iMarilina Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Χαλλόου σε όλους! Καθότι δεν έχω ψαχτεί ιδιαίτερα ακόμη με το (ακόμη καινούριο για μένα) αντρόιντ, έχω μερικές ερωτήσεις. 1. Το ΝΟΤΕ 3 που έχω έχει μέσα μια custom rom (δεν ξέρω ποια, και δεν ξέρω πώς να το δω αυτό, γράφει απλά 4.4.2 όταν πάω στις πληροφορίες της συσκευής). 2. Δεν είμαι ιδιαίτερα να καίγομαι να το πειράξω γιατί δουλεύει σφαίρα και απροβλημάτιστα. 3. Κατέβασα σήμερα το ΚΙΕΣ έτσι για να δω τί παίζει με backup κλπ και μου έβγαλε ότι υπάρχει μια νέα αναβάθμιση για το ΝΟΤΕ, λέει τα παρακάτω: Η ερώτησή μου είναι βασικά η εξής (μετά από διαβασμα αυτού http://www.droidreport.com/how-install-android-442-kitkat-xxuenb3-samsung-galaxy-note-3-6127 και διάφορων παρεμφερών) Να κάνω τη διαδικασία που λέει αυτό το σάιτ, ή τί γίνεται δηλαδή αν πατήσω να γίνει upgrade firmware μέσω KIES? Θα σκαλώσει το κινητό? Τί θέλει ακριβώς και τί λέει? Για άειφον να σας πω ότι θέλετε, αλλά εδώ θα χρειαστώ βοήθεια και συμβουλές. Μερσί μποκού!
Hawk7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Mαριλινα,θα σε συμβουλευα απο την στιγμη που εισαι custom,και μια χαρα,να μεινεις με αυτο που εχεις. Η τελευταια αναβαθμιση της σοκολατας,εχει κατι μικροσυμβατοτητες,και στην θεση σου θα περιμενα για την επομενη αναβαθμιση-διορθωση. Στις πληροφοριες συσκευης μονο το 4,4,2 σου δειχνει; Παραξενο.Στο s3,μου δειχνει "Εκδοση βασικου φασματος",Εκδοση Kernel. H εικονα που εκανες attach δεν εμφανιζεται,διορθωσε το αν μπορεις.
iMarilina Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Mαριλινα,θα σε συμβουλευα απο την στιγμη που εισαι custom,και μια χαρα,να μεινεις με αυτο που εχεις. Η τελευταια αναβαθμιση της σοκολατας,εχει κατι μικροσυμβατοτητες,και στην θεση σου θα περιμενα για την επομενη αναβαθμιση-διορθωση. Στις πληροφοριες συσκευης μονο το 4,4,2 σου δειχνει; Παραξενο.Στο s3,μου δειχνει "Εκδοση βασικου φασματος",Εκδοση Kernel. H εικονα που εκανες attach δεν εμφανιζεται,διορθωσε το αν μπορεις. Ευχαριστώ για την απάντηση! Όπως είπα ναι δεν καίγομαι να το πειράξω απλά έχω περιέργεια να καταλάβω το τι γίνεται. Κάτσε να δω την έκδοση τι λέει [ATTACH]502180[/ATTACH] [ATTACH]502181[/ATTACH] Να τι λέει ακριβώς, όχι ότι καταλαβαινω και πολλά, και ξαναβάζω και την άλλη φώτο του ποστ
Hawk7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ΟΚ. Eιναι οτι σου λεει το Kies.Εχεις την NA2,και υπαρχει αναβαθμιση σε NB1. Παντως απ'οτι καταλαβαινω απο ολους που λενε να γινεται χρηση του Odin,μαλλον δεν ειναι τυχαιο που δεν συνιστουνε το Kies για αναβαθμιση.Το βρισκω λογικο.Οντως μπορει να φαει σκαλωμα. Απο την στιγμη που ειναι root,πως θα περασει η official απο πανω; Γι'αυτο και σου λενε ΑΝ θελεις την official rom,ξαναβαλτην μεσω Odin,και ΑΝ σου γραψει στο Knox,να μπορεις με το Triangle Away να το σβησεις. Δεν ξερω,ισως να κανω λαθος.Παντως official πανω σε root,δεν ειναι καλη ιδεα.Πρεπει πρωτα λογικα να το κανεις Unroot. Περιμενε και καποια αποψη απο καποιον που το δοκιμασε το σπορ στο συγκεκριμενο smart. Διαβαζω παραπονα απο μερικους,αναλογως μοντελων υπαρχουν και προβληματα.
iMarilina Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ΟΚ. Eιναι οτι σου λεει το Kies.Εχεις την NA2,και υπαρχει αναβαθμιση σε NB1. Παντως απ'οτι καταλαβαινω απο ολους που λενε να γινεται χρηση του Odin,μαλλον δεν ειναι τυχαιο που δεν συνιστουνε το Kies για αναβαθμιση.Το βρισκω λογικο.Οντως μπορει να φαει σκαλωμα. Απο την στιγμη που ειναι root,πως θα περασει η official απο πανω; Γι'αυτο και σου λενε ΑΝ θελεις την official rom,ξαναβαλτην μεσω Odin,και ΑΝ σου γραψει στο Knox,να μπορεις με το Triangle Away να το σβησεις. Δεν ξερω,ισως να κανω λαθος.Παντως official πανω σε root,δεν ειναι καλη ιδεα.Πρεπει πρωτα λογικα να το κανεις Unroot. Περιμενε και καποια αποψη απο καποιον που το δοκιμασε το σπορ στο συγκεκριμενο smart. Διαβαζω παραπονα απο μερικους,αναλογως μοντελων υπαρχουν και προβληματα. Δεν έχω ρουτ. Μόνο καστομ.
kosmasgr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Ολες οι custom ρομ ειναι prerooted. Η έννοια ροοτ σημαίνει πρόσβαση στα αρχεία συστήματος. Μη το μπερδεύεις με τροποποιημένο λογισμικό κλπ Δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σε καμοία επόμενη έκδοση μέσω KIES. Ο μόνος τρόπος ειναι αν η custom rom υποστηρίζει Update over the air ( ΟΤΑ) αλλιώς όταν ο developer δώσει την επόμενη έκδοση να την φλασάρεις . Για να πας σε official μπορείς μέσω ODIN και θα χαθεί το root. ομως δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις μη σου βγάλει κανα fail το odin και δε κοιμηθείς το βράδυ. Αλλωστε οι custom roms για το note 3 ειναι πολύ καλύτερες απο της official. Απλά βρες ποια έχεις και περίμενε την επόμενη έκδοση απο το xda. Η απορία μου ειναι η εξής : φαντάζομαι πήρες από άλλον το Note 3. Αυτός που στο έδωσε σου είπε ότι ακόμα και να το επαναφέρεις στο εργοστασιακό λογισμικό η εγγύηση δεν υπάρχει πλέον ?? Γιατί εφόσον έχεις custom ρομ το knox έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Και όπως πάει το πράγμα δεν πρόκειται να ξεγράψει.
iMarilina Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Ολες οι custom ρομ ειναι prerooted. Η έννοια ροοτ σημαίνει πρόσβαση στα αρχεία συστήματος. Μη το μπερδεύεις με τροποποιημένο λογισμικό κλπ Δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σε καμοία επόμενη έκδοση μέσω KIES. Ο μόνος τρόπος ειναι αν η custom rom υποστηρίζει Update over the air ( ΟΤΑ) αλλιώς όταν ο developer δώσει την επόμενη έκδοση να την φλασάρεις . Για να πας σε official μπορείς μέσω ODIN και θα χαθεί το root. ομως δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις μη σου βγάλει κανα fail το odin και δε κοιμηθείς το βράδυ. Αλλωστε οι custom roms για το note 3 ειναι πολύ καλύτερες απο της official. Απλά βρες ποια έχεις και περίμενε την επόμενη έκδοση απο το xda. Η απορία μου ειναι η εξής : φαντάζομαι πήρες από άλλον το Note 3. Αυτός που στο έδωσε σου είπε ότι ακόμα και να το επαναφέρεις στο εργοστασιακό λογισμικό η εγγύηση δεν υπάρχει πλέον ?? Γιατί εφόσον έχεις custom ρομ το knox έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Και όπως πάει το πράγμα δεν πρόκειται να ξεγράψει. Όχι το ήξερα ότι έχει γράψει στο Knox, δεν πήγα ντουγρού είχα ρωτήσει φίλο πως να τσεκάρω πράματα κλπ. Απλά ο λόγος που λέω ότι δεν είναι ρουτ είναι γιατί πρώτον δεν έχει μέσα superuser και δεύτερον όταν πήγα να εγκαταστήσω μια εφαρμογή που λέει ότι θέλει ρουτ μου έγραφε ότι δεν εγκαθίσταται γιατί δεν είναι ρουτ το τηλεφωνο. Εν πασει περιπτωσει, όντως τρέχει πολύ καλά και δεν εχω ενάμιση μήνα τώρα το παραμικρό όμως. Και δε θα το πειράξω. Αλλά ήθελα να μάθω τι παίζει, και επίσης ακόμα δεν έχω καταλάβει πως θα βρω ποια έκδοση Ρομ έχω ή από ποιο ντηβελοπερ. ΟΤΑ δεν επιτρέπει μου βγάλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει λόγω τροποποιημένης Ρομ.
kosmasgr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Επειδή οι custom roms ειναι αρχεία zip δες με τον file explorer σου στην SD ή στην εσωτερική μνήμη. Λογικά γύρω στο 1gb θα είναι. μην κοιτάξεις μέσα σε φάκελο. Εξω απο φάκελο θα ειναι.
iMarilina Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Επειδή οι custom roms ειναι αρχεία zip δες με τον file explorer σου στην SD ή στην εσωτερική μνήμη. Λογικά γύρω στο 1gb θα είναι. μην κοιτάξεις μέσα σε φάκελο. Εξω απο φάκελο θα ειναι. Έχει κάποιο χαρακτηριστικό στο όνομα? Πάω να δω.
kosmasgr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Ε θα το καταλάβεις. Ισως λέει και το firmware XXU**
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μπορει και να εχει διαγραψει το zip ομως. Αν και μου κανει εντυπωση να ειναι custom rom. Αυτες συνηθως γραφουν στο Αbout Phone ποιες ειναι (το βαζουν οι εκαστοτε developers βασικα). Επισης ειναι prerooted.Eκτος αν ο προηγουμενος κατοχος εκανε unroot, αλλα αυτο ειναι παραλογο. Το Kies δε θα σε αφησει να κανεις αναβαθμιση παντως οποτε μην το επιχειρησεις καν. Ο,τι θελεις θα το κανεις με το Odin. Aν δε βαριεσαι μπες μια σε recovery mode (Volume Up + Power Button + Home Button) και τραβα μια φωτο του τι βλεπεις (οχι screenshot, δεν γινεται εκει). @Hawk7 το Triangle Away δε μηδενιζει τον Knox. Για την ακριβεια τιποτα δεν μηδενιζει τον Knox (εκτος παρεμβασης σε επιπεδο hardware).
kira20 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Costum rom είναι άλλο από την official rom.εσυ έχεις την official και αυτό το καταλαβαινεις επειδή σου βγάζει ενημέρωση το kies διαφορετικά σε custom rom κανεις manually update όταν σου έρθει η ανάλογη ειδοποίηση. Για να δεις αν είναι official κάνε αυτό κλείσε το κινητό μετά πάτα μαζί το Down volume button + home button + power button θα σε βάλει σε download mode μετά πάτα το volume up για να συνεχίσεις μετά θα δεις το knox αν είναι 0×0 και τα δύο που γράφει τότε δεν έχει γραψει θα δεις αν είναι official rom η custom στο γράφει πιο πάνω μαζί και τον developer. Για να βγεις απλά πάτα παρατεταμένα το power button.
iMarilina Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Βρε παιδιά το Knox γράφει 0χ1 και το ήξερα αυτό όταν το πήρα, όπως είπα ήμουν υποψιασμενη και το κοίταξα. Αλλά αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είναι ρουτ το κινητό, το ξέρω σίγουρα γιατί όταν πήγα να περάσω μια εφαρμογή που ξέρω ότι χρειάζεται ρουτ μου έβγαλε μήνυμα ότι το κινητό δεν έχω root access για να τρέξει η εφαρμογή. Η Ρομ ακόμη δεν έχω βρει ποια είναι. ΟΤΑ όταν τσέκαρα για update έβγαλε ότι δε γίνεται ΟΤΑ αναβάθμιση λόγω modded version. Άρα είναι καστομ. Όμως το μόνο που λέει είναι 4.4.2 όπως έγραψα και σύμφωνα με τη φώτο που ποσταρα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως ο τύπος το έκανε unroot πιστεύοντας ότι δε θα δω ότι είχε ρουταριστει αφού δεν έχει μέσα superuser. Αλλά αυτό με τα κουμπιά το έκανα επιτόπου γιατί μου το είχαν πει να το τσεκάρω. Δεν πτοούμαι με θέματα, εγγυησης οπότε το πήρα, εν γνώσει μου. Απλά ψάχνω να βρω άκρη να καταλάβω τι σόι Ρομ έχω. (απλά απορία κλπ, γιατί όπως είπα λειτουργεί ρολοι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα