p07apo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Καλημερίζω την παρέα του insomnia.Η περίπτωσή μου έχει ως εξής. Χρειάζομαι ένα καλό ασύρματο modem router και είμαι μεταξύ αυτών των δύο. http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=2434:vigor2710n&Itemid=662&lang=en http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=2782:vigor2760n&Itemid=662&lang=enΕπέλεξα Draytek επειδή απ' όσο γνωρίζω είναι κορυφαία και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Το router θα χρεισημοποιηθεί σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα συνεπώς πολλοί χρήστες θα έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε αυτό. Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο σε θέμα εμβέλειας;(Θέλω να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη σε κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους ).Σας ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 α.το 2760 ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση.τωρα για το δευτερο κομματι της καλυψης.προσωπικη αποψη παντα. δεν βαζεις μονο ενα ρουτερ για να καλυψεις μεγαλο χωρο.βαζεις το ρουτερ οπου θες και μετα βαζεις access points σε διαφορα σημεια για να καλυψεις τον χωρο που θες.εκτος αν ειναι τοσο μικρος ο χωρος που θες να καλυψεις και με ενα access point τον καλυπτεις.ειναι λαθος η προσεγγιση με ενα access point na thes na καλυψεις μεγαλο χωρο.επισης εχει κερδιζει και το να εχεις access point τα οποια να παιζουν power over ethernet(poe).
p07apo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 α.το 2760 ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση.τωρα για το δευτερο κομματι της καλυψης.προσωπικη αποψη παντα. δεν βαζεις μονο ενα ρουτερ για να καλυψεις μεγαλο χωρο.βαζεις το ρουτερ οπου θες και μετα βαζεις access points σε διαφορα σημεια για να καλυψεις τον χωρο που θες.εκτος αν ειναι τοσο μικρος ο χωρος που θες να καλυψεις και με ενα access point τον καλυπτεις.ειναι λαθος η προσεγγιση με ενα access point na thes na καλυψεις μεγαλο χωρο.επισης εχει κερδιζει και το να εχεις access point τα οποια να παιζουν power over ethernet(poe). Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Access point ανα όροφο θα μπούνε σίγουρα. Όσον αφορά τον κοινόχρηστο χώρο είναι λίγο δύσκολο για access point και ο χώρος που πρέπει να καλυφθεί είναι αρκετά μεγάλος οπότε θα πρέπει να καλυφθεί με το router. To vdsl δεν με ενδιαφέρει για την περιοχή που βρίσκομαι (εκτός αν σκοπεύουν να το τελειώσουν φέτος σε όλη τη Ελλάδα).
p07apo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση.Κάπου διάβασα ότι αυτό εδώ http://www.skroutz.gr/s/3377458/Billion-BiPAC-7800N.html είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. Γνωρίζεται κάτι για το συγκεκριμένο;Επίσης άκουσα πως τα Draytek έχουν θέμα με το wireless channel καθώς δεν υπάρχει ρύθμιση από ui και σε περίπτωση διένεξης καναλιών μπορεί να γίνει αλλαγή μόνο από telnet. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2014 από p07apo
jkoukos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Επίσης άκουσα πως τα Draytek έχουν θέμα με το wireless channel καθώς δεν υπάρχει ρύθμιση από ui και σε περίπτωση διένεξης καναλιών μπορεί να γίνει αλλαγή μόνο από telnet. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ποιος το λέει αυτό;
p07apo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 http://www.expertreviews.co.uk/wireless-routers/1283416/draytek-vigor-2710n/2Εδώ φίλε μου.Ξέρω μερικά reviews μπορεί να είναι άκυρα αλλά μιας και δεν έχω ή δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά που να έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο δεν μπορούσα να το αποκλείσω.Μήπως ξέρεις πως τα πάει και από εμβέλεια; Σ΄ευχαριστώ πάντως για τη διευκρίνηση.
jkoukos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Αυτό είναι άλλο πράγμα. Στο Advanced Settings έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις το εύρος καναλιού σε 20 ή 40 MHz. Σε 20 έχεις μικρότερη ταχύτητα αλλά λιγότερο θόρυβο από γειτονικά δίκτυα, ενώ σε 40 το αντίθετο. Προφανώς (δεν το γνωρίζω) σε νεώτερο firmware την ευκολία αυτή την αφαίρεσαν από το μενού και πλέον γίνεται μέσω telnet. Το έχει ένας γνωστός μου και η κάλυψη της ασύρματης εκπομπής είναι πολύ καλή. Γενικά η ασύρματη επικοινωνία έχει να κάνει με την διαρρύθμιση του σπιτιού, την απόσταση, τα εμπόδια που υπάρχουν ενδιάμεσα και τον θόρυβο από γειτονικά δίκτυα.
p07apo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Αυτό είναι άλλο πράγμα. Στο Advanced Settings έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις το εύρος καναλιού σε 20 ή 40 MHz. Σε 20 έχεις μικρότερη ταχύτητα αλλά λιγότερο θόρυβο από γειτονικά δίκτυα, ενώ σε 40 το αντίθετο. Προφανώς (δεν το γνωρίζω) σε νεώτερο firmware την ευκολία αυτή την αφαίρεσαν από το μενού και πλέον γίνεται μέσω telnet. Το έχει ένας γνωστός μου και η κάλυψη της ασύρματης εκπομπής είναι πολύ καλή. Γενικά η ασύρματη επικοινωνία έχει να κάνει με την διαρρύθμιση του σπιτιού, την απόσταση, τα εμπόδια που υπάρχουν ενδιάμεσα και τον θόρυβο από γειτονικά δίκτυα. Είμαστε OK τότε. Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Access point ανα όροφο θα μπούνε σίγουρα. Όσον αφορά τον κοινόχρηστο χώρο είναι λίγο δύσκολο για access point και ο χώρος που πρέπει να καλυφθεί είναι αρκετά μεγάλος οπότε θα πρέπει να καλυφθεί με το router. To vdsl δεν με ενδιαφέρει για την περιοχή που βρίσκομαι (εκτός αν σκοπεύουν να το τελειώσουν φέτος σε όλη τη Ελλάδα). απλα υπαρχουν και access points τα οποια κουμπωνουν στο ταβανι σαν φωτιστικο να το πω ετσι.η μπορει να κρυφτει το access point απο πανω καπου σε ψευδοροφη και να κατεβει ceiling mount antenna.τα access points μπορει να ειναι και Poe για να μην χρειαζεσαι ρευμα εκει.λυσεις υπαρχουν οπως και διαφορα μοντελα.πχ η air live δινει και πιο δυνατα access point απο 100mw οπως και η Mikrotik.. σκοπος ειναι τον χωρο να τον καλυψει απο ψηλα οταν μιλαμε για μεγαλους χωρους σε ξενοδοχεια.πχ Lobby κτλ. Μια ερώτηση.Κάπου διάβασα ότι αυτό εδώ http://www.skroutz.gr/s/3377458/Billion-BiPAC-7800N.html είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. Γνωρίζεται κάτι για το συγκεκριμένο; Επίσης άκουσα πως τα Draytek έχουν θέμα με το wireless channel καθώς δεν υπάρχει ρύθμιση από ui και σε περίπτωση διένεξης καναλιών μπορεί να γίνει αλλαγή μόνο από telnet. Ισχύει κάτι τέτοιο; δεν εχω δει ρουτερ να μην αλλαζει καναλι απο το Interface. http://www.expertreviews.co.uk/wireless-routers/1283416/draytek-vigor-2710n/2 Εδώ φίλε μου.Ξέρω μερικά reviews μπορεί να είναι άκυρα αλλά μιας και δεν έχω ή δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά που να έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο δεν μπορούσα να το αποκλείσω.Μήπως ξέρεις πως τα πάει και από εμβέλεια; Σ΄ευχαριστώ πάντως για τη διευκρίνηση. ακομα και απο Telnet να αλλαζει δεν σε πειραζει.δεν ειναι κατι δυσκολο.το 20/40 και στο Technicolor που εχω αλλαζει μονο απο cli. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Στο Advanced Settings έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις το εύρος καναλιού σε 20 ή 40 MHz. Σε 20 έχεις μικρότερη ταχύτητα αλλά λιγότερο θόρυβο από γειτονικά δίκτυα, ενώ σε 40 το αντίθετο. Προφανώς (δεν το γνωρίζω) σε νεώτερο firmware την ευκολία αυτή την αφαίρεσαν από το μενού και πλέον γίνεται μέσω telnet. Το έχει ένας γνωστός μου και η κάλυψη της ασύρματης εκπομπής είναι πολύ καλή. Γενικά η ασύρματη επικοινωνία έχει να κάνει με την διαρρύθμιση του σπιτιού, την απόσταση, τα εμπόδια που υπάρχουν ενδιάμεσα και τον θόρυβο από γειτονικά δίκτυα. αν θυμαμαι καλα αν κανω λαθος διορθωσε με στο 802.11n αν βαλεις 20mhz αντι για 20/40 στην ουσια παιζεις 150Mbps αντι για 300.στην μιση ταχυτητα ακριβως. επισης αν ο φιλος μας θελει και παραπανω Info ο spank,thresh εχουν draytek και σχετικα καινουρια μοντελα και καλα μοντελα.
p07apo Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 απλα υπαρχουν και access points τα οποια κουμπωνουν στο ταβανι σαν φωτιστικο να το πω ετσι.η μπορει να κρυφτει το access point απο πανω καπου σε ψευδοροφη και να κατεβει ceiling mount antenna.τα access points μπορει να ειναι και Poe για να μην χρειαζεσαι ρευμα εκει.λυσεις υπαρχουν οπως και διαφορα μοντελα.πχ η air live δινει και πιο δυνατα access point απο 100mw οπως και η Mikrotik.. σκοπος ειναι τον χωρο να τον καλυψει απο ψηλα οταν μιλαμε για μεγαλους χωρους σε ξενοδοχεια.πχ Lobby κ Ευχαριστώ για το χρόνο σου πουλινέ, κάπως έτσι θα παίξει η δουλειά.Εκείνο που με νοιάζει πρωτίστως είναι να πάρω ένα καλό router για να μην έχω θέματα με τη σύνδεση εφόσον θα μπαίνουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα και να έχω σταθερή μετάδοση στη γύρω περιοχή (μικρή απόσταση).Η μεγάλη εμβέλεια είναι δευτερεύων και θα καλυφθεί με access points οπωσδήποτε.
jkoukos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 αν θυμαμαι καλα αν κανω λαθος διορθωσε με στο 802.11n αν βαλεις 20mhz αντι για 20/40 στην ουσια παιζεις 150Mbps αντι για 300.στην μιση ταχυτητα ακριβως. Έτσι ακριβώς είναι. Θυσιάζουμε την ταχύτητα για να έχουμε λιγότερο θόρυβο από τις άλλες ασύρματες εκπομπές. Κανονικά σε εγκαταστάσεις σαν του θέματος, δεν πρέπει να μας απασχολεί το 11n και το δίκτυο πρέπει να ρυθμίζεται εξαρχής σε 11b/g, για λόγους συμβατότητας. Ευχαριστώ για το χρόνο σου πουλινέ, κάπως έτσι θα παίξει η δουλειά.Εκείνο που με νοιάζει πρωτίστως είναι να πάρω ένα καλό router για να μην έχω θέματα με τη σύνδεση εφόσον θα μπαίνουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα και να έχω σταθερή μετάδοση στη γύρω περιοχή (μικρή απόσταση).Η μεγάλη εμβέλεια είναι δευτερεύων και θα καλυφθεί με access points οπωσδήποτε. Βάζω ως προβληματισμό μία ακόμη παράμετρο. Πόσοι ταυτόχρονοι χρήστες περιμένεις να συνδέονται σε μια δεδομένη χρονική στιγμή; Το ρωτάω διότι όλα σχεδόν τα modem/router έχουν περιορισμό σε μέγιστο 15-20 ταυτόχρονες συνδέσεις και μερικά ανεβαίνουν στους 25-30 χρήστες. Για τον λόγω αυτό είθισται να σπάμε σε περισσότερες συσκευές την ασύρματη κάλυψη, ιδιαίτερα των μεγάλων χώρων.
p07apo Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Έτσι ακριβώς είναι. Θυσιάζουμε την ταχύτητα για να έχουμε λιγότερο θόρυβο από τις άλλες ασύρματες εκπομπές. Κανονικά σε εγκαταστάσεις σαν του θέματος, δεν πρέπει να μας απασχολεί το 11n και το δίκτυο πρέπει να ρυθμίζεται εξαρχής σε 11b/g, για λόγους συμβατότητας. Βάζω ως προβληματισμό μία ακόμη παράμετρο. Πόσοι ταυτόχρονοι χρήστες περιμένεις να συνδέονται σε μια δεδομένη χρονική στιγμή; Το ρωτάω διότι όλα σχεδόν τα modem/router έχουν περιορισμό σε μέγιστο 15-20 ταυτόχρονες συνδέσεις και μερικά ανεβαίνουν στους 25-30 χρήστες. Για τον λόγω αυτό είθισται να σπάμε σε περισσότερες συσκευές την ασύρματη κάλυψη, ιδιαίτερα των μεγάλων χώρων. 20 χρήστες αποκλείεται. Το ποιο ρεαλιστικό θα έλεγα πως είναι γύρω στα 10 άτομα .
jkoukos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Τότε ΟΚ δεν υπάρχει θέμα. Άλλο ένα καλό που έχουν τα Draytek είναι ότι παρέχουν δυνατότητα bandwidth management ώστε να επαρκεί η σύνδεση για όλους τους χρήστες και να μην την τρώνε ελάχιστοι με βαριά χρήση.
p07apo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Εδώ διαβάζω ότι το 2760 έχει αρκετά θεματάκια. http://www.adslgr.com/forum/threads/735742-Review-DrayTek-2760n Άρα να πάω καλύτερα για 2710;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα