Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για 280x δες εδω https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=r9+280x

Οσο για το overclock που λες.. Σκεψου πως θα πληρωσεις καποια χρηματα παραπανω για να αγορασεις επεξεργαστη και μητρικη που να μπορουν να κανουν overclock, και δεν αγοραζεις ψυκτρα που ειναι απαραιτητη. Οποτε καταλαβαινεις πως εαν θελεις να ασχοληθεις θα δωσεις τωρα καποια χρηματα για την αγορα του επεξεργαστη και μητρικης και μετα απο καποιο διαστημα (μαλλον ποτε) μια ψυκτρα.

οσο για την καρτα. εαν δεν θελεις-μπορεις να ανεβεις στα 290 που ξεκινανε ου 280x θα σου ελεγα να παρεις τη φθηνοτερη καρτα 270χ η 760 που θα μπορεσεις να βρεις. Εαν σε βαλουν να παιξεις ενα παιχνιδι και δεν σου πουν πιο απο τις δυο καρτες εχει μεσα, δεν θα το καταλαβεις. Οποτε το θεμα ειναι περισσοτερο ψυχολογικο παρα υπαρκτο.

Εγω στη θεση σου ακολουθησα μια αλλη πρακτικη. Απο 221 ξεκινουσαν οι nvidia, εδωσα 210 και πηρα μια 270x της asus. Μου αρεσει πολυ σαν εταιρεια, τη θεωρω premium, και στα review διαβασα οτι οι καρτες τις ειναι πιο προσεγμενες απο θεμα ψυξης. Σε σχεση με την gigabyte που εχει 3 fan οι διαφορα στη θερμοκρασια ειναι 2-3 βαθμοι υπερ της gigabyte. Οποτε παλι βλεπεις οτι η διαφορα ειναι περισσορο ψυχολογικη παρα ουσιώδης 

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για 280x δες εδω https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=r9+280x

Οσο για το overclock που λες.. Σκεψου πως θα πληρωσεις καποια χρηματα παραπανω για να αγορασεις επεξεργαστη και μητρικη που να μπορουν να κανουν overclock, και δεν αγοραζεις ψυκτρα που ειναι απαραιτητη. Οποτε καταλαβαινεις πως εαν θελεις να ασχοληθεις θα δωσεις τωρα καποια χρηματα για την αγορα του επεξεργαστη και μητρικης και μετα απο καποιο διαστημα (μαλλον ποτε) μια ψυκτρα.

οσο για την καρτα. εαν δεν θελεις-μπορεις να ανεβεις στα 290 που ξεκινανε ου 280x θα σου ελεγα να παρεις τη φθηνοτερη καρτα 270χ η 760 που θα μπορεσεις να βρεις. Εαν σε βαλουν να παιξεις ενα παιχνιδι και δεν σου πουν πιο απο τις δυο καρτες εχει μεσα, δεν θα το καταλαβεις. Οποτε το θεμα ειναι περισσοτερο ψυχολογικο παρα υπαρκτο.

Εγω στη θεση σου ακολουθησα μια αλλη πρακτικη. Απο 221 ξεκινουσαν οι nvidia, εδωσα 210 και πηρα μια 270x της asus. Μου αρεσει πολυ σαν εταιρεια, τη θεωρω premium, και στα review διαβασα οτι οι καρτες τις ειναι πιο προσεγμενες απο θεμα ψυξης. Σε σχεση με την gigabyte που εχει 3 fan οι διαφορα στη θερμοκρασια ειναι 2-3 βαθμοι υπερ της gigabyte. Οποτε παλι βλεπεις οτι η διαφορα ειναι περισσορο ψυχολογικη παρα ουσιώδης 

Νομίζω αυτή η απάντηση που μου έδωσες τώρα πως με κάλυψε περισσότερο από όλες τις προηγούμενες. Χρήματα για πέταμα δεν έχω οπότε νομίζω πως θα με καλύψει και η 270x. Αργότερα ίσως ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το overclock και όχι μονο σαν ιδέα οπότε μπορώ να πάω τότε να τσιμπίσω μια ψύκτρα! Ως τότε απλά πράγματα κοντά στο autoboost μόνο και μόνο για να πάρω μια ιδέα. Όσο για Nvidia vs AMD έχω να πω πως είναι καλές και οι δύο και με τις δικές τους συμμαχίες η κάθε μια. Οπότε το κάτι παραπάνω που μπορεί να μου δώσει το PhysX σε ένα παιχνίδι συμμαχίας με την Nvidia το αντίστοιχο μπορεί να κάνει και η AMD σε ένα άλλο παιχνίδι που υποστηρίζει Direct X 11.2! Σίγουρα όμως οι AMD ξεκινάνε από πιό χαμηλή τιμή! Οπότε κλίνω προς AMD! 

• Ερώτηση να πάρω την Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic που δίνει τους καλύτερους χρονισμούς ή να πάω στην φθηνότερη R9 270X? Διαφορά θα υπάρχει?? Πλέον είναι διαφορετικό με το πια απο τις 2 AMD-Nvidia είναι καλύτερες και έχουμε πάει και εξετάζουμε το θέμα ότι στα παιχνίδια που θα έπαιζα με μια Asus Radeon R9 270X 2GB DirectCU II και με μια Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic τι διαφορετικό θα είχα.

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι λίγο περίεργος και το σκέφτομαι πολύ πριν κάνω μια άγορα διότι δεν μου περισεύουν και θέλω να φτιάξω ένα μηχάνημα αξιόπιστο, που να με καλύπτει για τουλάχιστον 3-4 χρονία χωρίς καμία αναβάθμιση. :unsure:

Δημοσ.

Μια ψύκτρα θα τη χρειαστείς ότι και αν βάλεις από τέτοιους επεξεργαστές.Με AMD δε χρειάζεσαι απαραίτητα παραπάνω χρήματα για μητρική-επεξεργαστή για oc γιατί μπορείς να κάνεις και με φθηνότερες με πιο βασικά chipset και με (σχεδόν) όλους τους επεξεργαστές της.Για τις υλοποιήσεις καλύτερα να ρωτήσεις στο αντίστοιχο AMD Radeon topic αν έχεις πολλές απορίες.

Δημοσ.

Τελικά πήρα την απόφαση μου και κάποια στιγμή θα ασχοληθώ με το overclock. Προς το παρόν απλά αγοράζω Intel® Core™ i5-4670K Processor και μητρική Z87 και κάποια στιγμή θα πάρω και μία ψύκτρα. Όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε και γιαυτή. Για GPU αποφάσισα να πάω σε AMD λόγο VFM. 2 Ερωτήσεις που θα ήθελα να απαντήσετε όλοι έτσι ώστε να πάρω την τελική μου απόφαση.

Δημοσ.

Gigabyte ή Asus σε mobo, λόγω ποιότητας κατασκεύης. Εγώ θα πήγαινα σε gigabyte, με έχει κερδίσει πιο πολύ σαν καταναλωτή.

gpu Θα έπαιρνα την φτηνότερη..

Δημοσ.

Gigabyte ή Asus σε mobo, λόγω ποιότητας κατασκεύης. Εγώ θα πήγαινα σε gigabyte, με έχει κερδίσει πιο πολύ σαν καταναλωτή.

gpu Θα έπαιρνα την φτηνότερη..

Διαφορά απο τους χρονισμούς που έχουν πετύχει στην Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic δεν θα καταλάβω?? Εάν όχι με συμφέρει να πάω στα ίδια χρήματα στην Gigabyte GV-R927XOC-4GD   που είναι 4GB ή να πάω στην πιο φθηνή της κατηγορίας γενικά. Δές το και μακροπρόθεσμα. Δηλαδή σε 2 χρόνια μήπως η 2η επειδή έχει 4GB ίσως παίζει κάποια παιχνίδια παραπάνω??

Δημοσ.

Οι διαφορές είναι μηδαμινές.. Τα 4gb Θα σου χρειαζόταν αν έπαιζες σε τεράστιες αναλύσεις. Τα 2 σου φτάνουν. Σε δύο χρόνια πιο πιθανό είναι να σου χρειαστεί πιο δυνατή gpu Παρά τα 4gb vram της..

Δημοσ.

Οπότε στην παρακάτω σύνθεση τι θα επέλεγες για MOBO (από τις επιλογές που έχω δώσει παραπάνω), τι για GPU και τι για SSD! Βάλε τον εαυτό σου στην θέση μου γιατί τα έχω παίξει.

• Case: CORSAIR Carbide Series® 200R Compact PC Gaming Case
  • PSU: CORSAIR CX600 — 80 PLUS® Bronze Certified Power Supply
  • SSD: OCZ Vector 150 120GB
  • RAM: Kingston HyperX Beast 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3
  • MTB: MSI Z87-G45 Gaming
  • CPU: Intel® Core™ i5-4670K Processor
  • GPU: Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic (AMD)
Δημοσ.

Μια χαρά είναι ότι και να βάλεις, δεν μπορω να επιλέξω εγώ για σένα. Δικά σου λεφτά είναι.

Δεν θα επιλέξεις εσύ για μένα απλά θέλω να ξέρω εάν έφτιαχνες εσύ PC τι θα έβαζες!

Δημοσ.

Σου χουν γίνει προτάσεις αλλά δεν έχεις ορίσει και budget από όσο είδα και δε βλέπω να βγαίνει άκρη.Η σύνθεση που δείχνεις σηκώνει αλλαγές και στα ίδια χρήματα.Από τον ssd και το τροφοδοτικό μέχρι την ίδια τη πλατφόρμα.

Ψύκτρα θα χρειαστείς και oc να μην έκανες αλλά αν θες να ψάχνεις αργότερα τι ψύκτρα να πάρεις,να βγάζεις-βάζεις είναι δικό σου θέμα.

Δημοσ.

Σου χουν γίνει προτάσεις αλλά δεν έχεις ορίσει και budget από όσο είδα και δε βλέπω να βγαίνει άκρη.Η σύνθεση που δείχνεις σηκώνει αλλαγές και στα ίδια χρήματα.Από τον ssd και το τροφοδοτικό μέχρι την ίδια τη πλατφόρμα.

Ψύκτρα θα χρειαστείς και oc να μην έκανες αλλά αν θες να ψάχνεις αργότερα τι ψύκτρα να πάρεις,να βγάζεις-βάζεις είναι δικό σου θέμα.

Ωραία ας πούμε 900€ για

• PSU
  • SSD
  • RAM
  • MTB
  • CPU
  • GPU

Ψύκτρα θα πάρω αργότερα δεν με ενοχλεί!

Δημοσ.

Ερωτήσεις.

1. Πολύ ωραίο τροφοδοτικό, το αγάπησα. Είναι καλή μάρκα ή θα έχω προβλήματα με εγγυήσεις κλπ??

2. Τι διαφορά έχει ο EVO με τον PRO και γενικά πέρα απο την τιμή που συμφέρει θα έχω αισθητές αλλαγές με τον OCZ

3. Έλεγα να πάρω με παθητικό σύστημα ψήξης. Πχ Vegeance Beast ή όπως αλλιώς λέγετε το μοντέλο της κάθε εταιρείες. Να πάρω τελείως απλές λοιπόν?

4. Από μητρικές θέλω απαραίτητα optical! Οπότε εάν μπορείς διάλεξε μία απο της 4 που έχω κλίση!

5. ------

6. Οπότε απότι κατάλαβα απο GPU μου λες να πάρω την πιό φθηνή απο την αντίστοιχη κατηγορία?

Δημοσ.

1) Τα φτιάχνει η seasonic οπότε είναι μια απ΄τις καλύτερες κατασκευάστριες. Δε θα έχεις πρόβλημα.

2)Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με ssd, ας σου απαντήσει κάποιος που ξέρει.

3) http://www.skroutz.gr/s/292817/Kingston-HyperX-Genesis-8GB-DDR3-1600MHz-KHX1600C9D3K2-8GX.html

http://www.skroutz.gr/s/317350/G-Skill-F3-12800CL9D-8GBXL.html

4)Τί εννοείς optical;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...