Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις δει κάτι αντίστοιχο για το πανελ που λες; Νομίζω μόνο θερμοκρασίες μπορείς να δεις και φυσικά τους ανεμιστήρες. 

Διάβαζα τώρα στο wiki για το autologin χωρίς DM. Έφτιαξα το αρχείο που λέει αλλά κατέληξα να μην μπορώ να κάνω login. Πρέπει να κάνω και

systemctl enable [email protected]

; Ευτυχώς οι δοκιμές γίνονται στο vbox. 

@war θα το κοιτάξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, μόνο για θερμοκρασίες :-( Αλλά αυτά λογικά πρέπει να προγραμματίζονται κιόλας, έλεγα μήπως κάποιος έχει φτιάξει κάτι!

Διόρθωση: θυμάμαι ότι γίνεται με ιδιοκατασκευή που συνδέεται σε RS232!

Επεξ/σία από k_antoni
Δημοσ.

αντι username εβαλες το δικο σου?

Τype τι εβαλες?

καλυτερα δες sshfs για διαχειριση των αρχειων σου, αφου εχεις που εχεις ssh ανοιχτο εξω, μην ανοιγεις και ftp, κριμα και αμαρτια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι εβαλα username. Type δεν εβαλα.

Δεν ξέρω αν με το sshfs μπορώ να το δω/διαχειριστω απο win.

EDIT: Τελικά το κατάφερα με τις οδηγίες που βρήκα εδώ. Δεν καταλαβαίνω κάποια ουσιαστική διαφορά με αυτές του wiki αλλά τεσπα.

Επεξ/σία από mask2011
Δημοσ.

Λοιπόν έχουν setαριστει όλα.

ssh,transmission,samba. Μπορώ να διαχειριστώ το μηχάνημα απομακρυσμένα και μέσω του webmin στο σπίτι. Για τα torrents ισχύει το ίδιο.

Το τελευταίο πρόβλημα που έχω αφορα τη σύνδεση με την τηλεόραση. Όταν ξεκινάω το xbmc ανοιγει και στις δυο οθόνες(laptop,tv) αλλα στην τηλεόραση αφηνει αριστερα ένα κενό λες και έχω το πάνελ του unity. Θα βαλω και φωτο για να καταλάβετε τι εννοώ. Έχω πειράξει το xorg.conf χωρίς καμία επιτυχία.

Καμια ιδέα;

EDIT: Και οι εικόνες:

WP_20140411_15_13_30_Pro.jpg

WP_20140411_15_13_44_Pro.jpg

Δημοσ.

σε αντίστοιχο λαπτοπ που είχαμε κάνει το ίδιο, στο σκριπτακι που ξεκινάγαμε το xbmc είχαμε βάλει και το xrandr να απενεργοποιεί την πρώτη οθόνη και να παίζει full ανάλυση στην τηλεόραση

για δες το

Δημοσ.

Το xrandr όμως δεν παίζει από κονσόλα. Θέλει πρώτα startx. Το λέω γιατί δοκίμασα να βάλω το xrandr να απενεργοποιεί την οθόνη του laptop στο xinitrc αλλά έλεγε can't open display. 

Αν όμως δώσω startx και ξεκινήσω τον twm+xterm και μετά δώσω xrandr δουλεύει. 

Δημοσ.

μέσα στο xinitrc κάνεις πρώτα το xrandr και μετά ξεκινάς το xbmc

το can't open display λύνεται αν κάνεις στην αρχή αν θυμάμαι καλά

export DISPLAY=:0

Δημοσ.

Τώρα μου λέει can't open display :0. Βασικά δεν γίνεται κάπως να ρυθμίσω στο xorg.conf που να βρίσκεται η εικόνα μέσα στην οθόνη; Όπως όταν ρυθμίζουμε μια οθόνη pc από το μενού της που μπορείς να την μετακινήσεις για να είναι στο κέντρο.

ΑΚΥΡΟ το κατάφερα με τον τρόπο ακριβώς που περιέγραψα. Ήθελε ρύθμιση μέσα από το μενού της τηλεόρασης η θέση της εικόνας. Απλά εγώ δεν ήξερα ότι είχε τέτοια ρύθμιση.  :-(  :X

Δημοσ.

τώρα είδα οτι σου έχει μετακινήσει όλη την εικόνα προς τα δεξιά

από το calibrate μέσα στο xbmc δεν κάνει τίποτα?

Δημοσ.

Το είχα προσπαθήσει αλλά δεν έκανε κάτι. Ευτυχώς ειχε ρύθμιση η τηλεόραση και έφτιαξε.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα λόγω κάποιων εξελίξεων στο σπίτι.

Αναγκαστικά η τηλεόραση θα αλλάξει δωμάτιο λόγω αλλαγών στην διαρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι εκεί που θα πάει δεν υπάρχει πρόσβαση στο net με καλώδιο και είναι αδύνατον να υπάρξει με οποιονδήποτε τρόπο δεν περιλαμβάνει σκάψιμο του τοίχου.

Ποια θα ήταν η βέλτιστη λύση; Να βάλω τον server που έχω ήδη κάτω από την TV και να τον συνδέσω ασύρματα για να κατεβάζει τα torrents και λοιπά; Η να κοιτάξω κάποια λύση ασύρματου streaming προς την τηλεόραση(βλ Rpi); Η τηλεόραση δεν είναι smart και δεν υποστηρίζει dlna.

ΥΓ Παρουσίασε κάποια προβλήματα ο δίσκος του laptop. Το health του είναι στο 60% με 67 weak sectors. Σε αυτόν είναι το λειτουργικό και εκεί κατεβαίνουν τα torrents πριν πάνε στον εξωτερικό. Μαζοχισμός το ξέρω αλλά μόνο έτσι μπορώ να τα κρατάω οργανωμένα. Να τον αλλάξω ή να περιμένω να τα φτύσει τελείως;

Δημοσ.

@mask2011

Από το τέλος στην αρχή... άλλαξε πρώτα το δίσκο, μην περιμένεις να σου μείνει στα χέρια καμιά μέρα που βλέπεις καμιά ταινία με παρέα! Θα μας εκθέσεις, ότι το λίνουξ κολλάει και έχει θέματα :-P Πέρα από την πλάκα, στην πρώτη ευκαιρία άλλαξέ τον.

Στο ίδιο setup είμαι περίπου κι εγώ. Τον server μου τον έχω στην αποθήκη και το Pi στην τηλεόραση ασύρματα μέχρι να φτιάξω το δίκτυο ethernet στο σπίτι! Με ταινίες 720p δεν έχω θέμα κάνει streaming χωρίς πρόβλημα. Κι έπειτα, άλλο να έχεις το wifi σου συνέχεια να κατεβάζει κι άλλον να είναι idle. Απλά το Pi δεν είναι τόσο γρήγορο στα μενού όταν πας να κάνεις streaming από τα plugins του. Δηλαδή, mush up, much movies hd, sportsdevil, youtube... εάν έχεις τέτοια όπως εγώ, καλύτερα να αφήσεις τον φορητό στην TV.

Φίλε δοκίμασε κ δες τι σου ταιριάζει ;-)

Κ

Δημοσ.

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω αλλα δεν έχω Rpi.

Έχεις δίκιο για τον σκληρό και το να δουλεύει συνέχεια το wifi.

Την λύση με το Ethernet μέσω μπριζας την έχει χρησιμοποιήσει κανεις να πει μια γνώμη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...