Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.θέλω να αγοράσω έναν εσωτερικό 1 tb.σε αυτόν θα περάσω και το λειτουργικό μ.γτ ο άλλος που εχω είναι 250 γιγα 7 ετίας και απλά θα τον διαμόρφωσω και θα τον κρατήσω και για μπακαπ μόνο μετά.να παω σε ένα tb η να παω σε κάτι άλλο.τιμή μέχρι 70€ θα βρω κάτι αξιόπιστο νομίζω.βασικα θέλω και τημ γνώμη σας.σε ποιον να περάσω το λειτουργικό?και ποιον να κάνω αποθήκη?σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

ΣΕ αυτά τα λεφτά παίρνεις αυτόν και για λειτουργικό και για αποθήκη.

Αλλιώς παίρνεις τον blue που κοστίζει 50-55ε κ κρατάς τα υπόλοιπα μέχρι να μαζέψεις κάνα πενηντάρικο ακόμα και παίρνεις και ένα ssd 120 gb γύρω στα 80ε και απογειώθηκες! 

Δημοσ.

Ειναι η καινούργια τεχνολογία στους δίσκους και ειναι πολυ ταχύτεροι απο τους κλασσικούς μηχανικούς γενικα απο τις καλύτερες αναβαθμίσεις που μπορεις να κανεις για το μηχάνημα σου , το ιδανικό ειναι να πάρεις ενα 120gb για το λειτουργικό και τα προγράμματα σου και εναν 2ο μηχανικό για backup παιχνίδια και γενικα τα αρχεία σου.

Θα σου πρότεινα να βάλεις 10 euro ακομα και να πας στον πολυ καλο evo http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35622&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined

Δημοσ.

Σόρρυ αλλά δν ξέρω και πολλά για σκληρούς.οι ssd τόσο καλοί είναι?

Για κάποιον που δεν είναι "speed-freak", οι SSD είναι πολυτέλεια, ειδικά όταν με τα λεφτά τους εξασφαλίζεις- δοθέντος ότι η μεγάλη χωρητικότητα σου είναι απαραίτητη, όπως και τα Ευρώ- δίσκο 2ΤΒ. Μια χαρά δουλειά κάνεις με δίσκο των ημερών μας, κι ας είναι HDD (συγκρινόμενος δε με τον..."χουντικό" 250άρη σου, κι αυτός "σφαίρα" θα θεωρείς ότι θα πηγαίνει...).

Ειδικά αν το μηχάνημά σου είναι ανάλογης ηλικίας με τον 250άρη,,,ούτε να τον συζητάς τον SSD (όχι ότι δεν θα δουλεύει - θα ΔΟΥΛΕΥΕΙ, αλλά δεν θα δεις καν σοβαρές διαφορές από έναν HDD)

...εγώ θα έλεγα λοιπόν, ότι εάν μετράς τα Ευρώ σου, καλύτερα να τα "σπαταλήσεις" (ξεπερνώντας το "ταβάνι 70"  κατά 15 Ευρώ, δοθέντος ότι θα τον παραλάβεις από e-Shop point και θα γλυτώσεις μεταφορικά της τάξεως 5-8Ε) για να πάρεις έναν 2ΤΒ HDD, με πιο συμφέρουσα οικονομικά περίπτωση, έναν 3ετούς εγγύησης WD - συγκεκριμένα αυτόν : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304734

...ΑΝ, βέβαια θεωρείς ότι αυτή η χωρητικότητα θα σου χρειαστεί μέσα στην επόμενη τριετία. Αν πάλι δεν αποθηκεύεις μανιωδώς υλικό όπως ταινίες και σειρές, και το 1ΤΒ θα κάνεις πχ 5 χρόνια και βάλε να το γεμίσεις, τότε πάρε έναν Seagate του 1ος ΤΒ, επίσης 3ετούς εγγύησης αντικατάστασης, στα 54Ε : http://www.e-shop.gr/s/PER.301911/SEAGATE-ST1000DM003-1TB-BARRACUDA-720014-SATA3.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα παιδια...τελικα αγορασα τον δισκο μ και ειναι αυτος που εχει στο λινκ ο φιλος @washcloud στο ενα 1τερα.θελω να ρωτησω κατι....εχω ηδη συνδεσει τον σκληρο κανει φορματ  και εχω επισης επανω και τον 250αρη τον παλιο σε αναμονη μεχρι να παρω ενα καλωδιο σατα για να τον συνδεσω...οταν ομως θα τον συνδεσω θα εχω καποιο θεμα? πως θα φαινεται ποιος ειναι ο μαστερ και ποιος ο σλαβε? η πλεον δεν χρειαζεται και το αναγνωριζει μονος του ο υπλογιστης? το λεω επειδη και δυο εχουν πανω λειτουργικο συστημα και μεχρι να ανοιξει το πψ οταν θα τους εχω σενδεδεμενους και τους δυο επανω μη φαει κανα σκαλωμα...αν ανοιξει μετα δεν εχω θεμα...του κανω μια διαμορφωση και αγιος ο θεος.

Δημοσ.

Δεν υφίσταται διαχωρισμός "master και slave" στις SATA συσκευές, καθώς δεν χρησιμοποιούν κοινή θύρα.

Το μόνο που υφίσταται, είναι η σειρά σύνδεσης στις σχετικές θύρες, δηλαδή : 

Πες πως έχεις 6 SATA θύρες στην μητρική. Αυτές είναι αριθμημένες (αν κοιτάξεις από κοντά θα δεις ότι με μικρά άσπρα γράμματα τυπωμένα πάνω στη μητρική, υπάρχουν οι

SATA 0

SATA 1

SATA 2

κ.ο.κ.

Υπάρχει η περίπτωση να μην ξεκινάει η αρίθμηση από το 0, αλλά από το 1. Οπότε έχεις :

SATA 1

SATA 2

κ.ο.κ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συσκευή που θα έχεις στην 1η κατά σειρά θύρα, θα είναι αυτή απ' την οποία "θα πηγαίνει αυτομάτως να εκκινήσει ο υπολογιστής". Ανεξάρτητα όμως από την προαναφερθείσα "default" σειρά εκκίνησης, μπορείς πάντα να τροποποιήσεις την σειρά εκκίνησης συσκευών, μέσα από το μενού του BIOS setup. 

Πχ να ορίσεις (ανεξάρτητα σε ποια θύρα βρίσκονται, είτε SATA, είτε και IDE - μιας και πιθανότατα η μητρική σου θα έχει έστω μία IDE θύρα) την εξής σειρά :

1. CD/DVD 

2. ΗDD 1 (πχ στη SATA θύρα αριθμός "4")

3. HDD 2 (πχ στη SATA θύρα αριθμός "2")

4. HDD 3 (πχ στην IDE θύρα που λέγαμε)

5. USB device

κτλ....

Με λιγότερα λόγια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι τον δίσκο που έχει το λειτουργικό απ' το οποίο θα μπουτάρεις κατά βάση, να τον βάλεις στην "1η SATA θύρα" (είτε αυτή είναι η 0, είτε η 1).

Το ίδιο ισχύει για τον δίσκο στον οποίον ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ να βάλεις λειτουργικό. Αν δηλαδή θα βάλεις λειτουργικό στον νέο σου δίσκο, βάλε τον στην 1η θύρα που λέω, τον 250άρη στην 2η, και το optical drive που έχεις (αν είναι SATA) στην 3η.

Eπίσης καλό είναι όταν κάνεις εγκατάστασεις, να αποσυνδέεις τους άλλους δίσκους που είναι στο μηχάνημα. Πχ άσε μόνο τον 1ΤΒ αν είναι να του κάνεις εγκατάσταση, και αφού τελειώσεις με αυτήν, ξανασύνδεσε τον 250άρη.

Κι ένα tip για το καλώδιο που λες να πάρεις : όλα την ίδια δουλειά κάνουν. Μην ζητήσεις/ψάξεις για "SATA III specific καλώδιο", και πάει κανείς να σου φορτώσει κανένα στα πχ 5 Ευρώ. Διαφημιστική παπαριά είναι οι ονομασίες που τους δίνουν. Οι όποιες διαφορές τους, δεν έχουν καμμία σχέση με τις version του SATA πρωτοκόλλου. Μ' άλλα λόγια, το να βάλεις το πιο φθηνό καλώδιο (0.50 Ε) που μπορείς να βρεις και "το ονομάζουν" "απλό SATA" (ή SATA 1 ξερωγώ) σε έναν δίσκο SATA III, δεν έχει καμμία διαφορά στην ταχύτητα που θα έχει ο δίσκος, από το να βάλεις ένα αποκαλούμενο "SATA III καλώδιο"...

(...οι διαφορές τους, έχουν να κάνουν με άλλου είδους χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα τα κλιπσάκια που έχουν κάποια καλώδια, για να "κουμπώνουν" στη θύρα ώστε να μη τυχόν αποσπαστούν από αυτήν.)

Αν πήρες από eShop τον δίσκο, πιθανώς η πιο συμφέρουσα αγορά να είναι και πάλι από εκεί : 

http://www.e-shop.gr/search_main.phtml?table=PER&&category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C5%D3%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C7%D3+%D3%D5%CD%C4%C5%D3%C7%D3+%D3%D5%D3%CA%C5%D5%D9%CD&filter-2024=1

(Τσέκαρε τα μεγέθη και δες ποιό χρειάζεσαι - συνήθως του μισού μέτρου είναι το πιο κλασσικό)

(Σε άλλα μαγαζιά (πέραν αυτών που κάνεις μόνο online παραγγελίες), θα τα βρεις γύρω στο 3άρι, γι' αυτό στο λέω...)

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για ανταπτοράκι "MOLEX-to-SATA power", που ίσως επίσης χρειαστείς, αν τυχόν το τροφοδοτικό σου δεν βγάζει άλλα SATA-power  βύσματα, αλλά MOLEX :http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751344

Δημοσ.

πολυ ωραια...εγω αυτο που εκανα ηταν να βαλω σε μια θυρα σατα τον ενα τερα γτ ειχα μονο ενα καλωδιο σατα και σε αυτον να μπουταρω κανονικα που περασα και τα 8αρια κιολας...τον 250αρη τον εχω βαλει απλα στο bay και επειδη δεν προλαβα να αγορασω καλωδιο σατα μολις το κανω απλα θα τον συνεδεα στην μητρικη σε μια θυρα σατα ..εχει 4 θυρες σατα πανω η μητρικη...δεν προσεξα βεβαια αν εχει αριθμηση...αλλα δεν πειραζει...εγω αυτο που θα κανω ειναι μολις παρω το καλωδιο απλα να το βαλω στην θυρα με την αριθμηση 2 η 1 αναλογως απο που ξεκιναει κιολας η αριθμηση της...ευχαριστω πολυ..

Δημοσ.

Κι ένα tip για το καλώδιο που λες να πάρεις : όλα την ίδια δουλειά κάνουν. Μην ζητήσεις/ψάξεις για "SATA III specific καλώδιο", και πάει κανείς να σου φορτώσει κανένα στα πχ 5 Ευρώ. Διαφημιστική παπαριά είναι οι ονομασίες που τους δίνουν. Οι όποιες διαφορές τους, δεν έχουν καμμία σχέση με τις version του SATA πρωτοκόλλου. Μ' άλλα λόγια, το να βάλεις το πιο φθηνό καλώδιο (0.50 Ε) που μπορείς να βρεις και "το ονομάζουν" "απλό SATA" (ή SATA 1 ξερωγώ) σε έναν δίσκο SATA III, δεν έχει καμμία διαφορά στην ταχύτητα που θα έχει ο δίσκος, από το να βάλεις ένα αποκαλούμενο "SATA III καλώδιο"...

(...οι διαφορές τους, έχουν να κάνουν με άλλου είδους χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα τα κλιπσάκια που έχουν κάποια καλώδια, για να "κουμπώνουν" στη θύρα ώστε να μη τυχόν αποσπαστούν από αυτήν.)

Αν πήρες από eShop τον δίσκο, πιθανώς η πιο συμφέρουσα αγορά να είναι και πάλι από εκεί : 

(Τσέκαρε τα μεγέθη και δες ποιό χρειάζεσαι - συνήθως του μισού μέτρου είναι το πιο κλασσικό - αρκεί ως μήκος)

(Σε άλλα μαγαζιά (πέραν αυτών που κάνεις μόνο online παραγγελίες), θα τα βρεις γύρω στο 3άρι, γι' αυτό στο λέω...)

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για ανταπτοράκι "MOLEX-to-SATA power", που ίσως επίσης χρειαστείς, αν τυχόν το τροφοδοτικό σου δεν βγάζει άλλα SATA-power  βύσματα, αλλά MOLEX :http://www.e-shop.gr/product?id=PER.751344

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...