζεστη απο την cpu (αλλα ισως να το εχεις επιτηδες ετσι!). Αγγαρεια: θα μου εκανες τεραστια χαρη αμα μπορουσες να μετρησεις τις διαστασεις του πλαινου και του πανω μερους του κουτιου στα σημεια οπου υπαρχουν οι "γριλιες". Εχω ψαξει αρκετα στο νετ αλλα δεν εχω βρει πουθενα διαστασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavatzoulas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Το τροφοδοτικο το εχω γυρισει ετσι ωστε να τραβαει το ζεστο αερα απο το εσωτερικο του κουτιου και κυριως πανω απο τη cpu και να το βγαζει εξω τωρα για τις διαστασεις.... κορυφη κουτιου 13χ17cm πλαινα 26χ10cm αν σκεφτεσαι να προσθεσεις ανεμιστηρακια στα σημεια που εχει τρυπες το κουτι για παθητικη ψυξη απλα το ξεχνας.... στη πανω πλευρα ειναι ακριβως διπλα το τροφοδοτικο και μια οριζοντια μπαρα, στα πλαινα σε εμποδιζει η καρτα γραφικων που ερχεται σχεδον προσωπο. μοναδικη λυση ισως η πλευρα που εχει το μικρο ανεμιστηρακι 8cm να το ξηλωσεις και να κανεις κατασκευη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Το τροφοδοτικο το εχω γυρισει ετσι ωστε να τραβαει το ζεστο αερα απο το εσωτερικο του κουτιου και κυριως πανω απο τη cpu και να το βγαζει εξω τωρα για τις διαστασεις.... κορυφη κουτιου 13χ17cm πλαινα 26χ10cm Eισαι τεραστιος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 ετσι οπως το εχεις το τροφοδοτικο σου ομως,τραβαει τον αερα που θα τραβουσε ο ανεμιστηρας της cpu.και μαντεψε τι συμβαινει οταν προσπαθουν 2 ανεμιστηρες να τραβηξουν αερα απο το ιδιο σημειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Kavatzoula νομιζω οτι εχει δικιο ο Thanos. Μηπως να γυρναγες 180 μοιρες το psu σου και να εβαζες τον 80αρι στο πλαι να βγαζει την ζεστη εξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavatzoulas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 ετσι οπως το εχεις το τροφοδοτικο σου ομως,τραβαει τον αερα που θα τραβουσε ο ανεμιστηρας της cpu.και μαντεψε τι συμβαινει οταν προσπαθουν 2 ανεμιστηρες να τραβηξουν αερα απο το ιδιο σημειο. οπως ανεφερα προηγουμενως οι θερμοκρασιες ειναι σε idle κατασταση ειναι 27 βαθμους και φτανει μεχρι 31/32 με ιντερνετ youtube η καμια ταινεια ενω οταν πεφτει rendering με τα προγραμματα για panorama photo η για enconding cd music σε flac or mp3 (καμια 1000 τραγουδια δηλαδη κανα δυωρο) φτανει τους 68 βαθμους και με στοκ ανεμιστηρακι.(το μπροστινο σπρωχνει αερα απο εξω προς τα μεσα, το μικρο 8αρη σπρωχνει και αυτο αερα απο εξω προς τα μεσα και το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου σπρωχνει τον αερα απο μεσα προς τα εξω) σιγουρα θελω να κανω αναβαθμιση και να βαλω μια καλυτερη ψυχτρα low profile με max υψος 6.4cm η μια καλη watercool με ανεμιστηρακι 12αρη. αν εχετε να προτεινετε κατι καλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 http://www.tomshardware.com/reviews/low-profile-heat-sink-mini-itx,3639.html Εδω εισαι! H zalman πρεπει να χωραει οριακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα