poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 edit αυτα ταcrc/fec/hec errors λες να μου τα κανει το switch? βλεπω τωρα ειμαι στα 560, υπαρχει προβλημα συγχρονισμου οταν χρησιμοποιουμε switch? μηπως ειναι καλυτερα να το αποφυγω? οχι δεν στα κανει το switch.ολες οι adsl εχουν errors και ειναι φυσιολογικο. τα δικα μου Fec errrors σε 2 μερες. 141.408 / 970.650 βεβαια το καθε ρουτερ τα βλεπει διαφορετικα.προβλημα εχει μια γραμμη οταν θα βλεπεις να σηκωνει fec errors ανα χιλιαδες και πολυ γρηγορα.εχω δει πχ γραμμη που ειχε θεμα σηκωσε 300.000 Fec Πχ σε λιγοτερο απο 2 λεπτα .ειχε μετρηθει με argus.γενικοτερα αμα εχεις πολλα errors φαινεται ειτε λογω dc's ειτε μειωμενης αποδοσης της γραμμης. επισης στο Utp δεν μας νοιαζει ποιο χρωμα θα χρησιμοποιησει αρκει να ειναι Utp και αρκε να παρει το χρωμα που θελει μαζι με το λευκο του 1
arma1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 παρατηρησα το εξης: οταν συνδεω το pc χωρις το switch συγχρονιζει upload στα 1012 kbps , οταν συνδεω το switch με παει στα 920 περιπου, γιατι γινετε αυτο? αφου το switch συνδεετε μετα το router
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 ο συγχρονισμος του ρουτερ ειναι ασχετος με το Lan.αν συγχρονισει το ρουτερ δηλαδη και μετα βαλεις το switch χανει sync και ξανασυγχρονιζει??εκτος αν αυτα τα τεστ που λες τα κανεις στο speedtest και οχι μεσα απο τον ρουτερ που βλεπεις ποσο συγχρονιζει.
arma1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 μεσα απο το ρουτερ βλεπω τις τιμες,αυτο λεω παραξενο μου φαινετε, μηπως αναγνωριζει αμεσα το switch και πεφτει ο συγχρονισμος, το download οπως και να το εχω μενει πανω κατω το ιδιο
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 οχι δεν πρεπει να αλλαζει ο συγχρονισμος.αμα συγχρονιζεις πχ στα 12Mbit και οταν βαλεις πανω το switch χανει συγχρονισμο και ξανασυγχρονιζει πχ στα 11500 τοτε εχει θεμα το adsl router η προβλημα το switch που με την σειρα του κατι κανει στο ρουτερ και το αναγκαζει να χασει sync.αλλα για να αλλαξει η ταχυτητα πρεπει να χασει συγχρονισμο υποχρεωτικα.εκτος αν εννοεις οτι αλλαζει το attainable οποτε αυτο ειναι ασχετο με το switch
arma1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 μαλιστα, αυτο που λεω οτι χανει ειναι το upstream, ισως να ετυχε τι να πω, τωρα το συνδεσα το switch και συγχρονισε στα 998 kbps, ενταξει αν παιζει απο το 980 μεχρι 1012 kbps δε τιθεται θεμα, αλλα αν παιζει στα 910 με 930 ε τοτε ειμαστε χαμηλα, φιλε poulinos αυριο πρωι θα παρω τηλεφωνο για το margin, αντε να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε, αν και ειμαι σιγουρος πως θα κανουν τον κινεζο, τεσπα ιδωμεν
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 μαλιστα, αυτο που λεω οτι χανει ειναι το upstream, ισως να ετυχε τι να πω, τωρα το συνδεσα το switch και συγχρονισε στα 998 kbps, ενταξει αν παιζει απο το 980 μεχρι 1012 kbps δε τιθεται θεμα, αλλα αν παιζει στα 910 με 930 ε τοτε ειμαστε χαμηλα, φιλε poulinos αυριο πρωι θα παρω τηλεφωνο για το margin, αντε να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε, αν και ειμαι σιγουρος πως θα κανουν τον κινεζο, τεσπα ιδωμεν καταρχην οταν βαζεις το switch το ρουτερ δεν το κλεινεις.οποτε η εσυ κλεινεις το ρουτερ ή χανει συγχρονισμο οταν βαζεις το switch οποτε εχει θεμα το ρουτερ.οσο ξερω η Hol αλλαζει το margin μονο στο downstream οποοτεε δεν θα κερδισεις σε upload αλλα στο download.αμα στο αλλαζε και στo upstream τοτε το 1021 θα το ειχες μονιμα no matter what.τωρα επειδη το 11 margin στo up ειναι οριακο για 1021 για αυτο συγχρονιζεις καθε φορα και διαφορετικη ταχυτητα ισως. παντως στην θεση σου θα αλλαζα εταιρεια.ειναι τραγικο να δινουν 11/11 margin.σε αλλο παροχο πχ forthnet που δινει 6/6 margin το 1021 θα το ειχες για πλακα οπως και λογω 6 Margin θα ειχες και πολυ καλυτερο download ακομα και απο το 9 που θα σου δωσει η Hol. παντως στην Hol πρεπει να εχουν θεμα στο μυαλο και να δινουν 11 margin στο Upload.απλα ελεος.και ειδικα αν στο αφησουν 11 και μετα την αλλαγη Profile (που λογικα 11 θυμαμαι οτι το αφηνουν) απλα no comment. 1
arma1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 εμ, ετοιμος να αλλαξω εταιρια ημουν και μου τα εδωσε ολα με 17 γιουρο, απεριοριστα σταθερα, 3 ωρες κινητα,internet, και hol tv, δυσκολα λες οχι σε τετοια προσφορα.........................οταν φευγω απο το σπιτι κλεινω router καλο ειναι αυτο η κακο? καθε μερα καθε στιγμη που μπαινω βγαινω απο το σπιτι αυτο κανω
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 εμ, ετοιμος να αλλαξω εταιρια ημουν και μου τα εδωσε ολα με 17 γιουρο, απεριοριστα σταθερα, 3 ωρες κινητα,internet, και hol tv, δυσκολα λες οχι σε τετοια προσφορα.........................οταν φευγω απο το σπιτι κλεινω router καλο ειναι αυτο η κακο? καθε μερα καθε στιγμη που μπαινω βγαινω απο το σπιτι αυτο κανω ενταξει η τιμη ειναι οκ.β.ζητα 9 Profile τουλαχιστον να κερδισεις οτι μπορεις. γ.δεν βρισκω λογο να κλεινεις το ρουτερ.το κλεινωμονο αν ειναι να φυγω για μεγαλο χρονικο διαστημα.πχ διακοπες.αν και εκει πολλες φορες απλα το κανω Free(αν και τωρα εχω ενα free δικτυο ηδη)
arma1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Καλησπερα, πηρα τηλεφωνο στη hol και για καλη μου τυχη μιλησα με τεχνικο που ηταν γνωστης τον πραγματων (μου ετυχε μια φορα καποιος που δεν ηξερε τιποτα), του ειπα να μου ριξει το margin και αμεσως χωρις δευτερη κουβεντα το εκανε λεγοντας μου οτι μπορει να πιασω μεχρι 16mbps, τελικα το εκανε 9 και η ταχυτητα που πιανω ειναι στα 13.500 περιπου (περιμενα κατι περισσοτερο), ποτε 5 πανω 5 κατω, ξεχασα να του πω να μου το ριξει και στο upload, ευκαιρια ηταν θα το εφτιαχνε το παληκαρι, ας ελπισω την επομενη φορα (σε κανα μηνα) που θα παρω τηλεφωνο να πετυχω παλι αυτον http://imageshack.com/a/img196/8848/nnwk.png
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μόνο εγώ νομίζω πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην γραμμή; Δε μπορεί ρε παιδιά με 5,1 attenuation να είναι στα 13mbps μόνο. Κάνα 17-18αρι ανετα πρεπει να το πιανει Εκτός και αν είναι τόοοοσο φορτωμένο το καλώδιο που βρίσκεται το ζεύγος του. Εγώ θα λεγα να κάνεις αίτημα ότι έχεις χαμηλή ταχύτητα να έρθουν να το μετρήσουν και από το σπίτι σου μόνοι τους. Απορώ πως και δε το είπε και ο τεχνικός που λες οτι σε εξυπηρέτησε. 1
arma1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Τι να πω Νικο, οταν ηρθε ο τεχνικος για την εγκατασταση, μου ειχε πει μεχρι τοσο μπορεις να πιασεις, στα 12 kbps, απο την μερια μου εγω εχω την εγκατασταση οπως πρεπει να ειναι, αν κανω κατι λαθος μου το λετε edit εχω ακομη μια πριζα τηλεφωνου σε δωματιο χωρις τηλεφωνο, αν την αποσυνδεσω τελειως λετε να δουμε διαφορα? η δε παιζει ρολο?
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Αν η πρίζα είναι οκ δε θα δεις καμία διαφορά. Αν κάτι πάει στραβά μέσα στην πρίζα (πχ βραχυκύκλωμα ή κακή επαφή για την επόμενη πρίζα στην περίπτωση που η εγκατάσταση είναι όπως περιγράφω παρακάτω) τότε θα δεις διαφορά αν το φτιάξεις. Είναι περίεργο πράμα το ιντερνετ, ακόμα και μια χαλαρή επαφή σε κάποια πρίζα και αμέσως έχεις πρόβλημα. Είτε αποσυνδέσεις, είτε χαμηλή ταχύτητα. Επίσης αν από το κεντρικό καλώδιο πηγαίνει σε μία πρίζα και μετά από εκείνη την πρίζα συνεχίζει στην επόμενη και μετά στην επόμενη κλπ, τότε αν σε κάποια πρίζα δεν κάθεται καλά ή έχει πιάσει υγρασίες μπορεί να παρουσιάζει σημαντικές απώλειες.
arma1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 μαλιστα, δυο πριζες εχω, μια κεντρικια και απο εκει συνδεετε μπακαληστηκα και πηγαινει στην αλλη, δε ξερω υπαρχει καποιος αλλος συνδεσης απο την μια στην αλλη?
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Το ρουτερ σου ειναι στην κεντρική; Αν όχι, κοίταξε να είναι καλή η σύνδεση στην κεντρική. Καθαρές επαφές και σφικτά στριμένα μεταξύ τους τα συρματάκια. Βέβαια υπάρχουν και πρίζες (κάτι legrand έχω δει τέτοιες) που κάθε καλώδιο μπαίνει σε κάτι τρυπούλες στην πρίζα και δε μπορείς να τα στρίψεις μεταξύ τους. Δε ξέρω τι πρίζα έχεις αλλά για να βάζεις την λέξη μπακαλίστικα υποθέτω πως είναι στριμένα μεταξύ τους. Αν ειναι καθαρά και σφικτά δεν έχεις πρόβλημα. Άλλος τρόπος σύνδεσης αν υπάρχει; Δε ξέρω κατά πόσο χρησιμοποιείται από ηλεκτρολόγους αλλά θα μπορούσε από κάποιο κεντρικό κουτί να πηγαίνουν τα καλώδια σε κάθε πρίζα ξεχωριστά αντί να περνάει από πρίζα σε πρίζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα