niklakis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Έχω Wind εδω και 2-2,5 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο που άρχισα να παίζω online παιχνίδια μου έχει βγάλει την ψυχή. Η σύνδεση είναι ασταθής ακόμα και τις καθημερινές (αν και δεν είναι τόσο ενοχλητικό) αλλά αφτο που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το ping. Τι ευρωπαϊκούς, τι ελληνικούς σερβερ το ping αυξομειώνεται τρελά. Αν και δεν είναι και τόσο καλό έτσι και αλλιώς (55 ping min.) ανεβαίνει στο 255 και ξανακατεβαίνει όλη μέρα και συνεχώς. Σπάνια βρίσκω στιγμές που το ping να είναι σταθερό. Πληρώνουμε για 24αρι ιντερνετ και τηλέφωνο (αν και η ταχύτητα συνήθως είναι 6-10 mbps, πράγμα που δεν με ενοχλεί παρά πολύ όσον αφορά την ταχύτητα απλά το ότι χαραμίζονται χρήματα) και όσες φορές έχουμε πάρει την εταιρεία οι απαντήσεις είναι απο σενάριο και δεν βοηθούν (αναβάθμισε ρουτερ, άλλαξε κανάλι κλπ.). Θα ήθελα να μάθω γνώμες για το πια εταιρεία είναι η καλύτερη για Θεσσαλονίκη και με το πιο χαμηλό ping, και τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω το ping γενικά. Ευχαριστώ. EDIT: Για συμβουλές όσον αφορά εταιρίες και πακέτα θα ήθελα μια οικονομική επιλογή, αλλά και πιο ακριβές μπορείτε να τις αναφέρεται.
tiropitas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 αν θες να αλλάξεις εταιρεία και να παίζεις δυνατά τα παιχνίδια με χαμηλά pings κοίτα προς forthnet που έχει χαμηλά pings και χωρίς αποσυνδέσεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 πράγματι, ως δια μαγείας ότι πρόβλημα υπάρχει στον χαλκό και προκαλεί DCs/αποσυγχρονισμούς θα εξαφανιστεί επειδή πήγε σε άλλον ISP niklakis μπες μια στο menu του router και postαρε τα line stats σου... 1
niklakis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δεν έχει συγκεκριμένη επιλογή το router μου. Όσον αφορά διαγνωστικά γραμμής βρήκα αυτό (όνομα της καρτέλας ήταν internet flux): Rate (Up/Down) 1021/14311 kbps Noise Margin (Up/Down) 11.6/8.7 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 12.6/21 dB Output Power (Up/Down) 12/17.5 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1076/15124 kbps Interleave depth 8 Annex Type AnnexA CRC errors 223 και ένα τεστ για ping με τα εξής αποτελέσματα: PING www.google.com (173.194.113.242): 64 data bytes 72 bytes from 173.194.113.242: icmp_seq=0 ttl=55 time=560.7 ms 72 bytes from 173.194.113.242: icmp_seq=1 ttl=55 time=168.3 ms 72 bytes from 173.194.113.242: icmp_seq=2 ttl=55 time=193.7 ms --- www.google.com ping statistics --- 3 packets transmitted, 3 packets received, 0% packet loss round-trip min/avg/max = 168.3/307.5/560.7 ms το ping μου θέλω να αναφέρω ότι κατεβαινει μέχρι και 55 ms άλλα αυξομειώνεται απίστευτα 24/7 αν και καθημερινές η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. Επίσης στο δίκτυο μου συνδέονται αρκετές συσκευές (αν και μερικές όχι σχεδόν όλη μέρα) κάνα δυο ταμπλετ, μια τηλεόραση και τρεις υπολογιστές (1 ethernet, 2 wireless, συμπεριλαμβανομένων τον δικό μου στα wireless, αν και ένα τεστ που έκανα εδειξε ότι το router μου προσθέτει μόνο 2 ms αν και δεν γνωρίζω αν προκαλεί αυτό τις τρελές αυξομειώσεις). Το ρουτερ μου είναι το ZTE ZXV10 H108L άμα χρειαστεί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 δεν δοκιμάζεις και με ethernet να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν φταίει το wifi?
niklakis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δυστυχώς ο υπολογιστής είναι σταθερός και γραμμή έχει μόνο στο σαλόνι και σε ένα άλλο δωμάτιο (όχι το δικό μου). Καμιά άλλη ιδέα; Ο μόνος τρόπος για να συνδεθώ στο ρουτερ είναι μέσω wi-fi.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 για να αποκλείσεις πρόβλημα του wifi μάλλον όχι, μόνο ethernet... υποθέτω ότι τις ώρες που παίζεις και βλέπεις την αύξηση στο ping η γραμμή είναι idle, δεν surfάρει/κατεβάζει/whatever κάποιος άλλο παράλληλα...
niklakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Θέλω να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά τους ISP και την αξιοπιστία τους αναλόγως με περιοχή. Εγώ μένω Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα Χαριλάου και όπως είπα και προηγουμένως έχω wind και η σύνδεση μου ειναι πάρα πολύ ασταθής. Θέλω εντυπώσεις για ISP's (πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το ping) από άτομα που μένουν Θεσσαλονίκη (άμα καποιος ειναι Χαριλάου ακόμα καλύτερα). Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2014 από niklakis
niklakis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Έκανα δοκιμή συνδέοντας το pc κατευθείαν στο ρουτερ (ειναι σταθερός και ήταν δύσκολο, αλλά τα κατάφερα) και η αστάθεια του ping ήταν ακριβός η ίδια. Επίσης δοκίμασα απο άλλο pc για να δω μήπως είχα εγώ πρόβλημα αλλά τα ίδια. Αν και δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα τουλάχιστον γνωρίζω ότι δεν φταίει ο υπολογιστής μου. Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω για να διαπιστώσω άμα το πρόβλημα ειναι απο μέρος μου η όχι;
*Kezar* Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 αν θες να αλλάξεις εταιρεία και να παίζεις δυνατά τα παιχνίδια με χαμηλά pings κοίτα προς forthnet που έχει χαμηλά pings και χωρίς αποσυνδέσεις http://www.adslgr.com/forum/threads/804688-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF μα τπτ απο αποσυνδεσεις ρε παιδι μου.. ψαξε στο fb forthnet και δες ποσοι κραζουνε.. μακρια απο forthnet και εγω μετα απο 7 χρονια φευγω παω σε οτε. 2 μηνες χωρις ιντερνετ ειμαι..
Nimuro Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δεν έχει νόημα να μιλάς για pings με wifi. Έχουν τύχει φορές που έχω +15-25 ms λόγω wifi ανάλογα του χώρου και του εξοπλισμού. ΑΦΟΥ βρεις τρόπο να τραβήξεις καλώδιο προς τα εκεί που παίζεις, πάρε τηλέφωνο την Wind και ζήτα να σε κάνει fast path. Σε κάθε περίπτωση, αν το ψάχνεις πολύ δεν θα είσαι ικανοποιημένος. Εγώ έχω συνεχές πρόβλημα με την Wind σε θέματα ping, ειδικά όταν πριν λίγους μήνες άλλαξε το routing προς κάποιους servers που έπαιζα και πλέον περνάει η κίνηση μέσω Αμερικής (+60 ms ping δώρο). Ανάλογα με την ώρα της ημέρες και πόσοι είναι εκείνη την ώρα με το χέρι στο refresh για facebook έχεις και ασταθές ping γενικά, δηλαδή τώρα το ping μου προς έναν server που τα βράδια είναι στο ~54 είναι ~68 και ανεβαίνει κάθε μερικά δευτερόλεπτα στον θεό.
niklakis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Όπως είπα και πριν δοκίμασα με καλώδιο και η σύνδεση ήταν ακριβός η ίδια. Έχω μερικές στιγμές αν και σπάνιες που το ping ειναι ¨καλό¨ (50 σταθερό) αλλά διαρκούν μόνο καμία ώρα και ειναι η νωρίς πρωί η αργά βράδυ. Αυτό το fastpath τι ειναι; Διορθώνει το πρόβλημα με τις αυξομειώσεις ping η μόνο το μειώνει; Αν ειναι να το ζητήσω επίσης θα κοστίσει και τι μειονεκτήματα έχει; Έψαξα για την ασύρματη σύνδεση του ρουτερ μου και μου προσθέτει μόνο κανα 2ms latency κάτι που δεν με πολυενοχλεί.
Atallos1 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Θα εχεις καλυτερο ping αλλα θα μειωθει η ταχυτητα της γραμμης σου Δεν κοστιζει αλλα αν η γραμμη σου δεν ειναι σταθερη κ εχεις αποσυνδεσεις καλυτερα να το αφησεις καθως θα σου προκαλεσει μαλλον πιο πολλες αποσυνδεσεις
niklakis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα και είμαι κολλημένος με αυτό το ping; Τέλεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα