graphist83 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, κάλως σας ξανά βρήκα μετα απο καιρό....... Μπορεί να εχω συνέλθει από τον παλιότερο εκνευρισμό που ειχε προκληθεί απο εδω και αποφασισα, να απέχω απο την κοινότητα σας, αλλα τελικως οσο και να θελω να ηρεμήσω δεν μπορώ. Εχουμε ξεφύγει............ Εδώ θέλω να σας παραθέσω μια επισκευή που έκανα πρόσφατα. Οχι τόσο για να μάθετε πως να το κάνετε, (καθώς απαιτεί γνώσεις αλλα και εξοπλισμό) άλλα γιατί με έχουν εκνευρίσει οι ''επαγγελματίες'' στα service. Το υποκείμενο είναι ενα LG Monitor 1730S σχεδόν 10ετιας..... Άνηκε σε έναν γνωστό μου. Το πρόβλημα που παρουσίαζε ηταν οτι μολις λάμβανε καποιο σήμα στην είσοδο του, έδειχνε εικόνα για λιγα δευτερόλεπτα και μετα έκλεινε. Καθε φορά που άνοιγε έκλεινε απο διακόπτη το ίδιο. Ο γνωστός πήγε το monitor σε εξουσιοδοτημένο service και η διάγνωση ήταν: αλλαγή πλακέτας 120€! Σαφώς τους απαντά λέγοντας οτι το monitor μεταχειρισμένο δεν ξεπερνά ουτε τα 40 με 50€ όποτε δεν αξίζει. Με παίρνει τηλ για να τους ρωτήσω λεπτομέρειες καθως δεν κατέχει απο ηλεκτρονικά. Τους παίρνω και ακολουθάει ο παρακατω διάλογος: - Εγω: Ποια πλακέτα κάηκε? - Service: Η κεντρική αποκρίνονται, χωρίς την διάθεση να το συζητήσουν και πολύ. - Εγω: Μα ρε παιδιά λέω, οποια και να είναι όλες απο 25€ κάνουν. Θέλετε 100€ εργατικά για ενα monitor που λύνει σε 5 λεπτά?? - Service: Κύριε τόσο έχει οι τιμες που λέτε δεν ισχύουν. - Εγω: Να σας στείλω ενα e-mail με την πλακέτα και τα έξοδα αποστολής? - Service: Εμείς τόσο αγοράζουμε τι να σας πούμε.... - Εγω: Τοπική επισκευή δεν γίνεται? - Service: Οχι κύριε οι πλακέτες δεν επισκευάζονται. - Εγω: Α μάλιστα......Οκ στείλτε το πίσω ευχαριστούμε... Κατάλαβα οτι δεν μιλαγα με ανθρώπους που ήξεραν για τι πράγμα μιλαμε, η δεν ήθελαν να εξηγήσουν εσκεμμένα.... Το monitor τελικά κατέληξε στα χέρια μου, οπου και είπα να του δώσω μια ευκαιρία... Εδώ λύθηκε και με εναν οπτικό έλεγχο 2 λεπτών!!! βρέθηκε μάλλον ο ύποπτος... Ένας πυκνωτής 470uF 25V στο τροφοδοτικό, έχει φουσκώσει εμφανώς! Οι μετρήσεις στις εξόδους του τροφοδοτικού, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στις τάσεις. Υπήρχε αστάθεια στα 12V αλλα και στις τάσεις απο το inverter στις CCFL. Εδω ο καινούργιος πυκνωτής πριν τοποθετηθεί. Εδώ τοποθετημένος Οι κολλήσεις δεν μοιάζουν με τις εργοστασιακές, (δούλεψα με ενα απλό weller 25W καθώς ο σταθμός ειναι off) αλλα θα κρατήσουν πολύ καλα για πολλά χρόνια. Προληπτικά τους άλλαξα όλους (είχα πολύ στοκ και ηταν και πεσμένοι) για να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον . Εδω πέρασα και μερικές από πανω με το κολλητήρι για παν ενδεχόμενο ψυχρών κολλήσεων. Εδώ έχουμε τους παλιούς. R.I.P.... Ολα καλά, αλλη μια συσκευή γλύτωσε την ανακύκλωση. Κόστος επισκευής...... 1,64€!! Φυσικά ενημέρωσα μετά χαράς τον φίλο και γνωστό οτι το monitor επισκευάστηκε και μάλιστα με μηδαμινό κόστος. Είχε ήδη όμως αγοράσει ενα καινούργιο μεγαλύτερο και τελικώς μου το χάρισε... Κέρδισα ομως την εμπιστοσύνη του λόγω της τιμιότητας μου και τωρα έχω ενα μόνιμο πελάτη. Τοσο απλό είναι......Τώρα το monitor εκτελεί χρέη βοηθητικής οθόνης για τα service που κάνω στα pc.. Φυσικά ενημέρωσα και το service για την βλάβη και παρέθεσα και φωτογραφικό υλικο. Ποτε δεν πηρα απάντηση, ενω αποφεύγουν επιμελώς να ξανα μιλήσω με τον ''τεχνικό'' που ειχα επικοινωνήσει αρχικως... Δεν ξέρω εαν τα service τελικώς απαρτίζονται απο άσχετους (πραγμα θλιβερό) η εχουν πάρει καποια γραμμή απο τις μαμα εταιρίες να ''βγάζουν άχρηστα'' ετσι τοσο απλα, τα μηχανήματα για να αγοράζουν οι καταναλωτές νέα... Οποιο και απο τα δυο ειναι επιεικώς τραγικό.... Κριμα.... Τελος να ''αποκαλύψω'' οτι στις 10 tv με βλαβη οι οποίες εχουν χαρακτηριστεί ως ''βλάβη πάνελ'' ''ασύμφορη επισκευή''΄οι 7 επισκευάζονται με κόστος κάτω απο 40 - 50 ευρω...... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2014 από graphist83 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Καλως ηρθες πισω Φιλε. Πανω στην ωρα που ειχα σκυλοβαρεθει να βλεπω απαντησεις του τυπου "θα παρεις αυτην" ή "εγω προτεινω αυτην (τι παραξενη συμπτωση να ειναι παντα η ιδια εταιρεια......) χωρις καμμια αιτιολογηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Εσυ μπορει να εκανες την επισκευή αυτη με μηδενικό κόστος οπως λες, ενα μαγαζι ομως δεν μπορεί να κανει το ιδιο, απο την στιγμη που θα μπει στο μαγαζί ενα μηχάνημα τα κόστη μετρούνται αλλιως, τωρα οσο αφορα τις μεγαλες εταιρείες ενδεχομένως να υπαρχει καποια οδιγια για κάποιες πιο σημαντικές βλάβες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Τα γνωρίζω τα κόστη ενός μαγαζιού πολύ, καλά. Χρόνια διαχειριζομουν μεγάλα μαγαζιά. Τα συγκεκριμένα service επειδή είναι εξουσιοδοτημενα έχουν πολύ πελατολόγιο, άρα και υγιές Cash flow. Ένας ιδιώτης ηλεκτρονικός θά είχε πολύ περισσότερο ανάγκη να υπερχρεωσει για να καλύψει τις ανάγκες του. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς πολλοί από αυτούς είναι τίμιοι επαγγέλματιες <br><br> Μια λογική τιμή για αυτό το περιστατικό, που μου πήρε 35 λεπτά από την διάγνωση μέχρι την επισκευή. Θα ήταν 20 με 25€ δεδομένου ότι το μόνιτορ οριακά κοστίζει ελάχιστα παραπάνω σε λειτουργική κατάσταση. Τα 120€ είναι απλά χυδαιοτητα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nioloss Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Γιατι να μην ανοιξει ενα section με παιδια που ασχολουντε και θα κανουν μια καλη τιμη?εμενα καηκε μου λενε η πλακετα της τροφοδοσιας απο την τηλεοραση μου και μου ζητανε 180 ευρω..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Γιατί δεν είναι μαγαζί. Εξ'άλλου υπάρχει κατα κάποιο τρόπο αυτό στη κατηγορία των αγγελιών. Μπορείς να απευθυνθεις εκεί δημοσιεύοντας μια αγγελία ζήτησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Τα 120€ είναι απλά χυδαιοτητα... Ορισμένοι το λένε "ελληνική επιχειρηματικότητα" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xor Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Θα μπορουσες - σε συμφερει, να κανεις αυτο το πραγμα μονιμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Οχι, ηδη ο τομέας που κινητοποιούμαι μου αποφερει περισσότερα χρήματα και δεν μου δινει πολύ περισσευούμενο χρόνο για να ασχοληθώ με αυτά. Μονο για κανα φιλο - γνωστο η κάποιον πολυ καλο πελατη που δεν μας συμφερει να συνεργαστούμε με καποιο service (βλεπε ανωθεν γιατι). Πριν κανα μήνα οικονόμησα και μια Samsung 55B7000 (4-5ετιας) απο την ανακύκλωση!!! Ειχε καει μια διοδος και το IC. Ειχε θεμα και ενα ανεμηστηρακι (για αυτο καηκε το IC). Η TV δούλεψε άψογα και κοσμεί...βασικά δεν κοσμεί, ψαχνω σε ποιο δωμάτιο θα την βάλω :-D Η επισκευή κοστισε σχεδον 18 ευρω και πολυ ιδρωτα για την κουβαλήσω μονος - χωρέσω, στο αυτοκίνητο.. Δεν θα ξεχάσω πως χώρεσε. Ειχα κολλήσει στο τιμονι οπως κατι κυριούλες που το παίρνουν αγκαλιά.. Επικίνδυνο βεβαια, καθως ηταν πίσω απο το κεφάλι μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xor Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Χαχα ωραια!ελπιζω να κοσμισει συντομα!εχω και εγω ενα lg monitir με τα ιδια ακριβως συμπτωματα. Υπαρχει περιπτωση να το επισκευασω με γνωσεις αρχαριου; η να κανω κατι ωστε να γινει πιο ξεκαθαρο που βρησκετε το προβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Θελεις εξοπλισμό. Για αρχή ενα κάλο πολυμετρο - καπασσιτομετρο και εναν παλμογράφο. Αν ειναι να αλλάξεις ενα εξάρτημα οπως στο παραπάνω LG ειναι εύκολο. Αν εισαι τυχερός και το δεις. Αλλά εαν εχει καει κατι θελει κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικής για να βγάλεις ακρη. Γενικα η θεωρεία ειναι να μετρήσεις τις τάσεις στην έξοδο του τροφοδοτικού (με την tv - monitor στο ρευμα, αρα ΠΡΟΣΟΧΗ!!) για να δούμε ενα λειτουργεί σωστα. Αν οχι, ξεκιναμε να αναλύουμε το τροφοδοτικό τεσταροντας τα διάφορα εξαρτήματα που οδηγουν την γραμμη αυτη. Αν το τροφοδοτικό ειναι οκ. Μετα ψάχνουμε την πλακετα time controller (t-con) τον οδηγο του πανελ (εκει συνηθως σκάνε διοδοι). κτλ. Γενικα δεν ειναι παντα τοσο εύκολο οπως το πανω monitor που εφτιαξα. Απλα το ποσταρα γιατι ηταν μια ΓΕΛΟΙΑ επισκευή και το εξουσιοδοτημένο service την εβγαλε άχρηστη.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 graphist83, no offence, αλλά αφού και συ ο ίδιος λες ότι δε σε συμφέρει να κάτσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά για τόσα χρήματα αλλά την έκανες κατ΄ εξαίρεση γιατί κατηγορείς το service που ζήτησε αυτό το ποσό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δεν ειπα αυτο. Είπα κατα λέξη οτι κανω μια άλλη δουλειά αρκετά πιο κερδοφόρα. Αν έβγαζα λίγα η δεν ειχα πόλυ δουλειά στο αλλο κομματι, θα το έκανα. Αν και υπάρχουν πολυ πιο εξειδικευμένοι στην αγορά μόνο για αυτο το κομματι. Αν ειχα αλλη ακόμα πιο κερδοφόρα εργασία πχ εφοπλιστής, δεν θα ασχολούμουν ούτε με τις εγκαταστάσεις. Τα πάντα είναι σχετικά. Απο την αλλη ο καθένας εχει το δικαίωμα να χρεώνει κάποιες υπηρεσίες που προσφέρει. Με κάποια λογικη ομως. Πχ για να αλλάξει ένας ηλεκτρολόγος μια σπασμένη πρίζα στο σπιτι σου (που ειναι 3 καλώδια και 2 βιδες) ποσο θεωρείς λογική τιμή? Αν σου ζητούσε 150 ευρω πως θα σου φαινόταν? Απλά οι ηλεκτρολόγοι πλεων είναι πολλοί και χρεώνουν οσο πρέπει αν θέλουν να μεινουν στην αγορά. Οι ηλεκτρονικοί όμως με δυνατότητες στο κομματι αυτό σπανίζουν. Εχω γνωστο ηλεκτρονικό που επισκευάζει ενισχυτές. Οι ταρίφες του ξεκινανε απο 25€ Τα 25€ ειναι για περίπου αντίστοιχες βλάβες. Οι ηλεκτρονικοί της αγοράς που ειναι τίμιοι τοσα θα ζήταγαν και το monitor. Άντε και 40 να ζήταγε. Αλλα 120€ ??? Για 20 λεπτα του ευρω εξάρτημα και 25 λεπτα λύσε δέσε.???? Οσοι τα θεωρείτε λογικά τοτε αγνοήστε το παρών θεμα και να πηγαίνετε να τα σκατε η να πετάτε τα μηχανήματα σας.. Μονό πείτε μου που θα τα πετάτε εε... :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Ο συγκεκριμένος με το monitor πιστεύω ότι και 25€ πολλά θα του φαινόταν...Αλλά με ποια λογική πας ένα monitor 10ετίας που δεν κάνει ούτε 30ε για σέρβις και μάλιστα στην επίσημη αντιπροσωπεία! Πήγαινέ το σε ένα μικρό μαγαζάκι μήπως και μπορεί κάποιος να ασχοληθεί για 10-15ε που πιστεύω ότι ήθελε να δώσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Σε αυτο μαζι σου. Αυτο λεω και εγω. Οι αντιπροσωπείες το έχουν ξεφτιλίσει.. Οι ιδιώτες και καλη δουλειά κάνουν και ανάγκη να τους υποστηρίξουμε.. ΥΓ. δεν εχω γνωστό ηλεκτρονικό η δεν αναλαμβάνω εγω τετοιες εργασίες, να μην παρεξηγηθώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα