Sunstekos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να κάνει δίκτυο το λαπτοπ με pinging χωρίς απώλειες και να μην μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ από τον broswer με σωστές τις ρυθμίσεις και οι drivers να είναι εντάξει. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί η θύρα, εφόσον όμως λαμβάνω και στέλνω τα πακέτα κανονικά, θα έπρεπε να μου ανοίγει την σελίδα; Τα λαμπάκια της θύρας αναβοσβήνουν κανονικά και στο ethernet status μου δείχνει κανονικά πως δίνω και λαμβάνω bytes.
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 μπορει να σε κοβει firewall.μπορει να μην κανει resolve Λογω λαθος dns ή επειδη για καποιο λογο δεν παιρνει dns.μπορει να εχε προβλημα ο browser κανε τα παρακατω ping ip router και πες αν απανταει ping 194.219.227.2 και πες αν απανταει Ping www.insomnia.gr και πες αν απανταει.για να δουμε τι γινεται. επισης μηπως στο Tcp ip ειναι λαθος το gateway?αν ειναι λαθος τοτε οκ μπορει να κανει Ping το ρουτερ αν ειναι στο ιδιο δικτυο αλλα δεν θα βγει ποτε στο ιντερνετ. και το ξανατονιζω.προσοχη στα firewall γιατι εχω δει πολλα. και επισης να μην εχεις proxy στον browser.
Sunstekos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Οκ δεν είναι στο ίδιο δίκτυο, αλλά και λάθος TCP ip να έχει δεν θα έστελνε καθόλου δεδομένα, ούτε θα λάμβανα από μια προκαθορισμένη εξωτερική ip διεύθυνση, όπως πχ 194.219.227.2 ή www.insomnia.gr
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 αν ειναι ιδιο δικτυο αλλα λαθος gateway τοτε θα κανεις Ping στο ρουτερ αλλα δεν θα κανεις Ping προς τα εξω.αν ειναι θεμα dns θα κανει ping εξω αλλα δεν θα κανει resolve.
Sunstekos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 το resolve τι είναι; Δεν υπάρχει ρούτερ εξωτερικό, το λαπτοπ μπαίνει πάνω σε πριζάκι ενός δικτύου (από την δουλειά) και όπως βλέπεις δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Έχουμε εδώ ένα ρούτερ με το οποίο προσπάθησα να συνδεθώ αλλά δεν κάνει δίκτυο. Για να συνδεθεί με αυτό το ρούτερ πρέπει να έχεις μια στατική ip. Οπότε κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα.
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 το resolve τι είναι; Δεν υπάρχει ρούτερ εξωτερικό, το λαπτοπ μπαίνει πάνω σε πριζάκι ενός δικτύου (από την δουλειά) και όπως βλέπεις δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Έχουμε εδώ ένα ρούτερ με το οποίο προσπάθησα να συνδεθώ αλλά δεν κάνει δίκτυο. Για να συνδεθεί με αυτό το ρούτερ πρέπει να έχεις μια στατική ip. Οπότε κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα. το ρουτερ θες να το βαλεις για να δωσεις wireless? χωρις το ρουτερ εχεις ιντερνετ?αν κανεις τα ping που σου ειπα τι παιρνεις?οι Ip ειναι στο αυτοματο στο Tcp ip?το gateway το κανεις ping? resolve.Οταν εσυ πατας πχ www.insomnia.gr ο dns το μετατρεπει σε ip πχ 193.92.133.33 .αν για καποιο λογο δεν παιρνει το pc σου dns τοτε εσυ γραφεις www.insomnia.gr αλλα δεν μπορει να το μετατρεψει σε Ip για να στο ανοιξει.αποτελεσμα θεωρητικα εχεις ιντερνετ πρακτικα δεν εχεις διοτι δεν μπορει να γινει αυτη η μετατροπη.κανονικα και τους dns τους παιρνεις αυτοματα μαζι με τις ip απο τον ρουτερ.την ip του ρουτερ την βλεπεις με ipconfig απο το Pc σου (εφοσον παρεις Ip)
Sunstekos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 το ρουτερ θες να το βαλεις για να δωσεις wireless? χωρις το ρουτερ εχεις ιντερνετ?αν κανεις τα ping που σου ειπα τι παιρνεις?οι Ip ειναι στο αυτοματο στο Tcp ip?το gateway το κανεις ping Ναι το ρούτερ θέλω να το βάλω πάνω σε μια κεραία Wifi για να έχω επικοινωνία με το σημείο αυτό (κάτι σαν κόμβος hotspot). Το ρούτερ αυτό στέλνει μερικά δεδομένα μέσω της κεραίας wifi, αλλά για να κάνεις τις ρυθμίσεις του ρούτερ έχει μόνο μια θύρα ethernet με την οποία συνδέεται η κεραία wifi. Οπότε πρέπει να βάλω μια στατική ip στο λαπτοπ και στην συνέχεια να συνδεθώ με το ρούτερ για να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Βασικά οι ρυθμίσεις είναι σωστές, αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ με το ρουτερ για να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις και όχι μόνο με αυτό το ρούτερ, αλλά και με άλλα (ίδια) που έχουμε εδώ. Κάτω στο δίκτυο μου πετάει το ειδικό προειδοποιητικό σηματάκι πως δεν κάνει δίκτυο. Λοιπόν πριν όμως δοκιμάσω με αυτό το ρούτερ, δοκίμασα στο πριζάκι δικτύου (από την δουλειά) που έχουμε πάνω στον πάγκο ρύθμισα την στατική ip dns κλπ, δεν μου πέταξε το ειδικό προειδοποιητικό σηματάκι άρα συνδέθηκε, έκανα pinging στην σελίδα ping -t www.facebook.com κανονικά μου πήγαιναν και ερχόντουσαν τα πακέτα. Βασικά ένας βλάκας εδώ συνάδελφος (ο θεός και η ψυχή του να τον κάνει συνάδελφο), μου είπε πως κάηκε η θύρα γιατί μπήκε σε τροφοδοσία (στο Poe 24V), αλλά του λέω πως αν είχε πρόβλημα η θύρα τότε δεν θα έκανε καθόλου pinging στο www.facebook.com ή οπουδήποτε αλλού.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 με το ethernet περα απο Ping ανοιγεις σελιδες κανονικα?ξεχναμε το Modem.σκετο το πριζακι σου δινει ιντερνετ?τι Ip επισης εχεις?δηλαδη τι Ip δινεις στο Pc σου και τι Ip για gateway?αν δεν βαλεις Ip παιρνεις αυτοματα? συνηθως στο Poe τουλαχιστον για το 802.3af αν αυτο που κουμπωσεις πανω δεν ειναι Poe απλα δεν του δινει ρευμα.λογικα και για το Passive poeπρεπει να ισχυει το ιδιο.δεν παιρνει signal δηλαδη για να δωσει ρευμα.και ναι αν ειχε θεμα η θυρα δεν θα εκανε Ping.
Sunstekos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 με το ethernet περα απο Ping ανοιγεις σελιδες κανονικα?ξεχναμε το Modem.σκετο το πριζακι σου δινει ιντερνετ?τι Ip επισης εχεις?δηλαδη τι Ip δινεις στο Pc σου και τι Ip για gateway?αν δεν βαλεις Ip παιρνεις αυτοματα? συνηθως στο Poe τουλαχιστον για το 802.3af αν αυτο που κουμπωσεις πανω δεν ειναι Poe απλα δεν του δινει ρευμα.λογικα και για το Passive poeπρεπει να ισχυει το ιδιο.δεν παιρνει signal δηλαδη για να δωσει ρευμα.και ναι αν ειχε θεμα η θυρα δεν θα εκανε Ping. Όχι δεν τις ανοίγει καθόλου με το ethernet βάζω 10.1.100. 32 και πύλη 10.1.2.1 dns 195.170.0.2 Ip δεν παίρνει αυτόματα σκέτο το πριζάκι μου δίνει ίντερνετ αλλά δεν μου ανοίγει τις σελίδες Θα προσπαθήσω αύριο να αφαιρέσω τους drivers και να τους επαναγκαταστήσω, γιατί στα events (στην διαχείριση συσκευών) δεν μου έβγαλε τίποτα και πολύ φοβάμαι πως είναι αυτό
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Όχι δεν τις ανοίγει καθόλου με το ethernet βάζω 10.1.100. 32 και πύλη 10.1.2.1 dns 195.170.0.2 Ip δεν παίρνει αυτόματα σκέτο το πριζάκι μου δίνει ίντερνετ αλλά δεν μου ανοίγει τις σελίδες subnet 255.255.255.0 βαζεις η 255.255.0.0?το δευτερο θελει.επισης επισης κατι βασικο σιγουρα αυτη η συνδεση ειναι ιντερνετ και δεν ειναι vpn???????γιατι αν ειναι vpn το Pingπολλες φορες ειναι ανοιχτο αλλα δεν πεερναει τιποτε αλλο.
Sunstekos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 για τα υποδίκτυα 255.255.0.0 σιγουρα αυτη η συνδεση ειναι ιντερνετ και δεν ειναι vpn???????γιατι αν ειναι vpn το Pingπολλες φορες ειναι ανοιχτο αλλα δεν πεερναει τιποτε αλλο. Αν είναι VPN πως θα το δω;
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 σωστο και αυτο.μετα μονο αν ειναι vpn. κατα καποιο τροπο δεν μπορεις να το δεις εκτος αν ρωτησεις.αλλα για να λες οτι κανεις Ping αλλα δεν ανοιγει τιποτα και θεωροντας οτι δεν εχει θεμα το λαπτοπ τοτε μονο αυτο εχει μεινει
Sunstekos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Όπα πρόσεχε, στον πάγκο πάνω από τις πρίζες ethernet που παίρνουμε ίντερνετ με τα υπόλοιπα λαπτοπ μπαίνουμε κανονικά, αν είναι vpn η σύνδεση μόνο μέσω τις ρυθμίσεις του υπολογιστή μπορώ να το δώ δηλαδή internet option => Connections
Λύση poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Λύση Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μπορει τα αλλα λαπτοπ να βγαινουν απο αλλο gatewaY.Μπορει να βγαινουν διαμεσω proxy.καποιοι σε vpn αφηνουν να περασει PRoxy.Τσεκαρε για Proxy στα Internet options και τσεκαρε και τι Ip εχουν αυτα. 1
Sunstekos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Τελικά ο proxy server ήταν, ευχαριστώ μεγάλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα