pnick Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Λάθος μου που δεν έγραψα οτι ειμαι oc στα 4.3. Το πιο βασικό δεν έγραψες (και πήγα να ρωτήσω αλλά κόλλησα... ) Με τι Vcore είσαι; Μητρική ποιά;
gkalas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Mητρικη ειναι αυτη της υπογραφης μου.Το vcore που το βλεπω?(Ειμαι ασχετος) Εdit:Στο cpuid μου εχει cpu vcore και ανεβοκατεβαινει απο 0.768 εως 1044
pnick Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Έχεις λοιπόν το Vcore στο Auto. Σε συνδυασμό με το 4.3 εξηγεί ικανοποιητικά τα 90άρια. Η ψύκτρα που έχεις είναι πολύ basic για αυτήν την δουλειά. Ο 4770κ δεν είναι ένας εύκολος επεξεργαστής για oc'ing. Μη το πάρεις στραβά αυτό που θα σου πώ, αλλά θέλει ψάξιμο για να τον φτάσεις στα 4.3. Είναι πολύ ζεστός επεξεργαστής. Εγώ στη θέση σου θα το τολμούσα μόνο με ψύξη ανώτερης κλάσης και μετά από αρκετό ψάξιμο. Έχεις κορυφαίο επεξεργαστή και είναι κρίμα να τον ψήσεις. Σου προτείνω μερικές λύσεις για ψύξη αρχικά: 1. http://www.skroutz.gr/s/3313527/Noctua-NH-U14S.html 2. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.811210 3. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650983 από αερόψυκτρες και μετά: 1. https://www.skroutz.gr/s/2990827/CoolerMaster-Seidon-240M.html 2. https://www.skroutz.gr/s/2618897/Corsair-Hydro-Series-H100i.html από liquid. Αυτά για μένα είναι minimum, αν θέλεις να κάνεις κάτι σοβαρό, δηλαδή oc'ing από 4.3 μέχρι 4.5 GHz. Αν δεν μπορείς να βάλεις σοβαρή ψύξη καλό είναι να συμβιβαστείς με ένα 4.2 και ένα σταθερό voltage στα 1.15 πάνω-κάτω. Ούτως ή άλλως, τα 4.2 αυτού του επεξεργαστή αρκούν για να ξεπεράσει σε απόδοση ό,τι κυκλοφορεί σήμερα. Φιλικά όλα αυτά, και αν θες ακούς. 1
gkalas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Χιλια ευχαριστω φιλε μου.Θα πω σε ενα φιλαρακι που ασχολειται να μου ριξει λιγο τις επιδοσεις για να μην εχω προβληματα.
SPANK Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Αφου ειναι το overclock προφανώς αμα το βάλεις στα defaults δεν θα εχεις προβλήματα , απλα ρίξε λιγο το overclock αν το θέλεις η παίξε με τα ρεύματα ρυθμίσεις κτλπ
gkalas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Βασικα εχει τοσες πολλες επιλογες το bios που σιγουρα θα κανω βλακεια.Θα μιλησω με εναν φιλο που ειναι master ωστε να το σενιαρει αυτος.
pnick Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Βασικα εχει τοσες πολλες επιλογες το bios που σιγουρα θα κανω βλακεια.Θα μιλησω με εναν φιλο που ειναι master ωστε να το σενιαρει αυτος. Επειδή έχω Gigabyte δεν είναι και πάρα πολλές οι ρυθμίσεις.
gkalas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Καλα,για τη δικια μου λιγοστη εμπειρια αυτα φαινονται βουνο.Παντως σιγουρα δεν εχει να γυρισω σε default στα 3.5.Το εβαλα στο auto και μου το ριχνει στα 4.2 αλλα και παλι οι θερμοκρασιες πολυ ψηλες. Edit:Το εριξα στα 3.5 και οι θερμοκρασιες ηρθαν στα φυσιολογικα τους.Ευχαριστω για τις απαντησεις φιλε μου.Μια τελευταια ερωτηση,χανω πολλα frames απο τα games τωρα που το εριξα τοσο (ασχετος οποτε συγχωρα με αν ειπα βλακεια)
Orpheas1992 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Ο επεξεργαστης σου ειναι τερας και δε μασαει σε gaming......δεν το χρειαζεται το ανεβασμα.
gkalas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Oκ φιλε μου ευχαριστω.Τοσον καιρο που επαιζε σε τοσο ψηλες θερμοκρασιες ο επεξεργαστης αν ειχε παθει ζημια θα φαινοταν ε?Απ'οτι διαβασα σβηνει τον υπολογιστη αν φτασει το tj max?
pnick Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Για gaming δεν ξέρω να σου πω. Χάνεις οπωσδήποτε αρκετά στις άλλες εφαρμογές που τρέχεις. Κάνε κάτι σε παρακαλώ. Βάλε στο BIOS αυτές τις ρυθμίσεις που θα σου πώ πολύ απλά: 1. Πηγαινε στο Advanced Frequency Settings. Άσε το CPU Clock Ratio στο 35. 2. Πήγαινε στο Advanced Frequency Core Features. α. Βάλε disable στο PLL Overvoltage. β. Τurbo Boost βάλε enabled. γ. Turbo Ratio βάλε σε όλα 42 δ. Αύξησε με το χέρι το Turbo Power Limit σε κάτι αρκετά παραπάνω από το default, π.χ. 150W (και παραπάνω αν θες) ε. Το ίδιο και με το Core Current Limit, 150A (και παραπάνω αν θες) στ. CPU Core βάλε enabled ζ. To Hyper Threading δεν χρειάζεται για gaming, χρειάζεται όμως για τα άλλα που κάνεις. Αποφασίζεις αν θα το αφήσεις. Αν το βγάλεις, θα έχεις αρκετά μικρότερες θερμοκρασίες, αλλά κάπως μικρότερη απόδοση στο video edidting κ.λπ. Τα υπόλοιπα άστα στο Auto. Στο Advanced Memory Settings ενεργοποίησε το XMP PROFILE εάν μπορείς και έχουν οι μνήμες. Στα Advanced Voltage Settings, πήγαινε στο 3D Power Control και βάλε στο PWM Phase Control eXm Perf (πρόσεχε, παίζουν ρόλο τα κεφαλαία) Στο Vcore Voltage Response βάλε Fast Στο Vcore Loadline Calibration βάλε Extreme (το E κεφαλαίο!!) Τα υπόλοιπα Auto. Πήγαινε στο CPU Core Voltage Control και βάλε στο Vcore 1.150V Πατάς F10, OK και είσαι έτοιμος. Τρέχεις κάποιο τεστ (Prime 95 κ.λπ.) και βλέπεις θερμοκρασίες. Αν δεν βαριέσαι, δοκίμασε και μας λές.
gkalas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Aδερφε θα κοιταξω να το κανω αυριο με εναν φιλο που γνωριζει.Δεν ειναι οτι βαριεμαι αλλα τρεμω μη κανω τιποτα λαθος. Edit:Mπηκα μια στο bios και μου τα γραφει αλλιως.Ασε μη κανω καμια βλακεια.
sifalio Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 πάρε αυτήν. https://www.skroutz.gr/s/2090835/Xigmatek-Dark-Night-SD1283-Night-Hawk-Edition.html?from=autocomplete&keyphrase=xigmatek+dark+knight
toudakos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Εγω με την πολυ μικρη εμπειρία μου θα σε συμβουλα να δεις αν ειναι καθαρο του κουτι σου και προ παντον η ψυκτρα σου. Να ριξεις μια ματια στην παστα σου και Το να βγαλεις την ψυκτρα σου για μενα επιβάλλετα. Και ενα αλλο που θα ηθελα να σε ρωτισω ειναι αν απο παντα σου σήκωνε τέτοιες θερμοκρασίες?χαμηλωσε λιγο το oc σου γιατι δεν σε περνει να εχεις τέτοιες θερμοκρασίες χειμωνιάτικα ..ειδικα με αερα...
gkalas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Παιδες το έριξα στα 3.5 και ολα οκ.Απλα για 4.3 θέλει υδροψυξη οπότε πάλι καλά που δε μου έμεινε στο χέρι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα