Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησσπερα σε ολους !!Οπωσ γραφω και πιο πανω θελω να αλλαξω εναν δισκο στο pc και σκεφτομε να βαλω ssd!!Τρεχω ομωσ xp !Θα τον βλεπει ή θα αρχιοσω τιποτα προβληματα και τσαμπα τα λεφτα?Παρκαλω τα φωτα σας!!!

Δημοσ.

Θα τον βλέπει κανονικά όπως βλέπει και οποιονδήποτε άλλον sata δίσκο,απλά λόγου μη ύπαρξης trimm στα xp, θα πέφτει η ταχύτητα εγγραφής αλλά μόνο μέχρι ένα σημείο.

Δημοσ.

Θα τον βλέπει κανονικά όπως βλέπει και οποιονδήποτε άλλον sata δίσκο,απλά λόγου μη ύπαρξης trimm στα xp, θα πέφτει η ταχύτητα εγγραφής αλλά μόνο μέχρι ένα σημείο.

Δηλαδη δεν αξιζει να βαλω εναν ssd?Να παω σε κανονικο hdd?Δεν βλεπεισ διαφορα στο boot και στην λειτουργια του?

Δημοσ.

Αξίζει ως δίσκος σε σχέση με HDD - απλά αξίζει λιγότερο στα ΧΡ...

Όσο για το boot time, δεν έχει τόσο σχέση αν έχεις ΧΡ ή κάτι άλλο - όπως όμως ΓΕΝΙΚΑ δεν είναι και τρομακτική η διαφορά. Για δευτερόλεπτα μιλάμε, κι όχι λεπτά άλλωστε. Εκτός κι αν έχει πρόβλημα η υπάρχουσα εγκατάστασή σου, καθυστεράει ΠΟΛΥ να ανοίξει, και θεωρείς ότι η λύση είναι ένας SSD (ενώ με επανεγκατάσταση, πάλι καλύτερα θα είσαι).

Επίσης ο SSD δνε είναι πανάκεια. Είναι μέρος ενός συνόλου. Αν για παράδειγμα έχεις "ανίσχυρο" σύστημα ("αδύναμο" επεξεργαστή, λίγη RAM κτλκτλ), δεν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά στη γενική συμπεριφορά του συστήματος. Αντίστοιχα, αν έχεις ίσχυρό σύστημα, πάλι "δεν τον χρειάζεσαι"...Βελτίωση είναι ένας SSD, όχι "σωτηρία"...

...αν πάντως είναι κάπου να δεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές, είναι πχ να έχεις SATA III δυνατοτήτων σύστημα, και γράφεις/αντιγράφεις πράγματα στον SSD. E εκεί, θα δεις...

Δημοσ.

σεβαστη η αποψη του παιδιου πιο πανω υπαρχει κ αντιθετη ομως !

η δικια μου η γνωμη ειναι να βαλεις με κλειστα τα ματια ειτε σατα2 εχεις ειτε 3 η διαφορα που θα δεις ειναι χαοδης !

φυσικα και για δευτερολεπτα μιλαμε κ οχι για λεπτα - εμενα πχ ομως που εμπαινε σε 25 και τωρα σε λιγοτερο απο 10 εχω μπει και κανω την δουλεια μου ειναι μεγαλη υποθεση ! δινεις 80 ευρα που τα αξιζει με το παραπανω παιρνεις εναν 120αρη βαζεις το λειτουργικο πανω και εχεις κανει την καλυτερη αναβαθμιση που θα μπορουσες να κανεις στο pc  σου ! δεν ειναι μονο η εγραφη και η αναγνωση ειναι τα παντα ! κανεις αποσυμπιεση σε ενα αρχειο η εγκατασταση σε ενα βαρυ προγραμμα σε πολυ πιο γρηγορους χρονους απο οτι με τον μηχανικο!  ολα δουλεουν ρολοι συν οτι ειναι εντελως αθορυβος θα ξεχασεις αυτο το μικρο εστω θορυβο που ακουγες απ το διαβασμα τις κεφαλης - και αν εχεις αθορυβο τροφοδοτκο δε θα ξερεις αν ειναι ανοιχτο το pc  σου η οχι .. ειναι πολλα δεν ειναι μονο η ταχυτητα !

θα σου πω κατι ts και θα με θυμηθεις .. μετα τον ssd  γυρισμος δεν υπαρχει ! απαξ κ εβαλες δε γυρνας μετα πισω στον μηχανικο με τιποτα !

Δημοσ.

...τα λες λίγο "οπαδικά", θα έλεγα εγώ...

Για παράδειγμα, όταν η "χαώδης διαφορά", αντιστοιχεί (στην περίπτωσή σου) σε 15'',,,,ε προσωπικά δεν θα έλεγα ότι αξίζει δα...

Η μόνη περίπτωση για να καταλάβω εγώ ότι "αξίζει" να σκάσει κανείς δεκάδες Ευρώ (την διαφορά μεταξύ ενός HDD κι ενός SSD, συγκριτικά με τις χωρητικότητές τους), θα ήταν αν αυτά τα 15'' τα έχανα κάθε ξερωγώ μια ώρα...Παίζει;

...Μπα. Αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙ παίζει, είναι η ΑΙΣΘΗΣΗ, κι όχι ο πραγματικός κερδισμένος χρόνος. Δικαίωμα βέβαια, αν κάποιος θεωρεί ότι αυτή η προαναφερθείσα αίσθηση είναι...priceless. Εγώ πάντως, την λέω πολυτέλεια. Διότι ΕΙΝΑΙ...

Η δε αποσυμπίεση που αναφέρεις, στην ουσία εγγραφή είναι. Οπότε σε αυτό που είπα εγώ ερχόμαστε πάλι.

(Άσε δε που, πόσες αποσυμπιέσεις κάνει κανείς σε καθημερινή βάση; Εκτός κι αν μιλάμε για κάποιον που ασχολείται συνέχεια με κατεβάσματα RAR αρχείων από σχετικούς file hosters...Αλλά αυτή είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση, και όχι του "μέσου χρήστη"...)

(...το ίδιο θα έλεγα και για τα "βαριά προγράμματα" : ε πόσα πια από δαύτα εγκαθιστά κανείς καθημερινά...; )

Το λοιπόν, εκτός κι αν ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση, κάθεται κάποιος στο πισί του και για ΩΡΕΣ πολλές κατεβάζει διάφορα, αποσυμπιέζει, συμπιέζει, κάνει συνεχώς video encoding, και γενικώς του αλλάζει τον αδόξαστο του πισιού, και συνεπώς λογικό είναι να σπάζεται ΟΥΤΩΣ ή άλλως με το ότι αυτά καθυστερούνε το σύστημα, με συνέπεια όταν βλέπει και ΛΙΓΟ φως να ανασταίνεται, θα έλεγα ότι για τα λεφτά τους, όχι ΔΕΝ αξίζουν για αυτά που παρέχουν οι SSD. Πιο πολύ αξίζει ένας μηχανικός και ο αποθηκευτικός χώρος που παρέχει. Που είναι και η πιο βασική λειτουργία ενός δίσκου στα χρόνια μας, με τα τόσα και τόσα που όλοι κατεβάζουν.

Σούμα : καταλαβαίνω τη χαρά του "το σύστημά μου αποκρίνεται καλύτερα, το νιώθω", αλλά άλλο αυτό - άλλο το "αξίζει"...

Δημοσ.

οχι οπαδικα ρε συ ... εμπειρικα θα ελεγα καλυτερα !

''χαοδης'' απο την αποψη οτι δε μιλαω μονο για τα 15'' αλλα για την ολη λειτουργια , τον θορυβο κτλ !

τα εξηγησα πιο πανω σε ολα υπαρχει διαφορα !  να σαι ρωτησω κατι επι προσωπικου .. βλεπω με τους σκληρους ασχολησαι χρονια , ξερεις ποιον να παρεις και το γιατι κτλ .. ssd εχεις βαλει στο συστημα σου ?  αν εχεις βαλει κ δεν εχεις μεινει απολυτα ικανοποιημενος εισαι απο τις εξερεσεις ! αν βαλεις ισχυει και για σενα αυτο που ειπα στο παλικαρι ! δεν υπαρχει γυρισμος μετα τον ssd !

και ναι οκ δεν ειναι vfm τα 80 ευρα για 120 gb ομως για το λειτουργικο κ για τις διαφορες που βλεπεις στις ταχυτητες που δουλευει το συστημα σου αξιζει σαν αναβαθμιση ..

Δημοσ.

[...χε, αυτό το "εμπορικά", μου θύμισε αυτό που ήθελα να γράψω αρχικά, ότι δηλαδή "ακούγεσαι σα δαφημιστής"  :P ]

...Μα ναι, σε διάβασα, και δεν αναφέρθηκα μόνο στο boot-up time, σχολιάζοντας τον όρο "χαώδης", απλώς ξεκίνησα από αυτό (θεωρώντας το μάλιστα ως πολύ βασικό, ως πρώτο, από τα επιχειρήματά σου για να τον υποστηρίξεις).

Κοίτα, το ξαναλέω : χαώδης δεν είναι με τίποτα η διαφορά, αντικειμενικά μιλώντας. Όχι όταν μιλάμε για ένα σύστημα που γενικά φυσάει, και όχι για τον μέσο χρήστη, ξαναλέω (...καν δεν ρώτησες το συγκεκριμένο παιδί για τί χρήση το διατηρεί το μηχάνημα. Αν πχ δεν χρησιμοποιεί ποτέ του "βαριά πρόγράμματα" ας πούμε, τότε τί ιδιαιτέρως καλύτερο θα δει; Αν όπως επίσης είπα, τυχόν έχει σακατεμένο λειτουργικό και του κάνει κα'να δεκάλεπτο ξερωγώ να του μπουτάρει, τότε SSD είναι που χρειάζεται, ή επανεγκατάσταση...; )

Kάτοχος SSD όχι δεν είμαι, αλλά έχω κάτσει σε συστήματα που χρησιμοποιούν. Και ξέρεις τί; Οι περισσότεροι κάτοχοι με το ίδιο "οπαδικό" πνεύμα τους αντιμετωπίζουν...

(Μου θυμίζει μάλιστα την περίπτωση που κατά καιρούς βλέπω θρεντς για παλιά μηχανήματα (P4 κυρίως ή και ΡΙΙΙ) που κάποιοι έχουν και ρωτάν για αναβάθμιση, και η τάση στις απαντήσεις είναι "δεν αξίζει τον κόπο", "πέτα το" κτλ, χωρίς καν αν ρωτήσουν τί χρήση κάνει ο άλλος, τί απαιτήσεις έχει, τί ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ να γίνει με μια αναβάθμιση κτλ, ενώ σε γενικές γραμμές, για βασικά πράγματα, μια χαρά κάνει τη δουλειά του ένα σχετικό μηχάνημα, με κάποιες βελτιώσεις...)

Όπως είπα, δεν αντιλέγω ότι καλύτερη απόκριση υπάρχει. Από εκεί και πέρα, είναι το θέμα του πώς την αξιολογεί κανείς.

Αντίστοιχα πράγματα λεγόντουσαν πάντα, όταν πχ οι πρώτοι SATA ήρθαν να πάρουν την θέση των PATA, όπως και όταν εμφανίστηκαν οι SATA II κτλ.

Όταν λοιπόν, αξιολογείς μέσα στα στοιχεία που συνθέτουν το..."χάος", την διαφορά των 15'', ως "σημαντική", εγώ καταλαβαίνω πως 

πάνω απ' όλα θα ήθελες, όπως όλοι μας, να πατάμε το κουμπί και να ανοίγει το λειτουργικό, να κάνουμε δυο κλικ και να έχει μεταφερθεί η HD ταινία με το που θα πάρουμε το δάχτυλο από το ποντίκι, να έχει τελειώσει η αποσυμπίεση των καταραμένων RAR των 500GB σε δευτερόλεπτα κ.ο.κ. , και ότι μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό, είναι βάλσαμο...

...πάντα όλα αυτά, ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ, με γνώμονα τα λεφτά που "πετάει" κάποιος (τα οποία ΔΕΝ είναι λίγα- πόσο μάλλον στις μέρες μας) για να πάρει SSD έναντι ενός HDD. Αλλιώς, κι εγώ θα προτιμούσα, αν τα είχα, να έδινα πες ακόμη και 5 χιλιάρικα, για να έχω ένα σύστημα που θα έχει της Παναγιάς τα φρύδια πάνω, κι ας ήταν να κέρδιζα 10'' από εδώ, 5'' από εκεί, 20'' από παραπέρα - και πάει λέγοντας. ΑΥΤΟ όμως, πολυτέλεια είναι.

Σούμα : Εγώ θα του έλεγα του παιδιού που ενδιαφέρεται, ότι ναι, οι SSD σαφώς και είναι γρηγορότεροι. Αλλά αν "αξίζουν"; Πιο πολύ αξίζει ο αποθηκευτικός χώρος που θα χάσει και θα έχει -πιθανώς- περισσότερη ανάγκη. Και μόνο αν φτάσουν οι τιμές τους ένα απλώς κλικ πιο πάνω από τους HDD, θα πω "αξίζει". 

Δημοσ.

οκ οπως προ - προ ειπα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις απολυτως σεβαστο αυτο !

τα ξαναλεμε οταν βαλεις ssd  , θα εχεις αλλαξει αποψη 100 % :-D :-)

παντως εγω προσωπικα δε συνκρινω τα χρηματα του ssd  με του μηχανικου γιατι πολυ απλα δεν εινα αποθηκη  που θα χωσω μεσα τα δεδομενα μου ! εγω το βλεπω σαν πολυ σημαντικη αναβαθμιση του συστηματος - απο τις ποιο σημαντικες ισως ! εβαλα ssd πριν 2,5 χρονια περιπου σε ενα σχετικα ''καλο'' μηχανιμα -και ειναι σαν να πηρα καινουργιο pc που λεει ο ο λογος !  ολα δουλευουν αψογα και χρονοι κ αποκριση και τα παντα ! καλα σε συνδιασμο με μνημη και 8ρια δε το συζηταμε ..

αλλο πραγμα ..

οπως και να χει ολα καλα , απλα εχουμε διαφορετικη αποψη επι του θεματος , κατι το οποιο ειναι απολυτως σεβαστο  .. 

δε τιθεται καν θεμα σωστου η λαθους κατ εμε ..

Δημοσ.

...δεν καταλαβαίνω πού στηρίζεις τη βεβαιότητά σου για το ότι "θα αλλάξω άποψη", από τη στιγμή που είπα πως έχω κάτσει σε συστήματα με SSD, οπότε ό,τι ήταν να το δω, το έχω δει... Δε νομίζω να νομίζεις ότι "όταν θα είναι δικό μου θα το βλέπω κι αλλιώς"...

Μίλησα μάλιστα πολύ συγκεκριμένα για διάφορες καταστάσεις, και δικαιολόγησα επακριβώς και τί εννοώ με το "αξίζει/δεν αξίζει" ως όρους - και υπό ποιές συνθήκες (=χρήμα. Διότι αν όλοι βγάζαμε κα'να 3χίλιαρο τον μήνα, ή αν οι SSD τιμές ήταν κοντά σε αυτές των HDD, τότε ναι, οι διαφορές θα έκαναν την ζυγαριά να γείρει σαφώς υπέρ των SSD, ως επιλογή...)

Τέλος, σ' έχασα στο "δεν είναι αποθηκη που θα χωσω μεσα τα δεδομενα μου"...; Μα δεν είπε κανείς ότι είναι...

Την αναγωγή σε χαμένο αποθηκευτικό χώρο έκανα, σε χαμένο χρήμα αν θες, του ίσως πιο "αναγκαίου αγαθού" σήμερα, αναφορικά με τη χρήση υπολογιστή...(Όταν ο άλλος ρωτάει "SSD Ή HDD", και όχι "SSD ΚΑΙ HDD κι απλά πείτε μου ποιούς, τίθεται θέμα οικονομικό και επιλογής...)

Τεσπα, αυτά...

Δημοσ.

μαλλον σου διεφυγαν 2 λεπτομερειουλες !  πρωτον οι φατσουλες που εβαλα στο ''παρε ssd και τα λεμε'' δε στηριζω με καμμια βεβαιοτητα τιποτα πλακα εκανα  και δευτερον τα περι διαφορετικων αποψεων που τονισα πολλες φορες !

δε παω να σε πεισω για τιποτα - εχουμε διαφορετικη αποψη στο θεμα εγω το δεχομαι κ το καταλαβαινω εσυ παλι μαλλον οχι

συμφωνουμε παντως στο σημαντικοτερο απ ολα ..

στο Τεσπα, αυτά... :-)

Δημοσ.

...μια χαρά σε καταλαβαίνω, αλλά διαφωνώ με το αν είναι "απλώς άποψη", το γεγονός ότι για αυτά που προσφέρει, σε σχέση με τα όσα κοστίζει, είναι πολυτέλεια ένας SSD...

Δημοσ.

Τέλος, σ' έχασα στο "δεν είναι αποθηκη που θα χωσω μεσα τα δεδομενα μου"

Σορυ που βγηκα αποτομα πριν και επειδη σε μια πολιτισμενη συζητηση καλο ειναι να μην μενουν ερωτηματικα και κενα θα σου εξηγησω αυτο που ''εχασες'' και αυτο που ηθελα να πω ..

εννοουσα λοιπον πως δε μπορουμε μα συνκρινουμε την σχεση τιμης - χωρητικοτητας (ευρο-gb δηλαδη) αναμεσα στον μηχανικο και στον ssd γιατι εννω ναι μεν ειναι σκληροι δισκοι και οι δυο ,  ειναι δυο πολυ διαφορετικα πραγματα μεταξυ τους!

τι θελω να πω ?? αγοραζοντας τον μηχανικο αγοραζουμε αποθηκευτικο χωρο - αγοραζοντας ssd  αγοραζουμε πολλα περισσοτερα !

1. ''αγοραζουμε'' ταχυτητα boot - ταχυτητα σε ολες μας τις εργασιες !

2. ''αγοραζουμε'' καλυτερη αποδοση και αποκριση συστηματος

3. ''αγοραζουμε''  χαμηλωτερες θερμοκρασιες

4. ''αγοραζουμε'' χαμηλωτερη καταναλωση ρευματος

5. ''αγοραζουμε'' εντελως αθορυβη λειτουργια !

οσοι ασχολουντε επαγγελματικα η πιο ''ζεστα'' με το θεμα καταλαβαινουν απολυτα και με αριθμους οσα λεω !

(πχ ο ssd  καταναλωνει σε σχεση με εναν μεσο μηχανικο 1/10 λιγοτερρο ρευμα , η  οι θερμοκρασιες του δεν ξεπερνανε ποτε τους 30 βαθμους οταν ο μηχανικος το καλοκαιρι πχ με το που θα βαλουμε σε λειτουργια το pc  πιανει αμεσως 40ρια και 50αρια κτλ΄κτλ) δεν ειναι κ λιγα λοιπον αυτα που αγοραζουμε  !

βεβαια εδω μπαινει κ το χρηματικο κομματι στην υποθεση που ειναι οντως και το ποιο σημαντικο απο ολα , ειναι  και διαφορετικο ομως για τον καθενα μας ! αλλος πχ θεωρει τρελλη υπερβολη και πολυτελεια τα 80 για την αγορα ssd  και αλλος δινει οχι 80 αλλα 180 για να αναβαθμισει την καρτα ηχου του (αντι να ανοιξει την λεκανη και να τα πεταξει μεσα  :-) ) 

για μενα ειναι θεμα προτεραιότητας η αναβαθμιση !

εγω πχ  μετα το σετακι μητρικης - επεξεργαστη - το τροφοδοτικο και τις μνημες , θεωρω τον ssd  το αμεσως επομενο πιο σημαντικο ! αλλος μπορει να θεωρει το κουτι και αλλος τα λιντακια αυτα τα φωτακια που μπαινουν μεσα :-)  η την καρτα ηχου !!

σουμα τωρα που λες και συ ..

εσενα μπορει να μη σε πεισω να προχωρησεις σε αγορα (καλα αυτο δε προκειται να γινει ο κοσμος να γυρισει αναποδα το ξερω   :-) ) μπορει ομως καποιος που διαβαζει και ειναι σε διλημμα να προχωρησει σε αγορα ! αν συμβει αυτο ,δε ξερω αν θα μου στειλει μηνυμα μετα να με ευχαριστησει που τον επηρεασα και τον πηρε , ξερω ομως οτι δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να μου στειλει μηνυμα και να κλαιει τα λεφτα του !!

δεν εχω γνωρισει κανεναν ποτε μεχρι τωρα να αγορασε ssd  και να το μετανιωσε ! το φορουμ εδω εχει εκατονταδες μελη ας βγει καποιος να πει εβαλα ssd και τον εβγαλα γυρισα στον μηχανικο για αυτον και τον αλλον λογο και να το συζητησουμε !

να μην προχωραει καποιος για οικονομικους λογους ειναι απολυτος κατανοητο δε το συζηταμε .. να παει ομως σε ssd κ να μην μεινει ευχαριστημενος δε παιζει !

αυτα απο μενα .. αναλυτικοτατα και φιλικοτατα ..

Δημοσ.

Και οι δυο σας ο καθενας απο την πλευρα του εχει δικιο. Ο αγαπητος wash με τα ατελειωτα σεντονια του ως γνησιος "ξηνταβελονης", τσιφουτιιιιιιιιιιιιι (πλακα κανω) βλεπει νουμερα (gb/euro). Ο εταιρος mickey maous (καλα το ειπα??) θελει ταχυτητα και αποδοση. Για αξιοπιστια και ασφαλεια σε βαθος χρονου δεν τιθεται θεμα μιας και οι δυο ειναι ηλεκτρονικα που τωρα ειναι και το επομενο δευτερολεπτο δεν ειναι.

Ξερω. Θα ερθει τωρα ο wash και θα μου πει για 5 χρονια εγγυηση και τα λοιπα. Μα μετα τα 2 χρονια που εχει εγγυηση η πλειοψηφια των δισκων εχεις κανει την αποσβεση σου ασε που αν προσεχεις καποιες λεπτομερειες οι δισκοι μπορουν να κρατησουν και πανω απο 5 χρονια. Και απο την αλλη ποιος μουρλος θα επελεγε να βαλει εναν wd black για boot disk?? Γιατι μονο για boot disk κανουν οι ssd (για την ωρα).

Σουμαροντας θελω να πω οτι η τελικη αποφαση βρισκεται μεσα στο πορτοφολι του καθενος μας και στο τι εχει στο μυαλο του να κανει. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...