arma1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Χαιρετω την παρεα, εχω μια μικρη απορια οσο αφορα τον τροπο συνδεσης του modem-router, αυτην την στιγμη φευγει απο την πριζα 4 μετρα καλωδιο για να καταληξει σ ενα split απο το οποιο συνδεσα το τηλεφωνο μου και απο εκει με 7 μετρα καλωδιο περιπου καταληγει στο router, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι μηπως ειναι καλυτερα στην πριζα να συνδεθει το split και με μισο μετρο καλωδιο να συνδεσω το router και απο εκει να στειλω με 11 μετρα καλωδιο στο pc?τι ειναι ποιο σωστο? θα κερδισω κατι? καθε γνωμη σας δεκτη, ευχαριστω εκ των προτερων!!!
jkoukos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Σε καλή εσωτερική εγκατάσταση, με καλά χαρακτηριστικά και χωρίς προβλήματα, δεν έχει μεγάλη σημασία. Διαφορετικά η βέλτιστη πρακτική είναι η δεύτερη, πρίζα > splitter > modem > υπολογιστής (έως 100 μέτρα). Στις συνδέσεις VDSL είναι απαραίτητα πρακτική για έλλειψη προβλημάτων. 1
arma1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 να σαι καλα φιλε, ευχαριστω για τον χρονο σου, εχω ακομη μια απορια οποιος ξερει ας μου πει, αφου κανω αυτο που λεει ο φιλος jkoukos, θελω να βαλω ενα switch (εχει 8 θυρες) κοντα στο pc και να συνδεσω μετα το pc-tv-home cinema, οσο αφορα το switch επηρεαζει την ταχυτητα-ping? προκαλει ασταθεια? ρωτω για να μη ξυλωνω τσαμπα, ευχαριστω
jkoukos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Καμία επίδραση. Αυτή είναι η δουλειά του switch. 1
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 κατι το βασικο.οσο γινεται αποφευγουμε τα μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια.το καλυτερο ειναι να μπαινουν ολα κοντα στον τοιχο και μετα να ριχνεις Utp καλωδιο μεχρι το Pc.εναλλακτικα αν αυτο δεν γινεται τοτε χρησιμοποιουμε Utp καλωδιο σαν τηλεφωνικο δηλαδη τερματιζοντας μονο το ενα ζευγαρι απο ολα.απο εκει και περα θεωρητικα προτιμαμε τo splitter να μπαινει οσο το δυνατον πιο κοντα στην πριζα και απο εκει να τραβαμε καλωδιο μεγαλο .αυτο βεβαια ισχυει για το τηλεφωνο παρα για το ιντερνετ.στο ιντερνετ ειτε βαλες μεγαλο πριν ειτε μεγαλο μετα same thIng. 1
arma1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 poulinos ευχαριστω για την διευκρινηση, αυτο που εκανα εγω τωρα ειναι το εξης: απο την πριζα φευγει 4 μετρα καλωδιο και φτανει στο splitter και συνδεεται router και τηλεφωνο, απο εκει με 10 μετρα καλωδιο ethernet φτανει στο switch απο το οποιο μοιραζω σε pc-smart tv-hol tv, πρωτα ειχα καλωδιο τηλεφωνου 14 μετρα το οποιo πηγαινε απο την πριζα στο router και απο εκει μοιραζα της πηγες, αυτο που καταφερα μεχρι στιγμης ειναι upload που φτανω κοντα στο 1000kbps ενω πρωτα πανω κατω κλειδωνα στα 930kbps, δεν ξερω αν ετυχε θα το παρατηρησω αυτες τις μερες, τωρα αν βαλω το splitter αμεσως στην πριζα του τηλεφωνου κερδιζω κατι? (το router δε μπορω να το παω εκει κοντα, δε βολευει, αλλα το τηλεφωνο μπορω), ποιο κατω βαζω και μια φωτο μετα τις αλλαγες που εχω κανει, το attenution πως το βλεπεις ειναι καλα? ειχα πει τους τεχνικους της hol για 9 margin αλλα μου λενε δε θα παιξει με τιποτα το hol tv, το καλο στην υποθεση ειναι οτι δεν εχω ποτε αποσυνδεσεις και σε ταχυτητα ειμαι σταθερα εκει στα 12 kbps, σκεφτηκα να αλλαξω και ρουτερ μπας και δω κατι καλυτερο αλλα φοβαμαι μη πεταξω τα λεφτα τσαμπα. Ευχαριστω για τον χρονο σου!! http://imageshack.com/a/img401/7769/re7i.png
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 poulinos ευχαριστω για την διευκρινηση, αυτο που εκανα εγω τωρα ειναι το εξης: απο την πριζα φευγει 4 μετρα καλωδιο και φτανει στο splitter και συνδεεται router και τηλεφωνο, απο εκει με 10 μετρα καλωδιο ethernet φτανει στο switch απο το οποιο μοιραζω σε pc-smart tv-hol tv, πρωτα ειχα καλωδιο τηλεφωνου 14 μετρα το οποιo πηγαινε απο την πριζα στο router και απο εκει μοιραζα της πηγες, αυτο που καταφερα μεχρι στιγμης ειναι upload που φτανω κοντα στο 1000kbps ενω πρωτα πανω κατω κλειδωνα στα 930kbps, δεν ξερω αν ετυχε θα το παρατηρησω αυτες τις μερες, τωρα αν βαλω το splitter αμεσως στην πριζα του τηλεφωνου κερδιζω κατι? (το router δε μπορω να το παω εκει κοντα, δε βολευει, αλλα το τηλεφωνο μπορω), ποιο κατω βαζω και μια φωτο μετα τις αλλαγες που εχω κανει, το attenution πως το βλεπεις ειναι καλα? ειχα πει τους τεχνικους της hol για 9 margin αλλα μου λενε δε θα παιξει με τιποτα το hol tv, το καλο στην υποθεση ειναι οτι δεν εχω ποτε αποσυνδεσεις και σε ταχυτητα ειμαι σταθερα εκει στα 12 kbps, σκεφτηκα να αλλαξω και ρουτερ μπας και δω κατι καλυτερο αλλα φοβαμαι μη πεταξω τα λεφτα τσαμπα. Ευχαριστω για τον χρονο σου!! http://imageshack.com/a/img401/7769/re7i.png ενταξει θα μπορουσες τα 4 μετρα τηλεφωνικο να τα κανεις δικτυου που θα το χρησιμοποιησεις σαν τηλεφωνικο απλα βαζοντας rj11 clips σε ενα ζευγαρι απο ολα.πχ μπλε μπλε ασπρο.ετσι θα εισαι καλυτερα.β.δεν βρισκω λογο να μην παιζει το Hol tv αφου και σε 9 Margin θα εισαι σταθερος κατα 99 τις 100.γ.αν αλλαξεις ρουτερ το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να σεταρεις manually το Hol tv το οποιο μπορει να μην πετυχει.υπαρχουν 2 θεματα με hol tv αν δεις στην κατηγορια adsl routers οπου θα δεις τι εχουν πετυχει και τι οχι με αλλο ρουτερ.το ρουτερ που εχεις τωρα εχει θυρα stb?συνδεεις τον αποδικοποιητη σε μια συγκεκριμενη θυρα η οχι?και αν ξερεις απο ρουτερ μεσα στο interface εχεις ενα pvc 8/37 περα απο το 8/35 του ιντερνετ και το 8/36 του voip?? επισης πες να μπει το 9 margin.δεν εχεις ουτε 10 attenuation .ελεος.χανεις αρκετα σε ταχυτητα χωρις λογο.διπλα στο αστικο κεντρο εισαι.ακομα και με 6 margin θα επαιζες.παιζεις χαμηλα για την αποσταση που εχεις και λογικα ειναι και λογω του Margin.αν στο κανουν 9 βλεπω να βλεπες 2 Mbit ανετα παραπανω.μην πω και περισσοτερο.απορω ποιος τα σκεφτετε και λεει οτι δεν θα παιξει το hol tv.ειδαν καθολου τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου?οποτε για αρχη αλλαξε το Margin για να δεις κατι καλυτερο. 1
arma1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Καλημερα, αυτο το rj11 clips που μπορω να το κανω? πως θα το ζητησω ? το hol tv συνδεεται με μια θυρα απο το switch οπως συνδεεται ενα pc,πολλα απο router δε ξερω δυστυχως, τεσπα θα προσπαθησω να πετυχω το 9 margin, ευχαριστω παρα πολυ φιλε για την βοηθεια σου, οταν θα εχω νεα θα ενημερωσω. edit για το καλωδιο καταλαβα πως θα το ζητησω, αρκει να ξερει να μου το κανει
arma1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Αλλαξα και το καλωδιο τηλεφωνου εβαλα δικτυου αλλα συγχρονιζε λιγο χειροτερα απ οτι πρωτα, δεν εκανε δουλεια, εβαλα παλι το αρχικο καλωδιο ,πιστευω απο εγκατασταση να ειμαι μια χαρα, καλυτερα μαλλον δε γινετε, τωρα μενει να παρω δευτερα τηλ να μου το κανουν 9 margin, αν μου το κανουν δηλαδη edit παρατηρησα σε σχεση με χτες (πιο πανω εικονα) οτι το interleaved path fec correction ειναι στο 5 σε σχεση με χτες που ηταν στο 82, τι σημαινει αυτο? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2014 από arma1
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Καλημερα, αυτο το rj11 clips που μπορω να το κανω? πως θα το ζητησω ? το hol tv συνδεεται με μια θυρα απο το switch οπως συνδεεται ενα pc,πολλα απο router δε ξερω δυστυχως, τεσπα θα προσπαθησω να πετυχω το 9 margin, ευχαριστω παρα πολυ φιλε για την βοηθεια σου, οταν θα εχω νεα θα ενημερωσω. edit για το καλωδιο καταλαβα πως θα το ζητησω, αρκει να ξερει να μου το κανει αν δεν εχεις εσυ πρεσσα πρεπει να το ζητησεις.αρκει ο αλλος να το κανει σωστα .γιατι μερικοι αντι να βαλουν μπλε,ασπρο μπλε βαζουν ενα καλωδιο απο καθε ζευγαρι πχ πορτοκαλι μπλε με αποτελεσμα να παιζει χειροτερα.το 9 Margin θα στο κανουν .δεν προκειται να εχες θεμα.οκ με καλυψες με την απορια για το Iptv.δεν παιζει με stb σε μια συγκεκριμενη θυρα οπως ο οτε. Αλλαξα και το καλωδιο τηλεφωνου εβαλα δικτυου αλλα συγχρονιζε λιγο χειροτερα απ οτι πρωτα, δεν εκανε δουλεια, εβαλα παλι το αρχικο καλωδιο ,πιστευω απο εγκατασταση να ειμαι μια χαρα, καλυτερα μαλλον δε γινετε, τωρα μενει να παρω δευτερα τηλ να μου το κανουν 9 margin, αν μου το κανουν δηλαδη edit παρατηρησα σε σχεση με χτες (πιο πανω εικονα) οτι το interleaved path fec correction ειναι στο 5 σε σχεση με χτες που ηταν στο 82, τι σημαινει αυτο? μπορεει να ετυχε να συγχρονισει λιγο χειροτερα εκτος αν ο αλλος δεν το εφτιαξε καλα.κανε ενα ReboOt Παλι να δεις αν θα συγχρονισει σωστα.θα στο κανουν αμα τους το πεις.αν εχεις θεμα το ξαναβαζουν 11 αλλα δεν παιζει να εχεις.εχεις πολυ καλη γραμμη.απλα επειδη εβγαλες το καλωδιο και επεσε ο συγχρονισμος λογικα ο Counter των errors ξαναξεκινησε απο την αρχη.εκτος αν εκλεισεις το ρουτερ οποτε ναι παλι ξαναμετραει απο την αρχη.απλα ειναι counters που μετρανε crc/fec/hec errors.δεν σε ανησυχει.παντα θα εχεις errors.να ανησυχεις αμα ανεβαινουν κατα χιλιαδες.με τοσο καλη γραμμη και με τετοιο Margin θα εχεις γενικα λιγα errors. 1
arma1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 αυτο που ειδα εγω στο καλωδιο ειναι οτι εβαλε-συνδεσε κιτρινο με ασπρο απο την μια και τα ιδια απο την αλλη, δυο καλωδια δηλαδη, να του πω να με συνδεσει και απο τις δυο πλευρες μπλε με ασπρο? παιζει ρολο το χρωμα? edit αυτα ταcrc/fec/hec errors λες να μου τα κανει το switch? βλεπω τωρα ειμαι στα 560, υπαρχει προβλημα συγχρονισμου οταν χρησιμοποιουμε switch? μηπως ειναι καλυτερα να το αποφυγω?
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 αυτο που ειδα εγω στο καλωδιο ειναι οτι εβαλε-συνδεσε κιτρινο με ασπρο απο την μια και τα ιδια απο την αλλη, δυο καλωδια δηλαδη, να του πω να με συνδεσει και απο τις δυο πλευρες μπλε με ασπρο? παιζει ρολο το χρωμα? κιτρινο?????γιατι κατι μου λεει οτι δεν ηταν Utp αυτο.σε Utp Υπαρχουν τα παρακατω χρωματα. ασπρο πορτοκαλι,πορτοκαλι,ασπρο πρασινο ,πρασινο ,ασπρο μπλε μπλε,ασπρο καφε καφε. δηλαδη καθε χρωμα εχει και το δικο του ασπρο.αν ειδες κανα κοκκινο μαυρο,ασπρο κιτρινο δεν ειναι utp. 1
arma1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 οκ ευχαριστω , θα το κοιταξω αυριο, για το edit που ανεφερα πιο πανω τι αποψη εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα