Προς το περιεχόμενο

Ποιό Draytek;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι σίγουρα πιο ασφαλής επιλογή αλλά σε περίπτωση που πας σε vdsl αυτομάτως "αχρηστεύεται"...

αργά ή γρήγορα πάντως με firmware upgrade θα φτιαχτεί και το 2760

Δημοσ.

είναι σίγουρα πιο ασφαλής επιλογή αλλά σε περίπτωση που πας σε vdsl αυτομάτως "αχρηστεύεται"...

Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά δεν με πολυαπασχολεί αυτή τη στιγμή. Το vdsl  δείχνει πολύ "μακρινό"  εδώ που βρίσκομαι. Εκτός αν γίνει κάποιο  θαύμα  από τον OTE. Τώρα βέβαια δεν μπορώ να επαναπαυθώ στο ότι θα φτιάξει το firmware κάποια στιγμή στο μέλλον οπότε τρώει άκυρο. Μήπως να πάω καλύτερα σε κάτι τέτοιο;

http://www.skroutz.gr/s/3123112/AVM-FRITZ-Box-3390.html

Γνωρίζει κανείς τίποτα για το συγκεκριμένο;

Δημοσ.

Κοιτα φιλε, ολοι δικιο εχουν και σιγουρα θα φτιαχτει το 2760 με firmware. Απο την αλλη αμα θες λυση εδω και τωρα πηγαινε στο 2710. Εγω θα σου προτεινα να δεις και τα linksys τα x3500. Τα θεωρω καλυτερα απο τα 2710 και εχουν σαφως καλυτερο ασυρματο.

Δημοσ.

Κοιτα φιλε, ολοι δικιο εχουν και σιγουρα θα φτιαχτει το 2760 με firmware. Απο την αλλη αμα θες λυση εδω και τωρα πηγαινε στο 2710. Εγω θα σου προτεινα να δεις και τα linksys τα x3500. Τα θεωρω καλυτερα απο τα 2710 και εχουν σαφως καλυτερο ασυρματο.

OK θα του ρίξω μια ματιά απλά δεν κοιτούσα κάτι σε Linksys μέχρι τώρα γιατί δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα σχόλια γι' αυτά εδώ στο insomnia τουλάχιστον σε σύγκριση με τα draytek  τα οποία παρατηρώ να προτείνουν πολύ περισσότερο από τα Linksys.

Δημοσ.

Αν θες κατι πολυ καλο δες και τα fritz

Sent from my iPhone using Insomnia

Το έχω σκεφτεί για fritz.Ένας φίλος έχει. Πολύ καλό αλλά λίγο μικρή εμβέλεια μου έχει πεί.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου πουλινέ, κάπως έτσι θα παίξει η δουλειά.Εκείνο που με νοιάζει πρωτίστως είναι να πάρω ένα καλό router για να μην έχω θέματα με τη σύνδεση εφόσον θα μπαίνουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα και να έχω σταθερή μετάδοση στη γύρω περιοχή (μικρή απόσταση).Η μεγάλη εμβέλεια είναι δευτερεύων και θα καλυφθεί με access points οπωσδήποτε. 

δεν ειναι μονο η μεγαλη εμβελεια.το κανεις για να μην πιταρει το wireless επισης αναλογα παντα τα ατομα που θα συνδεθουν επανω.επισης το κανεις με σκοπο να υπαρχει μια ομοιομορφη καλυψη γιατι καποιος μπορει να παιζει με λαπτοπ απο το χ σημειο αλλα καποιος αλλος που εχει κινητο(που συνηθως εχουν πιο αδυναμο wifi) να μην πιανει καλα.

Έτσι ακριβώς είναι. Θυσιάζουμε την ταχύτητα για να έχουμε λιγότερο θόρυβο από τις άλλες ασύρματες εκπομπές.

Κανονικά σε εγκαταστάσεις σαν του θέματος, δεν πρέπει να μας απασχολεί το 11n και το δίκτυο πρέπει να ρυθμίζεται εξαρχής σε 11b/g, για λόγους συμβατότητας.

καλα ναι το n σε wifi hotspots ειναι λιγο αχρηστο για θεματα ταχυτητας ΠΑΝΤΑ αφου μια adsl/vdsl θα παιζει στο hotspot ή αντε σε μεγαλα Hotspots να παιζει οπτικη ινα ή κανα Multilink απο adsl/vdsl.οποτε και το g εκει ειναι super

20 χρήστες αποκλείεται. Το ποιο ρεαλιστικό θα έλεγα πως είναι γύρω στα 10 άτομα .

για ενα wireless ειναι μια χαρα για ενα καλο adsl/vdsl router.

Εδώ διαβάζω ότι το 2760 έχει αρκετά θεματάκια.

http://www.adslgr.com/forum/threads/735742-Review-DrayTek-2760n

Άρα να πάω καλύτερα για 2710;

το 2760 ειναι πιο νεο απο το 2710 για αυτο και περισσοτερα θεματα.χωρις να σημαινει βεβαια οτι θα εχεις υποχρεωτικα προβλημα.καποια θεματα μπορει να ειναι σε τομεις που δεν θα τους χρειαστεις.αλλα οπως ειπαν το καλο ειναι οτι η Draytek συνεχιζει all the time να βγαζει firmwares για τα ρουτερ οποτε ολα θα διορθωθουν αργα η γρηγορα.το 2710 πιο καλο σε καποιια πραγματα απλα ειναι adsl οποτε μπορει αν σε 2-3 χρονια πας σε vdsl να χρειαστει να το αλλαξεις.βεβαια το καλο ειναι οτι αν παρεις τωρα το 2710 σε 3 χρονια αν βαλεις πχ vdsl τοτε το 2760 θα ειναι παλιο οποτε θα μπορεις να παρεις κατι πιο καινουριο τοτε.απλα το 2710 δεν εχει gigabit ethernet που ενταξει δεν σε ενδιαφερει.

μετα μονο access point μπορει να το κανει

Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά δεν με πολυαπασχολεί αυτή τη στιγμή. Το vdsl  δείχνει πολύ "μακρινό"  εδώ που βρίσκομαι. Εκτός αν γίνει κάποιο  θαύμα  από τον OTE. Τώρα βέβαια δεν μπορώ να επαναπαυθώ στο ότι θα φτιάξει το firmware κάποια στιγμή στο μέλλον οπότε τρώει άκυρο. Μήπως να πάω καλύτερα σε κάτι τέτοιο;

http://www.skroutz.gr/s/3123112/AVM-FRITZ-Box-3390.html

Γνωρίζει κανείς τίποτα για το συγκεκριμένο;

απλα κοιτα τι προβληματα αντιμετωπιζουν.μπορει να μην σε ενοχλουν σε κατι για την χρηση που θες.

fritz παρολο που ακουγονται καλα λογια παρολα αυτα σε εταιρειες δεν βλεπω fritz.ενω draytek βλεπω παρα πολλα.

Το έχω σκεφτεί για fritz.Ένας φίλος έχει. Πολύ καλό αλλά λίγο μικρή εμβέλεια μου έχει πεί.

παραξενο να μην εχει καλη εμβελεια.μηπως το εχει βαλει σε κανα παραξενο σημειο ή το σπιτι ειναι γεματο τοιχους και δεν μπορει να πιασει μεχρι εκει που θελει?

OK θα του ρίξω μια ματιά απλά δεν κοιτούσα κάτι σε Linksys μέχρι τώρα γιατί δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα σχόλια γι' αυτά εδώ στο insomnia τουλάχιστον σε σύγκριση με τα draytek  τα οποία παρατηρώ να προτείνουν πολύ περισσότερο από τα Linksys.

linksys επισης δεν εχω δει κοσμο να αγοραζει.δεν ξερω για το συγκεκριμενο μοντελο αλλα για διαφορα αλλα μοντελα ακουγα  αρκετα παραπονα και επισης ολοι γκρινιαζαν που δεν εβγαιναν πιο νεα firmware.

σε ασυρματο και το wag200 που θυμομουν πραγματι ειχε πολυ καλο.και επισης ειναι καπως πιο φτηνα τα Linksys απο Draytek

Τότε ΟΚ δεν υπάρχει θέμα. Άλλο ένα καλό που έχουν τα Draytek είναι ότι παρέχουν δυνατότητα bandwidth management ώστε να επαρκεί η σύνδεση για όλους τους χρήστες και να μην την τρώνε ελάχιστοι με βαριά χρήση.

ειδικα για hot spot αν μπορεσει να βαλει οριο ανα χρηστη θα ειναι καλη φαση

Δημοσ.

Μπα δεν ειναι φθηνο το x3500 , γυρω στο 150αρι εχει.............. με το καλυτερο ασυρματο που εχω δει ever........ 3 κεραιες των 3db.

• Super Moderators
Δημοσ.

"linksys" βέβαια, τελείως παραμελημμένα προϊόντα όταν ήταν στη Cisco, τώρα που την πούλησε no idea...

Δημοσ.

να σου πω την αληθεια το συγκεκριμενο το βαζω πανω απο το 2710n. Ασε που εχει πεσει και η τιμη του απο οτι ειδα στο 130αρι. Ενω αυτα τα draytek δε πεφτουν ποτε ρε φιλε. Ιδια τιμη 5 χρονια τωρα.

Γενικως η εταιρεια ξεπεσε με τη cisco οπως σωστα ειπες και τωρα παλι κανει δειλα βηματα... ειδωμεν. Παντως και εγω θεωρω τη draytek κορυφαια εταιρεια αλλα οχι παντα κορυφαια αγορα. Το 2710n ειναι παλιο, αλλα "καλο", Το 2710ne ....πατατα εντελως, τη σειρα 28χχ , υπερεκτιμημενη αρκετα, η 27χχ με θεματα και παει λεγοντας. 

Για σπιτι παντως, εκτος ακραιων καταστασεων σε firewall, routing, managment ενα 2710n το θεωρω too much.

'H αλλιως κανα φθηνο dlink με customia ddrwt που τα κανει ολα οσα ενα πανακριβο ρουτερ.

Δημοσ.

δε θυμαμαι μοντελα, νομιζω και modem μερικα, τα εχει στο σιτε ποια περνουν την customia. Ειναι πολλα.

Δημοσ.

Μπα δεν ειναι φθηνο το x3500 , γυρω στο 150αρι εχει.............. με το καλυτερο ασυρματο που εχω δει ever........ 3 κεραιες των 3db.

αν εχει 150 και τωρα 130 παλι φτηνο εντως εισαγωγικων βγαιναι.

"linksys" βέβαια, τελείως παραμελημμένα προϊόντα όταν ήταν στη Cisco, τώρα που την πούλησε no idea...

και τοτε που ηταν division δεν θα πεις οτι η εταιρεια πεταγε.εβγαζε κατι ωραια αλλα το support...

να σου πω την αληθεια το συγκεκριμενο το βαζω πανω απο το 2710n. Ασε που εχει πεσει και η τιμη του απο οτι ειδα στο 130αρι. Ενω αυτα τα draytek δε πεφτουν ποτε ρε φιλε. Ιδια τιμη 5 χρονια τωρα.

Γενικως η εταιρεια ξεπεσε με τη cisco οπως σωστα ειπες και τωρα παλι κανει δειλα βηματα... ειδωμεν. Παντως και εγω θεωρω τη draytek κορυφαια εταιρεια αλλα οχι παντα κορυφαια αγορα. Το 2710n ειναι παλιο, αλλα "καλο", Το 2710ne ....πατατα εντελως, τη σειρα 28χχ , υπερεκτιμημενη αρκετα, η 27χχ με θεματα και παει λεγοντας. 

Για σπιτι παντως, εκτος ακραιων καταστασεων σε firewall, routing, managment ενα 2710n το θεωρω too much.

'H αλλιως κανα φθηνο dlink με customia ddrwt που τα κανει ολα οσα ενα πανακριβο ρουτερ.

Μην περιμενεις να πεσουν οι τιμες.εχουν πιασει το νοημα.υποστηριζουν κατι πολυ καλα,εχουν αρκετη διαφορα σε τιμη απο τα cisco για να τα διαλεξει μια μικρη εταιρεια + εχουν web interface για να τα σεταρεις..βλεπω πολλες μικρες εταιρειες με draytek πλεον.οπως και πιο παλια εβλεπα πολυ zyxel αλλα τωρα πολυ αραια και που απλα κανα zywall.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...