Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, στις 6 Μαρτίου του 1983, ήταν η ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησε, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την επίδειξη της πρωτότυπης συσκευής πάνω στην οποία βασίστηκε, κυκλοφορεί στην αγορά το Motorola DynaTAC. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο της ιστορίας, σχεδιασμένο από τον Μάρτιν Κούπερ.Η πρώτη επίδειξη λειτουργίας ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας έγινε τον Απρίλιο του 1973 στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης, προκειμένου η Motorola να πείσει την FCC (Federal Communications Commission – Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) να δώσει το “πράσινο φως” για τη νέα αυτή τεχνολογία. Σε εκείνη την επίδειξη, ο Μάρτιν Κούπερ χρησιμοποίησε την πρωτότυπη συσκευή, πάνω στην οποία βασίστηκε το πρώτο εμπορικό κινητό της Motorola, DynaTAC.

 

Για την πρώτη εκείνη εμπορική συσκευή, της οποίας ο πλήρης τίτλος είναι Motorola DynaTAC 8000X, δαπανήθηκαν από την Motorola περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της υπερδεκαετούς εξέλιξής της. Το 1983 το κοινό ήταν έτοιμο να υποδεχτεί αυτήν τη νέα τεχνολογία και παρά τα 4.000 δολάρια της αρχικής του τιμής, το DynaTAC 8000X έτυχε θερμότατης υποδοχής. Με τα σημερινά δεδομένα, οι δυνατότητές του φαντάζουν πρωτόγονες. Η μπαταρία του μόλις που επαρκούσε για 30 λεπτά ομιλίας, ενώ απαιτούσε φόρτιση των 10 ωρών, μετά από 8 ώρες αναμονής. Διέθετε μία υποτυπώδη οθόνη ερυθρών LED και μνήμη για 30 αριθμούς τηλεφώνων, όλους κι όλους. Παρόλα αυτά, έως την επόμενη χρονιά, με την Motorola πρακτικά να είναι ο μοναδικός παίκτης μίας νέας αγοράς, η βάση των συνδρομητών επεκτάθηκε στις 300.000.

 

Από αυτό και μόνο το μοντέλο, η Motorola εισέπραξε το 30% της αρχικής της επένδυσης. H σειρά DynaTAC κινητών της Motorola συνέχισε να εξελίσσεται ως το 1994 και απαρτίζεται τελικά από τα ακόλουθα μοντέλα: 8000x (1983), 8000s (1985), 8000m/8500x/8800x/6000xl (1987), 8900x (1989), 3200/3330 GSM (1994), Classic I/II και Ultra Classic I/II (1994)

Δημοσ.

Καλο θυροτηλεφωνο για την εποχη του..Οταν ημουν μικρος το ειχα κανει βιδες, δεν ηξερα καν τι ηταν..:P

Δημοσ.

Έγραψε ιστορία σε αυτον τον τομέα και έδειξε το μέλλον για οτι ακολουθεί μεχρι σήμερα , απίστευτη παντόφλα πάντως :P

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν μας λέει το άρθρο όμως ποια ήταν η κάλυψη δικτύου τότε... Φαντάζομαι μόνο σε μια πόλη θα έπιανε και αν! Άλλες εποχές, δεν είχα καν γεννηθεί!

Δημοσ.

Όσοι το χαρακτηρίζουν παντόφλα ας περιμένουν λίγο ακόμα, με τους ρυθμούς που μεγαλώνουν τα smartphones θα φαντάζει μικροσκοπικό.

Άλλο όμως 150 γραμμάρια άλλο 2κιλα...:P

  • Like 1
Δημοσ.

Το κινητό τηλέφωνο δηλαδή δεν το εφηύρε η Apple ή ο Τέσλα; Μου τα χαλάτε τώρα!

 

Πέρα απ' την πλάκα στενοχωριέμαι κάπως για ένα πράγμα: η Motorola ήταν γνωστή ως ο εφευρέτης του κινητού και ως ο κατασκευαστής των CPU των Macintosh. Σήμερα δεν φτιάχνει τίποτα απ' τα δύο.

Δημοσ.
Και μετά ήρθε να δείξει στους ασύρματους της Μοτορόλα η Νοκιάρα και το Έριξον, πως γίνετε σωστά η δουλειά με το gsm :D

 

Που επίσης δε (θα) φτιάχνουν κινητά σε λίγο καιρό :)

  • Like 1
Δημοσ.

Πέρα απ' την πλάκα στενοχωριέμαι κάπως για ένα πράγμα: η Motorola ήταν γνωστή ως ο εφευρέτης του κινητού και ως ο κατασκευαστής των CPU των Macintosh. Σήμερα δεν φτιάχνει τίποτα απ' τα δύο.

 

Γιατί σε στεναχωρεί αυτό ?

 

Έχεις μετοχές στη Motorola ?

 

Εγώ πάλι χαίρομαι γιατί σημαίνει ότι βρέθηκε καλύτερη λύση.

Δημοσ.

Γιατί σε στεναχωρεί αυτό ?

 

Έχεις μετοχές στη Motorola ?

 

Πολλές αλλά τις αντάλλαξα με μετοχές .dot  λίγο πριν σκάσει η φούσκα :-D .

 

Το στενοχωρεί πες ότι είναι μέσα σε εισαγωγικά. Πρωτοπόρος εταιρεία με πολύ δυνατό εργαστήριο RnD τα παλιά χρόνια.

Δημοσ.

Γι' αυτό την πάτησε ο Gekko!

Με μισή ώρα αυτονομία, πως πας να στήσεις ένα χρηματιστηριακό κόλπο της προκοπής ρε; B)

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...