Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μεσημερι ειχα ενα θεματακι με την μητρικη μου, μετα απο 6 μηνες περιπου ξανανοιξα τον 2ο υπολογιστη μου για να τον μετατρεψω σε nas. Συνδεσα τον νεο δισκο, τον εβαλα στο δυκτιο και πηγαιναν καλα. Τον αφησα ολο το βραδυ να μεταφερει τα αρχεια απο τον ενα δισκο στον αλλο και το πρωι τον βρισκω κλειστο, δοκιμαζω να τον αναψω για 1-2 λεπττα πριν φυγω για την δουλεια αλλα τιποτα, γυριζω δοκιμαζω να τον ανοιξω και μυριζε καμενο. Με το που το ειδα εβγαλα αμεσως τον υπολογιστη απο την πριζα αλλα η ζημια ειχε ηδη γινει.

Το σημειο που καηκε ειναι το κομματι που συνδεεται το usb του μπροστινου μερους στο case. Η μητρικη ειναι μια asus e35m1-m και το τροφοδοτικο ηταν ενα no-name innovator απο ενα παλιο κουτι του e-shop (ο υπολογιστης πριν δουλευε κανονικα για 1 χρονο χωρις προβλημα).

Οταν ξεσυνδεσα τα παντα και δοκιμασα να τον ξανανοιξω μου βγαζει κατα την εκκινηση το εξης 

usb overpower detected shutdown in 15 seconds

και οτι μπηκε σε safe mode (δεν θυμαμαι ακριβως το μηνυμα) η motherboard επειδη ειδε αλλαγη στην ταση ωστε να προστατευσει τον υπολογιστη.

Υπαρχει καποιος τροπος να παρακαμψω αυτο το κομματι; δηλαδη να του παρακαμψω το κυκλωμα για τις μπροστινες θυρες usb και να τον ξανανοιξω κανονικα; Μεχρι τωρα εκανα clear cmos και εβγαλα την μπαταρια της motherboard αλλα τιποτα ακομα.

post-57594-0-27163500-1394138550_thumb.jpg

Δημοσ.

Δες από το bios αν έχεις επιλογή να απενεργοποιήσεις  τις θύρες που έχουν πρόβλημα, αλλά η μητρική σου έχει πάθει ζημιά και είναι επικίνδυνη για χρήση, πρέπει να δει κάποιος ηλεκτρονικός για να σου πει αν είναι ασφαλής για χρήση.

Δημοσ.

bios δεν μπαινει δυστυχως, απο οτι ειδα μολις ειναι και εντος εγγυησης αλλα δεν ξερω αν θα μου την αλλαξουν, εχει κανεις εμπειρια σε τετοιες περιπτωσεις τι γινεται με την εγγυηση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...