Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο home file/media server

mask2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά θα του έβαζα και ένα upnp server ώστε όλες οι συσκευές όπως τηλεοράσεις, κινητά να μπορουν να δουν το περιεχόμενο του server σου ακόμα και μέσω wifi. Η καλύτερη λύση είναι το twonkymedia για dnla-upnp

http://twonky.com/

το δουλεύω εδώ και χρόνια στο qnap server που έχω και είναι άψογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία αρα μένει να δω πρακτικά πως θα το στησω και θα λειτουργεί.

Έχω ένα hone cinema που είναι όμως συνδεμένο με jack στο desktop και με οπτική ίνα στην tv. Μάλλον θα πρέπει να βρω πως θα κάνω την συνδεσμολογία γιατι ούτε το desktop έχει οπτική ίνα ούτε το laptop.

δηλαδη δεν παίρνω την pcmcia και περιμένω ένα φθηνό nas για να το συνδεσω με το laptop ή standalone;

η λύση του nas είναι η πιο "καθαρή" και γλιτώνεις απο τρελούς πονοκεφάλους!
εγώ ξεκίνησα με ένα xtreamer 2-bay και τώρα έχω το zyxel nsa-210. δουλεύει 24/7 και δεν βγάζει μιλιά! ταίζει όλες τις συσκευές στο σπίτι και απο ενσύρματο δίκτυο μέχρι 3D bluray των 50gb!!!!

Και εγώ έχω ένα qnap εδώ και δύο χρόνια ανοιχτό συνέχεια καίει όσο μια λάμπα και ταιζεί όλες τις συσκευές στο σπίτι με περιεχόμενο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το κακό με τα qnap είναι η τσιμπημένη τιμή τους αλλά έχουν φοβερή υποστήριξη. 

Μια πολύ ωραία συζήτηση για nas vs linux (ubuntu) server έχει το Lifehacker εδώ! Δες τι προτείνουν και εκεί! Πάντως εάν μεγαλώσουν μελλοντικά οι δικές μου ανάγκες, μάλλον θα πάω σε Hp microserver ή κάτι αντίστοιχο με μια επιπρόσθετη κάρτα γραφικών με hdmi και όχι μεγαλύτερο NAS. Το qnap είναι εξαιρετικό, πολύ καλύτερο από το myditto μου (54 ευρώ περίπου), αλλά εάν είναι να δώσω 200 ευρώ, καλύτερα στο HP!

Btw, το nas μου θα κουμπώσει πάνω σε ένα line interactive ups που ήταν προσφορά στο eshop... έτσι για ασφάλεια ;-)

K.

Και μένα το qnap πάνω σε ένα ups της apc( άλλη κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία της και με φοβερή υποστήριξη) και έχει και πρόγραμμα πάνω για να το ρυθμίσεις. Οντός τα qnap είναι ακριβά αλλά είναι σκυλιά. Είναι μόνη συσκευή που έσωσα ενώ μου είχε γίνει corrupt το bios σε firmware update. Μέχρι και τέτοιες δικλίδες ασφαλείας έχει και δεν μιλάω τώρα για διπλά bios chip αλλά για το κανονικό που υπάρχει διαδικασία για να το σώσεις.

Συμφωνώ! Respekt όμως σε όσους έχουν τις γνώσεις και το χρόνο και δεν αποσύρουν τον παλιό τους εξοπλισμό, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τον χρησιμοποιούν αποτελεσματικά.

Πάντως από άρθρα βλέπω ότι οτιδήποτε πάνω από Pentium 4 είναι αρκετό για να κάνει stream στο δίκτυο ακόμα και σε 720p... δε ζορίζεται δηλαδή!

Υπάρχει μια πιθανότητα να ξεκινήσω το στήσιμο αυριο.

Ποια διανομή θα προτιμούσατε; Arch, Debian, κάτι αλλο;

Το Arch μου είναι οικείο. Το Debian δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω ποτέ για desktop χρήση.

Αν βαλω Arch και του βαλω μια καρφωτή ημερομηνία, οπως έκανε ο tritonas, λογικά δεν θα παίρνω τα security fixes. Με το Debian stable όμως φαντάζομαι αυτο δεν θα ισχύει.

τέλος με το xbmc που δεν θα αναβαθμίζεται σε νεότερη έκδοση, θα έχω κάποιο πρόβλημα η απλα δεν θα έχω τα καινούρια features;

καλά και στο stable μην φανταστείς οτι θα παίρνεις του κόσμου τα updates

βάλε ό,τι σε βολεύει να συντηρείς καλύτερα

αν βάλεις debian θα βάλεις και το deb multimedia repo, που στο stable τώρα έχει το 12.3 xbmc οπότε δε σε νοιάζει να μην αναβαθμίζεσαι αν παίζει, κάποια στιγμή θα πάει στο επόμενο

• Like 1

Θυμησου, netinstall κανεις και οταν σε ρωτησει τι να εγκαταστησει τα απο-επιλεγεις ολα, ωστε να εχεις καθαρο συστημα.

Μετα ξεκινας και βαζεις οτι θελεις.

• Like 1

Εγώ κατάλαβα ότι θα είμαι μερικές εκδόσεις πίσω αλλά κάποια στιγμή θα πάρω και την αναβάθμιση, σε αντίθεση με το Arch Rollback Machine που θα μείνω κολλημένος σε μια έκδοση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...