tritonas00 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Ειμαι και γω εδω και 2 μερες σε φαση ξαναστησιματος του server απο την αρχη, αυριο με το καλο θα μεταφερω την εγκατασταση απο το vbox στο μηχανημα. Ηθελα να παιξω λιγο με ffmpeg - transcoding, και χρειαζομουν πολυ νεοτερη εκδοση απο αυτον που ειχα (2012). Οι παλιοι servers ARM ηταν ψοφιοι και αν εγκαθιστουσα μονο τον τελευταιο ffmpeg απο τους κανονικους servers θα με πηγαινε μεχρι και glibc οποτε σιγουρο σπασιμο. Παλι arch εβαλα (64αρι αυτη τη φορα) και τωρα σκεφτομαι... να μεινω παλι με καρφωτη ημερομηνια με κινδυνο να παρω παλι πουλο? Να αναβαθμιζω κανονικα με το σταυρο στο χερι? Να παιρνω backup το συστημα και να αναβαθμιζω μια φορα στο τοσο? Το στησιμο ειναι περιπου: ssh ftp samba lighttpd rtorrent/rutorrent madsonic mpd/ajaxmp xbmc (nvidia κλειστος) ddns και καποια αλλα services.
mask2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Την περίπτωση του backup δεν την είχα σκεφτεί. Πολύ ενδιαφέρον. Έτσι και αλλιώς το μηχάνημα δεν είναι critical και ότι και να πάθει σε δέκα λεπτά θα είναι έτοιμο. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2014 από mask2011
SV8XXX Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Ειμαι και γω εδω και 2 μερες σε φαση ξαναστησιματος του server απο την αρχη, αυριο με το καλο θα μεταφερω την εγκατασταση απο το vbox στο μηχανημα. Ηθελα να παιξω λιγο με ffmpeg - transcoding, και χρειαζομουν πολυ νεοτερη εκδοση απο αυτον που ειχα (2012). Οι παλιοι servers ARM ηταν ψοφιοι και αν εγκαθιστουσα μονο τον τελευταιο ffmpeg απο τους κανονικους servers θα με πηγαινε μεχρι και glibc οποτε σιγουρο σπασιμο. Παλι arch εβαλα (64αρι αυτη τη φορα) και τωρα σκεφτομαι... να μεινω παλι με καρφωτη ημερομηνια με κινδυνο να παρω παλι πουλο? Να αναβαθμιζω κανονικα με το σταυρο στο χερι? Να παιρνω backup το συστημα και να αναβαθμιζω μια φορα στο τοσο? Το στησιμο ειναι περιπου: ssh ftp samba lighttpd rtorrent/rutorrent madsonic mpd/ajaxmp xbmc (nvidia κλειστος) ddns και καποια αλλα services. Backup και αναβαθμηση μια φορα στο τοσο. Server ειναι ρε τριτωνα καθε τοσο προγραμματα θα περνας?και να εχεις τις εξαρτησεις των εξαρτησεων... Το στησες,δουλεψε, το παρατας, και το backup χαχα μονο για samba αυτο αλλαζει συνεχεια και μας τα σπαει. Α τελευταια ειναι της μοδας το vlc-transcoding
martinoff Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 κάποια μέρα θα δικαιωθώ, είμαι σίγουρος btrfs rollback το λένε αν κάτι πάει λάθος σε δυο λεπτά είσαι στο σημείο πριν την αναβάθμιση
tritonas00 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Τελικα προς τα κει κλεινω και γω, backup και update μια στο τοσο. martinoff, αυτα να τα πεις στον mando που τον πηγε αιμα στο segfault τοτενες *το madsonic ειναι ενα υπερφουσκωμενο ματσο χαλια τελικα, οποτε εβαλα https://aur.archlinux.org/packages/subsonic-kang/ και φυσαει.
mask2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Με μοναδικό γνώμονα να μείνω στο Arch που με ξέρει και το ξέρω, θα ακολουθήσω και εγώ αυτην την οδό. @martinoff απο οσα ξέρω για το btrfs, καλό αλλα ακομα unstable. Εννοείται ότι μόλις γινει stable θα είναι ένα πολύ δυνατό fs.
martinoff Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 tritona δεν έχει καμία δουλειά το filesystem με segfault to btrfs έχει κερδίσει αρκετά critical server πλέον, το μόνο κακό ότι πρέπει να είσαι πάντα με τον τελευταίο κερνελ (συχνά σχετικά reboot δλδ) εγώ έχω και στο σερβερακι btrfs όπως και ένας άλλος φίλος με centos και δεν έχουμε κανένα θέμα τόσο καιρό και μιλάω για όλο το server όχι μόνο το root από την άλλη αφού θα κάνεις συχνά backup τι σε απασχολεί σε τι filesystem θα είναι το /, τι να το επαναφέρεις από btrfs τι από extX τι από καραμέλες Με μοναδικό γνώμονα να μείνω στο Arch που με ξέρει και το ξέρω, θα ακολουθήσω και εγώ αυτην την οδό.@martinoff απο οσα ξέρω για το btrfs, καλό αλλα ακομα unstable. Εννοείται ότι μόλις γινει stable θα είναι ένα πολύ δυνατό fs. λάθος, είναι καραstable αλλά HEAVY DEVELOPMENT για οποίον το δοκιμάσει βάζει ένα μικρο λιθαράκι στην εξέλιξή του με τα log στην mailing list 1
mask2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Οκ δικο μου λάθος έχω πολύ καιρό να ασχοληθω με την εξέλιξη του. Δηλαδη θα το πρότεινες για την χρήση που θέλω να κάνω εγώ; Η λόγω αραιών αναβαθμίσεων θα ήταν προτιμότερο το ext4;
martinoff Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 φυσικά, τουλάχιστον μόνο για root πάντα snapshot πριν από upgrade συχνό backup για να είσαι ασφαλείς τα μείον του είναι επικίνδυνο όταν χαθεί το ρεύμα εάν δεν προλάβει να γράψει metadata,checksum το fcsk δεν επαναφέρει πάντα
mask2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δεν είχα σκοπό να βαλω ξεχωριστά ούτε home, ούτε boot η κάτι αλλο. Γενικα ποιο partition scheme θα ήταν βέλτιστο; Ψήνομαι να το δοκιμάσω μιας και δεν το έχω σκαλίσει καθόλου. Το πολύ πολύ να μην μου κάνει η να μην μου αρεσει και να γυρισω στο ext4.
martinoff Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 επιβάλλεται να έχεις ξεχωριστό /home παντού σε δε σερβερ είναι υποχρεωτικό γιατί αλλιώς πας γυρεύοντας
mask2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Εντάξει η εγκατάσταση στον desktop είχε γίνει σε νηπιακό στάδιο εκμαθησης του linux και δεν εβαλα ξεχωριστό. Μετά με τον ssd οι απόψεις διίσταντο και δεν το τόλμησα.Τώρα εδώ αφου το επιβάλλει το btrfs να το κάνω. Το home υποθέτω σε ext4.
mask2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Απορία. Πως γίνεται να να συνδεθούμε μέσω ssh έξω από το τοπικό δίκτυο; Προσπαθώ να συνδεθώ από το κινητό αλλά δεν μπορώ. Μέσα από το Lan δουλεύει μια χαρά.
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 ανοιγεις στο router την θυρα που ακουει το ssh στον server σου
mask2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Το φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο ήταν. Το θέμα είναι ότι στο router δεν μπορώ να βρω πουθενά ρυθμίσεις για port forwarding. Δεν έχω αλλάξει την 22 επίτηδες για να κάνω τις δοκιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα