Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ήδη γνωρίζετε κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες έξυπνες συσκευές οι οποίες είναι βασισμένες στην πλατφόρμα Intel "Bay Trail" και διαθέτουν ταυτόχρονα τόσο Android όσο και Windows, όσο αφορά στο λειτουργικό τους σύστημα.Και μπορεί για το κοινό, αυτή η εξέλιξη ναι είναι ιδιαίτερα θετική και το χαρακτηριστικό να προσφέρει μεγάλη ευελιξία, ωστόσο το επιχειρηματικό κομμάτι που αφορά στις εμπλεκόμενες εταιρείες τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των DigiTimes, η Google μεταξύ άλλων ασκεί πιέσεις στην ASUS ώστε η δεύτερη να καθυστερήσει ή ακόμη και να αναβάλλει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του υβριδικού tablet Transformer Book Duet TD300 το οποίο θα διαθέτει τα δύο προαναφερθέντα λειτουργικά.

Ο λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο τα Windows θα διεισδύσουν σε μεγάλο βαθμό σε μια αγορά στην οποία μέχρι στιγμής κυρίαρχη είναι η Google, με την τελευταία να ανησυχεί πως ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Intel και η Microsoft θα επωφεληθούν σε πολλαπλάσιο βαθμό από την ίδια.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το μέλλον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα επανέλθουμε με νέο άρθρο.

Link.png Site: Phone Arena

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τα 8.1 ειναι ανώτερα, λογικό να φοβάται η Google. Oλοι ξέρουμε πως ειναι θέμα χρόνου να κάνει το overtake η MS στα tablets.

• Like 15
Δημοσ.

Δεν αδικώ καθόλου την google, λίγο να δουλέψει κάποιος με windows κατά την άποψη μου δύσκολα θα επιστρέψει στο android. Προσωπικά μου κάθεται πολύ καλύτερα ακόμα και σε tablet το windows 8

• Like 9
Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι ο κύριο λόγος είναι για να μη γίνεται σύγκριση με τα Windows. Απλά δεν θέλει να δώσει μερίδιο στη Microsoft που είναι απο τους κύριους ανταγωνιστές της μαζί με την Apple. Έστω και με αυτό το τρόπο.

Δημοσ.

Η M$ και η intel άργησαν αλλά ξύπνησαν και έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους. Για όποιον θέλει κάτι παραπάνω από το να παίζει χαζοπαίχνιδα της King και να χαζεύει στο fb, τα wintel tablets θα είναι σχεδόν μονόδρομος στο σύντομο μέλλον, που θα είναι πιο ανταγωνιστικά και σε επίπεδο τιμών.

• Like 16
Δημοσ.

Παραδοχή ανωτερότητας των Windows....απορώ πως τα λένε αυτά ενώ ξέρουν ότι θα γίνουν ξεφτίλα.

Γιατί σε ποια σημείο του άρθρου γράφει ότι τα "λένε";

Δε ξέρω πόσο θα βόλευαν τα Windows σε τάμπλετ αλλά προσωπικά θα τα προτιμούσα 100 φορές αν μου δίνουν καλύτερη αυτονομία ή έστω παραπλήσια χωρίς να εκτοξεύεται η τιμή στον Θεό.

• Like 1
Δημοσ.

λίγο άκυρη η σύγκριση windows 8 και android (για την έκδοση x86 των windows) μιας και αναφερόμαστε σε δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

απο την μία τα windows 8(x86) είναι λειτουργικό που κάνει ότι και ο υπολογιστής και απο την άλλη το android είναι καλύτερο σε mobile δυνατότητες και είναι πιο απλό.

@bourdoulas 

το σχόλιο πάει για τα διοικητικά στελέχη της ms :P

Δημοσ.

Δε ξέρω πόσο θα βόλευαν τα Windows σε τάμπλετ αλλά προσωπικά θα τα προτιμούσα 100 φορές αν μου δίνουν καλύτερη αυτονομία ή έστω παραπλήσια χωρίς να εκτοξεύεται η τιμή στον Θεό.

Το "λένε" φιλε είναι μεταφορικό....από τη στιγμή που το ζητάνε "ασκεί πιέσεις" θα βγει και προς τα έξω....να καταλαβαινόμαστε.

Δημοσ.

παιδια δεν ειναι και πολυ αδικη η συγκριση...πριν λιγα χρονια τα windows θα ηταν ανεκδοτο να τρεξουν σε καποια φορητη συσκευη...τωρα πλεον εκει που εχουν φτασει κινητα και ταμπλετ απο specs, ram cpu κλπ, σηκωνουν ααανετα ενα κανονικο λειτουργικο, οποτε το να βρεθουν αντιμετωπα win και αντροιντ ειναι αναμενομενο...

μαλλον η google θελει τρεναρισμα για να βγαλει δικο της αντιστοιχο λειτουργικο, βλεπω θα ειναι το επομενο μεγαλο βημα του αντροιντ, για και πλεον εχει πιασει το peak του

• Like 2
Δημοσ.

παιδια δεν ειναι και πολυ αδικη η συγκριση...πριν λιγα χρονια τα windows θα ηταν ανεκδοτο να τρεξουν σε καποια φορητη συσκευη...τωρα πλεον εκει που εχουν φτασει κινητα και ταμπλετ απο specs, ram cpu κλπ, σηκωνουν ααανετα ενα κανονικο λειτουργικο, οποτε το να βρεθουν αντιμετωπα win και αντροιντ ειναι αναμενομενο...

μαλλον η google θελει τρεναρισμα για να βγαλει δικο της αντιστοιχο λειτουργικο, βλεπω θα ειναι το επομενο μεγαλο βημα του αντροιντ, για και πλεον εχει πιασει το peak του

Ανετα σηκώνουν τα Windows τα tablet με atom επεξεργαστές και ssd,τα soc με arm cpus και με μνήμη τύπου internal sd σηκώνουν μόνο το android για αυτό και ξεκινάνε απο 130 ευρώ στις 10 ίντσες ενώ ένα αντίστοιχο windows x86 κάνει 350......

η google θέλει να τρενάρει αυτές τις εξελίξεις γιατί για να μπει στην x86 πλατφόρμα που είναι σε θέση να κάνει το κάτι παραπάνω θέλει πολύ δουλειά ακόμα,προς το παρόν multimedia/gaming κλπ για τα android και windows αν το θες για επαγγελματική χρήση,αλλά και πάλι εξαρτάται τι είναι η επαγγελματική χρήση πχ για παρουσιάσεις(σε σύνδεση με οθόνες/προτζέκτορες κλπ),η για να έχεις ένα φορητό προγραμματισμένο excell που σου λύνει ασκήσεις μαζί,η για κάποιο app,ακόμα και η εφαρμογή του autocad που προβάλλει τα dwg....όλα αυτά τα κάνει και το android. 

Δημοσ.

δεν σου φτανουν (προς το  παρον) οι 11 ωρες αυτονομας του asus t100....?

Επισης η τιμη του ειναι εκπληκτικη!

Δημοσ.

multimedia/gaming κλπ για τα android και windows αν το θες για επαγγελματική χρήση.

βασικα silly gaming τύπου subway surfers, temple run για τα android.

true gameplay με τα Windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...