Chris_85 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ο,τι λέει ο τίτλος. Για μπάκ άπ. Με ενδιαφέρει κυρίως καλή εγγύηση, αξιοπιστία. Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 2 τετοιους θα έλεγα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37287&cat=6&sub=14&pmanuf=23&sort=3&step=undefined
Chris_85 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ για την πρόταση σου, κάτι σε ποιό οικονομικό? Έλεγα να μη δώσω πάνω απο 150 ευρώ συνολικά. Και θα με βόλευε καλύτερα να μην έχει εξωτερική τροφοδοσία. http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SEAGATE-Expansion-Desktop-2TB-USB-3.0-Drive---%28STBV2000200%29,99452,484240,1186483.html?langId=-18 Aυτός εδώ?
SPANK Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 χμμμ δεν ξέρω αν παίζει κατι φθηνότερο σε 2tb , και σε χωρις εξωτερική τροφοδοσία σε 2.5αρη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=34876&cat=6&sub=334&pmanuf=0&sort=3&step=undefined παει πιο ακριβά 1
Chris_85 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το κατάστημα είναι αξιόπιστο? Γιατί βλεπω οτι για ελαττωματικά προιόντα επιβαρύνεται ο αγοραστής τα έξοδα αποστολής, κάτι που θεωρώ ανεπίτρεπτο. Επειδή μάλλον θα χρειαστώ τη φορητότητα περισσότερο απο τον αποθηκευτικό χώρο.. Αυτός εδώ λέει τίποτα? http://www.bestprice.gr/item/2153476741/western-digital-my-passport-ultra-1tb-red ή να προτιμήσω αυτόν? http://www.public.gr/product/perifereiaka/external-hdd/wd-passport-ultra-wdbzfp0010bbk-eesn-1tb-25-usb-30-mayro/prod4500207pp/
SPANK Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το συγκεκριμένο κατάστημα μαζι με το msystems ειναι απο τα πιο αξιόπιστα που εχω αγοράσει και εμπιστεύομαι , εχω αγοράσει αρκετες φορές και για εμενα αλλα και για φίλους και δεν ειχα ποτε καποιο θέμα. Τωρα αυτο που λες με τα ελλάτωματικά προιόντα που λες δεν ξέρω μιας και δεν ειχε τύχει ποτε κατι σε εμενα. 1
trujillo2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 http://www.skroutz.gr/s/2117753/Seagate-Expansion-Desktop-USB-3-0-2TB.html 1
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Χρήστο, γιατί 2x για μπακάπ; Θα μπούνε σε διαφορετικά μηχανήματα; Επίσης (μιας και δεν διευκρίνησες), τί USB version; Σε καλύπτει 2.0 ; Τέλος θα πρότεινα καλύτερα εσωτερικούς δίσκους - αλλά πρέπει να μιλάμε για σταθερό και όχι λάπτοπ βέβαια. Και "πρόχειρα" η πρότασή μου : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306075 3χρονη εγγύηση (οι τιμές στις 5χρονες είναι απλησίαστες, 4χρονες δεν υπάρχουν, και ο μέσος όρος είναι 2 - οπότε ταμάμ τα 3 χρόνια του Σαμ) και αν πεις να πάρεις όντως 2 τέτοιους, πας ελάχιστα πιο πάνω από τα 150 που είπες. (...για την περίπτωση που ΔΕΝ είναι να πάνε χώρια οι δύο που θες, αλλά σε ενδιαφέρει η συνολική χωρητικότητα, κοίτα και τον ανάλογο στα 3ΤΒ που έχει ακόμη καλύτερη αναλογία Ευρώ/GB, στα 107Ε) *..."αξιοπιστία" που είπες, στην ΟΥΣΙΑ δεν παίζει στους δίσκους. Η μόνη "αξιοπιστία", είναι η εγγύηση αντικατάστασής τους. Κατά τ' άλλα, είναι θέμα της τύχης σου, τί θα σου κάτσει. Αλλά εφ' όσον -όπως είπες- τους θες "για μπακάπ", τότε δεν σε πολυνοιάζει και για τα περιεχόμενα αρχεία ούτως ή άλλως. Μόνο η καλή/συμφέρουσα εγγύηση αντικατάστασης λοιπόν. ** περί VS που ρώτησες, τα τελευταία 5 περίπου χρόνια είναι πολύ ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων του κόσμου. Και δεν λέμε για τον "άσχετο" κόσμο, αλλά για όσους ασχολούνται με υπολογιστές. Έναν καιρό ήταν και το φθηνότερο στα πάντα, αλλά αυτή τη στγμή συμφέρει η αγορά από eShop (...αρκεί βέβαια να μην μπατάρει, και το χρειαστείς για RMA μέχρι να παρέλθουν τα 3 χρόνια...). Και δη γιατί (λογικά) έχεις πρόσβαση σε eShop point, και θα γλυτώσεις ένα τάδε ποσό από τα μεταφορικά (χοντρικά γύρω στο 10άρι) (...μακρυά πάντως από "Πάμπλικ", "Πλαίσιο", "ΜήντιαΜαρκτ" κτλ...Το RMA τους είναι καρκίνος, και οι τιμές τους/εγγυήσεις τους δεν τον αξίζουν...) *** ...το περί εξόδων αποστολής για after sales support, απορώ γιατί σου φαίνεται "ανεπίτρεπτο", υπό την έννοια ότι εγώ δεν ξέρω κανένα να αναλαμβάνει τα σχετικά έξοδα...Στην Ελλάδα τουλάχιστον. Αν πάλι το λες ανεπίτρεπτο "γενικώς", άλλο καπέλο... **** στις τιμές πάντως και στη χωρητικότητα που (αρχικά) έθεσες, δεν παίζει ούτε γι' αστείο 2.5άρης. Ξεκαθάρισε τί ακριβώς θέλεις. (...για παράδειγμα, αν σε βολεύουν 1ας 2.5άρης μαζί με έναν 3.5άρη, ή αν οπωσδήποτε θες 2ΤΒ ή βολεύεσαι με 2 δίσκους του 1ος ΤΒ, κτλκτλ...) (...προκαταβολικά, ΙΣΩΣ σε βολεύουν δύο του 1.5ΤΒ...; http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306087 θα σου βγουν 165Ε...Έχει και του 1ος ΤΒ, οι 2 βγαίνουν 140, αλλά "χάνεις" στην αναλογία Ε/GB) 1
Chris_85 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Λοιπόν γουος κατ'αρχάς ευχαριστώ για το αναλυτικότατο πόστ. Εγώ θα αγοράσω για μένα τον σκληρό που πρότεινες, αν και να σου πώ την αλήθεια ψιλοφοβάμαι το rma του eshop. Υποθέτω πως θα μπορέσω να επικοινωνήσω με την samsung αν φαληρήσει το eshop. Ο δεύτερος πάει για την κοπελιά, η οποία μας τα λέει λίγα λίγα, γι'αυτό και η αρχική σύγχιση στο το τί ζητάω. Θέλει 2μισάρη, με 1 Terra χωρητικότητα, και είναι αναγκαστικά για λαπτοπ.(αναφέρθηκα στο μπακ απ κακώς, εννοώντας πως η χρήση θα ναι λίγο απ' ολα, και όχι αμιγώς μπακ απ)
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Να 'σαι καλά Κρις. ...Ναι και το eShop δεν είναι ό,τι καλύτερο (και υπάρχει πάντα ο φόβος να βαρέσει τελειωτικό κανόνι και να μείνει ο κοσμάκης με το δισκοπουλί στο χέρι αν χρειαστεί RMA - βασικά σε τέτοια περίπτωση, αναλαμβάνει ο κάτοχος το RMA μόνος του, το οποίο σημαίνει ένα τάδε συσκεύασμα του δίσκου, πέταγμα μέχρι τα ΕΛΤΑ, και συστημένη αποστολή στην μαμά εταιρία με περίπου ένα 10άρι Ευρώ, καθώς χρέωση παραλήπτη δεν υφίσταται για το εξωτερικό. Τα έξοδα επιστροφής, δικά τους) - είναι περίπου κατηγορίας Πλαισίου, ΜουλτιΔΡΑΜΑ κτλ... Τί να σου πω, εγώ θα το έπαιρνα το (όποιο) "ρίσκο" πάντως, ειδικά αν υπάρχει θέμα οικονομικού ταβανιού. Διότι σαν εξωτερικοί, δοθέντος ότι είναι μανίσιοι Samsung (η οποία έχει εξαγοραστεί απ΄τη Seagate βέβαια προ διετίας, οπότε ΑΑΑν χρειαστεί να γίνει σχετικό κουμάντο, με αυτήν θα πρέπει να γίνει), είναι καλή περίπτωση (στη θεωρία ΠΑΝΤΑ, γιατί πρακτικά, όπως ήδη είπα, παίζει και η τύχη του καθ' ενός). ...πάντως το e-Shop, περισσότερα χρόνια έχει "που πεθαίνει", παρά που "ήταν καλά"...Στις μέρες δε που ζούμε, τί είναι "ασφαλές" εδώ που τα λέμε; Μια διοικητική απόφαση είναι, και κλείνει ο οποιοσδήποτε - κι ας θεωρείται κι εύρωστος... Εναλλακτικά πάντως Χρήστο, αυτό που θα πρότεινα θα ήταν δύο σκληροί σε δικές σου θήκες, και όχι "ετοιματζίδικος" εξωτερικός. Διότι κατ' αρχάς αν πάθει κάτι η θήκη, τον πίνουν τα δεδομένα σου, αν θες να κάνεις χρήση της εγγύησης (γιατί άνοιγμα ετοιματζίδικου εξωτερικού, συνεπάγεται ακύρωσή της). Ή έρχεσαι στο δίλημμα "να τον ανοίξω μπας και φταίει η θήκη, να έχω τουλάχιστον τον σκληρό και τα δεδομένα; Ή θα την ανοίξω τζάμπα και θα είναι ο σκληρός που έχει το πρόβλημα και θα 'χω χάσει την εγγύηση;". Κατά δεύτερο λόγο, μιλάω για συγκεκριμένο σκληρό, ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ εγγύησης (η θήκη θα έχει στην καλύτερη δύο χρόνια, αλλά δε θα δεσμεύει ΚΑΙ τον σκληρό. Και ούτως ή άλλως το κόστος της θήκης είναι αμελητέο=10Ε, οπότε δεν σε πολυνοιάζει). Ο οποίος είναι και ό,τι καλύτερο κατασκευαστικά (WD Black Scorpio). ...το κακό βέβαια είναι ότι βγαίνει μόνο μέχρι τα 750GB. ΑΝ βολεύεστε με τόσα όμως, για τουλάχιστον 2-3 χρόνια, τότε αξίζει κάργα. Στην πορεία κι όταν γεμίσουν μπορείτε απλά να πάρετε νέους σκληρούς και να τους βάλετε χωρίς...φόβο και πάθος στις θήκες. Το συνολικό κόστος των αποπάνω (2 σκληροί και 2 θήκες) θα είναι στα 150. Αν νομίζεις ότι σε ενδιαφέρει, πες να δώσω και σχετικά λινκ. Eίναι πάντως, η καλύτερη δυνατή αγορά, από άποψη συμφέροντος (εγγύηση/τιμή/GB) και από άποψη "ποιότητας". Συν τα καλά του να έχεις "δική σου" θήκη που έλεγα. Το μόνο glitch, το ταβάνι των 750GB. Όσο για την "σύνθεση", δεν νομίζω ούτε καν η κοπέλα σου να έχει θέμα, καθώς δεν είναι κάτι "δυσκολότερο" από πχ να βάλεις SIM σε κινητό... *...τόνισε, αν ενδιαφερθείς για την "εναλλακτική", και το USB version : αν τα λάπτοπ έχουν δυνατότητα USB 3.0 ή μέχρι USB 2.0 μόνο (και αν δεν πρόκειται να αγοραστεί σχετικών δυνατοτήτων μηχάνημα σύντομα) 1
Chris_85 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Γουος την έκανα την παραγγελία ήδη, είμαι σίγουρος πως η λυση που προτείνεις ήταν η καλύτερη, απλώς βαριόμουν ειλικρινά να την πείσω για όλο αυτό το εγχείρημα, και γω δυστυχώς είμαι εκτός οπότε θα παραλάβει αυτή. (άσε που της άρεσε και το κόκκινο χρώμα σ έναν δυομισάρι που βρήκε.. ) Πάντως άν δεν βαριέσαι, δώσε 2 ξερά λίνκ, πιστεύω καλό είναι να υπάρχουν, αν διαβάσει κάποιος το νήμα και ενδιαφέρεται.
washcloud Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 (άσε που της άρεσε και το κόκκινο χρώμα σ έναν δυομισάρι που βρήκε.. ) ...ΑΥΤΑ είναι ρε μαλάκα, κατάλαβες;; ...Γαμιόμεθα εμείς να την ψάχνουμε, να ρωτάμε, να γράφουμε - κι αυτές μας κολλάνε στον τοίχο απλοποιώντας τη διαδικασία....Πςςςςς! Άντε, γειά μας, αδερφέ! (...έχω βαρεθεί να δικαιώνεται η υπογραφή μου, σχεδόν καθημερινά γαμώτ...) [...όσο για τα λινκ, καλά έκανες και το σκέφτηκες και για το καλό των υπολοίπων - don't worry όμως, καθώς συχνόπυκνα γράφω παρόμοια ποστ - ανάλογα με την περίπτωση και το τί χρειάζεται ο άλλος κλπ και βάζω τα ανάλογα. Δεν είναι θέμα βαρεμάρας, απλά και ήδη υπάρχουν άλλα ποστ στα οποία έχω προτείνει περίπου τον ίδιο συνδυασμό θήκης & σκληρού, αλλά και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όπως είπα... (...Κάποια στιγμή θα κάνω και κάποιο "generic" να γίνει στίκι, για να μην γράφω τουλάχιστον τα ίδια, σχετικά με τα γενικά ωφέλη των DIY εξωτερικών vs "ετοιματζίδικων") Όποτε όμως θελήσεις κάτι συγκεκριμένο, πες μου και θα σου πω...] *...να κλείσω με την υπενθύμιση ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δίσκος δεν είναι "εγγυημένος" ότι δεν θα βαρέσει εκεί που δεν το περιμένεις (κι ας είναι κι ολοκαίνουριος). Η μόνη εγγύηση, είναι οικονομικής φύσεως, αυτή δξηλαδή της αντικατάστασης του hardware. Οπότε, να θυμάσαι, ΠΑΝΤΑ και ΕΓΚΑΙΡΩΣ (=ΑΜΕΣΑ) μπακάπ, έστω στα αρχεία που δεν αντικαθίστανται......
grwarlock Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 ...ΑΥΤΑ είναι ρε μαλάκα, κατάλαβες;; ...Γαμιόμεθα εμείς να την ψάχνουμε, να ρωτάμε, να γράφουμε - κι αυτές μας κολλάνε στον τοίχο απλοποιώντας τη διαδικασία....Πςςςςς! Άντε, γειά μας, αδερφέ! (...έχω βαρεθεί να δικαιώνεται η υπογραφή μου, σχεδόν καθημερινά γαμώτ...) "Αν δεις καραβι στο βουνο .....τριχα το εχει συρει" λεγαμε τον καιρο που υπηρχαν οι .....τριχες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα