Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο home file/media server

mask2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα μικρο θεματακι.

Εντελως random, οταν ανοιγω το μηχανημα, το master της alsa πηγαινει περιπου στη μεση, πολυ πιο χαμηλα απο το 90 που το εχω βαλει και εχω σωσει με alsactl store.

Αυτο γινεται μια στις 5 ξερω γω...

Τον ηχο τον διαχειριζεται το mpd (που του εχω βαλει software εξοδο) και το kodi. Ολα με user εμενα.

Καμια ιδεα πως να το βρω? Καποιο απο τα 2 μου το αλλαζει? Η γ@μιεται το υπευθυνο service για το store/restore?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μήπως ξεκινάει κάποιο service που έχει να κάνει με τον ήχο η κάτι παρόμοιο που δημιουργεί το πρόβλημα. Πόσες κάρτες ήχου έχεις;

Αλλιώς θα ξεκινούσα από την έξοδο του mpd.

<troll>Μην ξανακλείσεις μηχάνημα με λίνουξ, θα σε βάλουμε τιμωρία. Τα λινουξάκια δεν επιτρέπεται να κλείνουν ποτέ ;-) </troll>

Αυτός ο ήχος είναι είναι τρομερά πονεμένη ιστορία στο linux, μια η alsa μια το pulseαιδίο! Από περιέργεια, από τι στιγμή που έχεις kodi και έχεις τον media server πάνω στην tv, mpd γιατί τρέχεις;

Πόσες κάρτες ήχου έχεις;

μια εχει, κλασσικη αναλογικη και hdmi

Μην ξανακλείσεις μηχάνημα με λίνουξ, θα σε βάλουμε τιμωρία. Τα λινουξάκια δεν επιτρέπεται να κλείνουν ποτέ ;-)

Τελευταια φορα που τα αφηνα ανοιχτα εγινε αυτο

Από περιέργεια, από τι στιγμή που έχεις kodi και έχεις τον media server πάνω στην tv, mpd γιατί τρέχεις;

το kodi ανοιγει κατα το δοκουν, ολο το υπολοιπο στησιμο ειναι headless.

το mpd το δουλευω με web interface.

λοιπον θα απενεργεποιησω το mpd να δω αν γινεται απο κει και βλεπουμε.

τρεχω και alsaequal, μπορει να ειναι και απο κει who knows...

Εγώ πιστεύω ότι κάτι γίνεται με το hdmi. Υποθέτω ότι μιλάμε για το zotac. 

Δες αν γίνεται να κλείσεις εντελώς το hdmi και να κάνεις μερικές επανεκκινήσεις. 

Άσχετο: Το kodi πως το ανοίγεις; Υπάρχει κανένας τρόπος να ανοίγει εύκολα; Γιατί όταν λείπω από το σπίτι πρέπει να το ανοίγω εγώ με ssh.

θα το δω και το hdmi αλλα δεν νομιζω.

δεν ειχα παλια τετοιο θεμα.

-----------------------

εχω ενα απλο bash script dialog menu που κανει exit σε tty, ανοιγμα kodi, restart, shutdown.

με το που γινεται autologin τρεχει το script απο το .bashrc

με το τηλεκοντρολ το χειριζομαι με βελακια και enter.

οταν πατησω να ανοιξει kodi, εκτελει startx και το kodi ειναι ορισμενο στο .xinitrc

Συνεχίζονται τα προβλήματα και αρχίζω να πιστεύω ότι το laptop με εγκαταλείπει. 

Δεν μπορώ να μεταφέρω με τπτ από το partition στον εσωτερικό σκληρό, που έχω βάλει να κατεβαίνουν τα torrents, στον εξωτερικό που είναι όλη η συλλογή. Έχω τραγικές ταχύτητες και κολλήματα.

Ο εξωτερικός δοκιμάστηκε και στον desktop και πάει σφαίρα. 

Επίσης χάνω συνέχεια τα network shares και το transmission webui. Σε άσχετες στιγμές. Και με καλωδιο και με wifi.

Πρέπει να βρω ένα τρόπο να το αντικαταστήσω μου φαίνεται. Κοιτάω το pipo x7 ή το minix neo z64 αλλά δεν φαίνεται να υποστηρίζουν linux προς το παρών και ξενερώνω. Έχετε καμία άλλη φτηνή λύση μέχρι 150 ευρώ;

Μαλιστα. Τοτε κοιτα σε κατι αλλο, αυτα που ανεφερες το πρωτο βλεπω δεν εχει ethernet και το δευτερο εχει 100αρι eth.

To pipo έχει ethernet αλλά 100αρι. Δεν με πειράζει αυτό γιατί έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να μεταφέρω τεράστια αρχεία ή μεγάλες αναλύσεις στις ταινίες. 

Το θέμα είναι ότι δεν υποστηρίζουν linux. Δεν με ψήνει η προοπτική των windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο αν κάνω αντιγραφή από τον desktop. Δηλαδή:

Έχω ένα partition στον εσωτερικό sata του laptop που κατεβαίνουν τα torrents. Και αυτό το partition και ο εξωτερικός που είναι πάνω στον server γινονται share μέσω samba.

Αν λοιπόν κάνω αντιγραφή από τον desktop που βλέπει τα shares δεν το αντιγράφει ποτέ.

Χρησιμοποιώντας τον mc στον server είχα ταχύτητες περίπου 40mb/s χωρίς κανένα πρόβλημα. 

EDIT: Και μέσα από τον file manager του Kodi αντέγραψα όλη την 7η σεζόν του Supernatural χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από mask2011

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...