Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα ξαφνικα ο δισκος ,τα εφτυσε, δεν τον αναγνωριζε το bios, μετα απο πολλες προσπαθειες και δοκιμες σε λαπτοπ ο δισκος μουλαρωμενος ..

κοιταω λοιπον την αποδεικη αγορας,

πλαισιο 6/11 με 3 χρονια εγγυηση...τιμη 285Ε (απορω πως εδωσα τοσα λεφτα για δισκο)

τον πηγα και ειπαν θα τον δουν και θα μου πουν..

αν μου πουν οτι παει για αλλαγη , τι να ζητησω?το μοντελο δεν παιζει πια, και πολυ φοβαμαι οτι θα μπλεκω, ακουω ιδεες , με τι ssd με συμφερει να τον αλλαξω?ακουω προτασεις..

Δημοσ.

Παιζει το εξης σεναριο,εφοσον εισαι εντος και δεν τεθει θεμα παραβιασης των ορων της εγγυησης.

Θελει περιπου  καμια βδομαδα να μιλησουν με εξωτερικο και να παραλαβουν αλλον απο την εταιρεια δισκο για αντικατασταση.

Ιδιας χωρητικοτητας τελευταιας γενιας ομως.

Οταν τον παραλαβεις σκεψου αν θα τον κρατησεις η θα τον πουλησεις,

νομιζω οτι η εγγυηση δεν θα ανανεωθει και θαχεις μικρο υπολοιπο,οποτε αν θες αγορα νεου με περισσοτερα χρονια εγγυησης, μην ανοιξεις τη συσκευασια για να εχεις

καλυτερες πιθανοτητες μεταπωλησης.

Δημοσ.

Ναι, η εγγύηση δεν ανανεώνεται (παρά μόνο έαν είναι πολύ μικρός ο χρόνος που έχει παρέλθει εκ της αγοράς - γύρω στον μήνα παίζει να είναι) και απλώς συνεχ'ιζει να υφίσταται το υπόλοιπο της εγγύησης...

, συνήθως αφ

Όσο για την διαδικασία αντικατάστασης, εκτός κι αν σταθεί τυχερός, θα πάρει περισσότερο, καθώς δεν την κάνουν για κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αλλά μαζικά. Μόνο λοιπόν αν τύχει να πέσει στην περίοδο που είναι να γίνει επιστροφή...

Παπαζαφ, η εγγύηση τους δεσμεύει για "αντικατάσταση με ίδιων ή και καλύτερων χαρακτηριστικών". Που όπως ειπώθηκε, το "χαρακτηριστικών" αφορά κυρίως τη χωρητικότητα. Δηλαδή να είναι μεγαλύτερης ο δίσκος.

Αυτό βέβαια ίσχυε και ψιλοϊσχύει με τους HDD, καθώς οι χωρητικότητες εξελισσόντουσαν αλματωδώς. Στους SSD. πιθανολογώ ότι είναι πιο δύσκολη η φάση να σου κάτσει μποναμάς περισσοτέρων GB. Mάλλον θα έχουν να σου στείλουν στα ίδια - απλά θα είναι κάποιο νεώτερο μοντέλο.

Δύσκολα επίσης, 3 πράγματα :

1ον να σου δώσουν δίσκο από αυτούς που έχουν στο μαγαζί, από το μαγαζί...Μάλλον θα κάνουν το RMA και θα περιμένουν (...περιμένΕΙΣ) να τους έρθει ο αντικαταστάτης. Εκτός κι αν έχουν σε στοκ καμμιά "παλιατζούρα" στα 120GB και θελήσουν να σε..."εξυπηρετήσουν" (χαχ), με το να σου δώσουν αυτήν (...και να τσιμπήσουν αυτοί τον νέο). Βασικά εσένα ΔΕΝ σε πολυχαλάει να πάρεις άμεσα σίσκο στα χέρια σου, υποθέτω. Απλά κοίτα να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά του με τον δικό σου, μήπως και σε κάτι "υστερεί" : Όπως και να το κάνεις, αλλιώς είναι ένας "νεότερης εσοδείας δίσκος", από κάποιον που μπορεί να τους βρίσκεται εκεί, εδώ και 3 χρόνια πχ...

Να θυμάσαι δε, ότι δεν είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δεχτείς ότι ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ να γίνει. Για την ακρίβεια, έχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιμείνεις εάν θέλεις να γίνει κάτι συγκεκριμένο, σε σχέση με κάτι άλλο συγκεκριμένο, αρκεί και τα δύο να είναι εφικτά. Λχ, να απαιτήσεις να κάνουν RMA αντί να σου δώσουν "με το στανιό" κάποιον δίσκο που ήδη έχουν, αλλά εσένα ΔΕΝ σου αρέσει για κάποιο λόγο...

Τα άλλα τα δύο "δύσκολα", είναι περασμένη και η ώρα, και δεν τα θυμάμαι  :ρ

Δημοσ.

θεωρω οτι θα μου πουν οτι η να περιμενω να παει και να ερθει στο εξωτερικο, για να παρω καποιον vertex, η να μου δωσουν καποιον με αντιστοιχη τωρινη αξια, εριξα μια ματια και στο skroutz τον ειδα κανα 120 Ε

Με βαση το τελευταιο με συμφερει να παρω καποιον καινουργιο ?πχ εναν Samsung?δεν θα ειμαι καλυτερα απο τον vertex? λετε με συμφερει να μουλαρωσω στο vertex?

Δημοσ.

...δεν ξέρω να σου προτείνω συγκεκριμένο SSD εγώ - αλλά πριν λίγο διάβασα σε άλλο θρεντ για το τουρλουμπούκι που έχει παιχτεί με τις εγγυήσεις της OCZ μετά την πτώχευση/εξαγορά της από Toshiba...

Έχε το κατά νου κι αυτό...

Δημοσ.

λοιπον μου συνεβη το ιδιο ακριβως πριν 1 μηνα.

ομως οχι με vertex 3 ,με vertex 2 που ειναι sata 2 απ'το πλαισιο αγορασμενο πριν 2,5 χρονια.

μου εδωσαν τον sandisk τον απλο που ειναι sata 3 .

τωρα για τον vertex 3 δεν ξερω ποιον θα σου δωσουν παντως το πιθανοτερο ειναι οτι θα στον αλλαξουν με sandisk.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...