redarmada Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 σκεφτομαι για αγορα της συγκεκριμενης οθονης αξιζει γενικα; τα 120hz σε συγκριση με τα 60hz κανουν την διαφορα; εαν την εχει καποιος ας μου πει εντυπωσεις. και τελος το tn panel τι διαφορα εχει με το ips;
Zaknafein Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Τα tn panel υστερούν αρκετά στην χρωματική απόδοση και στις γωνίες θέασης, με μόνο πλεονέκτημα την ταχύτητα ανανέωσης. Για μένα αυτές οι παραχωρήσεις έχουν νόημα μόνο για περιπτώσεις πολύ ανταγωνιστικού gaming. Ήμουν σε παρόμοια φάση (κοίταζα την λίγο φθηνότερη XL2411T και την αντίστοιχη ASUS VG248QE) και τελικά τα απέρριψα, προτιμώντας να κινηθώ προς ips και υψηλότερη ανάλυση. 1
redarmada Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 καταλαβα αρα ακυρο.γνωριζεις καποια οθονη 27 ιντσες με ips πανελ και 120hz;
Zaknafein Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 IPS panel + 120hz μόνο τα κορεάτικα μέσω e-bay (Qnix/Xstar) τα οποία είναι στα 60Hz αλλά μπορείς να τα υπερχρονίσεις (χωρίς να είναι σίγουρα τα 120hz). Σχετικό θέμα εδώ.
Age4Greeks Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Redarmada, μια γνωμη, μηπως αντι για 27 ιντσες σε 1920*1080 και ΤΝ πανελ να πηγαινες σε 27αρι με 2560*1440 και IPS πανελ; Ειναι τοσο σημαντικο για σενα το120hz; Γιατι ειδαλλως κοντα στην τιμη της BenQ ειναι και η https://www.skroutz.gr/s/2304051/Dell-UltraSharp-U2713HM.html.
redarmada Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 απλα ηθελα εναν γρηγοροτερο ρυθμο ανανεωσης δηλαδη κατι καλητερο απο 60hz.γι αυτο και κοιταζα για την συγκεκριμενη οθονη που αναφερω αλλα το tn πανελ οντως δεν...να ρωτησω κατι που δεν ξερω εαν αγορασω monitor με την αναλυση που μου ειπες φιλε Age4GReeks με hdmi καλωδιο μπορω να συνδεσω το monitor με το pc; θελω να πω πως τα καλωδια hdmi σηκωνουν αναλυσεις και πανω απο 1080p;χαζη η ερωτηση μου αλλα δεν γνωριζω.
Age4Greeks Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Αυτο εχει να κανει με την συγκεκριμενη εκδοση του HDMI. Λογικα εν ετει 2014 η εκδοση θα ειναι τουλαχιστον 1.4 οποτε δεν θα εχεις προβλημα στο 2560*1440. Η εκδοση 1.4 υποστηριζει μεχρι 4Κ αναλυση σε 30fps ενω η τελευταια HMDI 2.0 4K μέχρι 60fps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 δεν είναι μόνο θέμα καλωδίου αλλά και τι port χρησιμοποιεί η οθόνη και η κάρτα γραφικών...
dungeon master Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 αν παίζεις κυρίως fps αξίζει να πάρεις 120ρι με το ερωτηματικό του αν το pc σου μπορεί να κρατά 100+ fps σταθερά χωρίς να μπατάρει σε πολύπλοκα γραφικά μιας και τα τελευταία fps είναι πολύ απαιτητικά, ειδικά σε multi. Αν παίζεις τουρλουμπούκι ή/και το pc σου δεν είναι τερατάκι, παρε κάποιο 60ρι ανάλογα με το βαλάντιο σου, αν δλδ σε παίρνει πάρε κάποιο 2560 απλά κοίτα σε τεστ να έχει χαμηλό input lag, motion blur δυστυχώς έχουν ακόμη και τα 120ρια, είναι η κατάρα όλων των lcd, σε πολύ μικρότερο βαθμό φυσικά από τα 60ρια αλλά έχουν.
redarmada Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 @tresh αυτο που ειπες ηθελα να μαθω για την εκδοση του καλωδιου hdmi.@dungeon fps η αληθεια ειναι πως δεν παιζω πολυ απλα λογο του οτι εχω sli ειπα μηπως θα ηταν καλητερα να ειχα και ενα μονιτορ με γρηγοροτερο ρυθμο ανανεωσης απο τα 60 hz,γι αυτο κοιταζα για το monitor που αναφερω στον τιτλο.μιας και αναφερατε για μεγαλητερη αναλυση δηλαδη 2560*1440 επειδη δεν εχω εικονα θα δω μεγαλη διαφορα σε σχεση με 1080p μονιτορ;και εκτος απο αυτο σκεφτομαι πως σε παιχνιδια θα μπορω να παιξω σε τοσο υψηλη αναλυση;
@topos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Το 2560x1440 δουλευει σωστα με hdmi καλωδιο περα απο την μειωση συχνοτητας?Θελω να πω π.χ υπαρχει πιθανοτητα να μειωνει και το χρωματικο ευρος η κατι αλλο αντιστοιχα? Τελος για επεξεργασια εικονας και ισως και καμια ταινια εχουν διαφορα τα 30hz? εναντι των 60hz? Εαν εχει κανεις κανενα λινκ με καποιο review που πραγματευετε ολο το θεμα ας το βαλει εδω να υπαρχει μπας και καταφερουμε να βγαλουμε καμια ακρη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα