Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο home file/media server

mask2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον έκανα ext4 αλλά δεν σταματάει το λαμπάκι του να αναβοσβήνει.

Στο fstab είναι δηλωμένος έτσι:

UUID=bef82a3a-d1d1-428a-bdbb-ae743778f793    /media/2TB      ext4 rw,user,noatime,exec,suid 0 0

Θα τον γυρίσω σε ntfs μέχρι να το ψάξω καλύτερα. Ο 500αρης που είναι ntfs δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

EDIT: Ως συνήθως αφού έψαχνα για ώρα, όταν πόσταρα τότε βρήκα και την λύση. 

Πρέπει να φτιάξεις το partition με την παρακάτω εντολή:

sudo mkfs.ext4 -E lazy_itable_init=0,lazy_journal_init=0 /dev/sdXY

Την λύση την βρήκα εδώ. Στο τελευταίο post.

Επεξ/σία από mask2011
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολες οι συσκευες πια θα εχουν DLNA οι συνχρονες εχουν τωρα.

π.χ http://www.denon.co.uk/uk/product/pages/productlanding.aspx?catid=hificomponents&subid=networkaudioplayer

Κανεις πασα το αρχειο απο renderer σε renderer τεραστεια ευκολια. (απο κινητο σε τηλεοραση κτλ)

(Βαζεις τα αγαπημενα σου ιντερνετ ραδιο και τα παιζεις απο την tv αν θελεις)

Βαζουμε debian η οτι αλο θελουμε χωρις γραφικο περιβαλον

Βαζουμε mediatomb http://mediatomb.cc/ οτι καλυτεροτερο υπαρχει.Μακρυα απο Plex & xmbc ,

και συμφωνω απολυτα με το παρακατω.

Why mediatomb ? I found others ( xbmc, mythtv ) bloated. In mediatomb, a few files does the stuff. And for getting a multimedia home player ( especially freebox ) to work, that is great.

Βαζουμε nfs η samba οτι βολευει τον καθ ενα

Βαζουμε ενα torrent & ftp

Και ειμαστε αρχοντες

Αφηνουμε το λαπτοπι σε μια γωνια κατα προτξμηση καλωδιομενο με το router

Κανουμε transcode οτι δεν βλεπει απο τη μαννα του το renderer παραδειγμα το δικο μου wdtv live απο flv βλεπει μονο H.264 με transcode τα βλεπει ολλα.Το transcode γινεται on the fly.

Υπαρχει πατεντα για υποτiτλους αν χρειαστει κτλ

Τελος το χειριζομαστε μεσω web interface. Βεβαια το transcode θελει και καποιο μηχανακι με @@ το δικο σου mask μια χαρα ειναι.

Υ.Γ για android http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1118891

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους! Μετά από δουλειά αρκετών ημερών επιτέλους έχω ένα μηχάνημα που ανταποκρίνεται πάρα την παλαιότητά του στις ανάγκες για διαμοιρασμό αρχείων και πολυμέσων. Με λίγα λόγια:

Για OS έβαλα Crunchbang Waldorf (για όσους κάνουν τα πρώτα βήματά τους εδώ, είναι debian 7 με αρκετά καλούδια έτοιμα από την αρχή ώστε να μη χρειαστεί να τα στήσω μόνος μου). Ρύθμισα μια ταπεινή Nvidia Geforce 610 που είχα ακολουθώντας αυτές εδώ τις οδηγίες! Πάλεψα μια αντίστοιχη ATI 5450 που είχα αλλά έφαγα ΜΕΓΑΛΗ πίκρα! Δεν κατάφερα με τίποτα να κάνει hardware accelaration σε Debian. Οπότε την άλλαξα με την Geforce 610 και με ασφάλεια μπορώ να πω ότι λειτουργεί εντελώς out-of-the-box! Για παν ενδεχόμενο έβαλα ό,τι multimedia codec βρήκα, ακόμα και jre που πρακτικά θα είναι άχρηστο με αυτές εδώ τις οδηγίες! Ας υπάρχει... Ρύθμισα την Nvidia με αυτές εδώ τις οδηγίες, όπως και το VLC ώστε να κάνει hardware acceleration. Σειρά είχε το Minitube γιατί ο Pentium M που έχω με το 1GB ram είναι σκέτη απογοήτευση στο flash. Το Minitube δεν υπάρχει στα repos, οπότε ακολούθησα αυτές τις οδηγίες και... έβλεπα βιντεάκια σε 720p χωρίς να ιδρώνει καν ο επεξεργαστής μου :-D. Για να ενεργοποιήσω το hardware acceleration στον chromium ακολούθησα αυτό τον οδηγό και πλέον βλέπω google 3d χωρίς κολήματα!!!! Τέλος, έβαλα και το mozilla-plugin-vlc για παν ενδεχόμενο!

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα ρουτίνας και documentation: ssh, samba και mediatomb ώστε οι συσκευές να τραβάνε από τον media server το υλικό τους. Η mobo μου έχει 4 sata οπότε υπάρχει χώρος να επεκταθεί το μηχάνημα. Ωστόσο μου άρεσε τόσο πολύ όπως έγινε, που είμαι σε πολύ μεγάλο πειρασμό να το κρατήσω για desktop παρά για media center/server ROFL. 

Τι μένει: να βρω τρόπο να βάλω το τελευταίο xbmc γιατί τα repos του debian squeeze είναι μια έκδοση πίσω. Να εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση του VLC με περισσότερα καλούδια και βελτιώσεις! Και τέλος να το κάνω τόσο φιλικό, ώστε να μπορεί να το χειριστεί οποιοσδήποτε. Ήθελα να γλυτώσω τον desktop manager και να ξεκινάει κατευθείαν στο xbmc, αλλά το youtube plugin είναι εντελώς σάπιο, οπότε τη δουλειά θα την κάνει το minitube.

Όποια σχόλια ευπρόσδεκτα. Εάν κάποιος φίλος θέλει να κάνει έναν φιλικό για τους αρχάριους οδηγό και θέλει να βασιστεί στις προτάσεις μου, πολύ ευχαριστώς να βοηθήσω. Είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος μου και δεν καταφέρνω όλα αυτά να τα φτιάξω μόνος μου!

Κ. 

...

Τι μένει: να βρω τρόπο να βάλω το τελευταίο xbmc γιατί τα repos του debian squeeze είναι μια έκδοση πίσω. Να εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση του VLC με περισσότερα καλούδια και βελτιώσεις! Και τέλος να το κάνω τόσο φιλικό, ώστε να μπορεί να το χειριστεί οποιοσδήποτε. Ήθελα να γλυτώσω τον desktop manager και να ξεκινάει κατευθείαν στο xbmc, αλλά το youtube plugin είναι εντελώς σάπιο, οπότε τη δουλειά θα την κάνει το minitube.

...

το έχω πει και παραπάνω

deb http://www.deb-multimedia.org stable main non-free

Κατ αρχας μπραβο σου που εδωσες ζωη στο παλιο σου υλικο.

Αλλα κα την γνωμη μου φιλε εφτιαξες ενα μινι desktop και οχι server/media-center.

H αλιως ενα desctop που μεσα τρεχει και ενα-δυο servers.

Και πολυ κακως κατα τη γνωμη μου, εβαλες stable. Δεν ειναι server που τρεχει σε ενα λογιστικο γραφειο και εξυπηρετεί 10 κομπιουτερ σερβιροντας απο οποιο κομπουτερ του ζητηθει.Εκει μαλιστα χρειαζεται σταθεροτητα και ασφαλεια.

Εδω εμεις θελουμε του τελευταιους codecs,ffmpeg,vlc κτλπ. testing για να μη σου πω unstable επρεπε να μπει.

@warlock9_0, jim_p Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

@SV8XXX

Φίλε έχεις δίκιο. Αυτό που βγήκε είναι περισσότερο desktop παρά media center/server. Πιθανότατα να έκανα και πατάτα, καθώς δεν είμαι και ο καλύτερος γνώστης του Debian. Από το 1999 στη Suse, από το 2005 στο *buntu... κι εκεί ήμουν σχεδόν πάντα σε LTS. ΓΙ' αυτό μπήκε στο μηχάνημα stable. Θεωρείς ότι θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα με testing;

Κοιτα ειδικα στο κομματι multimedia καλο ειναι να εχεις οτι πιο καινουργιο μπορεις.Αρα ναι πιστευω οτι θα ηταν καλλιτερα με testing.

Μετα καλο ειναι να διευκρινισουμε τι ειναι server και τι media center και εν τελει σε τι μας ειναι χρησιμα.

Κατα την γνωμη μου παντα, και εδω ας με διορθωσουν αν κανω καπου λαθος, το media center ειναι ενα παρωχημενο στησιμο που παλιοτερα αποσκοπουσε στη συνδεση μεσω καλωδιου,

της καρτας γραφικων με το monitor της tv.

Σημερα που εχουμε wifi τηλεορασεις πια δεν χρειαζεται. Αυτο που χρειαζετε ειναι μονο ο server.Αυτος λοιπον λογο του οτι ειναι συνηθως ενα μικρο κομματι software δεν χρειαζεται στο στησιμο

γραφικο περιβαλον. Ετσι εχουμε μικρη καταναλωση πορων και τελικα το μηχανημα ειναι πιο ανετο.Συνήθως λοιπον για μια τετια χρηση διαλεγουμε ενα μικρο μηχανημα για να μενει συνεχεια ανοιχτο,

χωρις να καταναλωνει πολυ ενεργεια και λογω του οτι συνηθως οι servers εχουνε web interface  το καταχωνιαζουμε καπου για να μην ειναι μεσα στα ποδια μας.

Και τωρα θα μου πεις:

Ρε φιλε εγω αυτο ειχα, αυτο εβαλα και δε με νοιαζει και ποσο ρευμα καιει  :-D

Μαζι σου ειμαι.

Τελικα σημασια εχει ο πειραματισμος το ψαξιμο και η ενασχολιση με το χομπυ να πεναμε καλα και εποικοδομητικα τα υπολοιπα ...

• Like 1

Μαζί σου σε ό,τι διατύπωσες μέχρι τώρα... και γι'αυτό είμαστε εδώ, για να μοιραστούμε ιδέες, λύσεις, προτάσεις για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα με το υλικό που έχουμε ή είμαστε διατεθειμένοι να αποκτήσουμε! Όντως ένας media/file server δεν είναι απαραίτητο να είναι και HTPC. Ταπεινή μου άποψη, πρέπει να είναι και διαφορετικό! Πιο απλή υλοποίηση, λιγότερο χρόνο για troubleshooting. Ο mask2011 κι εγώ άλλο θέλαμε να κάνουμε ένα media server και στο δρόμο βγήκε μπόνους ένα media pc όπως το περιέγραψες. Και αυτό προσπάθησα κι εγώ να υλοποιήσω! Ωστόσο μου άρεσε αυτό που πρότεινες και θα δοκιμάσω σε vmware να δω πως μπορεί να στηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, όπως είπες, μαγειρεύουμε με υλικά τα οποία ήδη έχουμε και δε χάνουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε ή να μάθουμε από την ενασχόλησή μας και τις συμβουλές των άλλων.

• Like 1

Το ό,τι έχουμε (άν έχουμε) τηλεοράσεις με wifi δε σημαίνει και πολλά.

Εξαρτάται τι θέλει να δει κάποιος.

Ταυτόχρονα με την εξέλιξη των τηλεοράσεων τα αρχεία του βίντεο έχουν ξεφύγει σε μέγεθος και το wifi δεν ανταποκρίνεται σε hd υλικό.

Υπάρχει η δυνατότητα να αναμείξεις και συστήματα ώστε να πετύχεις και τη σταθερότητα και τα τελευταία προγράμματα και media codecs με apt-pinning όπως είπε νωρίτερα ο warlock9_0

Νομίζω ότι ο καθένας μας προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες τους με διαφορετικές ιδέες/υλοποιήσεις και γενικά ό,τι διαθέτει από υλικό και γνώσεις!

Δυστυχως τις τελευταίες μέρες μου έχουν τύχει διαφορες αναποδιές κυρίως με τους σκληρούς.

Δεν μπορούσα να πάρω απο τον 500αρη τους φακελους. Τελικά τα καταφερα(σχεδον). Είχα βάλει τις ταινίες στον καινούριο αλλα για κάποιο λόγο είχε δυο fs(ntfs,ext4). Χρησιμοποίησα το wipefs, αλλα μετά δεν γινόταν mount.

Τελικά τον έφτιαξα με fsck αλλα έχασα όλες μου τις ταινίες.

υπάρχει τρόπος να τις ανακτησω; Δεν έχει γίνει format. Κρίμα είναι να τις ξανά ψάχνω.

Το δευτερο πρόβλημα είναι με τις θερμοκρασίες. Ανέβαζε η κάρτα γραφικών(9300M GS) κάτι 100αρια. Χαλασμένο ανεμηστηρακι. Έγινε πατεντα(έχω και φωτο να σας δειξω) και είναι καλύτερα. Φτάνει στους 80 στην αναπαραγωγή hd υλικού. Νομίζω πάντως ότι γενικά ήταν πάντα ζεστη.

Φίλε με τις ταχύτητες που έχουμε δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο να το ψάξεις παρά μόνο για να μάθεις (εάν χάσεις σηματντικά αρχεία) απλά κατέβασέ τες! Btw εκτός από μερικές σπάνιες ταινίες όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται! Και τις οικογενειακές λήψεις/φωτογραφίες καλό είναι να τις έχουμε πάντα αντίγραφα...

Λοιπόν, ένας file server/media server χρειάζεται και το backup του τουλάχιστον για τα πιο κρίσημα αρχεία όπως οικογενειακές λήψεις/ταινίες. Προς το παρόν έχω το grsync, αλλά τελευταία προσπαθώ να εξοικειωθώ με το unison

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...