hackerW32 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Προφανως τοτε δεν ξερεις τι ειναι κλεψια. Κλεψια ειναι οταν οι αριθμοι που βγαινουν ΔΕΝ ειναι αληθινοι. Ε στη περιπτωση μας εδω ειναι αληθινοτατη. Οπως ξαναειπα, μακαρι να καναν ολα τα κινητα το ιδιο σε περισσοτερες εφαρμογες. Επειδη το κανουν μονο σε λιγες ομως πρεπει να κατηγορησουμε? Δηλαδη ειναι καλυτερο να μη γινεται πουθενα το oc και ας χρειαζεται? Τι ακουω εδω περα Δεν κλεβει. Τα νουμερα ειναι αληθινοτατα. Οταν εντοπισει βαριες εφαρμογες που χρειαζεται παραπανω ισχυ (οπως τα...benchmark) κανει υπερχρονισμο. Λογικο και σωστοτατο το βρισκω απο οτι καταλαβα, μονο οταν τρεχει benchmark τρεχει τοσο ο cpu, οποτε αν ισχυει αυτο ναι ειναι κλεψιά, γιατι ο χρήστης δεν θα δει τον cpu Να τρεχει ετσι παρα μονο μεσα απο το benchmark. απο default παντα, μονο αν εχεις κανα προγραμματακι για cpu, για να του κανεις "force" στο full όπως κανω με το gamepad της archos και το βαζω να τρεχει μονιμα στα 1.6ghz στο ppsspp γιατι εχω fps drop. αλλιώς παει και το ριχνει στα 1.2 μονο του.. βεβαια οταν το βαλω 1.6 κραταει το πολυ μια ωρα και το εχεις και για καλοριφερ το χειμονα, η θυρα hdmi δεν αγγίζεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 απο οτι καταλαβα, μονο οταν τρεχει benchmark τρεχει τοσο ο cpu, οποτε αν ισχυει αυτο ναι ειναι κλεψιά, γιατι ο χρήστης δεν θα δει τον cpu Να τρεχει ετσι παρα μονο μεσα απο το benchmark. απο default παντα, μονο αν εχεις κανα προγραμματακι για cpu, για να του κανεις "force" στο full όπως κανω με το gamepad της archos και το βαζω να τρεχει μονιμα στα 1.6ghz στο ppsspp γιατι εχω fps drop. αλλιώς παει και το ριχνει στα 1.2 μονο του.. βεβαια οταν το βαλω 1.6 κραταει το πολυ μια ωρα και το εχεις και για καλοριφερ το χειμονα, η θυρα hdmi δεν αγγίζεται. Δηλαδη το προβλημα σου ειναι οτι δεν χρησιμοποιεται σε πολλα προγραμματα. Αρα το ιδιο πραγμα λεμε. Καλο ειναι αυτο που κανει (oc μονο του) οταν χρειαζεται, απλα πρεπει να γινει και σε αλλα προγραμματα (που δεν ξερω αν γινεται). Αυτο αυτοματως ΔΕΝ ειναι κλεψια. Μακαρι να το κανουν και αλλοι σε ολα τα προγραμματα που χρειαζονται παραπανω ισχυ. Μονο θετικο ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hackerW32 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δηλαδη το προβλημα σου ειναι οτι δεν χρησιμοποιεται σε πολλα προγραμματα. Αρα το ιδιο πραγμα λεμε. Καλο ειναι αυτο που κανει (oc μονο του) οταν χρειαζεται, απλα πρεπει να γινει και σε αλλα προγραμματα (που δεν ξερω αν γινεται). Αυτο αυτοματως ΔΕΝ ειναι κλεψια. Μακαρι να το κανουν και αλλοι σε ολα τα προγραμματα που χρειαζονται παραπανω ισχυ. Μονο θετικο ειναι. "Οι συχνότητες λειτουργίας των πυρήνων γενικής χρήσης και του υποσυστήματος γραφικών, μόλις ο χρήστης έτρεχε κάποιο benchmark -και μόνο-" αυτο σου λεω, εδω γραφει οτι μονο στα benchmark τρεχει στο full ο cpu, στις υπολοιπες παει πιο χαμηλα. αν σε οσες χρειαζοταν ετρεχε-τρεχει στο full θα ηταν κομπλε προσωπικά το κανω χειροκίνητα, οποτε θελω κατι όπως τον emulator του psp το βαζω στο performance. και μενει στα 1.6 για να τρεχει 60fps οχι οπως τα 30 που κανει μονο του ειναι κακα, απλα εχω καποια φετιχ και εγω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 "Οι συχνότητες λειτουργίας των πυρήνων γενικής χρήσης και του υποσυστήματος γραφικών, μόλις ο χρήστης έτρεχε κάποιο benchmark -και μόνο-" αυτο σου λεω, εδω γραφει οτι μονο στα benchmark τρεχει στο full ο cpu, στις υπολοιπες παει πιο χαμηλα. αν σε οσες χρειαζοταν ετρεχε-τρεχει στο full θα ηταν κομπλε Kαι δηλαδη επειδη γινεται σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ απο τις εφαρμογες που χρειαζονται περισσοτερη ισχυ ειναι κακο? Καλυτερα να μη γινεται σε καμμια δηλαδη? Τι λογικη ειναι αυτη δεν καταλαβαινω. Επειδη του gates η φιλανθρωπικη δραστηριοτητα για παραδειγμα ειναι μονο για την Αφρικη αυτο ειναι κακο επειδη υπαρχουν και αλλου παιδια που πεινανε. Σωστα, καλυτερα να μην εκανε καθολου φιλανθρωπιες....dat logic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Προφανως τοτε δεν ξερεις τι ειναι κλεψια. Κλεψια ειναι οταν οι αριθμοι που βγαινουν ΔΕΝ ειναι αληθινοι. Ε στη περιπτωση μας εδω ειναι αληθινοτατη. Οπως ξαναειπα, μακαρι να καναν ολα τα κινητα το ιδιο σε περισσοτερες εφαρμογες. Επειδη το κανουν μονο σε λιγες ομως πρεπει να κατηγορησουμε? Δηλαδη ειναι καλυτερο να μη γινεται πουθενα το oc και ας χρειαζεται? Τι ακουω εδω περα Δεν κλεβει. Τα νουμερα ειναι αληθινοτατα. Οταν εντοπισει βαριες εφαρμογες που χρειαζεται παραπανω ισχυ (οπως τα...benchmark) κανει υπερχρονισμο. Λογικο και σωστοτατο το βρισκω φίλε μου το overclock γίνεται μόνο στα benchmark και πουθενά αλλού,επομένως αν έχεις ένα samsung που μόνο στα benchmakr υπερτερεί και στα παιχνίδια κάνει τα ίδια με τον ανταγωνισμό τι να το κάνεις? είναι σαν να έχεις ένα αμάξι στα 150 άλογα και να πας να το δυναμομετρήσεις και να του κάνουνε μια ρύθμιση και να πάει στα 200 άλογα,στον δρόμο όμως εσύ 150 θα έχεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δηλαδη το προβλημα σου ειναι οτι δεν χρησιμοποιεται σε πολλα προγραμματα. Αρα το ιδιο πραγμα λεμε. Καλο ειναι αυτο που κανει (oc μονο του) οταν χρειαζεται, απλα πρεπει να γινει και σε αλλα προγραμματα (που δεν ξερω αν γινεται). Αυτο αυτοματως ΔΕΝ ειναι κλεψια. Μακαρι να το κανουν και αλλοι σε ολα τα προγραμματα που χρειαζονται παραπανω ισχυ. Μονο θετικο ειναι. Ή παίζουμε με τις λέξεις ή δεν έχουμε αντίληψη αυτού που γράφουμε: όταν η λειτουργία του boosting γίνεται ΜΟΝΟ για το benchmark (όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με την Samsung) τότε ΕΙΝΑΙ κλεψιά. Αυτομάτως. Αναμφισβήτητα. Γιατί ο τελικός χρήστης δεν το βλέπει και δεν θα το δει ποτέ αυτό το boosting των επιδόσεων - η λειτουργία υφίσταται μόνο και μόνο για να ΚΛΕΒΕΙ στα benchmarks. Πουθενά αλλού! Δεν ξέρω τι είναι πιο φαιδρό: η προσπάθεια της Samsung να κλέψει ή η προσπάθεια μερικών να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα... 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 φίλε μου το overclock γίνεται μόνο στα benchmark και πουθενά αλλού,επομένως αν έχεις ένα samsung που μόνο στα benchmakr υπερτερεί και στα παιχνίδια κάνει τα ίδια με τον ανταγωνισμό τι να το κάνεις? είναι σαν να έχεις ένα αμάξι στα 150 άλογα και να πας να το δυναμομετρήσεις και να του κάνουνε μια ρύθμιση και να πάει στα 200 άλογα,στον δρόμο όμως εσύ 150 θα έχεις. Και ο gates ειπαμε μεγαλος μαλακας γιατι κανει φιλανθρωπιες στην Αφρικη αλλα εγω μενω Ελλαδα. Δηλαδη ωραια λογικη, αφου υπερτερει μονο στα benchmarks να παρεις τον ανταγωνισμο που δεν υπερτερει πουθενα!! Και ξαναλεω, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη γινεται μονο σε αυτες ειναι αρνητικο. Ισα ισα, το ακριβως αναποδο. Τρεχει πιο γρηγορα σε ορισμενες εφαρμογες που χρειαζονται παραπανω ισχυ, αυτη ειναι η ουσια και το βρισκω θετικοτατο. Μακαρι η sammy να κανει το ιδιο και σε αλλες εφαρμογες που επισης χρειαζονται ισχυ μπας και την ακολουθησει και κανας αλλος. Ή παίζουμε με τις λέξεις ή δεν έχουμε αντίληψη αυτού που γράφουμε: όταν η λειτουργία του boosting γίνεται ΜΟΝΟ για το benchmark (όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με την Samsung) τότε ΕΙΝΑΙ κλεψιά. Αυτομάτως. Αναμφισβήτητα. Γιατί ο τελικός χρήστης δεν το βλέπει και δεν θα το δει ποτέ αυτό το boosting των επιδόσεων - η λειτουργία υφίσταται μόνο και μόνο για να ΚΛΕΒΕΙ στα benchmarks. Πουθενά αλλού! Δεν ξέρω τι είναι πιο φαιδρό: η προσπάθεια της Samsung να κλέψει ή η προσπάθεια μερικών να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα... Δηλαδη πειραζει που μου φαινεται θετικο? Κλεψια θα ηταν αν πετσοκοβε λειτουργιες του bench (χαμηλοτερη αναλυση κλπα) για να βγαλει καλυτερα νουμερα. Εμ δεν κανει αυτο. Το benchmark ειναι ενα προγραμμα οπως ολα τα αλλα, το οποιο ομως χρειαζεται αναμφισβητα περισσοτερη ισχυ απο οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη, και αρα το εξυπνο λογισμικο της sammy το καταλαβαινει και κανει το overclock. Που διαολο ειναι το κακο? Aν αυριο βγει μια αλλη αντιστοιχα βαρια εφαρμογη μακαρι η sammy να κανει το ιδιο. Φασκεις και αντιφασκεις. Πως διαολο δεν το βλεπει ο τελικος χρηστης? Οταν ο τελικος χρηστης τρεξει τις εν λογω εφαρμογες δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα? Δεν θα κανει boost το κινητο? Θα κανει...αρα μια χαρα βλεπει τα αποτελεσματα. Ελεος δηλαδη Και δεν προσπαθω να δικαιολογησω. Δικαιολογιες χρειαζονται οταν εχει γινει μια λαλακια και πας να την καλυψεις. Εγω αυτο το βλεπω ως κατι θετικοτατο, οποτε γιατι να δικαιολογησω και για ποιο λογο ? Και μαλιστα ποιον, την samsung! LOL, της εχω και ιδιαιτερη αδυναμια ξερω γω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 [...] Δηλαδη πειραζει που μου φαινεται θετικο? Κλεψια θα ηταν αν πετσοκοβε λειτουργιες του bench (χαμηλοτερη αναλυση κλπα) για να βγαλει καλυτερα νουμερα. Εμ δεν κανει αυτο. Το benchmark ειναι ενα προγραμμα οπως ολα τα αλλα, το οποιο ομως χρειαζεται αναμφισβητα περισσοτερη ισχυ απο οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη, και αρα το εξυπνο λογισμικο της sammy το καταλαβαινει και κανει το overclock. Που διαολο ειναι το κακο? Aν αυριο βγει μια αλλη αντιστοιχα βαρια εφαρμογη μακαρι η sammy να κανει το ιδιο. Φασκεις και αντιφασκεις. Πως διαολο δεν το βλεπει ο τελικος χρηστης? Οταν ο τελικος χρηστης τρεξει τις εν λογω εφαρμογες δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα? Δεν θα κανει boost το κινητο? Θα κανει...αρα μια χαρα βλεπει τα αποτελεσματα. Ελεος δηλαδη Και δεν προσπαθω να δικαιολογησω. Δικαιολογιες χρειαζονται οταν εχει γινει μια λαλακια και πας να την καλυψεις. Εγω αυτο το βλεπω ως κατι θετικοτατο, οποτε γιατι να δικαιολογησω και για ποιο λογο ? Και μαλιστα ποιον, την samsung! LOL, της εχω και ιδιαιτερη αδυναμια ξερω γω Δεν με ενδιαφέρει αν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία ή όχι στη Samsung, ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις όμως την απαράδεκτη πρακτική της να δίνει έξτρα "ιπποδύναμη" στα προγράμματα benchmarking. Γιατί άραγε; Μήπως για το καλό του καταναλωτή; Όχι βέβαια, γιατί αλλιώς θα το έδινε σε ΟΛΕΣ τις εφαρμογές (ή έστω στις power-hungry εφαρμογές). Ο τελικός χρήστης δεν θα δει ποτέ το boosting αφού δεν χρησιμοποιεί το benchmarking στην καθημερινότητά του - γι'αυτόν είναι παντελώς άχρηστο (εκτός από την περιστασιασκή μέτρηση του e-penis του για να αισθάνεται "ανώτερος" σε σχέση με τους υπόλοιπους ατυχείς που δεν έχουν Samsung συσκευή). Καταλήγουμε στο αυτονόητο (ή έστω στο αυτονόητο για όλους τους άλλους πλην εσού): η Samsung φύλαξε το boosting μόνο και μόνο για να κλέβει στις μετρήσεις έναντι των άλλων κατασκευαστών. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα και δικαιολογίες εκ του πονηρού. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν με ενδιαφέρει αν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία ή όχι στη Samsung, ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις όμως την απαράδεκτη πρακτική της να δίνει έξτρα "ιπποδύναμη" στα προγράμματα benchmarking. Γιατί άραγε; Μήπως για το καλό του καταναλωτή; Όχι βέβαια, γιατί αλλιώς θα το έδινε σε ΟΛΕΣ τις εφαρμογές (ή έστω στις power-hungry εφαρμογές). Μα οταν λες προσπαθω να δικαιολογησω, γιατι να προσπαθω για κατι που αντιπαθω? Παραπονιεσαι δηλαδη επειδη δινει boost στην πιο power hungry εφαρμογη απο ολες και δεν δινει και στις αλλες. Ε συμφωνω και γω, και γω θα θελα να το κανει σε περισσοτερες, αλλα απτο καθολου καλυτερα και σε αυτες τις λιγες. Ο τελικός χρήστης δεν θα δει ποτέ το boosting αφού δεν χρησιμοποιεί το benchmarking στην καθημερινότητά του - γι'αυτόν είναι παντελώς άχρηστο (εκτός από την περιστασιασκή μέτρηση του e-penis του για να αισθάνεται "ανώτερος" σε σχέση με τους υπόλοιπους ατυχείς που δεν έχουν Samsung συσκευή). Ο τελικος χρηστης που θα παρει το κινητο λογω των benchmark τοτε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και ενδιαφερεται για την εν λογω λειτουργια, αλλιως δεν θα επελεγε αυτο το κινητο. Δηλαδη αμα εδινε σε μια αλλη εφαρμογη το ιδιο boost (ας πουμε σε ενα προγραμμα office) παλι θα την εκραζες επειδη ο τελικος χρηστης δεν το χρησιμοποει στην καθημερινοτητα του, η επειδη το χρησιμοποιουν λιγοι? Καταλήγουμε στο αυτονόητο (ή έστω στο αυτονόητο για όλους τους άλλους πλην εσού): η Samsung φύλαξε το boosting μόνο και μόνο για να κλέβει στις μετρήσεις έναντι των άλλων κατασκευαστών. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα και δικαιολογίες εκ του πονηρού. Ξαναλεω δεν ειναι κλεψια. Δεν πειραζει το benchmark, το ιδιο προγραμμα ετρεχε με τους αλλους. Με τη λογικη που χρησιμοποιεις αν εκανε το boost για να ανοιγει πιο γρηγορα το κινητο παλι εκ του πονηρου θα ηταν, γιατι ποσοι αλλωστε ανοιγοκλεινουμε τα κινητα μας, και στις καθημερινες λειτουργιες δεν θα βλεπαμε διαφορα. Ε σορρυ, δεν παει ετσι. Προφανως η samsung κανει boost σε οποια εφαρμογη θελει, οποιον λοιπον τον ενδιαφερουν οι εν λογω εφαρμογες στις οποιες δουλευει ας το επιλεξει. Απο εκει και περα και γω εχω παραπονα γιατι θελω να το κανει σε περισσοτερες εφαρμογες, αλλα δεν κραζω κιολας επειδη το κανει μονο σε λιγες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hackerW32 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μα οταν λες προσπαθω να δικαιολογησω, γιατι να προσπαθω για κατι που αντιπαθω? Παραπονιεσαι δηλαδη επειδη δινει boost στην πιο power hungry εφαρμογη απο ολες και δεν δινει και στις αλλες. Ε συμφωνω και γω, και γω θα θελα να το κανει σε περισσοτερες, αλλα απτο καθολου καλυτερα και σε αυτες τις λιγες. Ο τελικος χρηστης που θα παρει το κινητο λογω των benchmark τοτε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και ενδιαφερεται για την εν λογω λειτουργια, αλλιως δεν θα επελεγε αυτο το κινητο. Δηλαδη αμα εδινε σε μια αλλη εφαρμογη το ιδιο boost (ας πουμε σε ενα προγραμμα office) παλι θα την εκραζες επειδη ο τελικος χρηστης δεν το χρησιμοποει στην καθημερινοτητα του, η επειδη το χρησιμοποιουν λιγοι? Ξαναλεω δεν ειναι κλεψια. Δεν πειραζει το benchmark, το ιδιο προγραμμα ετρεχε με τους αλλους. Με τη λογικη που χρησιμοποιεις αν εκανε το boost για να ανοιγει πιο γρηγορα το κινητο παλι εκ του πονηρου θα ηταν, γιατι ποσοι αλλωστε ανοιγοκλεινουμε τα κινητα μας, και στις καθημερινες λειτουργιες δεν θα βλεπαμε διαφορα. Ε σορρυ, δεν παει ετσι. Προφανως η samsung κανει boost σε οποια εφαρμογη θελει, οποιον λοιπον τον ενδιαφερουν οι εν λογω εφαρμογες στις οποιες δουλευει ας το επιλεξει. Απο εκει και περα και γω εχω παραπονα γιατι θελω να το κανει σε περισσοτερες εφαρμογες, αλλα δεν κραζω κιολας επειδη το κανει μονο σε λιγες ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ αλλη, περα του benchmark ειμαστε 3-4 ατομα και προσπαθούμε να σου το εξηγήσουμε 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
memtsas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Και ο gates ειπαμε μεγαλος μαλακας γιατι κανει φιλανθρωπιες στην Αφρικη αλλα εγω μενω Ελλαδα. Δηλαδη ωραια λογικη, αφου υπερτερει μονο στα benchmarks να παρεις τον ανταγωνισμο που δεν υπερτερει πουθενα!! Και ξαναλεω, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη γινεται μονο σε αυτες ειναι αρνητικο. Ισα ισα, το ακριβως αναποδο. Τρεχει πιο γρηγορα σε ορισμενες εφαρμογες που χρειαζονται παραπανω ισχυ, αυτη ειναι η ουσια και το βρισκω θετικοτατο. Μακαρι η sammy να κανει το ιδιο και σε αλλες εφαρμογες που επισης χρειαζονται ισχυ μπας και την ακολουθησει και κανας αλλος. Δηλαδη πειραζει που μου φαινεται θετικο? Κλεψια θα ηταν αν πετσοκοβε λειτουργιες του bench (χαμηλοτερη αναλυση κλπα) για να βγαλει καλυτερα νουμερα. Εμ δεν κανει αυτο. Το benchmark ειναι ενα προγραμμα οπως ολα τα αλλα, το οποιο ομως χρειαζεται αναμφισβητα περισσοτερη ισχυ απο οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη, και αρα το εξυπνο λογισμικο της sammy το καταλαβαινει και κανει το overclock. Που διαολο ειναι το κακο? Aν αυριο βγει μια αλλη αντιστοιχα βαρια εφαρμογη μακαρι η sammy να κανει το ιδιο. Φασκεις και αντιφασκεις. Πως διαολο δεν το βλεπει ο τελικος χρηστης? Οταν ο τελικος χρηστης τρεξει τις εν λογω εφαρμογες δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα? Δεν θα κανει boost το κινητο? Θα κανει...αρα μια χαρα βλεπει τα αποτελεσματα. Ελεος δηλαδη Και δεν προσπαθω να δικαιολογησω. Δικαιολογιες χρειαζονται οταν εχει γινει μια λαλακια και πας να την καλυψεις. Εγω αυτο το βλεπω ως κατι θετικοτατο, οποτε γιατι να δικαιολογησω και για ποιο λογο ? Και μαλιστα ποιον, την samsung! LOL, της εχω και ιδιαιτερη αδυναμια ξερω γω ρε αδιαφορε, μαλλον σου διαφευγει μια μικρη λεπτομερεια. το οτι κανει overclock οταν αναγνωριζει μια συγκεκριμενη εφαρμογη ειναι κλεψιμο διοτι. το benchmark τρεχει για μαξιμουμ μερικα δευτερολεπτα/λεπτα. σε αυτο το χρονικο διαστημα η θερμοτητα που παραγει το τσιπακι ειναι παραπανω απ οση μπορει να απαγει η συσκευη κανονικα. που πρακτικα σημαινει οτι η εκαστοτε συσκευη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραμεινει σε αυτη την κατασταση για μεγαλο χρονικο διαστημα. οτι οι επεξεργαστες των κινητων κανουνε εντονα throttling για να βγαλουν καλο χρονο αναμονης δεν ειναι κατι καινουριο. οταν ανοιγεις ενα παιχνιδι ο επεξεργαστης φουλαρει γιατι χρειαζεται ισχυ το παιχνιδι και το κινητο ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. αν ετρεχες το benchmark για 2-3 ωρες συνεχεια ο επεξεργαστης θα ανεβαζε τοση θερμοκρασια που ειτε θα καιγοταν, ειτε θα εκανε shutdown αυτοματα για να προστατευθει. δηλαδη αυτη η overclocked κατασταση ειναι μη βιωσιμη για συνεχη καθημερινη χρηση, αρα δεν αντικατοπτριζει τις δυνατοτητες του τηλεφωνου. αρα ειναι κλεψια. το overclock αυτο ηταν κομενο και ραμενο για τα λιγα δευτερολεπτα του benchmark. για να στο δωσω με αλλο παραδειγμα να το καταλαβεις. εχεις ενα αυτοκινητο. εχει 200 αλογα ιπποδυναμη. πιανει 200 χιλιομετρα τελικη στην ευθεια. αν το ιδιο αυτοκινητο το πατησεις τερμα γκαζι σε μια κατηφορα θα πιασει 215 χιλιομετρα τελικη. αυτο δε σημαινει οτι το αυτοκινητο εχει μεγαλυτερη τελικη ταχυτητα. ουτε οτι εχει παραπανω απο 200 αλογα ισχυ. σημαινει απλα οτι επελεξες λαθος δρομο για να μετρησεις την τελικη ταχυτητα του αυτοκινητου. η samsung αυτο εκανε. εβαζε τον επεξεργαστη στην κατηφορα καθε φορα που αναγνωριζε benchmark και το benchmark εδινε τελικη ταχυτητα 215 χιλιομετρα την ωρα. και ελεγε η samsung ο δικος μου ο κινητηρας (επεξεργαστης) βγαζει 215 αλογα. λαθος. ο επεξεργαστης σου βγαζει 200 αλογα. και προφανως η που στια τους ηταν οτι το κανανε αυτο επιτηδες. για να ψαρωνει ο κοσμος (δεν ειναι οτι τα κινητα της samsung εχουν χαλια επεξεργαστες, αλλα προσπαθουσαν να κεφαλαιοποιησουν το wow factor του νουμερο 1 και παραμυθιαζαν τον κοσμο). ολοι οσοι ειχαμε android και iphone το ξερουμε αυτο. απο αποψη spec τα android γενικα ειναι καλυτερα των αντιστοιχων iphone). το scroll του iOS ομως, ειδικα στο ιντερνετ δεν το εχω δει ποτε σε κανενα android. και αυτο γιατι μαλλον το λογισμικο της apple ειναι καλυτερο απο το android σε αυτο το θεμα. υπαρχει ενα ενδιαφερον αρθρο για αυτο, κατι λεει εκει με τα priority και τα threads, δε τα καταλαβαινω σε βαθος για να ειμαι ειλικρινης αλλα οποιος θελει να το διαβασει αξιζει τον κοπο. υπαρχει και αντιλογος. δεν ειμαι τοσο γνωστης του αντικειμενου για να εχω καθαρη αποψη. παραθετω αρχικο ποστ και αντιλογο. καθενας τα συμπερασματα του. https://plus.google.com/+AndrewMunn/posts/VDkV9XaJRGS 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ αλλη, περα του benchmark ειμαστε 3-4 ατομα και προσπαθούμε να σου το εξηγήσουμε Ναι και? Δηλαδη αν το εκανε μονο στο boot της συσκευης, παλι δεν θα το εκανε σε καμμια αλλη παρα μονο στο boot της συσκευης. Το κακο που ειναι δεν καταλαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Ο τελικος χρηστης που θα παρει το κινητο λογω των benchmark τοτε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και ενδιαφερεται για την εν λογω λειτουργια, αλλιως δεν θα επελεγε αυτο το κινητο. Δηλαδη αμα εδινε σε μια αλλη εφαρμογη το ιδιο boost (ας πουμε σε ενα προγραμμα office) παλι θα την εκραζες επειδη ο τελικος χρηστης δεν το χρησιμοποει στην καθημερινοτητα του, η επειδη το χρησιμοποιουν λιγοι? το καταλαβαίνεις ότι το να κλέβεις σε benchmarks σε κινητά είναι διαφορετικό από το να κλέβεις σε benchmarks σε PC έτσι? διότι στο PC το benchmark μπορεί να έχει και real life εφαρμογή (πχ να benchάρεις με winrar ή κάποιο game) ενώ τα benchmarks στο κινητό είναι απλά για την μέτρηση και τπτ άλλο, δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδιαφορος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ρε αδιαφορε, μαλλον σου διαφευγει μια μικρη λεπτομερεια. το οτι κανει overclock οταν αναγνωριζει μια συγκεκριμενη εφαρμογη ειναι κλεψιμο διοτι. το benchmark τρεχει για μαξιμουμ μερικα δευτερολεπτα/λεπτα. σε αυτο το χρονικο διαστημα η θερμοτητα που παραγει το τσιπακι ειναι παραπανω απ οση μπορει να απαγει η συσκευη κανονικα. που πρακτικα σημαινει οτι η εκαστοτε συσκευη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραμεινει σε αυτη την κατασταση για μεγαλο χρονικο διαστημα. οτι οι επεξεργαστες των κινητων κανουνε εντονα throttling για να βγαλουν καλο χρονο αναμονης δεν ειναι κατι καινουριο. οταν ανοιγεις ενα παιχνιδι ο επεξεργαστης φουλαρει γιατι χρειαζεται ισχυ το παιχνιδι και το κινητο ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. αν ετρεχες το benchmark για 2-3 ωρες συνεχεια ο επεξεργαστης θα ανεβαζε τοση θερμοκρασια που ειτε θα καιγοταν, ειτε θα εκανε shutdown αυτοματα για να προστατευθει. δηλαδη αυτη η overclocked κατασταση ειναι μη βιωσιμη για συνεχη καθημερινη χρηση, αρα δεν αντικατοπτριζει τις δυνατοτητες του τηλεφωνου. αρα ειναι κλεψια. το overclock αυτο ηταν κομενο και ραμενο για τα λιγα δευτερολεπτα του benchmark. Αρα συμφωνα με τα ΔΙΚΑ σου λεγομενα, ακριβως επειδη το benchmark ειναι για μερικα δευτερολεπτα τοτε η μονη εφαρμογη που θα μπορουσε να γινει αυτο το boost προς το παρον ειναι τα benchmark. Αρα λογικο ειναι να μην γινεται και σε αλλες εφαρμογες, αφου ειναι τεχνικα ανεφικτο, οπως μονος σου ειπες! Αρα και παλι, που το κακο? Καλυτερα δηλαδη να μη το εκανε πουθενα. Τι λογικη ειναι αυτη μα τον Τουτατις δεν καταλαβαινω για να στο δωσω με αλλο παραδειγμα να το καταλαβεις. εχεις ενα αυτοκινητο. εχει 200 αλογα ιπποδυναμη. πιανει 200 χιλιομετρα τελικη στην ευθεια. αν το ιδιο αυτοκινητο το πατησεις τερμα γκαζι σε μια κατηφορα θα πιασει 215 χιλιομετρα τελικη. αυτο δε σημαινει οτι το αυτοκινητο εχει μεγαλυτερη τελικη ταχυτητα. ουτε οτι εχει παραπανω απο 200 αλογα ισχυ. σημαινει απλα οτι επελεξες λαθος δρομο για να μετρησεις την τελικη ταχυτητα του αυτοκινητου. η samsung αυτο εκανε. εβαζε τον επεξεργαστη στην κατηφορα καθε φορα που αναγνωριζε benchmark και το benchmark εδινε τελικη ταχυτητα 215 χιλιομετρα την ωρα. και ελεγη η samsung ο δικος μου ο κινητηρας (επεξεργαστης) βγαζει 215 αλογα. λαθος. ο επεξεργαστης σου βγαζει 200 αλογα. Οχι γιατι ο επεξεργαστης της οντως εβγαζε και βγαζει τα mhz που εγραφε. Αυτο που λες εσυ παραπανω με την κατηφορα ειναι σαν να πειραζε το ιδιο το bench, δηλαδη να μειωνε την αναλυση για παραδειγμα για να βγει πιο γρηγορο. Πιο σωστο παραδειγμα θα ηταν οταν ενα αυτοκινητο καταλαβει οτι πας για μετρηση τελικης (bench δηλαδη) να boostari τον κινητηρα του, θυσιαζωντας καταναλωση για να πιασει μεγαλυτερη τελικη. Ε εγω το βρισκω θετικο, τι να κανουμε τωρα και προφανως η που στια τους ηταν οτι το κανανε αυτο επιτηδες. για να ψαρωνει ο κοσμος (δεν ειναι τα κινητα της samsung εχουν χαλια επεξεργαστες, αλλα προσπαθουσαν να κεφαλαιοποιησουν το wow factor του νουμερο 1 και παραμυθιαζαν τον κοσμο). ολοι οσοι ειχαμε android και iphone το ξερουμε αυτο. απο αποψη spec τα android γενικα ειναι καλυτερα των αντιστοιχων iphone). το scroll του iOS ομως, ειδικα στο ιντερνετ δεν το εχω δει ποτε σε κανενα android. και αυτο γιατι μαλλον το λογισμικο της apple ειναι καλυτερο απο το android σε αυτο το θεμα. υπαρχει ενα ενδιαφερον αρθρο στο arstechnica για αυτο, κατι λεει εκει με τα priority και τα threads, δε τα καταλαβαινω σε βαθος για να ειμαι ειλικρινης αλλα οποιος θελει να το διαβασει αξιζει τον κοπο. Προφανως το καναν επιτηδες, καταλαθος δεν φτιαχνεις εξυπνα λογισμικα. Τωρα τον λογο που το κανανε δεν ξερω, εγω ξερω οτι ως χρηστης μονο ως θετικο βλεπω μια τετοια λειτουργια. Δηλαδη να παιρνω ενα κινητο με Χ specs και τελικα οταν χρησιμοποιησω μια εφαρμογη που θελει specs (οπως τα benchmark ας πουμε) τελικα να αποδιδει για Χ+. το καταλαβαίνεις ότι το να κλέβεις σε benchmarks σε κινητά είναι διαφορετικό από το να κλέβεις σε benchmarks σε PC έτσι? διότι στο PC το benchmark μπορεί να έχει και real life εφαρμογή (πχ να benchάρεις με winrar ή κάποιο game) ενώ τα benchmarks στο κινητό είναι απλά για την μέτρηση και τπτ άλλο, δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα... Ξαναεπαναλαμβανω, δεν ειναι κλοπη. Το benchmark ειναι η πιο απαιτητικη κατηγορια εφαρμογων, οποτε προς το παρον προτιμησε η samsung να το κανει εκει. Μπορει στο μελλον να το κανει και αλλου (στο boot της συσκευης για παραδειγμα, η μπορει και να το κανει ηδη). Οποτε ξαναλεω, το κακο που σκατα ειναι? Πηρε την πιο απαιτητικη εφαρμογη και προγραμματισε το κινητο της ωστε να την τρεχει καλυτερα. Αφου αντεχει το cpu εγω θετικο το λεω. Και η amd με την 290x και το uber mode τα ιδια κανει. Και εκει αρνητικο? Καλυτερα να μην υπηρχε καθολου δλδ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 το να το κάνει μόνο εκεί όταν δεν υπάρχει real life εφαρμογή του "benchmark" όπως στο PC, είναι μια τρύπα στο νερό και το μόνο που αποσκοπεί είναι να ξεγελάσει τον αγοραστή κάνοντάς τον να νομίζει ότι η συσκευή είναι ανώτερη από τους ανταγωνιστές και στις υπόλοιπες εφαρμογές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα