Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι τελειως ασχετος με Matlab και επειδη προς το παρον το τρεχο σε Windows VM :eek: και δεν μαρεσει καθολου θα ηθελα να δω πως θα μπορουσα να προσαρμοσω το παρακατω Matlab script για να παιζει και στο Octave.

clear
syms x;
f=2*x*cos(2*x)-(x-2)^2;

P3=taylor(f,4,x)
P4=taylor(f,5,x)

R4=diff(f,x,5)

t=0:0.05:0.4;
y=subs(R4,x,t);
subplot(1,2,1)
plot(t,y)

OFS=160 * 1/factorial(5) * 0.4^5

TF= f - P4
TatF=subs(TF,x,t);
subplot(1,2,2)
plot(t,TatF)

subs(TF,x,0.4)

Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Τα matlab scripts σου (πιστεύω πως) είναι compatible με την octave. Τα συνηθισμένα προβλήματα είναι με καποιo πολύ εξειδικευμένo toolbox της matlab που δεν υπάρχει σε octave ή κάποιο δικό σου toolbox, που πρέπει να το εισάγεις στην octave. 

Δοκίμασε είναι straight forward διαδικασία. 

Τώρα είδα ότι καλείς syms, πριν αρχίσεις τις δοκιμές, εγκατάστησε Link.png Site: αυτό .

Δημοσ.

Τα matlab scripts σου (πιστεύω πως) είναι compatible με την octave. Τα συνηθισμένα προβλήματα είναι με καποιo πολύ εξειδικευμένo toolbox της matlab που δεν υπάρχει σε octave ή κάποιο δικό σου toolbox, που πρέπει να το εισάγεις στην octave. 

Δοκίμασε είναι straight forward διαδικασία. 

Τώρα είδα ότι καλείς syms, πριν αρχίσεις τις δοκιμές, εγκατάστησε [link=http://octave.sourceforge.net/symbolic/]αυτό

.

το ξερω, το εχω κανει αυτο, αλλα δεν παιρνει τις ιδιες εντολες.. γιαυτο ρωταω τι πρεπει να αλλαξω για να παιξει

Τι λειτουργικό έχεις και τρέχεις το MATLAB σε Windows VM;

arch linux

Δημοσ.

Δε μας λες τι λάθος σου δίνει όμως... Μυρίζουμε τα δάχτυλα μας:

clear;
symbol

x = sym('x'); %Τοιουτοτρόπως ορίζεται σε octave

f=2*x*Cos(2*x)-(x-2)^2;  %Κεφαλαίο Cos

Είχες 3 λάθη σε 3 γραμμές κώδικα.

Το πρόβλημα ειναι ότι η εντολή taylor δεν υπάρχει στην octave***, επομένως πρέπει να γράψεις τη σειρά μόνο σου και μετά χρησιμοποιείς την εντολή:

differentiate

Από εκεί και πέρα δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, αν θες κάτι παραπάνω ρώτα, αλλά χρειάζεται να αφιερωσεις μία ωρίτσα να φέρεις τον κώδικα σωστά στην  octave, όπως είπα και στο πρώτο μήνυμα χρησιμοποιείς κάτι εξειδικευμένο από τη matlab.

*** EDIT: Με έβαλες στο τρυπάκι και ψάχνω, δεν είμαι σίγουρος άλλα τσέκαρε την εντολή:  cauchy (N, r, x, f ) από octave. 

Δημοσ.

τελικα δεν τα καταφερα με το octave και εμεινα με matlab <_<

ελπίζω να το έβαλες στο Arch και να μη το τρέχεις ακόμα σε Windowz VM!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...