Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το ύφος των post σου. Τι εννοείς πώς το ξέρω; Κατόψεις/σχέδια/οριζόντια ιδιοκτησία πολυκατοικίας, αντίγραφο καταστατικού στα χέρια μου, δικηγόρος που το ψάχνει, πολεοδομία.

Χρειάζεται κάτι άλλο;

• Like 1
Δημοσ.

Κι όμως, το διαμέρισμα αυτό έχει και ρεύμα (ρολόι ΔΕΗ, τριφασικό), τηλέφωνο τα πάντα.

Εγώ για να βάλω ένα απλό τηλέφωνο στο δικό μου, μου ζήτησε ο ΟΤΕ άδεια οικοδομής. Ω ναι. 

Και στα αυθαιρετα εκαναν συνδεση με Δεη,νερο,τηλεφωνο αλλα δεν παουν να είναι παρανομα.Ο κανονισμος το αναφερει το συγκεκριμμενο διαμερισμα?Ο συγκεκριμμενος ιδιοκτητης εχει ποσοστα επι του οικοπέδου?

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το ύφος των post σου. Τι εννοείς πώς το ξέρω; Κατόψεις/σχέδια/οριζόντια ιδιοκτησία πολυκατοικίας, αντίγραφο καταστατικού στα χέρια μου, δικηγόρος που το ψάχνει, πολεοδομία.

Χρειάζεται κάτι άλλο;

Ναι, απόφαση!!! Θέλω να σου πω ότι το θέμα δεν είναι απλό και δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι παράνομο ή ότι δεν τακτοποιείται και ότι τελικά θα δικαιωθείς.

Δημοσ.

Και στα αυθαιρετα εκαναν συνδεση με Δεη,νερο,τηλεφωνο αλλα δεν παουν να είναι παρανομα.Ο κανονισμος το αναφερει το συγκεκριμμενο διαμερισμα?Ο συγκεκριμμενος ιδιοκτητης εχει ποσοστα επι του οικοπέδου?

Όχι ο ΟΤΕ πλέον δεν βάζει τηλέφωνο σε συγκεκριμένες περιοχές του "Υπόλοιπου Αττικής", χωρίς επικυρωμένη άδεια οικοδομής. Το ξέρω από πρώτο χέρι και επειδή δεν τους πίστευα, το επιβεβαίωσα στο κατάστημα Πειραιά, στον Άγιο Γεώργιο πριν κλείσει. Δεν μου έβαζαν τηλέφωνο με τίποτα σε επαγγελματική στέγη χωρίς την άδεια οικοδομής.

Στον κανονισμό όχι. Δεν φαίνεται καν. 

Ναι, απόφαση!!! Θέλω να σου πω ότι το θέμα δεν είναι απλό και δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι παράνομο ή ότι δεν τακτοποιείται και ότι τελικά θα δικαιωθείς.

ΟΚ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει καταγγελία στην πολεοδομία για να λυθεί το ζήτημα οριστικά και αμετάκλητα.  

Δημοσ.

ΟΚ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει καταγγελία στην πολεοδομία για να λυθεί το ζήτημα οριστικά και αμετάκλητα.  

Στη θέση του διαμερίσματος τί προβλέπει η κάτοψη της οικοδομικής άδειας; Ανοιχτή θέση στάθμευσης που είναι παρακολούθημα κάποιου διαμερίσματος;

Δημοσ.

Όχι. Κοινόχρηστος χώρος/πυλωτή. Στην ουσία όλο το "ισόγειο" της πολυκατοικίας είναι πυλωτή και εμφανίζεται ένα χαμηλό τοιχίο το οποίο σταματά την πρόσβαση στο πίσω μέρος (εκεί που είναι το διαμέρισμα). Στα σχέδια, οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης υπάρχουν μόνο εκεί που υπάρχουν ήδη. Το διαμέρισμα δεν φαίνεται πουθενά.

Δημοσ.

Ο κανονισμος είναι το 'ευαγγελιο΄της πολυκατοικίας.Για να γινει οποιαδήποτε μετατροπή σε αυτά που αναφερει ο κανονισμος δεν αρκει αποφαση με πλειοψηφια της γενικης συνελευσης αλλα παμψηφια,δηλαδή ολοι οι ιδιοκτητες να συμφωνησουν,να γινει συμβολαιογραφικη τροποποιηση του κανονισμου και καταθεση του νεου στο υποθηκοφηλακιο.

Οποτε στη συγκεκριμμενη περιπτωση πολύ ευκολα δικαστικα τα πραγματα.Και αυτό που σου ειπε ότι θα εχει το αυτοκινητο μεχρι να γινει η δικη δεν ξερει τι του γινεται.Του κανεις ασφαλιστικα μετρα σε πρωτη φαση και του 'πετας΄το αυτοκινητο.Ασε που τωρα εχουν σφιξει τα πραγματα και η πολεοδομια θα τον τσακισει με το προστιμο.

Δημοσ.

Ο κανονισμος είναι το 'ευαγγελιο΄της πολυκατοικίας.Για να γινει οποιαδήποτε μετατροπή σε αυτά που αναφερει ο κανονισμος δεν αρκει αποφαση με πλειοψηφια της γενικης συνελευσης αλλα παμψηφια,δηλαδή ολοι οι ιδιοκτητες να συμφωνησουν,να γινει συμβολαιογραφικη τροποποιηση του κανονισμου και καταθεση του νεου στο υποθηκοφηλακιο.

Οποτε στη συγκεκριμμενη περιπτωση πολύ ευκολα δικαστικα τα πραγματα.Και αυτό που σου ειπε ότι θα εχει το αυτοκινητο μεχρι να γινει η δικη δεν ξερει τι του γινεται.Του κανεις ασφαλιστικα μετρα σε πρωτη φαση και του 'πετας΄το αυτοκινητο.Ασε που τωρα εχουν σφιξει τα πραγματα και η πολεοδομια θα τον τσακισει με το προστιμο.

Αυτό μου είπε και ο δικηγόρος. Βέβαια, με συμβούλεψε να προβώ σε καταγγελία στην πολεοδομία για να γίνει άμεσα η διαδικασία που απαιτείται. Και μάλλον αυτό θα κάνω.

Δημοσ.

Στα σχέδια, οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης υπάρχουν μόνο εκεί που υπάρχουν ήδη. Το διαμέρισμα δεν φαίνεται πουθενά.

Αν είναι έτσι, κατά 99% το διαμέρισμα είναι παράνομο και δεν τακτοποιείται. Αν στη θέση του σημερινού διαμερίσματος προβλεπόταν από την άδεια κλειστή θέση στάθμευσης ισογείου (ή αποθήκη), τότε θα μπορούσε να είχε αυθαιρέτως μετατρέψει αυτή σε κύριο χώρο (διαμέρισμα) και να το τακτοποιήσει στη συνέχεια με τις διατάξεις του 4178.

Ανέβασε αν θες την κάτοψη ισογείου/pilotis να τη δούμε.

Εξαρτάται. Αν πχ εγώ έχω μια αποθήκη ισογείου (ακόμα καλύτερα αν έχει χιλιοστά) και θέλω να την κάνω διαμέρισμα, δε δίνω λόγο σε κανέναν (δεν αλλάζει ο πίνακας χιλιοστών). Αν έχω ένα διαμέρισμα ισογείου και ένα 3ου ορόφου, με τμήμα του ακαλύπτου πχ να ανήκει στην αποκλειστική χρήση του 3ου και θέλω να το δώσω στο διαμέρισμα ισογείου, πάλι σας γράφω κανονικά. Στις ιδιοκτησίες μου, παίζω μπάλα μόνος μου και τροποποιώ ό,τι θέλω (υπό προϋποθέσεις).

Δημοσ.

Αν είναι έτσι, κατά 99% το διαμέρισμα είναι παράνομο και δεν τακτοποιείται. Αν στη θέση του σημερινού διαμερίσματος προβλεπόταν από την άδεια κλειστή θέση στάθμευσης ισογείου (ή αποθήκη), τότε θα μπορούσε να είχε αυθαιρέτως μετατρέψει αυτή σε κύριο χώρο (διαμέρισμα) και να το τακτοποιήσει στη συνέχεια με τις διατάξεις του 4178.

Ανέβασε αν θες την κάτοψη ισογείου/pilotis να τη δούμε.

Εξαρτάται. Αν πχ εγώ έχω μια αποθήκη ισογείου (ακόμα καλύτερα αν έχει χιλιοστά) και θέλω να την κάνω διαμέρισμα, δε δίνω λόγο σε κανέναν (δεν αλλάζει ο πίνακας χιλιοστών). Αν έχω ένα διαμέρισμα ισογείου και ένα 3ου ορόφου, με τμήμα του ακαλύπτου πχ να ανήκει στην αποκλειστική χρήση του 3ου και θέλω να το δώσω στο διαμέρισμα ισογείου, πάλι σας γράφω κανονικά. Στις ιδιοκτησίες μου, παίζω μπάλα μόνος μου και τροποποιώ ό,τι θέλω (υπό προϋποθέσεις).

Όχι λαθος,στις οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν ισχυουν αυτα.Ειναι πολυκατοικια και εχουμε οριζοντια ιδιοκτησια και όχι καθετη.Ακομα και αν  προβλεπόταν από την άδεια κλειστη θέση στάθμευσης ισογείου (ή αποθήκη) για να  μπορεσει να το νομιμοποιησει θα επρεπε να παρει πρωτα υπογραφες απ ολους τους ιδιοκτητες.

.

Δημοσ.

Μακάρι να τον τσακίσεις BritGreek, δεν τα μπορώ τέτοια άτομα. Νευριάζω και μόνο που το σκέφτομαι! Κυνήγησέ τον όσο πάει, για το σπίτι του, για τη δουλειά του, για οτιδήποτε μπορείς να βρεις.

Δημοσ.

Όχι λαθος,στις οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν ισχυουν αυτα.Ειναι πολυκατοικια και εχουμε οριζοντια ιδιοκτησια και όχι καθετη.Ακομα και αν  προβλεπόταν από την άδεια κλειστη θέση στάθμευσης ισογείου (ή αποθήκη) για να  μπορεσει να το νομιμοποιησει θα επρεπε να παρει πρωτα υπογραφες απ ολους τους ιδιοκτητες.

Όχι. Αν ήταν έτσι θα ζητούσαμε συναίνεση για έναν ημιυπαίθριο. Αν η κλειστή θέση στάθμευσης αποτελεί μια ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, δεν απαιτείται καμία συναίνεση για τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε αυθαιρεσίας σε αυτή. Ακόμα και αν η θέση στάθμευσης είναι ανοικτή και περιγράφεται ως αποκλειστική χρήση κάποιου διαμερίσματος (όχι παρακολούθημα), πάλι δεν απαιτείται συναίνεση. Το ίδιο ισχύει για αποκλειστικές χρήσεις στα δώματα, στους ακάλυπτους κλπ, καμία συναίνεση και εκεί.

Δημοσ.

Και όμως αν ο κανονισμος δεν τον προβλεπει δεν μπορει να γινει τιποτα.Αν εχουμε καποιο δικηγορο στο φορουμ φανταζομαι αν διαβαζει το τοπικ θα μπορει να μας το επιβεβαιωσει,Ο συγκεκριμμενος είναι παράνομος-καταληψίας και το παιζει και νταβατζης αντι να βαλει την ουρα στα σκελια και να ζητησει συγνωμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...