Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να κανω,ωστε η μπαταρια να βγαλει την μεγιστη διαρκεια ζωης που εχει.Ισχυει,δηλαδη,αυτο που λενε οτι πρεπει να φορτιζεις το κινητο μονο οταν εχει εξαντληθει τελειως η μπαταρια ή μπορω να το "ταιζω"οσες φορες την ημερα θελω.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας.Θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να κανω,ωστε η μπαταρια να βγαλει την μεγιστη διαρκεια ζωης που εχει.Ισχυει,δηλαδη,αυτο που λενε οτι πρεπει να φορτιζεις το κινητο μονο οταν εχει εξαντληθει τελειως η μπαταρια ή μπορω να το "ταιζω"οσες φορες την ημερα θελω.

Νομίζω το καλύτερο είναι να το πηγαίνεις κάνα 20-80/85/90%

Δημοσ.

Μην την αφήνεις κάτω από 30% αν ειναι δυνατόν. Σε καμμιά περίπτωση να κλείσει από μπαταρία. Η μπαταρία λιθίου αγαπάει το ρεύμα. Δωσ´ της ρεύμα ακόμη και όταν είναι στο 70% αν σε βολεύει. Έτσι φέρθηκα στο iPhone 4 και κράτησε καλά για τριάμισι χρόνια βαριάς χρήσης.. Κάθε βράδυ φόρτισμα δηλαδή σε ότι ποσοστό και να ήταν. Τους τελευταίους 6 μήνες χρειαζόταν και μια ενδιάμεση. Σημαντικό αλλά όχι κρίσιμο, να αφήνεις την φόρτιση να ολοκληρωθεί στο 100%.

Δημοσ.

Με το 30% συμφωνώ αλλά για το 100% δεν ξέρω άλλοι λένε ότι η υπερφόρτιση της καταπονεί και τις φθείρει συντομότερα 

Δημοσ.

Απ´ ό,τι έχω καταλάβει-διαβάσει, η φόρτιση σταματάει μόνη της όταν πρέπει και ίσως αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές το πρωί, μόλις το βγάλεις απ´ την πρίζα πέφτει σχετικά γρήγορα στο 99-98-97%. Οι διχογνωμίες υπάρχουν όσον αφορά στην εσκεμμένη αποφόρτιση μια στο τόσο. Η Apple το προτείνει αλλά δεν δίνει λεπτομέρειες. Εγώ ακολούθησα τις συμβουλές ενός καθηγητή του ΑΠΘ, ηλεκτροχημικού με ειδίκευση στις μπαταρίες και πήγε καλά το πράγμα, χωρίς βέβαια να μπορώ πάντα να τις τηρώ. Αρκετές φορές αναγκάστηκα να το αφήσω ακόμη και κάτω απ´ το 10%, χωρίς να ξέρω αν αυτό έκανε τελικά κακό ή καλό ή δεν έπαιξε ρόλο.

Δημοσ.

Τα περισσότερα κινητά όταν φτάνουν στο 100% σταματάνε την φόρτιση. Με το που πέσει 1-2% αρχίζει πάλι να φορτίζει μέχρι το 100% και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

η φόρτιση σταματάει γιατί διαφορετικά θα ανατινάσσονταν, είναι η γνωστή ασφάλεια υπερφόρτωσης που έχουν η μπαταρίες.

αυτό που καταπονεί την μπαταρία είναι η ταυτόχρονη φορτίσει με την χρήση της συσκευής.

Δημοσ.

η φόρτιση σταματάει γιατί διαφορετικά θα ανατινάσσονταν, είναι η γνωστή ασφάλεια υπερφόρτωσης που έχουν η μπαταρίες.

αυτό που καταπονεί την μπαταρία είναι η ταυτόχρονη φορτίσει με την χρήση της συσκευής.

οταν φορτιζεις το κινητο και ταυτοχρονα το χρησιμοποιεις,το ρευμα το δινει η μπαταρια?...η ο φορτιστης?...εννοω το ρευμα για να δουλευει το κινητο...γιατι αν το δινει ο φορτιστης,τοτε δεν καταπονειται η μπαταρια.....ισα-ισα που δεν την ακουει κιολας.....

Δημοσ.

οταν φορτιζεις το κινητο και ταυτοχρονα το χρησιμοποιεις,το ρευμα το δινει η μπαταρια?...η ο φορτιστης?...εννοω το ρευμα για να δουλευει το κινητο...γιατι αν το δινει ο φορτιστης,τοτε δεν καταπονειται η μπαταρια.....ισα-ισα που δεν την ακουει κιολας.....

επιστημονικά δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν έχω ιδέα.

αυτό που μπορώ να σου πω με βάση την εμπειρία μου είναι ότι χρησιμοποιείτε μόνο η μπαταρία.

εκ τος του ότι παίζεις ένα βαρύ 3D παιχνίδι και η μπαταρία άργει περισσότερο του κανονικού να φορτίσει, ζεσταίνετε περισσότερο,

από την άλλη δεν ξέρω το κατά πόσο υπάρχουν στο κινητό πάροδοι που ταυτόχρονα ο ένας θα οδηγεί το ρεύμα κατευθείαν στη συσκευή και ο άλλος στην μπαταρία.

Δημοσ.

Νομίζω ότι παίρνει μόνο απ' την μπαταρία, οπότε μόλις πέσει στο ποσοστό που είναι προκαθορισμένη να ξαναξεκινάει την φόρτιση (99, 98, 97, δεν ξέρω)... ξαναξεκινάει η φόρτιση! Αν το χρησιμοποιείς ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται συνεχώς πράγμα που θεωρητικά ταλαιπωρεί την μπαταρία. Νομίζω ότι η ιδανική φόρτιση είναι με Airplane mode (ή όπως λέγεται σε κάθε συσκευή).

Δημοσ.

http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup3.jsp?cdsite=gr&seq=941503

αναφερεται σε ερωτηση στην Samsung για το τηλεφωνο μου Galaxy Note 1..("χωρις καμμια επιτωση")

δες εδώ όμως τι λέει

BP160 battery has specially designed to be able to charge and discharge at same time. However, since each lithium battery has limited charge/discharge cycles ( around 500 times), it is not recommend to use the battery when AC power is available.

δεν σημαίνει ότι με τις 5, 6 φορές που θα το κάνεις θα χαλάσει ούτε με τις 100,

αυτό έχει επίπτωση στην μπαταρία βάση χρόνου, μελλοντικά.

Δημοσ.

Αν έχεις αποσπώμενη μπαταρία απλά κάνε ό,τι θέλεις και μετά πάρε άλλη μπαταρία. Αν όχι σου λέω πως ό,τι και να γίνει θα βγάλει 1,5 χρόνο σίγουρα. Είχα το arc s και η μπαταρία μου βγαλε χωρίς πρόβλημα 2 χρόνια, με άσχημη χρήση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...