adi32 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Εχω την εντυπωση οτι καλυτερα φορτιζει η μπαταρια οταν ειναι κλειστο το κινητο
tony81 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Επίσης τα laptop που έχουν λιθίου άμα τα αφήνεις συνέχεια στο ρεύμα χαλάνε οι μπαταρίες και δεν κρατάνε...υποθέτω ότι κάτι ανάλογο ισχύει και τα κινητά.
CheOnWeb Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Επίσης τα laptop που έχουν λιθίου άμα τα αφήνεις συνέχεια στο ρεύμα χαλάνε οι μπαταρίες και δεν κρατάνε...υποθέτω ότι κάτι ανάλογο ισχύει και τα κινητά. Ναι το ίδιο πρέπει να ισχύει, απλώς στα laptop έχουμε την συνήθεια να τα δουλεύουμε με ρεύμα ενώ έχουν φορτίσει πλήρως. Ίσως είναι καλό να τα βγάζουμε απ' την πρίζα ή αν γίνεται, να βγάζουμε την μπαταρία.
tony81 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Ναι το ίδιο πρέπει να ισχύει, απλώς στα laptop έχουμε την συνήθεια να τα δουλεύουμε με ρεύμα ενώ έχουν φορτίσει πλήρως. Ίσως είναι καλό να τα βγάζουμε απ' την πρίζα ή αν γίνεται, να βγάζουμε την μπαταρία. Καλύτερα να έχουμε την μπαταρία πάνω μην γίνει κανά ατύχημα και τσαφφ..Αλλά εγώ που μόλις φορτίσει πλήρως βγάζω το ρεύμα και το φορτίζω πάλι όταν φτάσει μια γραμμή και κρατάει ικανοποιητικά..
tolisju Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Και αλλη μια ερωτηση αμα γινεται.Μολις παρεις ενα καινουργιο κινητο,πρεπει στην αρχη να το αφησεις να κλεισει μονο του απο μπαταρια η να το φορτισεις οταν φτασει στα 15-20% ?Και ποση ωρα πρεπει?Περιπου στις 8-10 ωρες ή μεχρι να ολοκληρωθει η φορτιση?
Captain Nemo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Και αλλη μια ερωτηση αμα γινεται.Μολις παρεις ενα καινουργιο κινητο,πρεπει στην αρχη να το αφησεις να κλεισει μονο του απο μπαταρια η να το φορτισεις οταν φτασει στα 15-20% ?Και ποση ωρα πρεπει?Περιπου στις 8-10 ωρες ή μεχρι να ολοκληρωθει η φορτιση? Νομίζω τα 10ώρα ήταν για του παλιού τύπου τις μπαταρίες οι καινούργιες έχω ακούσει οτι θέλουν μια δυό πλήρεις φορτίσεις-αδειάσματα να στρώσουν και μετά φόρτιση όταν πέφτει στο 20-30% μέχρι 90 και % να μην πηγαίνει 100% και μένει για πολύ ώρα
tolisju Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 ΟΚ εκανα αυτο που μου ειπες.Το αφησα να κλεισει απο μπαταρια και τωρα το εβαλα για φορτιση.Πιστευω 1 φορα να φτανει ετσι δεν ειναι?
Captain Nemo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 ΟΚ εκανα αυτο που μου ειπες.Το αφησα να κλεισει απο μπαταρια και τωρα το εβαλα για φορτιση.Πιστευω 1 φορα να φτανει ετσι δεν ειναι? Τι λες βρε θηρίο σε δύο ώρες μπράβο.Ίσως καλύτερα να το κάνεις άλλη μία και μετά όσο μπορείς να μην το αφήνεις να ξεφορτίζει πλήρως.Και ένα ακόμα tip δώρο είναι οτι η καλύτερη ποσότητα μπαταρίας για μακροχρόνια αποθήκευση είναι 40%.Άιντε καλοδούλευτο και Χακούνα Ματάτα.
tolisju Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Οχι ακριβως 2 ωρες απλως τοτε εστειλα το μηνυμα .Αλλη μια?Οκ εσυ ξερεις .Ευχαριστω πολυ!
CheOnWeb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Οχι ακριβως 2 ωρες απλως τοτε εστειλα το μηνυμα .Αλλη μια?Οκ εσυ ξερεις .Ευχαριστω πολυ! Οι μπαταρίες των καινούργιων είναι ήδη φορτισμένες (μια φορά). Αν θες να το στρώσεις (αν ισχύει κάτι τέτοιο) κάντο αλλά ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Είναι επικίνδυνο και για την μπαταρία και για το κινητό. Υποτίθεται ότι κινητά και μπαταρίες έχουν προστασία και κλείνουν με σωστό τρόπο πριν δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά δεν θέλω να διαπιστώσω κατά πόσο λειτουργεί σωστά το σύστημα ασφαλείας τους.
tolisju Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Χμμ...Αρα χαζομαρα που το αφησα να κλεισει απο μονο του ε?Πιστευω για 1 φορα δεν εγινε και τιποτα,ετσι δεν ειναι?
Captain Nemo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Χμμ...Αρα χαζομαρα που το αφησα να κλεισει απο μονο του ε?Πιστευω για 1 φορα δεν εγινε και τιποτα,ετσι δεν ειναι? Στην αρχή είναι το λεγόμενο στρώσιμο για να βρεί η μπαταρία τα όρια της και δεν έχεις πρόβλημα μετέπειτα να το αποφεύγεις οπότε μην τρομάζεις αν δεις τριγύρω όλοι γράφουν για 1-2 κύκλους πλήρης φόρτισης αποφόρτισης και μετά ότι είπαμε.
CheOnWeb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Χμμ...Αρα χαζομαρα που το αφησα να κλεισει απο μονο του ε?Πιστευω για 1 φορα δεν εγινε και τιποτα,ετσι δεν ειναι? Και για πολλές δεν έγινε τίποτα. Δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα που να λειτουργεί προσθετικά. Μια φορά θα γίνει η στραβή. Κατά τη γνώμη μου κάντο μόνο όταν η μπαταρία σου συμπεριφέρεται περίεργα (οι καινούργιες είναι καλιμπραρισμένες, δεν χρειάζεται) αλλά όχι να κλείνει. Κλείστο εσύ στο 5%. Γνώμη μου μόνο και απ' ότι έχεις καταλάβει το θέμα είναι λίγο "φλου", οπότε μπορεί να έχει δίκιο ο Captain Nemo. It's up to you.
Captain Nemo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Για πιο εμπεριστατωμένη και έγκυρη άποψη μπορείς να στείλεις και email στην εταιρεία του τηλεφώνου να δεις και αυτοί τι θα σου πουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα