Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι σου βγάζει την έκδοση με την αναβάθμιση και με τα bug fix δεν σημαίνει πως είναι official ..έκανε ρουτ και μετά το ξανά επανέφερε στην αρχική του έκδοση. Όλες οι costum roms βασίζονται πάνω στην official γι αυτό σου λέει την έκδοση μην κολλάς σε αυτό. .Απλά ξανά κάνε ρουτ και βαλτου μια ρομ της προκοπής

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θα καταφέρει κάτι με το recovery το knox κλείδωσε οπότε δεν έχει αλλο εγγύηση και είναι ανοιχτό προς ρουτ πλεον

Δημοσ.

Αλλά αυτό με τα κουμπιά το έκανα επιτόπου γιατί μου το είχαν πει να το τσεκάρω. Δεν πτοούμαι με θέματα, εγγυησης οπότε το πήρα, εν γνώσει μου.

Γι'αυτο θα ημουν σιγουρος,κι ας μην το ελεγες.Η Αιφονου του Insomnia να μην ελεγξει κατι τετοιο,σχεδον αδυνατο θα το ειχα.(σοβαρολογω και δεν κανω πλακα.) B)

Τωρα...Μαριλινα,βρες μια καλη ρομ,και με odin περνα την αν εχεις προβλημα με αυτην που εχεις.Οπως καταλαβαινεις απο Kies,δεν θα σε αφησει λογικα,και θα εχεις προβλημα.

Οπως ειπαν τα παιδια,δες στο xda καμια σταθερη και χωρις πολλα πολλα,και θα'σαι οκ.

@Hawk7 το Triangle Away δε μηδενιζει τον Knox. Για την ακριβεια τιποτα δεν μηδενιζει τον Knox (εκτος παρεμβασης σε επιπεδο hardware).

Καπου διαβασα οτι στην αρχη η εκδοση η καινουρια που ειχε βγει,οτι το υποστηριζε.

Με λιγο ψαξιμο παραπανω και σε οσα ειδα forums,οντως ειναι αδυνατον ακομη να μηδενιστει ο Knox.Εχεις δικαιο.Τουλαχιστον προς το παρων.

Γραψε λαθος απο την πλευρα μου πανω σε αυτο. ;)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν θα καταφέρει κάτι με το recovery το knox κλείδωσε οπότε δεν έχει αλλο εγγύηση και είναι ανοιχτό προς ρουτ πλεον

Ναι σιγουρα, δεν το λεω για αυτο, αλλα μεσω recovery θα δουμε (για την ιστορια) αν εχει stock recovery ή καμια αλλη και ίσως περισσοτερα στοιχεια για το firm.

Παντως εικαζω πως εχει απλα μια Kit Kat για αλλη region.

@Hawk7 δεν εισαι ο μονος, ενα μπαχαλο ειναι τα περι Knox :lol:

@iMarilina αν σε ενδιαφερει καποια custom παντως σου προτεινω Xnote, την εχω και λειτουργει αψογα. Ή μεινε ως εχεις και ψαξου για Xposed Framework αν θελεις να το λιωσεις στην παραμετροποιηση. Ολα αυτα προυποθετουν root παντως. (Ψαχνεις για Cf Root αν σε ενδιαφερει).

Δημοσ.

Βρε μπουμπηδες λατρεμένοι, κατ αρχάς είπα ότι η Ρομ είναι Θεεικη είναι σφαίρα και δεν έχει κανένα πρόβλημα (το λέω επειδή μου λέτε να την αλλάξω κλπ). Η περιέργεια μου ήταν σχετικά με το ποια Ρομ είναι, αλλά από αυτά που διαβάζω παίζει να είναι οφφισιαλ και όχι καστομ? Εκεί είναι που έχω μπερδευτεί. Ας υποθέσουμε πχ ότι είναι όντως 4.4.2 περασμένη. Δεν ξέρω καθόλου τι χαρακτηριστικά έχει αυτή η σοκολάτα ή Κιτ Κατ (χιχι) ώστε να πω αν ειναι η δεν είναι. Αυτό με εκνευρίζει. Στο iOS ήταν άσπρο μαύρο όσον αφορά τις εκδόσεις. Εδώ είναι μπάχαλο απ ότι βλέπω και δε βγαίνει άκρη :/

Μισό, πάω να κάνω το αυτό με τα κουμπιά και, επανέρχομαι

post-226894-0-81258200-1394222126_thumb.jpg

Αυτο εχει βγαλει (πρεπει να περιμενω για κατι να υποθεσω;)

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

μηπως εγγυηση γιοκ?βλεπω ΚΝΟΧ 0/1,και binary custom επισης

Μήπως να διαβάσεις και λίγο παραπάνω στο τοπικ? :)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Bρε σε Recovery mode ειπα οχι σε Download mode :lol:

Volume UP + Power + Home

ΠΑντως ΕΙΝΑΙ KitKat, αυτο φανηκε απο τη δευτερη φωτο που εβαλες. Δηλαδη και custom να ειναι σημαινει πως βασιζεται στην Kit Kat (Version 4.4.2)

Δημοσ.

μηπως εγγυηση γιοκ?βλεπω ΚΝΟΧ 0/1,και binary custom επισης

Η Marilina ειπε,

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως ο τύπος το έκανε unroot πιστεύοντας ότι δε θα δω ότι είχε ρουταριστει αφού δεν έχει μέσα superuser. Αλλά αυτό με τα κουμπιά το έκανα επιτόπου γιατί μου το είχαν πει να το τσεκάρω. Δεν πτοούμαι με θέματα, εγγυησης οπότε το πήρα, εν γνώσει μου. Απλά ψάχνω να βρω άκρη να καταλάβω τι σόι Ρομ έχω. (απλά απορία κλπ, γιατί όπως είπα λειτουργεί ρολοι)

Το γνωριζε οτι το Knox εγραψε,οποτε το πηρε εις γνωση της.Δεν την ενδιαφερει η εγγυση κτλ.

Bρε σε Recovery mode ειπα οχι σε Download mode

Volume UP + Power + Home

Αληθεια Stormrain,τι θα πρεπει να δει με αυτο;

Το ρωταω ως απορια,διοτι δεν το γνωριζω.Φαινεται τι ειδους rom ειναι;

Δημοσ.

@iMarilina Το κινητο σου απλα είχε περασμένο η απλα root access η και custom rom μαζι,ο kernel δεν εχει πειραχτεί οποτε το πιο πιθανό ειναι η συσκευη να είχε απλα ρουταριστει...(εκτός κι αν είχε βάλει καποια stock based rom,που δουλεύει με τον ιδιο kernel),απο εκει και περα το κινητο επανηλθε στην αρχικη του κατάσταση περνώντας απλα μεσω Odin την stock rom(ετσι εξαφανίστηκε το root και σου έμεινε αμανάτι το 0/1 στον Knox)δεν μπορείς πλεον να κανεις OTA update λογω του Knox ,ο μόνος τρόπος να κανεις upgrade και οτιδήποτε ειναι μεσω Odin και μονο(μην ρισκάρεις ποτε ουτε για πλάκα με Kies )τωρα αν θέλεις κατ εμέ ριξτου ενα root να κανεις οτι θες με τα διαφορα Apps,ακομα κι αν θελεις να κανεις αναβάθμιση σε αλλη εκδοση επίσημης ρομ το root μεσω Odin δεν θα σου σταθεί εμπόδιο...!!!

Ελπίζω να μπόρεσα να σου δωσω να καταλαβεις τι θελω να πω αλλα έν συντομία μια ανακεφαλαιωση:

α)Γιοκ OTA update

β)οτι θελεις μονο μεσω Odin (αλλαγή ρομ κλπ),οχι Kies ΠΟΤΕ!!!

γ)Εχεις stock rom περασμενη(λογικά ο τύπος που το είχε το επανέφερε πριν στο δωσει για να φύγει και το root απο μεσα),για αυτο το Kies σου δινει αναβαθμιση(επίσημη)αλλα μεσω OTA δεν στο βγαζει λογω knox(έγραψε)

δ)Μεσω Odin ειτε αποφασίσεις να το ρουταρεις(καντο για μενα) ειτε οχι θα μπορείς να περνάς οποια αναβάθμιση θελεις και το μονο που θα γινεται θα ειναι να χάνεις το root access...

Δημοσ.

<p>Bρε σε Recovery mode ειπα οχι σε Download mode :lol:</p> <p> </p> <p>Volume UP + Power + Home</p> <p> </p> <p> </p> <p>ΠΑντως ΕΙΝΑΙ KitKat, αυτο φανηκε απο τη δευτερη φωτο που εβαλες. Δηλαδη και custom να ειναι σημαινει πως βασιζεται στην Kit Kat (Version 4.4.2)</p>

Το εβαλα σε ρηκοβερυ αλλα δεν λεει καμια πληροφορια, απλα εχειτ ις επιλογες τις διαφορες που δινει το ρηκοβερυ, γι αυτο το εβαλα σε download mode

@iMarilina Το κινητο σου απλα είχε περασμένο η απλα root access η και custom rom μαζι,ο kernel δεν εχει πειραχτεί οποτε το πιο πιθανό ειναι η συσκευη να είχε απλα ρουταριστει...(εκτός κι αν είχε βάλει καποια stock based rom,που δουλεύει με τον ιδιο kernel),απο εκει και περα το κινητο επανηλθε στην αρχικη του κατάσταση περνώντας απλα μεσω Odin την stock rom(ετσι εξαφανίστηκε το root και σου έμεινε αμανάτι το 0/1 στον Knox)δεν μπορείς πλεον να κανεις OTA update λογω του Knox ,ο μόνος τρόπος να κανεις upgrade και οτιδήποτε ειναι μεσω Odin και μονο(μην ρισκάρεις ποτε ουτε για πλάκα με Kies )τωρα αν θέλεις κατ εμέ ριξτου ενα root να κανεις οτι θες με τα διαφορα Apps,ακομα κι αν θελεις να κανεις αναβάθμιση σε αλλη εκδοση επίσημης ρομ το root μεσω Odin δεν θα σου σταθεί εμπόδιο...!!!<br><br> Ελπίζω να μπόρεσα να σου δωσω να καταλαβεις τι θελω να πω αλλα έν συντομία μια ανακεφαλαιωση:<br> α)Γιοκ OTA update<br> β)οτι θελεις μονο μεσω Odin (αλλαγή ρομ κλπ),οχι Kies ΠΟΤΕ!!!<br> γ)Εχεις stock rom περασμενη(λογικά ο τύπος που το είχε το επανέφερε πριν στο δωσει για να φύγει και το root απο μεσα),για αυτο το Kies σου δινει αναβαθμιση(επίσημη)αλλα μεσω OTA δεν στο βγαζει λογω knox(έγραψε)<br> δ)Μεσω Odin ειτε αποφασίσεις να το ρουταρεις(καντο για μενα) ειτε οχι θα μπορείς να περνάς οποια αναβάθμιση θελεις και το μονο που θα γινεται θα ειναι να χάνεις το root access...

Καταλαβα, και ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Ο kernel τι ακριβως ειναι? τωρα θα πρεπει να ξαναριξω το διαβασμα της αρκουδας οπως κε το αειφον χαχαχχα.

Βασικα οπως ειπα μαλλον δε θα την πειραξω απο πλευρας αναβαθμισης, οτι δουλευει ρολοι δεν το πειραζουμε (οπως λεω τοσα χρονια και στους αειφονακηδε). Η διαφορα και αυτο που με ψιλοφοβιζει στο αντροιντ να το πω ςτσι ειναι οτι στα αειφον δεν φοβηθηκα ποτε "μπρικαρισμα" γιατι οτι και να κανεις, αν ξερεις, το επαναφερεις. ςδω δεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι ισχυει αυτο. Ρουτ δε θελω γιατι ολα οσα ηθελα να κανω (και τα οποια θελουν τζειλμπρεικ στο αειφον) τα εδω κανει και μπορω να τα κανω, οποτε δε βλεπω το λογο πραγματικα (ενα πολυ θετικο για το αντροιντ για μενα).

Το αλλο που αναρωτιεμαι ηταν οτι πχ οταν βαζει καποιος καστομ ρομ, αποτι εχω καταλαβει, το κανει αφενος για να τρεχει καλυτερα το τηλεφωνο και αφετερου για να ξεφορτωθει τις σαβουρες εφαρμογες. Οι σαβουρες ομως υπαρχουν ολες μεσα εδω. Οποτε καταληγω ισως στο οτι εβαλε κιτ κατ στοκ τελικα απο καπου?

• Moderators
Δημοσ.

Hawk7 απλα ηθελα να τσεκαρω αν ειχε stock recovery ή καποια custom. Δε φαινεται ποια rom εχει αλλα στατιστικα αν ειχε stock recovery (που μαλλον εχει) θα εχει και stock rom. Απο κει και περα αν επιχειρησει να κανει nandroid backup θα της βγει στο αρχειο το ονομα της rom. 

Μαριλινα δεν μπρικαρει τοσο ευκολα. Απο τη στιγμη που θα μπαινει σε Download Mode θα μπορεις παντα να το επαναφερεις ;)

Custom rom βαζει καποιος για πολλους λογους. Στη συγκεκριμενη συσκευη το κανει απο συνηθεια παντως, δε χρειαζεται πραγματικα:lol: 

Μπορεις να αφαιρεσεις τις σαβουρες και διχως custom, απλα με root και με την εφαρμογη Titanium backup. AΛΛΑ πρεπει να προσεξεις τι θα βγαλεις γιατι καποιες εφαρμογες δεν πρεπει να βγουν. Υπαρχει καπου ενα spreadsheet με τις ασφαλεις προς αφαιρεση εφαρμογες. Αν σε ενδιαφερει πες μου να το βρω και να το ποσταρω.

Πριν επιχειρησεις να κανεις οτιδηποτε που θα περιλαμβανει εγκατασταση custom rom παρεμπιπτοντως πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κρατησεις backup του EFS folder. Υπαρχει προγραμμα υπολογιστη που το κανει αυτο. Στην ουσια ετσι εξασφαλιζεις πως κατα το φλασαρισμα αν θα πειραχτει ο φακελος αυτος (και συμβαινει συχνα) θα μπορεις να τον επαναφερεις. Αν πειραχτει δεν θα εχεις συνδεση με το δικτυο, δε θα μπορεις δηλαδη να χρησιμοποιες τη συσκευη ως τηλεφωνο. Δεν το θελεις αυτο.

Δημοσ.

Το εβαλα σε ρηκοβερυ αλλα δεν λεει καμια πληροφορια, απλα εχειτ ις επιλογες τις διαφορες που δινει το ρηκοβερυ, γι αυτο το εβαλα σε download mode

Καταλαβα, και ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Ο kernel τι ακριβως ειναι? τωρα θα πρεπει να ξαναριξω το διαβασμα της αρκουδας οπως κε το αειφον χαχαχχα.

Βασικα οπως ειπα μαλλον δε θα την πειραξω απο πλευρας αναβαθμισης, οτι δουλευει ρολοι δεν το πειραζουμε (οπως λεω τοσα χρονια και στους αειφονακηδε). Η διαφορα και αυτο που με ψιλοφοβιζει στο αντροιντ να το πω ςτσι ειναι οτι στα αειφον δεν φοβηθηκα ποτε "μπρικαρισμα" γιατι οτι και να κανεις, αν ξερεις, το επαναφερεις. ςδω δεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι ισχυει αυτο. Ρουτ δε θελω γιατι ολα οσα ηθελα να κανω (και τα οποια θελουν τζειλμπρεικ στο αειφον) τα εδω κανει και μπορω να τα κανω, οποτε δε βλεπω το λογο πραγματικα (ενα πολυ θετικο για το αντροιντ για μενα).

Το αλλο που αναρωτιεμαι ηταν οτι πχ οταν βαζει καποιος καστομ ρομ, αποτι εχω καταλαβει, το κανει αφενος για να τρεχει καλυτερα το τηλεφωνο και αφετερου για να ξεφορτωθει τις σαβουρες εφαρμογες. Οι σαβουρες ομως υπαρχουν ολες μεσα εδω. Οποτε καταληγω ισως στο οτι εβαλε κιτ κατ στοκ τελικα απο καπου?

Kernel ειναι η πηγή όλων να στο πω ετσι,απο εκει ρυθμίζονται ολα τα hardware του κινητου(CPU,gpu,camera,wifi κλπ),εκει στην ουσια στηρίζονται οι λειτουργίες του software android(αυτός ειναι ο λογος που ο kernel πρεπει να ειναι συμβατος με την εκδοση android)...

Σε εσένα παρατήρησα οτι ειναι ο stock kernel και απο οτι ειδα στον Knox το φλασαρισμα kernel ειναι απειραχτο 0/0 στο flash rom εχεις 0/1 το οποιο ομως μπορει να εχει μετρήσει και απλα το root χωρις να περάστηκε ποτε αλλη ρομ,η εκδοση που ειδα στην δεύτερη φωτο σου ειναι απο stock rom(εχεις 100% stock rom περασμένη αυτη την στιγμη)

Μην εχεις άγχος για brick κλπ σε Samsung ειδικα λογω της ύπαρξης του Odin (φαντάσου το recovery μεσω ITunes σε iphone)τοσο απλό να το επαναφερεις απο τυχον brick...

Οτι χρειαστεις για οποιαδήποτε διαδικασια ειμαι στην διάθεση σου...!!!

Ούτως η άλλως μπορει να σε χρειαστω κι εγω στον τομεα των iphone και ios γενικότερα που πλεον <<πειραματιζομαι>> μιας και στα android επήλθε κορεσμός απο μέρους μου...

Ηδη στα iphone εχω φτάσει στο στάδιο των tweaks κλπ μεσω εντολών στον πηγαίο κωδικα των ios...και συνεχίζω!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...