LLLEFTERIS Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μην μπερδευεστε δεν εκανα καμια επιθεση στην Apple @CheOnWeb Ευχαριστω!!!!
CheOnWeb Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 CheOnWeb, Μετριάζεται η επιθετικότητά σου με μια μικρή παράκληση ή χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα θεωρείς; Και για να μην το πεις στείρα κριτική από πλευράς μου ορίστε η ανάλογη θετική αντιπροσφορά: Στα γρήγορα το ιστορικό γιατί πολλές ανακριβείς θεωρίες κυκλοφορούν δυστυχώς στο δίκτυο που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. * Οι νομικές διαφορές μεταξύ των 2 εταιρειών ουδεμία σχέση έχουν με το κατασκευαστικό κομμάτι της Samsung για τα Apple SoCs. * Oι νομικές διαφορές μεταξύ των 2 εταιρειών δεν επηρέασαν ποτέ και ουσιαστικά τις σχέσεις των 2 εταιρειών ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. * Κάποια στιγμή στην πορεία η Samsung ήθελε να αυξήσει την τιμή για κατασκευή των SoCs. H Apple μη έχοντας άλλο διέξοδο την χρονική εκείνη στιγμή κατάπιε την αύξηση. Κάποια στιγμή όμως το εν λόγω συμβόλαιο έληγε και μόλις έληξε πήγε η Apple και έκλεισε ένα γρήγορο συμβόλαιο με την TSMC για 20SoC. ΄Επεσαν νέες διαπραγματεύσεις με την Samsung και έχουν συνάψει μακροχρόνιο συμβόλαιο για κατασκευή στην Samsung και πάλι αλλά με πολύ χαμηλότερες τιμές από παραπάνω. Σε απλά ελληνικά η Apple έφερε δύο γυροβολιές εκβίασε έμμεσα και πέτυχε αυτό που ήθελε. * Δεν είναι προς το συμφέρον ΚΑΝΕΝΟΣ εκ των δύο εταιρειών η Apple να δώσει όλη την κατασκευή σε άλλη εταιρεία. H Samsung δεν μπορεί να αντικαταστήσει τόσο όγκο κατασκευής όσο και να προσπαθήσει και η Apple δεν μπορεί να βρει τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα σε άλλο κατασκευαστή απλά γιατί ακόμα και η TSMC όσο και να της προσέφεραν δεν δίνει (και εύλογα) προτεραιότητες. * Θα υπάρξει στο μέλλον dual sourcing με Samsung και ένα άλλο foundry που μέχρι τώρα μόνο μια ιστοσελίδα κατάφερε να εντοπίσει και αυτό κρύβεται πίσω από paywall. Για την πολυπλοκότητα της Samsung έχεις δίκιο μεν (είναι πάνω από 80 υποδιαιρέσεις κάτω από την ομπρέλα Samsung, όπου σαν κατασκευαστής πλοίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο...) ΔΕΝ έχει όμως καμία απολύτως σχέση με το θέμα της συζήτησης. Θα είχαν μπει και Α8 σε Samsung 20nm στην παραγωγή, αλλά το τελευταίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση ακόμα. Πού εντοπίζεις την επιθετικότητα; Τι δραστικά μέτρα εννοείς; Σε τι διαφωνείς απ´ αυτα που έγραψα; Πιστεύεις ότι η Apple είναι, σε σχέση με την Samsung, ένας παππούς που πουλάει παστέλια; Μην μπερδευεστε δεν εκανα καμια επιθεση στην Apple @CheOnWeb Ευχαριστω!!!! Δεν έκανες επίθεση. Θεώρησα πολύ απλοϊκό το επιχείρημα της γκάμας των προϊόντων, αν αυτό ήταν επιχείρημα υπέρ της βιοσημότητας της Samsung. Αν εννοούσες κυριολεκτικά να μην τις συγκρίνουμε διότι είναι διαφορετικού είδους εταιρείες, τότε σε παρεξήγησα και όπως είδες απ´ την απάντηση συμφωνούμε. 1
Ailuros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Πού εντοπίζεις την επιθετικότητα; Τι δραστικά μέτρα εννοείς; Σε τι διαφωνείς απ´ αυτα που έγραψα; Πιστεύεις ότι η Apple είναι, σε σχέση με την Samsung, ένας παππούς που πουλάει παστέλια; Oι συμμετοχές #14 & #16 κάθε άλλο παρά μη επιθετικές είναι όσων αφορά τον τόνο και στο λέει ευγενικά συντονιστής του forum. Κατά τα άλλα εφόσον υπάρχει παράθεση προφανώς απάντησα στην συμμετοχή του LLLefteris και είναι αρκετά ξεκάθαρη η άποψή μου πάνω στο θέμα.
CheOnWeb Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Oι συμμετοχές #14 & #16 κάθε άλλο παρά μη επιθετικές είναι όσων αφορά τον τόνο και στο λέει ευγενικά συντονιστής του forum. Για το 14 δεν σε καταλαβαίνω. Αλήθεια θέλω να μου το υποδείξεις, προς γνώση μου. Για το 16 οκ, αλλά εσύ συμφωνείς με το σχόλιο "fanboy detected"?. Απ' ό,τι έχω καταλάβει είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός και αυτός που το γράφει βασιζόμενος στα γραφόμενά μου... έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αν εννοείς το "μικρέ", ε, μικρός είναι, δεν είναι κακό. Κατά τα άλλα εφόσον υπάρχει παράθεση προφανώς απάντησα στην συμμετοχή του LLLefteris και είναι αρκετά ξεκάθαρη η άποψή μου πάνω στο θέμα. Sorry. Γενικά μου έχουν απαντήσει πολύ χειρότερα αλλά δεν είδα κανέναν συντονιστή νε επεμβαίνει. Έπεσα απλώς στην περίπτωση που παρακολουθούσες ή κάνω κάτι ιδιαίτερα κακό; Δεν είμαι εδώ για να τσακώνομαι αλλά για να βοηθάω και να μαθαίνω. Ευχαριστώ Che
Ailuros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Για το 14 δεν σε καταλαβαίνω. Αλήθεια θέλω να μου το υποδείξεις, προς γνώση μου. Για το 16 οκ, αλλά εσύ συμφωνείς με το σχόλιο "fanboy detected"?. Απ' ό,τι έχω καταλάβει είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός και αυτός που το γράφει βασιζόμενος στα γραφόμενά μου... έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αν εννοείς το "μικρέ", ε, μικρός είναι, δεν είναι κακό. Αν δεν μπορείς να πάρεις μια απόσταση να το διαβάσεις σαν να ήταν συμμετοχή τρίτου δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σε γενικές γραμμές όταν κάποιος σε προκαλεί είναι καλύτερο να αναφέρεις την προκλητική συμμετοχή του τρίτου αντί να ανταπαντήσεις σε ανάλογο τόνο. Δεν θεωρώ ότι είστε χθεσινοί στα fora και τους κανόνες τους ξέρετε λίγο πολύ. Τώρα αν θέλεις να μου δικαιολογήσεις το ΅μικρός΅ δεν θα κάτσω να το τριχοτομήσω. ΄Εχει μια υποτιμητική δόση όπως και να το κάνεις και την υπεροψία δεν την εκτιμούν ιδιαίτερα πολλοί. Γενικά μου έχουν απαντήσει πολύ χειρότερα αλλά δεν είδα κανέναν συντονιστή νε επεμβαίνει. Έπεσα απλώς στην περίπτωση που παρακολουθούσες ή κάνω κάτι ιδιαίτερα κακό; Δεν είμαι εδώ για να τσακώνομαι αλλά για να βοηθάω και να μαθαίνω. Ευχαριστώ Che Κανονικά θα έπρεπε στην προκειμένη περίπτωση να πέσουν απλά οι πόντοι προειδοποιήσεων και να μην συζητείται ιδιαίτερα το θέμα. Το ότι έκανα μια εξαίρεση σημαίνει ότι απλά κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πει κάτι χωρίς στεγνά να κουνήσει τον πέλεκυ. Χαίρομαι ότι έχεις την διάθεση και να βοηθήσεις και να μάθεις. Και δεν υπάρχει ιδιαίτερο ΅μάθημα΅ εδώ εκτός από το ότι αν το πάρεις το όλο θέμα λίγο πιο χαλαρά ίσως πετύχεις και τον στόχο σου πιο εύκολα. Φιλική συμβουλή ήταν τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.
CheOnWeb Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Ok λοιπόν, κανένα πρόβλημα. Μόνο να διευκρυνήσω ότι το "μικρός" τουλάχιστον για μένα δεν έχει υποτιμητικό χαρακτήρα. Έχω παιδιά συνομήλικά του και δεν το βλέπω έτσι. Σόρρυ overpower. Και έχεις και γενέθλια μεθαύριο! Ας ξαναγυρίσει η κουβέντα στον δρόμο της. Peace Che ΥΓ Το ξαναδιάβασα πάντως το #14 και δεν βλέπω ούτε να μου επιτίθενται ούτε να επιτίθoμαι. (Ελπίζω να μην εννοείς το "να τα χαίρεσαι" διότι το είπα κυριολεκτικά για τα παιδάκια του που αναφέρει στην υπογραφή του ο LLLefteris).
NT1G Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 * Θα υπάρξει στο μέλλον dual sourcing με Samsung και ένα άλλο foundry που μέχρι τώρα μόνο μια ιστοσελίδα κατάφερε να εντοπίσει και αυτό κρύβεται πίσω από paywall. Πόσα έχουν μείνει δηλαδή ακόμα, 2 σκέφτομαι εγώ. Και στην τύχη να τα πάρεις δεν μπορεί κάτι θα πετύχεις.
biglinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Απορώ πως μια είδηση για αλλαγή...; πλεύσης της Apple ως προς την παραγωγη των επεξεργαστων καταλήγει για αλλη μια φορα σε αντιπαραθέσεις λογισμικων-εταίρων (villabaho-villariba)...!!! Anyway,για μενα η κίνηση αποτελεί αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης η οποια πριν λιγο καιρο είχε και τις πρώτες <<καμπάνες>>... Χωρις αυτο να σημαίνει βεβαια και την ολική ρήξη μεταξύ των δυο κολοσσών,<<ειναι πολλα τα λεφτά Άρη...!!!>> 1
Heatspreader Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δεν καταλαβαίνω γιατί σ' ένα τέτοιο θέμα υπάρχει τροφή για Flame. Στην τελική δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Διαβάζεις την είδηση και μέχρι εκεί. Το ότι κάνει μία εταιρία μήνυση στην άλλη, μη φανταστεί κανείς ότι η Samsung θα φτιάξει ας πούμε ελαττωματικούς επεξεργαστές για την Apple. Νούμερα βλέπουν οι εταιρίες. Επειδή πολλές φορές οι ειδήσεις το παρουσιάζουν ως ερωτικό καβγαδάκι για views και κατ' επέκταση έσοδα, δεν σημαίνει ότι είναι έτσι. 2
Ailuros Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Πόσα έχουν μείνει δηλαδή ακόμα, 2 σκέφτομαι εγώ. Και στην τύχη να τα πάρεις δεν μπορεί κάτι θα πετύχεις. Ρίξε μια μαντεψιά καλή για να το πάρεις το like με το σπαθί σου Απορώ πως μια είδηση για αλλαγή...; πλεύσης της Apple ως προς την παραγωγη των επεξεργαστων καταλήγει για αλλη μια φορα σε αντιπαραθέσεις λογισμικων-εταίρων (villabaho-villariba)...!!! Anyway,για μενα η κίνηση αποτελεί αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης η οποια πριν λιγο καιρο είχε και τις πρώτες <<καμπάνες>>... Χωρις αυτο να σημαίνει βεβαια και την ολική ρήξη μεταξύ των δυο κολοσσών,<<ειναι πολλα τα λεφτά Άρη...!!!>> Ακριβώς για αυτό το λόγο είπα να διαχωρίσω λίγο τα ημέτερα από τα "υμέτερα". Πέρα από τα αστεία οι αντιδράσεις του κοινού έχουν και κάτι κοινό με την πολιτική. Στην βάση σφάζονται κυριολεκτικά και μεταφορικά και στην κορυφή αφού βγάλουν τα μάτια τους λεκτικά, στον καφενέ τον πίνουν παρέα τον πολλά βαρύ και όχι... Δεν καταλαβαίνω γιατί σ' ένα τέτοιο θέμα υπάρχει τροφή για Flame. Στην τελική δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Διαβάζεις την είδηση και μέχρι εκεί. Το ότι κάνει μία εταιρία μήνυση στην άλλη, μη φανταστεί κανείς ότι η Samsung θα φτιάξει ας πούμε ελαττωματικούς επεξεργαστές για την Apple. Νούμερα βλέπουν οι εταιρίες. Επειδή πολλές φορές οι ειδήσεις το παρουσιάζουν ως ερωτικό καβγαδάκι για views και κατ' επέκταση έσοδα, δεν σημαίνει ότι είναι έτσι. Πιο πολύ ‘σφάζεται‘ η Samsung LSI με την Samsung mobile από ότι η Samsung (σαν σύνολο) με την Apple 1
NT1G Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Ρίξε μια μαντεψιά καλή για να το πάρεις το like με το σπαθί σου Για τέτοια SoCs και τέτοια nm μόνο GlobalFoundries ή IBM σκέφτομαι οτι μπορεί να φτιάχνουν. Τώρα ποια από τις δύο δεν ξέρω. Wild guess και intel, που έλεγε κάπου οτι πάει για συμφωνία με την arm για να μην κάθονται τα εργοστάσια. 1
keepgoing Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Η apple κοιτάει το συμφέρον της και η διαμάχη με τη samsung δεν έχει ιδιαίτερη επιρροή στην επιλογή Fab. Αν τους συμφέρει να κατασκευάσουν τους επεξεργαστές τους στη samsung θα το κάνουν. Αν οχι θα πάνε αλλού.
xaniared Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μετά την σφαλιάρα απο τα δικαστήρια και την αποτυχια του galaxy S5 θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την απάντηση της Apple με το iphone 6 1
protathlitis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η κυκλοφορία του νέου iPhone αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, To ξένο άρθρο που έχεις την πηγή σου γράφει τρίτο τετράμηνο του 2014.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα