ErnestoGr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Καλημέρα σας, Θέλω να υλοποιήσω WOL over internet σε ένα μαγαζί το οποίο έχει στατική ip (cyta)και 3 υπολογιστές, από τους οποίους οι 2 είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα στο linksys linksys wag200g το οποίο χρησιμοποιώ σαν switch. Έχω κάνει κανονικά τις ρυθμίσεις στους 2 υπολογιστές και port forwarding στο router (ADB P.RG A4201G), το παράδοξο είναι ότι όταν με το που κλείσω τους 2 υπολογιστές και στείλω κατ' ευθείαν το πακέτο από το σπίτι ανοίγουν και οι δύο οι υπολογιστές. Όταν όμως το μαγαζί κλείσει και προσπαθήσω μετά από ώρα να στείλω το πακέτο οι υπολογιστές δεν ανοίγουν. Δεν πάει το μυαλό το τι μπορεί να φταίει, το έχετε συναντήσει ποτέ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jkoukos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δες εδώ ένα παρόμοιο θέμα. Ουσιαστικά πρέπει να δώσεις σταθερή διεύθυνση στον υπολογιστή, αλλά πρέπει αυτή να δοθεί και στο arp table του router. Αυτό συνήθως γίνεται μέσω της ρύθμισης MAC Binding ή DHCP Reservation ή όπως αλλιώς ονομάζεται από την κάθε εταιρεία.
ErnestoGr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για αποτελέσματα. Είχα την εντύπωση ότι η ip εφόσον ο υπολογιστής είναι κλειστός δεν παίζει κανέναν ρόλο παρά μόνο η mac.
ErnestoGr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δυστυχώς όσες προσπάθειες και να έκανα πάλι σταματάει να δουλεύει μετά από κάποια ώρα. Η μόνη ρύθμιση/αντιστοίχιση ip και mac που έχει το router είναι αυτή που φαίνεται στην φωτό. Απ' ότι διάβασα και άκουσα κάποιες λειτουργίες του router τις έχει κλειδωμένες η Cyta, δεν ξέρω άμα αυτό που θέλω να κάνω είναι μια από αυτές.
jkoukos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Έχεις κάνει επανεκκίνηση στους υπολογιστές που θέλεις να παίρνουν σταθερή διεύθυνση μέσω του DHCP;
MaXsto Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν λίγο καιρό. Λοιπόν θα πάρεις ένα router που να υποστηρίζει MAC binding. Θα αντιστοιχισεις την Ip που θέλεις να " ξυπνάει" εννοείτε static , με την αντίστοιχη MAC της κάρτας δικτύου του υπολογιστή που θέλεις και είσαι έτοιμος!!<br><br> Εγώ έχω πάρει ένα Tplink, δεν θυμαμε τώρα το μοντέλο αλλά μπορώ να στο γράψω αύριο, που υποστηρίζει αυτήν την λειτουργία και ξενοιασα!!<br> Τα ρουτερ των εταιριών συννηθως δεν υποστηρίζουν τέτοιες λειτουργίες. Μην τρως τον χρόνο σου τσάμπα!! Επίσης για κάθε pc θα ανοίξεις και διαφορετική πόρτα , για να μην σου ανοίγουν και οι δύο μαζί.
ErnestoGr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Έχεις κάνει επανεκκίνηση στους υπολογιστές που θέλεις να παίρνουν σταθερή διεύθυνση μέσω του DHCP; και τους υπολογιστές και το router Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν λίγο καιρό. Λοιπόν θα πάρεις ένα router που να υποστηρίζει MAC binding. Θα αντιστοιχισεις την Ip που θέλεις να " ξυπνάει" εννοείτε static , με την αντίστοιχη MAC της κάρτας δικτύου του υπολογιστή που θέλεις και είσαι έτοιμος!!<br><br> Εγώ έχω πάρει ένα Tplink, δεν θυμαμε τώρα το μοντέλο αλλά μπορώ να στο γράψω αύριο, που υποστηρίζει αυτήν την λειτουργία και ξενοιασα!!<br> Τα ρουτερ των εταιριών συννηθως δεν υποστηρίζουν τέτοιες λειτουργίες. Μην τρως τον χρόνο σου τσάμπα!! Επίσης για κάθε pc θα ανοίξεις και διαφορετική πόρτα , για να μην σου ανοίγουν και οι δύο μαζί. Αυτό που έκανα εγώ (βλέπε φωτό) έχει διαφορά από το Mac Binding;
MaXsto Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 και τους υπολογιστές και το router Αυτό που έκανα εγώ (βλέπε φωτό) έχει διαφορά από το Mac Binding; Nαι , εχει διαφορά Κοίτα λιγο το screenshot που ανέβασα. To δικό μου router είναι αυτό : http://www.skroutz.gr/s/302006/TP-LINK-TL-WR1043ND.html
ErnestoGr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Η δικιά μου συσκευή έχει μόνο αυτή την επιλογή για να αντιστοιχίσεις ip με mac, ή είναι το ίδιο πράγμα και το ονομάζουν αλλιώς ή δεν μπορώ να το κάνω με το συγκεκριμένο pirelli. Όπως και να έχει θα πάρω αύριο να ρωτήσω την Cyta να δούμε τι θα μου πουν και αυτοί
MaXsto Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Ξανα λεω δεν είναι το ίδιο, και ουτε προκειτε να το βρείς σε router παρόχου.
ErnestoGr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς καινούργιου router, φαντάζομαι όμως ότι θα μπορώ να αφήσω το pirelli της cyta για το voip και σαν gateway να βάλω το linksys wag200g και να βάλω OpenWRT.
MaXsto Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Ναι φανταζομαι οτι μπορείς. Θα βαλεις για modem το pirreli , και θα κανεις router το Linksys. Αν θυμαμε καλά το openWRT υποστηρίζει Mac Binding ,Οποτε θα μπορεις να υλοποιήσεις αυτο που θέλεις.
ErnestoGr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Επικοινώνησα με την Cyta, το έψαξαν και μου είπαν στην τελική ότι το router που έχω δεν υποστηρίζει αυτή την λειτουργία. Με εξέπληξαν ευχάριστα λέγοντας μου ότι αν θέλω μπορούν να μου στείλουν ένα thomson που παίρνει ARP Tables, το οποίο φαντάζομαι θα δουλέψει κατ' ευθείαν. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
MaXsto Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 οταν σου ερθει με το καλό , πες μας ποιο thomson ειναι , και αν όντως εκανες την δουλειά σου. Καλημέρα.
rfc Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Παρεπιπτοντως αν στο wag βαλεις openwag στη δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα