mask2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Οι φωτο είναι εντάξει. Μόνο τις ταινίες έχασα. Εντάξει δεν είχα και πολλές αλλα ήταν και κάποιες σειρές που είναι κόπος να τις ξανακατεβασω. Τώρα βεβαια που θα έχω μόνιμα ανοιχτο τον "server" θα είναι πιο εύκολο. Θα προσπαθήσω βεβαια να τις σώσω κάπως και μετά βλεπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Αλήθεια, υπάρχει ένας οδηγός για να κάνουμε ολα αυτα σε Ubuntu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Περίπου ότι οδηγό βρεις για debian ισχύει και στο Ubuntu. Υπάρχει και ένας οδηγός για Ubuntu. http://lifehacker.com/5919558/turn-an-old-computer-into-a-networked-backup-streaming-or-torrenting-machine-with-ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV8XXX Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Το ό,τι έχουμε (άν έχουμε) τηλεοράσεις με wifi δε σημαίνει και πολλά. Εξαρτάται τι θέλει να δει κάποιος. Ταυτόχρονα με την εξέλιξη των τηλεοράσεων τα αρχεία του βίντεο έχουν ξεφύγει σε μέγεθος και το wifi δεν ανταποκρίνεται σε hd υλικό. Σε Site: αυτη την σελιδα υπαρχουν δειγματα βιντεο για δοκιμες. κατευασα το πρωτο το δευτερο και το τριτο. Ο player της TV στα πουλια τρωει κολλημα,στα υπολοιπα κυλαει ομαλοτατα χωρις κανενα απολυτος προβλημα. Καθολου ασχημα για ενα λαπτοπ 9 χρονων, που ουτε HDMI εχει, και απο τα νιατα του μαπα ηταν. Ετσι λοιπον τα 40mbps θα τα βλεπω αγκαλιτσα με τον δισκο (αν χρειαστει γιατι εγω δεν κατευαζω τετοια αρχεια) και οοοολα τα αλλα +μουσικες+φωτογραφιες απο wifi. Κατα τα αλλα ναι εξαρταται παντα απο το τι θελει καποιος και με τι ειναι ευχαριστημενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 @viper2005 Βασικά προτιμήσαμε debian ή arch καθώς τα *buntu είναι πάρα πολύ βαριά για τα μηχανήματα που τα θέλουμε! Ακόμα και ubuntu server να βάλεις και να κόψεις όλες τις υπηρεσίες, πάλι εμένα μου φαίνεται πιο βαρύ-αργό από έναν debian. Και ακόμα καλύτερα σε arch, αλλά εξαρτάται πάντα από τις γνώσεις και τη διάθεση για ψάξιμο! Τουλάχιστον όσες διανομές είναι φιλικές προς τον άνθρωπο, γιατί άμα πας σε slackware ή LFS... Υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί το crashplan να μας πει τη γνώμη του; Θέλω ο media server να κάνει αντίγραφα ασφαλείας αλλού για να μην έχουμε κανένα απρόοπτο! Μέχρι τώρα είχα το (g)rsync Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Προς το παρόν το photorec φαίνεται να κάνει δουλειά. Θέλει 30 ώρες περίπου να τελειώσει. Θα ενημερώσω μόλις δω τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 @mask2011 Το photorec έκανε δουλειά; Βασικά νομίζω ότι ο δίσκος σου έφαγε πολύ μεγαλύτερη καταπόνηση να ανακτήσεις τα αρχεία σου, παρά να τα ξανακατεβάσεις! Τελικά άφησα τον media server/center με Crunchbang Waldorf (Debian Wheezy) καθώς δεν την πάλευα να ξανακάνω φορμάτ και να το ρυθμίσω πάλι από την αρχή με jessie. Έβαλα το debian multimedia repo και με αναβάθμιση εγκατέστησε ό,τι είχαν τα repos. Το Xbmc είναι τελικά το Frodo, οπότε αυτό το θέμα το λύσαμε! Το μηχάνημα θα μείνει πάνω στην τηλεόραση μέχρι να βρεθεί μια καλύτερη λύση για htpc ή media player, καθώς είναι μάλλον άσχημη λύση για το σαλόνι. Οι 4 sata που έχει πάνω είναι έτοιμες να δεχτούν δίσκους, όταν το Ditto με τους 2 δίσκους ξεκινήσει να γεμίζει... μέχρι τότε όμως σίγουρα θα βρεθεί λύση για τα media στην τηλεόραση. Θα είναι κάποιο android stick, cubieboard, cubox ή κάτι άλλο; Βλέπουμε! Στόχος πάντως είναι να φύγει ως media center! Ταπεινή άποψη: για file/media server προτιμότερο είναι να μπει μια ολοκληρωμένη διανομή που θα δίνει περισσότερες υπηρεσίες και μπορεί να δεχτεί περισσότερες παραμετροποιήσεις, παρά κάτι σφαγμένο όπως το FreeNAS. Μπορεί το τελευταίο να κερδίζει σε ευκολία κατά τη ρύθμιση, αλλά το ίδιο μπορεί να γίνει και με το Webmin. Δεν είναι εποχή να αποσύρουμε παλιά μηχανήματα, ειδικά όταν μπορούν να εξυπηρετήσουν καθημερινές μας ανάγκες στη θέση ακριβών υλοποιήσεων! Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δεν μπόρεσα να κάνω δουλειά τελικά. Ευτυχώς ήταν μόνο οι ταινίες. Γενικά κάνω κάποιες δοκιμές αλλά δεν μπορώ να λύσω το θέμα των θερμοκρασιών. Με το που ανοίγω το xbmc(προς το παρόν από το Arch μιας και δεν έχει γίνει format ακόμα) έχω 100% χρήση cpu(γύρω στους 40 βαθμούς θερμοκρασία) και η gpu φτάνει στους 100+ βαθμούς. Τα βίντεο τα παίζει βέβαια αλλά και πάλι δεν είναι κατάσταση αυτή. Με τις θερμοκρασίες την ίδια συμπεριφορά έχω και στο plex που δοκίμασα. Από την άλλη στον vlc με το ζόρι φτάνω τους 75 βαθμούς στην gpu. Στο idle η κάρτα δουλεύει γύρω στους 60, ενώ η cpu δεν εμφανίζει πρόβλημα ούτε κατα την αναπαραγωγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Έχεις θέμα hardware! άλλαξες ανεμιστηράκι; Πάστα στον επεξεργαστή; Γενικά, καθάρισε το μηχάνημα ώστε να μην έχεις αμφιβολίες! Βάλε και μια βάση με ανεμιστηράκια από κάτω! Πριν κάνεις φορμάτ, δες λίγο καμιά μικρή διανομή τι σου δίνει, κάνα Puppy πχ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Έχω φτιάξει μια αυτοσχέδια βαση. Εννοείται ότι έχει καθαριστεί και έχει αλλαχθεί και πάστα. Γενικα διαβαζω ότι και άλλοι είχαν παρόμοιες θερμοκρασίες με αυτήν την κάρτα. Τα βιντεο τα παίζει κανονικά. Αυτο είναι που με τρελαίνει. Θα ανεβάσω και φωτο απο την κατασκευή που έφτιαξα για την ψύξη. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι το αυτοσχέδιο heat sink. Θα δουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Έλυσα και το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Ψάχνοντας το θέμα είδα ότι μάλλον λόγω κακής κατασκευής δεν πάταγε σωστά το heatsink στην gpu. Στο κομμάτι της cpu ήταν όλα εντάξει και μάλιστα εκεί έχει και ένα κομμάτι χαλκού με αποτέλεσμα τις πολύ καλές θερμοκρασίες στην cpu((24-30 βαθμούς). Την λύση την έδωσε ένα κομμάτι διπλωμένο αλουμινόχαρτο. Έτσι μεταφέρεται η θερμότητα σωστά με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι ~48 βαθμούς σε idle και με ανοιχτό το xbmc να παίζει 1080p η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 68-70 βαθμούς. Ακολουθούν φωτό από την όλη "κατασκευή" του server. Το πρόβλημα: Στην αρχή: Ολοκληρωμένο(Μπήκε μέσα και ο σκληρός): Όλη η "κατασκευή" που θα πάει πίσω από την τηλεόραση: Ελπίζω να σας αρέσει. Κάποια στιγμή θα αλλαχθεί το κουτί με μεγαλύτερο για να μπει μέσα και το πολύμπριζο. Στην πίσω πλευρά του κουτιού υπάρχει και ένας ακόμα ανεμιστήρας που βάζει μέσα αέρα. Για αυτό υπάρχουν δύο ρυθμιστικά. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Φίλε, πολύ δυνατό για DIY!! Πως και δεν "πέταξες" τα πράγματα μέσα σε ένα παλιό κουτί PC ώστε να συμπληρώνεις δίσκους; Και βλέπεις πως θα το κρύψεις ώστε να μην είναι ενοχλητικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δεν είχα κουτί. Επίσης το πρώτο που είδα μπροστά μου ήταν το παπουτσοκουτι. Γενικα όπως έγραψα θα το αντικαταστήσω με ένα μεγαλύτερο κουτί και θα γινει πιο ωραίο. θα γινουν μερικές δοκιμές ακομα και μετά θα γινει η εγκατάσταση του debian stable. Ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα σας γραψω για αποριες σχετικά με το στήσιμο της διανομής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Εάν στήνεις μηχανήματα με arch, το να πας σε άλλη διανομή νομίζω ότι θα σου είναι παιχνιδάκι! Δεν τόλμησα να πάω σε arch ούτε σε slackware καθώς θέλει πάρα πολύ διάβασμα! Οι κοινότητες του arch και του gentoo έχουν το καλύτερο documenation, αλλά και πάλι δε συγκρίνεται με το debian. Αλήθεια, γιατί ενώ είσαι εξοικειωμένος με arch πας debian? Το να πας από *buntu σε debian ή arch το θεωρώ νορμάλ για έναν ψαγμένο χρήστη που έχει μεγάλες απαιτήσεις από το hardware/software του, αλλά από arch σε debian μου φαίνεται λίγο περίεργο! Και αυτό γιατί οι διανομές χτίζονται βήμα-βήμα, ειδικά το arch... και αυτό τις κάνει ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ! Έτσι από περιέργεια κουβέντα να γίνεται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Ο λόγος που επιλέγω το Debian έναντι του Arch είναι ο εξής. Αν βάλω Arch δεν θα μπορώ να κάνω αναβαθμίσεις λόγω της φύσης της διανομής. Έτσι θα μείνω πίσω σε κάποια πακέτα κρίσιμα για την δουλειά που θέλω το μηχάνημα. Από την άλλη αν βάλω Debian θα παίρνω από το multimedia repo που πρότεινε ο warlock κάποιες αναβαθμίσεις. Για άλλα πακέτα όπως ssh ή samba θα παίρνω τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ασφαλείας. Αυτός είναι ο λόγος. Μπορεί να έχω και λάθος. Θα ήθελα λίγο ακόμα τις γνώμες σας. Βέβαια θα προτιμούσα να βάλω Arch, ακριβώς επειδή το ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα