tritonas00 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 εκτος αν υποστηριζει το router nat loopback αα feature ειναι τελικα 1
mask2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Τελικά έγινε επιτυχώς η σύνδεση(εννοείται ότι γινοταν από 3G). Οπότε τώρα μένει μόνο το domain και η θωράκιση του όλου συστήματος. Τι κάνουμε για να αυξήσουμε την ασφάλεια; Πρώτα αλλάζουμε την 22. Μετά; Τελικά το router υποστηρίζει no-ip, dyndns και tzo. Ποιο να προτιμήσω; Έχουν υπέρ και κατά; EDIT: Έτοιμο και το Dynamic DNS. Τελικά χρησιμοποίησα το no-ip που έχει και ο warlock. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2014 από mask2011
warlock9_0 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 στο ssh κάνε disable το root login, και προσπάθησε να παίξεις με public key θεωρητικά αν είσαι πίσω από router και έχεις κάνει forward μόνο όποια πόρτα έχεις βάλει για το ssh, δεν χρειάζεσαι και τίποτα ένα iptables δε θα ήταν άσχημο βέβαια
mask2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Στο wiki λέει για fail2ban. Είναι εύκολο να στηθεί; Για public key φτιάχνω ένα για κάθε υπολογιστή που θέλω να συνδέεται και τέλος; Την διαδικασία όπως είναι από το wiki την κατάλαβα νομίζω. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2014 από mask2011
k_antoni Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 @mask2011 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βιντεάκι: Ο τύπος έφτιαξε αυτό που ήθελες να φτιάξεις σε προηγούμενο νήμα! Αρκετά εντυπωσιακό, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα εξυπηρετούσε! Κ.
mask2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Πολύ ωραία κατασκευή αν θυμηθεις ποιος το εκανε war πες να του το κλεψουμε. Είχα δει και ένα παρόμοιο πάλι στο YouTube. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγω χωρίς το πάνελ. Ontopic σχεδόν έτοιμο το arch. Το μόνο που μένει είναι να οριστούν τα share του samba και να δω πως στήνω τον vsftpd. Επίσης να ρυθμιστεί και το xbmc. Αν και αυτο μάλλον θα γινει με τον χρόνο σκαλίζοντας τα plugins.
k_antoni Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Γιατί να πας σε vsftpd και όχι σε sftp? θα δώσεις πρόσβαση και σε χρήστες εκτός τοπικού δικτύου (σπίτι);
mask2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Έλεγα να έχω πρόσβαση και εκτός δικτυου. Προσπάθησα να το στησω αλλα δεν τα καταφερα. Βεβαια χρησιμοποιώ εφαρμογές απο το κινητό για επιβεβαίωση και μπορεί να φταίνε και αυτές.
k_antoni Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 δε θα μείνεις ευχαριστημένος εάν τραβάς πολυμέσα εκτός τοπικού δικτύου! Τελικά τι έκανες με την βάση από χαρτοκούτι; έφτιαξες κάτι πιο στιβαρό; ίσως από ξύλο;
mask2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Όχι ακόμα και δεν προβλέπεται να γίνεται σύντομα. Θα μείνει για λίγο καιρό έτσι. Όταν βρω ευκαιρία και όρεξη θα πάω στα jumbo που έχει κουτιά πλαστικά αποθήκευσης για να το αλλάξω. Όσον αφορά το hardware θα γίνει μία αλλαγή στο αλουμινόχαρτο που είχα βάλει στην κάρτα γραφικών με φύλλο χαλκού(που δεν έχω προλάβει να πάρω). Για το ftp δεν ξέρω τι να κάνω μπορεί τελικά να μην το βάλω καν αν δεν εξυπηρετεί εκτός.
mask2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Βγήκε ο vsftp και μπήκε και το webmin για δοκιμή. Μου άρεσε πολύ σαν εργαλείο και σίγουρα θα το κρατήσω.
k_antoni Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Κι εγώ έτσι λέω! Ειδικά εάν έχεις μόνο ένα χρήστη με πρόσβαση από έξω καλύτερα το sftp! Για πολυμέσα υπάρχει πάντα και η λύση του Plex που είναι αρκετά πιο φιλικό! Εκτός εάν θέλεις πρόσβαση σε αρχεία για τη δουλειά/ σπουδές κοκ, αλλά και πάλι το sftp νομίζω ότι θα σε καλύψει πλήρως! Θέλω να παρακολουθώ την κατανάλωση μνήμης/επεξεργαστή, διεργασίες κτλ στην πρόσοψη του κουτιού! Έχετε καμιά καλή πρόταση για panel σε 5,25? Δε θέλω να ρυθμίζω ανεμιστήρες, μόνο πληροφορίες! +1 από εμένα για το webmin!!! K.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα