Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω ενα laptop με 3 usb3 θυρες και μια usb2.Συνδεω μια εξωτερικη καρτα ηχου εποχης προ-usb3 και ενω την βλεπει το device manager χωρις θαυμαστικα και λοιπα,η συσκευη δεν λειτουργει σωστα.Βασικα δεν λειτουργει σχεδον τιποτα και μενουν ολα τα λαμπακια της αναμμενα.Οταν την συνδεω στην usb2 δουλευει μια χαρα.H καρτα παιρνει ρευμα απο την θυρα και οχι απο την πριζα

Γιατι συμβαινει αυτο?Δεν ειναι οι usb3 backwards compatible με τις usb2?Aλλαζει μηπως η ποσοτητα του ρευματος που τροφοδοτει τις συσκευες?Η ειναι καποιο θεμα προγραμματισμου των drivers της καρτας?Οι οποιοι ειναι οι τελευταιοι για windows 8.Δεν εχω καθολου γνωση πανω σ'αυτο γιατι ειναι το πρωτο μου μηχανημα με usb3 θυρες.

To εχουν παθει κι αλλοι με την ιδια καρτα και τους ειπε η εταιρια οτι δουλευει μονο σε usb2

Yπαρχει καποιος τροπος να συμπεριφερεται η θυρα usb3 σαν usb2?

Ποιος θα κερασει γνωση?!

Δημοσ.

Στην θεωρία τα USB μεταξύ τους είναι συμβατά.

Στην πράξη όμως τα USB3 λόγω του extra controller και της κατασκευής του βύσματος πάρα πολλές φορές θα βρούμε συσκευές που είναι "αλλεργικές". Έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει κυρίως σε συσκευές που υπάρχει ΡΟΗ δεδομένων. (π.χ. κάρτα ήχου, USB μικρόφωνα, κλπ)

Από TV Tuners που παίζουν για μερικές ώρες και μετά μουλαρώνουν, bluetooth που δε βλέπουν ούτε blue ούτε tooth,  μέχρι και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ υπολογιστές που δεν κάνουν boot γιατί ο χρήστης έβαλε το USΒ keyboard στο USB3!!!

Άγραφος κανόνας λοιπόν, για να μην υπάρχουν "αλλεργίες" στα USB3 ΜΟΝΟ USB3 συσκευές ή USB2 συσκευές που βγήκαν μετά την προώθηση του USB3.

Τώρα, για να συνδέεις σε νέο Laptop USB3, παλιά USB2 κάρτα ήχου, υποθέτω ότι είναι στουντιακού τύπου για σύνδεση με μείκτη. Άρα το laptop είναι σχετικά σταθερό. Οπότε θα πρότεινα ένα mini USB2 hub για να λυθεί το πρόβλημά σου.

Φιλικά

Δημήτρης

• Like 1
Δημοσ.
θα πρότεινα ένα mini USB2 hub για να λυθεί το πρόβλημά σου.

το δοκιμασα με ενα hub που ειχα προχειρο μπας και αλλα δεν..!Ισως παιζει τιποτα και με το voltage η ειναι απλα διαφορετικη η ροη των δεδομενων..

Δημοσ.

Βασικά μαλλον υπάρχει ασυμβατότητα της συγκεκριμένης κάρτα με τις usb3 αφου διάβασες οτι και αλλοι εχουν το ιδιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη

Δημοσ.

ναι υπαρχει,αφου το λεει και η εταιρια δυσκολα θα υπαρχει λυση.Πλεον θεωρητικα το συνεχιζω για να μαθαινουμε και τιποτα καινουργιο..!

Παντως περιμενα συνδεοντας ενα usb2 η usb1 hub να παρει η θυρα τα χαρακτηριστικα του hub αλλα περιεργως δεν εγινε..!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...