Προς το περιεχόμενο

Κύκλοι εγγραφής σε SSD και διάρκεια ζωής

Eru Iluvatar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γεια χαρά,

έχω έναν SSD σε καινούριο μηχάνημα (γύρω στον ένα μήνα) και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τους κύκλους εγγραφής και τη διάρκεια ζωής του SSD.

To HD Sentinel μου λέει ότι μέχρι τώρα ο δίσκος έχει 145.76 Gb lifetime writes. Αυτό θεωρείται πολύ ή λίγο; Επίσης με αυτά τα δεδομένα, πόση περίπου ζωή του έχει απομείνει; 

Ο SSD είναι Samsung 840 EVO.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω να σου απαντήσω οσο αφορά τα lifetime writes , παντως μην αγχώνεσαι και μην το κοιτάς συνέχεια αυτο ο δίσκος αντέχει οσο ολοι οι δίσκοι ανάλογα την χρήση που του κάνεις κτλπ και φυσικά ολοι εχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής.

Αυτο που θα σου έλεγα εγω ειναι να κοιτάς μια φορά τον μήνα το hdsentinel για το health του δίσκου και τιποτα παραπάνω

Βάλε μια φωτογραφία απο το hdsentinel απο την πρώτη καρτέλα

εγώ με τον sandisk ultra plus 128 gb εδώ και έναμιση μήνα έχω γράψει 294gb. Βέβαια λειτουργικό και προγράμματα μόνο πάνω. ¨Ολα τα υπόλοιπα σε άλλον μηχανικό δίσκο. Χοντρικά λοιπόν και να πάρουμε το γεγονός ότι γράφω 150 gb το μήνα έχουμε 1.8 TB το χρόνο.  Στα specs του δίσκου μου έχει όριο εγγραφής τα 81.000 Gb (81TB). Οπότε μιλάμε για 45 χρόνια γραψίματος!!! :confused: :confused: :confused: :confused:

Τι θέλω να πώ ότι με μία μέση χρήση σαν τη δικιά μου πιστεύω ότι πρώτα θα πεθάνει ο υπολογιστής, εγώ θα φτάσω 76 χρονών (31 που είμαι +45 ο δίσκος) και αυτός θα γράφει ακόμα!!

Για την επόμενη 5ετία+ είμαστε άρχοντες. Καλημέρες.. B)

• Like 2

Δεν ξέρω να σου απαντήσω οσο αφορά τα lifetime writes , παντως μην αγχώνεσαι και μην το κοιτάς συνέχεια αυτο ο δίσκος αντέχει οσο ολοι οι δίσκοι ανάλογα την χρήση που του κάνεις κτλπ και φυσικά ολοι εχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής.

Αυτο που θα σου έλεγα εγω ειναι να κοιτάς μια φορά τον μήνα το hdsentinel για το health του δίσκου και τιποτα παραπάνω

Βάλε μια φωτογραφία απο το hdsentinel απο την πρώτη καρτέλα

Συνήθως έχω το hdsentinel να αρχίζει με τα Windows, λες να μην το κάνω αυτό, ε;

εγώ με τον sandisk ultra plus 128 gb εδώ και έναμιση μήνα έχω γράψει 294gb. Βέβαια λειτουργικό και προγράμματα μόνο πάνω. ¨Ολα τα υπόλοιπα σε άλλον μηχανικό δίσκο. Χοντρικά λοιπόν και να πάρουμε το γεγονός ότι γράφω 150 gb το μήνα έχουμε 1.8 TB το χρόνο.  Στα specs του δίσκου μου έχει όριο εγγραφής τα 81.000 Gb (81TB). Οπότε μιλάμε για 45 χρόνια γραψίματος!!! :confused: :confused: :confused: :confused:

Τι θέλω να πώ ότι με μία μέση χρήση σαν τη δικιά μου πιστεύω ότι πρώτα θα πεθάνει ο υπολογιστής, εγώ θα φτάσω 76 χρονών (31 που είμαι +45 ο δίσκος) και αυτός θα γράφει ακόμα!!

Για την επόμενη 5ετία+ είμαστε άρχοντες. Καλημέρες.. B)

ΟΚ, μια χαρά λοιπόν. Αλλά θέλω να ρωτήσω αν το browsing στο Interner του αυξάνει τα writes. Χρησιμοποιώ firefox τον οποίο έχω εγκαταστήσει στο μηχανικό. Στο μηχανικό δίσκο έχω βάλει επίσης τον temporary folder του browser, αλλά βλέπω ότι μετά από μια ώρα χρήσης έχει ανέβει ήδη 1 Giga, είναι στα φυσικά πλαίσια αυτό;

Ναι στα φυσικα πλαίσια είναι. Οπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα windows η τα προγραμματα να δημουργούν και να γράφουν αρχεία. Εγώ σου λέω ότι γράφω με μέτρια προς καλή χρήση του υπολογιστή γύρω στα 150 gb το μήνα. Βέβαια τους επόμενους θα δώ ακριβώς πόσο πάω μηνιαία γιατί μεσα στον εναμιση μήνα ο ssd έφαγε και δύο format όπότε σίγουρα θα είναι λιγότερα. Φίλε αν δεν πάθει κάτι στην πλακέτα του η τα chips του θα κρατήσει χρόνια πολλά, μην αγχώνεσαι.. Αν σου κρατήσει μία 5ετία τα έχει βγάλει τα λεφτά του..Στο παράδειγμα το δικό μου έστω ότι έχω χρονικό όρίζοντα τα 5 χρόνια πρέπει να γράφω συνεχώς 1,3 ΤΒ το μήνα για να σταματήσει στην 5ετία να γράφει μέχρι να συμπληρώσει τα 81ΤΒ εγγραφής που έχει πράγμα λίγο δύσκολο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...