mimidon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Ειλικρινά, πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που θρέφουν εμπάθεια στην WD, αλλά από την εποχή του πρώτου δίσκου (WD 2.1GB) με είχε αφήσει ξεκρέμαστο! Ναι, και τότε στο 8μηνο μου έμεινε στα χέρια, όπως και άλλοι 3 που πήρα κάποια χρόνια αργότερα. Όπως και να έχει, το βρίσκω απαράδεκτο να συνδιάζουν πλακέτα και controller μαζί, μιας και ανάκτηση δεδομένων δεν κάνουν οι ίδιες οι εταιρίες, οπότε τι τους καίει; Κόστος; Στον δίσκο αυτόν, ο υπολογιστής δεν καταλαβαίνει με την καμία ότι συνδέεται κάτι πάνω του. Ούτε ήχος, ούτε συσκευή στο Disk Management, τίιιιιιιιποτα. Αλλά, ρεύμα κανονικά! Είναι να μην σου σπάει τα νεύρα;
washcloud Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 btw ποιο είναι το τσιπάκι της ROM που πρέπει να μεταμοσχευθεί στη νέα πλακέτα? Αν κατάλαβα σωστά αυτό που ρώτησες, λέγαμε για το τσιπάκι (ROM μνήμης) που περιέχει το firmware του δίσκου (...που με τη σειρά του ΠΙΘΑΝΩΣ στην συγκεκριμένη περίπτωση -και όπως είθισται να λέγεται για τους δίσκους των τελευταίων ετών- περιέχει "μοναδικά, συσχετισμένα με τον κάθε δίσκο, στοιχεία"). ...αν πάλι ρώτησες για να καταδείξουμε ποιό ακριβώς τσιπάκι είναι αυτό πάνω στη συγκεκριμένη πλακέτα,,,,δεν έχω ιδέα. Ειλικρινά, πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που θρέφουν εμπάθεια στην WD, αλλά από την εποχή του πρώτου δίσκου (WD 2.1GB) με είχε αφήσει ξεκρέμαστο! Ναι, και τότε στο 8μηνο μου έμεινε στα χέρια, όπως και άλλοι 3 που πήρα κάποια χρόνια αργότερα. Όπως και να έχει, το βρίσκω απαράδεκτο να συνδιάζουν πλακέτα και controller μαζί, μιας και ανάκτηση δεδομένων δεν κάνουν οι ίδιες οι εταιρίες, οπότε τι τους καίει; Κόστος; Στον δίσκο αυτόν, ο υπολογιστής δεν καταλαβαίνει με την καμία ότι συνδέεται κάτι πάνω του. Ούτε ήχος, ούτε συσκευή στο Disk Management, τίιιιιιιιποτα. Αλλά, ρεύμα κανονικά! Είναι να μην σου σπάει τα νεύρα; ...μη νομίζεις. Πάνω-κάτω (μιας και αντικατοπτρίζουν τα μερίδια της αγοράς άλλωστε) τα ποσοστά (παγκοσμίως) είναι "οι μισοί την εχθρεύονται" και οι άλλοι μισοί "πίνουν νερό στ όνομά της" (...εχθρευόμενοι την Seagate, το έτερον εταιρικό δέος). Στην Ελλάδα θα έλεγα ότι έχω την αίσθηση πως είναι πιο "pro-WD" ο κόσμος (αν κρίνω κυρίως από την αίσθηση που μου έχει μείνει από το φορουμοσερφάρισμα χρόνων). Ο ίδιος προσωπικά, ξεκινώντας από περίπου ανάλογη εμπειρία (έναν WD 20GB που μου έκανε μεγάλο χουνέρι και είχε γίνει η αιτία ν' αρχίσω να ψάχνομαι με data recovery και να κολλήσω γενικά με τους σκληρούς), δεν είχα και πολύ καλή γνώμη περί αυτής. Είχα μάλιστα ένα διάστημα μείνει με την γενική αίσθηση ότι οι WD ή θα ήταν τζιτζί, ή θα κλαταίρνανε μια κι έξω - ενώ οι Seagate ήταν ναι μεν πιο..."αρρωστιάρηδες" (μπόλικοι bad sectors, και μάλιστα πιο διασκορπισμένοι, και πιο γρήγορα στη ζωή ενός δίσκου), αλλά μέχρι να κλατάρουνε, σου είχανε δώσει αρκετό διάστημα και να μπακαπάρεις, και να το χωνέψεις - αλλά και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τον δίσκο... Θα έλεγα ότι η γενική και πάλι αίσθησή μου, έναντι της Seagate, έχει αλλάξει με απαρχή το μέγα-κάζο του 2009 (7200.11 firmware). Aπό τότε γενικά και σε διάφορα επίπεδα βλέπω την Seagate να είναι πιο "οππορτουνιστική", ενώ στον αντίποδα την WD να είναι λίγο πιο "κυρία", γενικώς. Μέχρι βέβαια την κίντερ-δισκοέκπληξη των USB-interfaced PCB των διομισαραίων περί ων ο λόγος στο παρόν νήμα... (Νομίζω ότι κάπου είχα δει ότι ΚΑΙ τη φάση "μοναδικό firmware", αυτοί επίσης την λανσάρανε...) Κατατά και με ψυχρή οικονομική λογική μιλώντας, heart is where the best repacement warranty is... ...όσο για το αν κάνουν "οι ίδιες οι δισκοεταιρίες ανακτήσεις" ή όχι........για πες αλεύρι...(ω ναι, και μάλιστα πιο τσουχτερές απ' όσο αυτές που παρέχουν αμιγώς data recovery services. Και ναι, ίσως να είναι κι αυτή, μια παράπλευρη...ωφέλεια για τις παραγωγούς δίσκων. Αλλά νομίζω ότι περισσότερο το κόστος είναι που τους κόφτει, καθώς γλυτώνουν έτσι έναν...μεσάζοντα controller). (...κλείνω επαναλαμβάνοντας το ότι "δεν καταλαβαίνει ο υπολογιστής αυτόν τον δίσκο, παρά το ότι τροφοδοτείται", είναι πιθανώς λόγω της φάσης με το firmware που λέγαμε...Με μια μικρή περίπτωση να μην είναι η σωστή πλακέτα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα