Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο home file/media server

mask2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως είναι καλύτερη λύση κανένα Xubuntu ή Lubuntu που θα είναι συνέχεια στην αιχμή με τις τελευταίες εκδόσεις; Καλό τo stable για σέρβερ, αλλά σε desktop θέλεις ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί... με όλα τα καλούδια ή τις αστάθειες! Βασικά κι εμένα με ενδιαφέρει, γιατί θα φτιάξω κάτι αντίστοιχο μέσα στο ΠΣΚ!

Κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την άποψη του desktop φυσικά και είναι καλύτερα το x/lubuntu ή το testing. Αλλά το θέμα είναι ότι εγώ από το desktop θέλω μόνο τον X και το xbmc. Άρα νομίζω ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω το stable.

Φυσικά είναι θέμα του τι ζητάς  από το εκάστοτε μηχάνημα. 

μπέρδεμα... κι εγώ δε θέλω ολοκληρωμένο desktop. Απλά θα έβαζα κάποιο *buntu για να έχω τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στο xbmc... μήπως ένα xbmcbuntu θα βόλευε εδώ περισσότερο; Ακόμα είμαι στο ψάξιμο για το τι θα μπει πάνω στο δικό μου μηχάνημα, βασικά σχεδόν στην ίδια φάση με το δικό σου... τις ίδιες απαιτήσεις έχουμε!

Κ.

Πρέπει να σκεφτείς όμως ότι ίσως μαζί με τις αναβαθμίσεις θα είχες και πιθανά bugs να αντιμετωπίσεις. Γενικά δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται ούτε το *buntu ούτε το debian. Έχω διαβάσει όμως ότι το stable κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.

Για αυτό το λόγο το διαλέγω αν και με επιφύλαξη μιας και δεν κατάφερα ποτέ να ολοκληρώσω εγκατάσταση με επιτυχία. Η δικιά μου "ανησυχία" ήταν μήπως δεν αναβαθμιζόταν ποτέ το xbmc. Αφου θα αναβαθμίζεται έστω και αργά δεν με νοιάζει.

Ίσως εσύ το θες πιο πολύ για media player άρα βρίσκω πιο λογικό να βάλεις *buntu. Εγώ δεν το χρειάζομαι πολύ και η κύρια χρήση του θα είναι server, για αυτό και διαλέγω το debian.

έχετε κολλήσει με το xbmc που δεν αναβαθμίζεται

αυτή τη στιγμή στα official repos είναι

stable 11.0

stable-backports 12.3 ( το current stable xbmc )

testing 12.3

sid 12.3

για τέτοιου είδους πακέτα όμως βάζεις το deb-multimedia repo το οποίο έχει

stable 12.3.1

testing 13.0

sid 13.0

αυτά μπορείς να τα μπερδέψεις μεταξύ τους, να κάνεις pin πακέτα που θες και λοιπές ταρζανιές

εγώ αυτή τη στιγμή έχω sid κύριο σύστημα, με testing από το deb-multimedia και pinned το xbmc από το stable του d-m γιατί με το τελευταίο xbmc είχα θέματα

@mask

όπως σου είπε και ο τρίτωνας, κατεβάζεις το netinstall και όταν φτάσεις στο σημείου που σου λέει να διαλέξεις τι θες να εγκαταστήσεις τα αποεπιλέγεις όλα

Ναι το θυμάμαι αυτό για την επιλογή των πακέτων. Έκανα και μία πρόχειρη εγκατάσταση στο Vbox για να δω πως είναι. Πολύ γρήγορα έγιναν όλα. Το σύστημα bootαρε αλλά δεν ασχοληθηκα να βάλω ούτε ένα πακέτο. 

Ωραία τότε με το xbmc είναι όλα εντάξει. Για το repo ακολουθώ αυτές τις οδηγίες υποθέτω:

For wheezy (stable) amd64, armel, armhf, i386, ia64, kfreebsd-amd64, kfreebsd-i386, mips, mipsel, powerpc and sparc packages
add in your /etc/apt/sources.list
non-free is for i386 and amd64 arches only.
deb http://www.deb-multimedia.org wheezy main non-free
or
deb ftp://ftp.deb-multimedia.org wheezy main non-free
or
deb http://www.deb-multimedia.org stable main non-free
or
deb ftp://ftp.deb-multimedia.org stable main non-free

ναι, καλύτερα διάλεξε αυτό που λέει stable αντί για wheezy έτσι ώστε στο μέλλον να μην χρειάζεται να το αλλάζεις όταν έρθει το επόμενο stable

@warlock9_0

Ευχαριστούμε! Εάν κατάλαβα έχεις το xbmc 12.03, μπορείς να μας πεις εάν το plugin για το youtube λειτουργεί σωστά; Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κάνει login, κάτι που ήλπιζα ότι θα το έλυναν στο 13... γι' αυτό ήθελα να πάω στο τελευταίο xbmc ή να έχω επιφάνεια εργασίας με web browser και xbmc για τα υπόλοιπα μέχρι να λυθεί το θέμα!

Κ.

Άσε :-( , παιδεύτηκα προχθές με οδηγίες να κάνω χειροκίνητα authentication στο plugin σε ένα μηχάνημα windows και τελικά έκανα login... αλλά αναπαραγωγή βίντεο γιοκ. Ήλπιζα να είναι θέμα των windows7! Φαινεται ότι το desktop έστω και minimal δεν το γλυτώνω, μιας και το youtube είναι απαραίτητο στην οικογένεια! Οπότε πάμε σε Minitube και XBMC... Ήθελα ξεχωριστό media/file server και media player για την τηλεόραση, αλλά μάλλον θα συνδιαστούν μέχρι νεωτέρας!

Καλημέρα σε όλους. Για να κρατήσω λίγο τη συζήτηση ζωντανή! ξεκίνησα τώρα το πρωί να στήνω τον file/media server που προσωρινά θα συνδεθεί στην τηλεόραση ως media pc. Έρχεται να συμπληρώσει ένα nas που το θέλω περισσσότερο για backup/restore και όχι τόσο να μοιράζει media. Ο εξοπλισμός: Pentium M στα 2GHz, 2GB DDR2, HDD ATA 250GB και DVD, κάρτα γραφικών με HDMI έξοδο (δε θυμάμαι, πρέπει να τον ανοίξω πάλι). Άφησα και τις 4 SATA σκόπιμα ελεύθερες και έβαλα ATA για να προσθέσω σιγά σιγά σκληρούς δίσκους.

Το λειτουργικό: debian 7.4 με xfce, minitube και xbmc -μέχρι να λυθούν τα προβλήματα εισόδου και αναπαραγωγής :-( . Samba, ssh για διαμοιρασμό αρχείων και πιθανότατα mediatomb. 'Εχω λειτουργική επιφάνεια εργασίας σε 45" που νομίζω για μηχάνημα αυτής της ηλικίας είναι αρκετά αποδεκτό. Μια netgear w311 pci που μου περίσσευε χρειάζεται ndiswrapper για να λειτουργήσει, πράγμα το οποίο κάνω τώρα- προς το παρόν ασύρματο δίκτυο και όχι ethernet εκεί που θα τοποθετηθεί!

Κάτι άλλο που λείπει; Ευχαριστώ!

Κι εγώ μη νομίζεις. 

Ασύρματο έχω προς το παρόν στο raspberry που έχω στο σαλόνι.

Και μάλιστα με ένα wifi usb που έχει rtl8187 με χάλια driver.

Για κανένα youtube και βίντεο χαμηλής ανάλυσης π.χ. 1-2 gb παίζει χωρίς κολλήματα.

Μια ερώτηση που προέκυψε. Δεν άντεξα και αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό 2tb,usb3.0. Ξέρω ότι δεν θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο έπακρο, αλλα μαζεύοντας το παλιό λαπτοπ μου έμειναν μόνο 80gb στον 500αρη που ήδη είχα.

Η ερώτηση είναι η εξής. Ποιο file system είναι προτιμότερο; έψαξα και λίγο στο ίντερνετ και βρηκα ότι το xfs είναι καλύτερο με τα μεγάλα αρχεια, ενώ το ext4 για πιο γενικη χρήση.

με δεδομενο ότι ο σκληρός θα έχει κυρίως ταινιες/σειρες, μετά backup και μετά μουσική, εργασίες και μικρότερα αρχεια, ποια θα ήταν η πρόταση σας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...