toketog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέχρι πριν απο λίγο καιρό στο σχολειο μου υπήρχε ενα Access Point αλλη ο διευθυντής είπε στον πληροφορικάριο να το κλείσει, επειδη μπάιναμε ολοι με τα κινητά, και ειναι ενάντια στην χρήση του κινητού στο σχολείο. Δεν τιθεται θεμα φορτωσης δικτύου καθώς έχουμε οπτική ίνα με ταχυτητα αρκετά δελεαστική περιπου στα 80Mbps Down / 80Mbps Up. Ωστόσο, υπάρχει καλωδίωση ethernet σε ολα τα τμήματα και σκέφτηκα να "κοτσάρω" αυτο πανω στο ethernet μιας και ειναι διπλα διπλα με την πριζα ρευματος. Μπορούν να μας πουν κατι; Παραβιάζω καποιον κανόνα του σχολείου
micahel Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 εξαρτάται αν είσαι γυμνάσιο, λύκειο, επαλ κτλπ αλλά θα ακούσεις στο ένα αλλά στο άλλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν το δουν θα στο πάρουν και μετά, έλα με το κηδεμόνα σου.αυτή η συσκευή όμως δεν σου κάνει, αν και οποια και να βαλεις δεν νομίζω να δουλέψει, τα σύγχρονα σχολεία έχουν περίεργο δίκτυο
toketog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Βασικά, ειμαι Γ λυκειου. Με τον διεθυντη μου εχω μια αρκετα καλη σχεση γιατι ειμαι ο "tech guru", και βοηθαω αρκετα στο σχολειο, απο το να βοηθησω σε θεματα λειτουργικου μεχρι και να επισκευασω υπολογιστες. Οποτε το να μου το παρει δεν παιζει, ουτε να μου πει ελα με τον πατερα σου. Η συσκευη δουλευει μια χαρα, σε λειτουργια ΑP με κλειστο το DHCP. Δεν εχει καποια περιεργει δομη του δικτυο, αφου αποτελειται απο ενα μηχανηματακι (που μου διαφευγει αυτη την στιγμη η ονομασια του) που τερματιζουν πανω οι οπτικες ινες, απο αυτo φευγει ενα ethernet και παει σε ενα Cisco router, και απο το router σε switch για να καλυφθουν οι αναγκες του σχολειου....Αυτοι που θελω να πω ειναι αν παραβιάζω καποιον κανόνα του σχολείου
micahel Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 αφου δουλευει και λες οτι δεν παιζει να σου κανουν κατι τοτε εισαι οκ. Εγω πιστευω οτι γενικα παραβιαζεις κανονα (αλλα δεν μου ερχετε καποιος συγκεκριμενος, επισεις αν εχετε και κανονα για τα κινητα?
konstantin1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Τότε μάλλον το σημείο που εβαλες το ΑΡ προφανώς εξυπηρεταίται από κάποια πορτα στο switch... Καταρχάς παραβιάζεις τον κανόνα του σχολείου αφού είχες ρητή οδηγία να απενεργοποιηθεί το wireless και επιπλέον προδίδεις την καλή σχέση με το διευθυντή σου και την εμπιστοσύνη που σου δείχνει... Επιπλέον το wireless μπορει να χρησιμοποιηθεί από κάποιον για κακόβουλο σκοπό (ακόμα και hacking στο δίκτυο του σχολείου), που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και ποινική δίωξη σε βάρος σου ή εις βάρος των γονιών σου (αν είσαι ανήλικος), αφού θα υπάρχει AP "παράνομα" τοποθετημένο από εσένα.. 1
toketog Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Καλα, ας μην τα ταγικοποιουμε τοσο τα πραγματα...Καταρχας, στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ αναφερει το πως μπορει να δημιουργηθει ενα ασυρματο δικτυο σε σχολειο ( Site: Link ) Κατα δευτερον, στο σχολειο υπαρχουν 3-4 Tp-Link AP σε διπλανα εργαστηρια και χωρους, που πιανουν στην ταξη αλλα με ελλαχιστο σημα...Οποτε αν υπαρχει αυτη η "ρητη" οδηγια, μαλλον το σχολειο την εχει ηδη παραβιασει....Hacking μπορει αν γινει και με Ethernet, αρκει να συνδεσεις το λαπτοπ σου στις διασπαρτες πριζες που υπαρχουν στο σχολειο, κατι που δεν απογορευεται...
konstantin1 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτα access points αλλά μπορεί να υπάρχει και security σε επίπεδο mac address ώστε συγκεκριμένες συσκευές να έχουν access για τις ανάγκες του σχολείου.. Φυσικά μπορεί να γίνει hacking και με Ethernet..ομως σημαίνει ότι κάποιος ήταν μέσα στο σχολείο και μπήκε στο δίκτυο.. Με το wireless ο καθένας από το σπίτι του τριγύρω μπορεί να κάνει ότι θέλει..Η διαφορά είναι τεράστια.. Και φυσικά μπορεί να υπάρχει και web access control device για έλεγχο πρόσβασης στο Internet... Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να υπάρχει κεντρικό έλεγχος ποιος μπαίνει που, ακόμα και να κοπεί η πρόσβαση σε unauthenticated users και εσύ να μην το ξέρεις.. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επίπεδα ασφαλείας υπάρχουν πολλα που μπορεί να υπάρχουν ή όχι στο σχολείο σου.. Και ως μεγαλύτερος σου λέω ότι ναι, θέματα με ποινικές διώξεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για λόγους hacking... Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.. Το θέμα που θέτεις δεν είναι αυτό όμως.. Αυτό που ρωτάς αφορά το ηθικό ζήτημα παραβίασης των κανόνων του σχολείου.. Εκεί υπάρχει θεμα... Παρόλαυτά κανείς στο forum αυτό δεν θα σου πει να μην κάνεις αυτό ή το άλλο..Το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να σου δείξει το δρόμο..Αν θα τον ακολουθήσεις ή όχι εξαρτάται από εσένα..
toketog Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτα access points αλλά μπορεί να υπάρχει και security σε επίπεδο mac address ώστε συγκεκριμένες συσκευές να έχουν access για τις ανάγκες του σχολείου.. Φυσικά μπορεί να γίνει hacking και με Ethernet..ομως σημαίνει ότι κάποιος ήταν μέσα στο σχολείο και μπήκε στο δίκτυο.. Με το wireless ο καθένας από το σπίτι του τριγύρω μπορεί να κάνει ότι θέλει..Η διαφορά είναι τεράστια.. Και φυσικά μπορεί να υπάρχει και web access control device για έλεγχο πρόσβασης στο Internet... Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να υπάρχει κεντρικό έλεγχος ποιος μπαίνει που, ακόμα και να κοπεί η πρόσβαση σε unauthenticated users και εσύ να μην το ξέρεις.. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επίπεδα ασφαλείας υπάρχουν πολλα που μπορεί να υπάρχουν ή όχι στο σχολείο σου.. Και ως μεγαλύτερος σου λέω ότι ναι, θέματα με ποινικές διώξεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για λόγους hacking... Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.. Το θέμα που θέτεις δεν είναι αυτό όμως.. Αυτό που ρωτάς αφορά το ηθικό ζήτημα παραβίασης των κανόνων του σχολείου.. Εκεί υπάρχει θεμα... Παρόλαυτά κανείς στο forum αυτό δεν θα σου πει να μην κάνεις αυτό ή το άλλο..Το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να σου δείξει το δρόμο..Αν θα τον ακολουθήσεις ή όχι εξαρτάται από εσένα.. Σαφως, σεβαστη η αποψη σου, απλα προσπαθω να σου εξηγησω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα και οχι οπως το φανταζεσε...Το σχολικο συκροτημα βρισκεται σε περιοχη οπου γυρω γυρω δεν υπαρχει σπιτι, παρα μονο επαλ και τει, δεν υπαρχει καποιο φιλτραρισμα στα υπολοιπα AP και ολοι ξερουμε τον κωδικο, ή τουλαχιστων όσοι μπαίνουμε το εργαστηριο. Και αυτο που λες για ελεγχο προσβασης και unauthenticated users, ουτε καν...Ξερω αρκετα καλα πως λειτουργει το σχολειο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις