ramarg Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα παιδιά..Εχω πρόβλημα σε sony vaio..To λαπτοπ δεν εδινε κανενα σημειο ζωης μετά από τον συνήθη καθαρισμό που το κάνω κάθε 6μηνο... Εντόπισα ο,τι είχε χαλάσει ένα ribbon από το function board προς τη μητρικη...Πήρα το ανταλλακτικό οκ τελείωσε αυτό..Ομως το λατποπ συνέχισε να μην δινει κανενα σημειο ζωής..Μετά από αναλυτικό ψάξιμο εντόπισα δυστυχώς το προβλημα στον επεξεργαστη..Εχει στραβώσει ένα ποδαράκι του Το ίσιωσα για να είναι ίδιο με τα άλλα όσο μπορούσα τον κουμπωσα και παλι τιποτα...Ειμαι σίγουρος οτι το προβλημα πλεον ειναι εκει..Τι κάνω ? Να πάω τον επεξεργαστή σε κανένα ειδικό ? Είναι για πέταμα ? Το ποδαράκι δεν εχει σπάσει έχει λυγίσει κοντα στην βαση,και οσο και να το ισιώσω έχω την εντύπωση ο,τι πιο κοντό από τα άλλα..Καμία λύση ?
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δοκιμασε αυτον τον i3 σε αλλη μητρικη και αλλον i3 σε αυτη τη μητρικη.Διαφορετικα παραμενεις στο επιπεδο υποθεσεων για τον επεξεργαστη...
Captain Nemo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Νομίζω οι ηλεκτρονικοί και μη μπορούν με το κολλητήρι να προσθέσουν κομμάτι στο ποδαράκι ποιόν ακριβώς επεξεργαστή έχει;
ramarg Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Νομίζω οι ηλεκτρονικοί και μη μπορούν με το κολλητήρι να προσθέσουν κομμάτι στο ποδαράκι ποιόν ακριβώς επεξεργαστή έχει; Απόσο θυμάμαι έχει τον i3 380M.Αυτό ναι το διάβασα..Επίσης κάποιοι λένε με την μυτη του μηχανικου μπορεις να το ισιώσεις..Να δοκιμάσω ή θα κάνω ζημιά ? Δοκιμασε αυτον τον i3 σε αλλη μητρικη και αλλον i3 σε αυτη τη μητρικη. Διαφορετικα παραμενεις στο επιπεδο υποθεσεων για τον επεξεργαστη... Σε αυτό μπορώ να πω ο,τι εχεις σιγουρα δικαιο..Πάντως εχω περισσοτερες ενδειξεις για να πιστευω οτι φταιει ο επεξεργαστης..Οταν τον εβγαλα τον βρηκα με λυγισμενο το ποδαρακι..Ειναι αυτο λογος να μην αναβει καν το λαπτοπ για 1 μονο λυγισμενο pin ? Αλλοι λενε οτι με χαλασμενο πιν δεν εχουν προβλημα Γίνεται ? Επίσης το λαπτοπ λειτουργουσε κανονικά χωρις κανενα προβλημα,και σταματησε να δινει σημειο ζωης αμεσως μετα το ανοιγα για τον καθαρισμο..Θεμα ηλεκτροστατικής εκκένωσης παίζει ? Δεν είχα το ειδικό βραχιόλι τότε :/ Επίσης με έπιασε τρέλα εκείνη τη μέρα και το έλυσα για να καθαρίσω και την πλακέτω από κάτω..
Captain Nemo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Επίσης με έπιασε τρέλα εκείνη τη μέρα και το έλυσα για να καθαρίσω και την πλακέτω από κάτω.. Είπαμε αλλά όχι και έτσι κανόνισε την επόμενη φορά να λύσεις όλα τα κυκλώματα για να τα γυαλίσεις 1
ramarg Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Είπαμε αλλά όχι και έτσι κανόνισε την επόμενη φορά να λύσεις όλα τα κυκλώματα για να τα γυαλίσεις Χαχα βραστα..μ@@κια εκανα με την υπερβολικη καθαριοτητα...Ας αναψει μια φορα και αλλη φορα θα το προσεχω.! Ασχετο ψαχνω στο ebay για 380M i3..Βρήκα και μάλιστα με internal gpu..Το δικό μου έχει dedicated gpu,αλλά η sony κυκλοφορουσε την ιδια σειρα και με 2 καρτες γραφικων..Εαν του βαλω επεξεργαστη με internal gpu θα δουλευει ? Χρειαζεται να κανω ειδικη ρυθμιση για εναλλαγη καρτών ? Θα έχω προβλήματα? Υπερθέρμανση ?
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 i3-380M http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-i3-380M-SLBZX-2-53GHz-Laptop-CPU-Processor-J53-01-/261417654266?pt=CPUs&hash=item3cddb4d7faqhttp://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-i3-380M-SLBZX-2-53GHz-Laptop-CPU-Processor-J53-01-/261416024108?pt=CPUs&hash=item3cdd9bf82cεπεξεργαστες μπορει δουλευουν και με καποιο σπασμενο pin -μπορει και οχι...αυτοι οι i3 εχουν ενσωματωμενη vga -> την απενεργοποιεις αν δεν χρειαζεται.
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Λοιπόν μου έχει συμβεί μια φορά στο "βαθύ" παρελθόν και έκανα ακριβώς αυτό,ίσιωσα το ποδαράκι με μηχανικό μολύβι τόσο ώστε να μπορεί να μπει πρώτο στο socket δηλαδή όχι εντελώς κάθετο γιατί αν θα πάρει έστω και λίγο αρνητική κλήση θα σπάσει.το τελικό ίσιωμα το ανέλαβε το ίδιο το socket - εδώ χρειάζεται προσοχή στην τοποθέτηση για να μην στραβώσεις κάποιο άλλο,οχι μονο δούλεψε αλλά οταν χρειάστηκε να τον ξαναβγαλω και τον κοίταξα,δεν φαίνονταν τίποτα απολύτως,σαν να μην συνεβει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα