@topos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Καλησπερα συμφορουμιτες, Ειμαι σε αναζητηση νεας οθονης για συνδεση (προς το παρων) με laptop (samsung np350-e5c) το οποιο εχει εξοδους hdmi+vga(και διπλη καρτα γραφικων intel hd+amd 7670-εαν εχει καποια σημασια). 1)Καταρχας δεν εχω καταληξει εαν το hdmi με περιοριζει σε fhd αναλυση.Kαπου ειχα διαβασει οτι μπορει να τρεξει μεχρι 2560*1600 αλλα ριχνει αυτοματα τα refresh rate στο μισο-30hz. Oποτε θα ηθελα να μαθω εαν καποιος απο εσας εχει αντιστοιχη εμπειρια(να τρεχει qhd αναλυση μεσο hdmi). 2)Η οθονη θα χρησιμοποιηθει κυριως για browsing/ταινιες και photo editing σε ημισοβαρο επιπεδο(παιζει δηλαδη να βγαλει δουλεια).Και η επιτακτικη αναγκη προηλθε μετα απο συγκριση της ιδιας φωτογραφιας που εβγαλα εγω στην οθονη του δικου μου λαπτοπ + ενα macbook pro διπλα-διπλα. Απλα δεν υπηρχε καμια σχεση,πολυ πιο μουντη και με αρκετα πιο περιορισμενο ευρος χρωματων. 3)Budget,Αναλογως για το προς τα που θα κινηθω (fhd,1920*1200,2560*1440 η ακομα και 2560*1600 καλυψη srgb κοκ) Αρχικα σκεφτομαι εαν με τερματιζει το hdmi σε fhd ειτε στην LG 22EA53VQ,LG 23EA63V-P εαν αξιζει το παραπανω 30ευρω, η στην ASUS VX229H.Ολες σχετικα με χαμηλη τιμη. Εαν δεν με περιοριζει το hdmi στην αναλυση θα μπορουσα να δωσω μεχρι ~τα διπλα για καποιο πιο σοβαρο μονιτορ που να υποστηριζει και wide gamut.π.χ. asus PA248Q.
@topos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Υστερα απο αρκετο ψαξιμο σημερα επεσα τυχαια πανω σε αυτα τα 2 links που δινουν καποιο workaround για να δουλεψει 2560x1600 μεσω hdmi,οποτε ειπα να τα βαλω και εδω για reference-> Link1 Link2
Ntinaras Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 για ποιο λογο θες ντε και καλα με hdmi Και οχι με dvi?
@topos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 για ποιο λογο θες ντε και καλα με hdmi Και οχι με dvi? Αρχικα τουλαχιστων, συνδεση με laptop που εχει εξοδο hdmi+vga.Οποτε και dvi ανταπτορακι(που θα ηθελα να αποφυγω) να μπει παλι θα "περιοριζετε" απο την δυνατοτητα του hdmi.
Ntinaras Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 το hdmi σε σχεση με το dvi δεν εχει καμια διαφορα περα του οτι μεταφερει και ηχο. αν η οθονη δεν εχει ηχεια τοτε ειναι αχρηστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα