pgmank Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια μείωση στην απόδοση του υπολογιστή αν εγκαταστήσω τα Windows 7 πρώτα σε IDE mode και ύστερα αλλάξω τον controller από IDE σε AHCI από την μητρική. Το λέω αυτό διότι ακόμα και αν ήξερα ότι πρέπει πριν την εγκατάσταση να αλλάξω την ρύθμιση για τον controller απο IDE σε AHCI, κάτι το οποίο έκανα, δεν ήξερα ότι η μητρική μου έχει δύο ξεχωριστούς controllers. Έναν της intel (SATA 2) και έναν της Gigabyte (SATA 3). Έτσι ακόμα και αν άλλαξα τον intel σε AHCI, έπρεπε να αλλάξω και της Gigabyte, διότι εκεί είχα τον καινούριο SATA 3 SSD μου. Πριν αγοράσω SATA 3 SSD είχα έναν SATA 2 SSD και ήταν όλα μια χαρά, διότι χρησιμοποιούσα τους intel controllers.Μάλιστα, όλα τα παραπάνω τα κατάλαβα όταν τα Windows 7 στην αξιολόγηση μου βαθμολογούσαν τον δίσκο σε 7.0. To περίεργο ήταν ότι και η ρύθμιση στη registry για το msahci/Start=0 (όπως πρέπει δηλαδή) καθώς επίσης και το TRIM ήταν ενεργοποιημένο.Διάβασα το manual της μητρικής (μακάρι να το είχα κάνει εξ αρχής ) και είδα ότι χρησιμοποιεί δύο ξεχωριστούς controller για το SATA. Και αφού εγώ είχα μόνο αλλάξει τον controller (από IDE σε AHCI) της intel και όχι της Gigabyte που είχα συνδεδεμένο τον SSD, έπρεπε να αλλάξω και τον άλλοΜόλις άλλαξα την ρύθμιση από το BIOS για τον SATA 3 controller της Gigabyte, τα Windows 7 εκκίνησαν κανονικά και όταν έκανα επαναξιολόγηση ο σκληρός πλέον έπερνε 7.7.Αυτό που δεν ξέρω είναι μήπως επειδή, λόγω του ότι τα δεδομένα στον δίσκο έχουν γραφεί χρησιμοποιώντας το πρότυπο IDE, θα είναι πιό αργά να διαβαστούν ακόμα και αν χρησιμοποιώ AHCI.Αν ισχύει αυτο που λέω μήπως πρέπει να κάνω πάλι format ή μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τα "ανασυγκροτεί" ή μήπως δεν χρειάζετε να κάνω τίποτα και όλα μια χαρά ?Επίσης η μητρική μου είναι η GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) (μου έχει κάνει τη ζωή μου κόλαση . Όλο προβλήματα μου εμφανίζει ) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ! Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2014 από pgmank
washcloud Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 ...Χριστόφορε, εσύ; Αν ισχύει αυτο που λέω μήπως πρέπει να κάνω πάλι format Τσούκου. ή μήπως δεν χρειάζετε να κάνω τίποτα και όλα μια χαρά ? Μπίνγκο!
pgmank Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 ...Χριστόφορε, εσύ; ??? Τσούκου. Μπίνγκο! Το λέω αυτό διότι όταν άλλαξα από IDE σε AHCI όταν έπαιζα κάποιο παιχνίδι ή έβλεπα flash video (δηλ χρησιμοποιούσα την κάρτα γραφικών) μου έβγαζε BSOD με error στο atikmpag.sys . Σκέφτηκα μπας και το πρόβλημα προερχόταν από το ότι χρησιμοποιούσα paging file στο σκληρό. Δηλαδή ίσως επειδή τα 512 MB των καρτών γραφικών να μην έφταναν για να επεξεργαστούν τα απαιτούμενα γραφικά (δηλ τα γραφικά του ενός video στο youtube ) και έτσι ο υπολογιστής αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την shared μνήμη. Τώρα γιατί χρησιμοποιεί το paging file του σκληρού και όχι την μνήμη ως share, δεν ξέρω.Το απενεργοποιήσα, αφού ούτως ή άλλος έχω 8 GB RAM και από τότε δεν μου έχει ξανακάνει BSOD. Για το λόγο αυτό έκανα την παραπάνω υπόθεση. Δηλαδή επειδή το paging file ήταν γραμμένο σε IDE όταν διαβάζοταν σε AHCI εμφανιζόταν BSOD. Τώρα αν η υπόθεση μου είναι κουκουρούκου μάντολα δεν ξέρω. Πάντως αυτό σκέφτηκα για να συσχετίσω σκληρό (δηλ. SSD) και κάρτα γραφικών (atikmpag.sys BSOD error). Μπερδεμένη κατάσταση...
Occultist Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Με ποιον τρόπο επιβεβαιώνουμε αν ο δίσκος λειτουργεί σε AHCI mode;
washcloud Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 ...τσεκάροντας τη σχετική ρύθμιση στο setup του BIOS.
pgmank Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2014 από pgmank
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 ...ε δε νομίζεις ότι υπερβάλλεις για ένα όνομα και μία πικ; Που διάθεση απλά να "παίξουν" είχαν, κι όχι να "τρολλάρουν" δα... Άσε που ήταν και σποτ-ον, γιατί όπως (έστω με λίγα λόγια) είπα, πιο πολλά ο ίδιος έγραψες, χωρίς μάλιστα να "χρειάζεται" τελικά... Εάν πάντως πιστεύεις ότι : α) ΟΝΤΩΣ χρειάζονται τα όλα όσα έγραψες ("για άλλους" κλπ) β) Τα όσα "περιττά" πόσταρα, δυσχεραίνουν αυτή την συνδρομή (...θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς πάντως, διότι παίζει και να λειτουργούν ΑΝΑΠΟΔΑ από ό,τι υπολογίζεις : ως πόλος έλξης δηλαδή, για να προσέξει κανείς το θρεντ. Ίσως μάλιστα, ξαναλέω, τα όσα εσύ έγραψες -όπως τα έγραψες- να είναι τα "ανθρωποδιωκτικά"...) ...τότε δεν έχεις παρά (στην καλύτερη) να μου πεις ένα "ε ναι", κι εγώ άμεσα θα τα εξαφανίσω. Στη χειρότερη, μέχρι και να τα συμπεριλάβεις σε αναφορά μπορείς... Όπως και στην περίπτωση που τυχόν θεωρείς ότι σε προσέβαλλα, να δηλώσω ότι δεν είχα απολύτως καμμία τέτοια πρόθεση. Άλλο το "πείραγμα" (...με βάσεις και "νόημα" μάλιστα), και άλλο το να μην υπολογίζεις τον άλλο... (...για την ιστορία πάντως, σπάνια "ενοχλείται" ο κόσμος από τα πειράγματα που του κάνω...Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το διασκεδάζουμε παρέα...)
pgmank Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Φίλε washcloud ότι είπα δεν το είπα ειρωνικά. Αν μη τι άλλο. Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου η εικόνα που ανέβασες και μάλιστα μου άρεσε - είχε πλάκα. Το θέμα όμως είναι ότι ξεφεύγει λίγο του θέματος. Επίσης συμφωνώ ότι αυτά που έγραψα είναι ανθρωποδιωκτικά, αλλά άμα σου έστελνα pm λέγοντας αυτά θα νόμιζες πως τα έχω βάλει μαζί σου. Δηλαδή θα διαγράψω αυτά που έγραψα : Τεσπά, ωραίο το καλαμπούρι σου, δε λέω, και εμένα μου αρέσει να τρολάρω, αλλά at the right place and the right time. Έτσι όπως κατέληξε το θέμα θα είναι δυσκολότερο για κάποιον που ίσως έχει παρόμοιο πρόβλημα να βρει μια λύση (όταν και άμα βρεθεί ) ή μία τεκμηριωμένη εξήγηση για το τι συμβαίνει εδώ.Καταλαβαίνω, πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση που σημαίνει πως, αυτό το θέμα μπορεί και τελικά να μείνει τελίως αναπάντητο. Αλλά καλό θα ήταν να είναι ευανάγνωστο.Οπότε, washcloud, αν μπορείς σβήσε ότι είναι περιττό προκειμένου να υπάρχει μια συνεκτικότητα στο θέμα.Ευχαριστώ. Επίσης: α) Δεν λέω αυτά που έγραψες ανθρωποδιωκτικά, αλλά περιττά. Με την έννοια ότι όταν κάποιος προσπαθήσει να βρει μια εξήγηση θα αναγκαστεί να κοιτά δυο-τρεις σελίδες από απαντήσεις.(Όχι ότι τώρα το θέμα έχει πιάσει 2-3 σελίδες, ακόμα στη μία σελίδα είναι, αλλά αν κάποιος που γνωρίζει κάτι, απαντήσει, μπορεί να βρίσκεται στην 2η σελίδα η απάντηση και ο αναγνώστης να ψάχνεται). β) Όταν λέω τρολ λέω το "παιχνιδιάρικο" αστείο όπως το εννοείς εσύ και όχι το προσβλητικό. γ) Όντως όλο αυτό το ουρανοκατεβατό που έγραψα, το περισσότερο μέρος του είχε πολλές λεπτομέριες για αυτό και το έβαλα τώρα σε spoiler. δ)Όσον αφορά για την ιστορία, σε πιστεύω ότι σίγουρα κανείς δεν ενοχλήθηκε με τον τρόπο που γράφεις. Αλλιώς τώρα θα ήσουν banned και δεν θα είχες 11203+ μηνύματα. ε) Στη χειρότερη, μέχρι και να τα συμπεριλάβεις σε αναφορά μπορείς... Προφανώς ούτε έκανα ούτε και θα κάνω γιατί δεν υπάρχει τέτοιος λόγος αλλά ούτε και είμαι τέτοιος άνθρωπος που έχει την αναφορά ώς ένα απλό κλικ. Τελος πάντων, πάντως πιστεύω να συμφωνείς και εσύ, αλλά το συγκεκριμένο θέμα (δηλ. το θέμα το τίτλου) είναι περίπλοκο και δύκσκολα βρίσκετε μία τεκμηριωμένη απάντηση-εξήγηση. Αυτά από εμένα και ελπίζω να λύθηκε όποια παρεξήγηση υπήρξε και από τις δύο πλευρές. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2014 από pgmank
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 ...νομίζω ότι κακώς τελικά σε πήρα για τον Χριστόφορο : μιλάμε τον έχεις στο χα-λα-ρό... Τεσπα να είσαι σίγουρος ότι ποτέ δεν πάω να κάνω μπουρλότο θέμα που ΕΧΕΙ "ζουμί" (κι αν παρ' ολ' αυτά πάρει λάθος τροπή εξ' αιτίας μου, πρώτος εγώ θα ζητήσω να σοβαρευτούμε όλοι). Αλλά νομίζω ότι το ζήτημά σου εξαντλήθηκε όταν σχολίασα "τσούκου" και "μπίνγκο" (...γνωστός αναλυτικός σεντονάκιας ΚΑΙ εγώ, οπότε είχε το νόημά του το ότι περιορίστηκα σε μονοσύλλαβες απαντήσεις. Δεν ήταν τυχαίο...). Οπότε δεν πρόκειται καν να παει στις πολλές σελίδες και να πελαγώσει ο κόσμος που θα μπει και θα βλέπει "Παπακαλιάτηδες αντί για λύσεις"... Μ' άλλα λόγια : μην ασχολείσαι άλλο με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς το είχες ήδη λύσει μόνος σου (και είχες ήδη γράψει περί όσων χρειάζεται να έχει κατά νου ο κάθε τυχόν ενδιαφερόμενος...) . Για να μην τυραννιέσαι δηλαδή ο ίδιος, άδικα... Τέλος, κρατώ το παρακάτω ως αυτό που μου άρεσε πιο πολύ απ' όλα : ούτε και είμαι τέτοιος άνθρωπος που έχει την αναφορά ώς ένα απλό κλικ. "Ωραίες κουβέντες", όπως έλεγε και κάποιος, κάπου, κάποτε... 1
pgmank Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Όλα καλά λοιπόν Πάντως ρε παιδί μου, αυτό το pc μου έχει βγάλει τον αδόξαστο ! Τώρα πραγματικά σου έχει τύχει κάτι τέτοιο ? Ασχολούμε χρόνια με υπολογιστές και έιναι το μόνο desktop που έχω σκεφτεί να σουτάρω από το Empire State Building (αν βρω κάποιο τρόπο να το πάω εκεί ) Γενικώς μου έχει εμφανίσει και άλλα προβλήματα. Δηλαδή τι να πω ... Για αυτό ρωτάω αν όντως ισχύουν τα συμπεράσματα που έβγαλα ή αν συμβαίνει κάτι πιο απλό.
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 (...άμα σου λέω ότι σου αρέσει η υπερβολή...Ούτε καν στην Ακρόπολη δε χρειάζεται να βρεις τρόπο να το πας για το σουτάρεις : αρκεί από το παράθυρό σου... ) Κοίτα : με τους υπολογιστές ισχύουν τα παρακάτω δύο βασικά, βα-σι-κό-τα-τα : Όσο πιο νωρίς αρχίσεις να τους παίρνεις λιγότερο σοβαρά, όταν αρχίζουν να εμφανίζουν "άλυτα μυστήρια", τόσο το καλύτερο... Όταν "something ain't broke - don't try to fix it"... 1
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Εγω παντως το εχω καθιερωσει ! αν μπω εδω θα περασω παντα και μια βολτα απο τις 'Μονάδες Αποθήκευσης' να γελασω λιγακι με washcloud που ξερω θα τον βρω σιγουρα ! και για να μη παρεξηγηθω - μιλαω παντα καλοπροαιρετα απο την αποψη οτι εχει χιουμορ ο ανθρωπος κ μπορει να πεταξει πολλα ασχετα με το εκαστοτε θεμα που εχουν την πλακα τους ομως ! χρειαζονται και αυτα περισσοτερο και απο ολα τα αλλα ισως .. και οντως ειναι διακριτικος στην πλακα που κανει κ δυσκολα παρεξηγιεται ο αλλος ! .. αλλά ούτε και είμαι τέτοιος άνθρωπος που έχει την αναφορά ώς ένα απλό κλικ. ούτως ή άλλως χρειαζεται να αιτιολογήσεις με κανα δυο κουβεντες δε φτανει ενα κλικ μονο νομιζω 1
washcloud Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Ντάνκε για τα "καλά λόγια", Μaus. Επιβεβαιώνουν τρόπον τινά αυτό που είχα πει λίγο πιο πάνω, ότι δηλαδή και λίγο...αλατοπίπερο το κάνει πιο νόστιμο το φαγητό, οπότε και πιο ελκυστικό για την προσέλευση... Δεν είναι τα πάντα "βάσει σχεδίου", και σίγουρα δεν είμαι επαγγελματίας χουμορίστας, αλλά ενστικτωδώς καταλαβαίνω ότι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ό,που κολλάει το "κάτι διαφορετικό", και σε 'μένα κάνει καλό, και σε όσους το βιώνουν, και στο θέμα το ίδιο, και κατ' επέκταση -θέλω να πιστεύω- στο φόρουμ το ίδιο...Εξαιρέσεις, πάντα υπάρχουν βέβαια... Μπορεί να μην είμαι πάντα εύστοχος, ή αρκούντως "μετρημένος" (αν και όντως το προσπαθώ το να είμαι "διακριτικός") - αυτό πάντως που μπορώ να βεβαιώσω είναι πως ποτέ δεν έχω στο μυαλό να "προκαλέσω απλώς για να προκαλέσω", ή να προσβάλλω άσκεφτα. Ή μόνη περίπτωση για κάτι τέτοιο, είναι "να το τραβάει το πετσί του αλλουνού"... Τέλος, αν το θέμα είναι "τόσο σοβαρό που δεν σηκώνει πουθενά αστείο", έχω νομίζω "αποδείξει" με τα χρόνια, προς όσους με "ξέρουν" και με "παρακολουθούν", ότι θα κάτσω να γράψω σεντόνια από ό,τι ξέρω και θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσουν, σε ύφος πιο σοβαρό κι από του γυμνασιάρχη του "Νόμου 4000"... ...όσο για την φράση του pgmank περί αναφοράς, δεν χρήζει "ανάλυσης" : το παληκάρι έγραψε κάτι που προσωπικά το θεωρώ ιδιαιτέρως αξιόλογο, στην ουσία του : δεν είναι άνθρωπος που για ψύλλου πήδημα "θα τρέξει, στη μαμά του, να το πει...". Είτε μόνο ένα κλικ, είτε και μερικές αράδες επιπλέον, το ζουμί είναι ότι δεν είναι τέτοιος. Σπανίζει, και προσωπικά πολύ το χαίρομαι να πετυχαίνω τέτοιες καταστάσεις... 1
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 ''... σε ύφος πιο σοβαρό κι από του γυμνασιάρχη του "Νόμου 4000"...'' χαχαχαχαχ αποζημιωνεις παντα τον κοπο μου να μπω εδω ρε φιλε να σαι καλα ! οσο για την αναφορα - συμφωνω (οχι μονο στα λογια αλλα και στις πραξεις μιας και εχω διαβασει τα απειρα προσβλητικα εδω αλλα δεν εχω πατησει ουτε μια φορα το κουμπι) και εκανα προφανως πλακα ! συμφωνω και γω με το παληκαρι δικιο εχει σε αυτο που λεει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα