pnick Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Καλή περίπτωση αν δεν τον νοιάζει το full wired. Πράγματι.
rowain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Γενικότερα όταν κοιτάς για αγορά τροφοδοτικού, το σημαντικότερο πράγμα είναι η καλή ποιότητα κατασκευής του, δηλ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το τροφοδοτικό (πολλές φορές μόνο και μόνο το όνομα του κατασκευαστή είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πχ seasonic). Εφόσον εντοπίσεις κάποιο τροφοδοτικό που να πληρεί αυτήν την προϋπόθεση (καθώς και την τσέπη σου), μετά κοιτάζεις τί ripple και voltage regulation έχει καθώς και το efficiency του τροφοδοτικού. Όλα αυτά μπορεί να τα δει κανείς όπως θα έχεις διαπιστώσει μόνο μέσα απο reviews σε αξιόπιστα sites, ένα εκ των οποίων είναι και το techpowerup. Από εκεί και πέρα το αν το τροφοδοτικό είναι modullar και το αν ο ανεμιστήρας του διαθέτει hybrid mode ξεκινώντας δηλ να λειτουργεί μόνο όταν χρειαστεί, είναι χαρακτηριστικά που έρχονται σε δεύτερη μοίρα ως κριτήρια επιλογής..
pnick Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν το βλέπω έτσι αλλά δεν πειράζει. Δεν είμαι reviewer να "ψειρίζω την μαϊμού" όταν αγοράζω ένα τροφοδοτικό. Εμένα με νοιάζει τί ρεύμα θα βγεί από το τροφοδοτικό και ποιες ανέσεις μου προσφέρει. Δηλαδή: 1. Αν το efficiency είναι όσο υπόσχεται (και τα RM είναι όντως Golden), 2. αν το ripple είναι μέσα στα ανεκτά όρια (και στα RM είναι μέσα στα όρια, και μάλιστα στα χαμηλά-μεσαία φορτία που με αφορούν ως χρήστη είναι και κάτω από 20mV, το τί ripple έχει στα όριά του δεν με πολυενδιαφέρει γιατί δεν θα τα φτάσω ποτέ), 3. αν ο θόρυβος είναι ανεκτός (και τα RM είναι από τα πιο ήσυχα της αγοράς, γιατί μέχρι φορτία 40% απλά δεν μπαίνει σε λειτουργία καθόλου ο ανεμιστήρας), 4. αν η τιμή του είναι προσιτή (και είναι από τα πιο προσιτά golden+fully modular τροφοδοτικά στην αγορά αυτή την στιγμή), και επιπλέον έχω και μια εταιρία-κολοσσό σαν την Corsair να μου εγγυάται καλή λειτουργία για 5 χρόνια, τότε δεν με πολύ-ενδιαφέρει τί πυκνωτές χρησιμοποίησε η συγκεκριμένη εταιρεία (σημειωτέον, Ltek capacitors χρησιμοποιεί ενίοτε και η Delta, η οποία είναι από τις λίγες εταιρείες που ξεπερνά την Seasonic σε ποιότητα, αν κάτι λέει αυτό), ή ποιες μικρές κατασκευαστικές ατέλειες υπάρχουν μέσα που δεν θα τις αντιληφθώ ως χρήστης ποτέ. Υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας σε αυτής της κλάσης τα τροφοδοτικά. Αν κάτι δεν πάει καλά μέσα...RMA! Τόσο απλά. Απόψεις είναι. Τι να κάνουμε; Δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο. Παρεμπιπτόντως, σήμερα απέκτησα το RM 750. Υπήρχε πρόβλημα με συριγμό (coil whine) στο CX600 που είχα και έγινε αντικατάσταση (+διαφορά) από το Πλαίσιο στο πιτς φυτίλι. Δεν με ταλαιπωρήσανε καθόλου. Να τα λέμε και αυτά. Οι πρώτες εντυπώσεις (αν ενδιαφέρεται και κανείς να μάθει) είναι άριστες. Άνετη και καθαρή τοποθέτηση με πολύ ποιοτικά flat καλώδια. Fully modular φυσικά και εντελώς αθόρυβο όπως είπαμε. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2014 από pnick
rowain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δεν το βλέπω έτσι αλλά δεν πειράζει. Δεν είμαι reviewer να "ψειρίζω την μαϊμού" όταν αγοράζω ένα τροφοδοτικό. Εμένα με νοιάζει τί ρεύμα θα βγεί από το τροφοδοτικό και ποιες ανέσεις μου προσφέρει. Δηλαδή: 1. Αν το efficiency είναι όσο υπόσχεται (και τα RM είναι όντως Golden), 2. αν το ripple είναι μέσα στα ανεκτά όρια (και στα RM είναι μέσα στα όρια, και μάλιστα στα χαμηλά-μεσαία φορτία που με αφορούν ως χρήστη είναι και κάτω από 20mV, το τί ripple έχει στα όριά του δεν με πολυενδιαφέρει γιατί δεν θα τα φτάσω ποτέ), 3. αν ο θόρυβος είναι ανεκτός (και τα RM είναι από τα πιο ήσυχα της αγοράς, γιατί μέχρι φορτία 40% απλά μπαίνει σε λειτουργία καθόλου ο ανεμιστήρας), 4. αν η τιμή του είναι προσιτή (και είναι από τα πιο προσιτά golden+fully modular τροφοδοτικά στην αγορά αυτή την στιγμή), και επιπλέον έχω και μια εταιρία-κολοσσό σαν την Corsair να μου εγγυάται καλή λειτουργία για 5 χρόνια, τότε δεν με πολύ-ενδιαφέρει τί πυκνωτές χρησιμοποίησε η συγκεκριμένη εταιρεία (σημειωτέον, Ltek capacitors χρησιμοποιεί ενίοτε και η Delta, η οποία είναι από τις λίγες εταιρείες που ξεπερνά την Seasonic σε ποιότητα, αν κάτι λέει αυτό), ή ποιες μικρές κατασκευαστικές ατέλειες υπάρχουν μέσα που δεν θα τις αντιληφθώ ως χρήστης ποτέ. Υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας σε αυτής της κλάσης τα τροφοδοτικά. Αν κάτι δεν πάει καλά μέσα...RMA! Τόσο απλά. Απόψεις είναι. Τι να κάνουμε; Δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο. Παρεμπιπτόντως, σήμερα απέκτησα το RM 750. Υπήρχε πρόβλημα με συριγμό (coil whine) στο CX600 που είχα και έγινε αντικατάσταση (+διαφορά) από το Πλαίσιο στο πιτς φυτίλι. Δεν με ταλαιπωρήσανε καθόλου. Να τα λέμε και αυτά. Οι πρώτες εντυπώσεις (αν ενδιαφέρεται και κανείς να μάθει) είναι άριστες. Άνετη και καθαρή τοποθέτηση με πολύ ποιοτικά flat καλώδια. Fully modular φυσικά και εντελώς αθόρυβο όπως είπαμε. Σωστά τα όσα λες, αλλά εννοείται πως καθένας έχει τα στάνταρ του και τις απόψεις του όπως είπες..Και όταν λέμε κοιτάμε τα reviews, δεν καθόμαστε να αναλύσουμε το κάθε εξάρτημα του τροφοδοτικού...μια γενική εικόνα αποκτάς έτσι, δεν κάθεσαι να διαβάζεις τα κατεβατά, 2-3 προτάσεις-κλειδιά φτάνουν..απλά εξαρτάται τι ενδιαφέρει τον καθένα..τώρα σχετικά με τον θόρυβο και πάλι εξαρτάται που το έχεις το pc και τι το θες το pc..επίσης η διαδικασία RMA μπορεί να καταλήξει και μπελάς με καθυστερήσεις κτλ..οπότε δεν είναι και η ευκολότερη λύση..είναι απλά η έσχατη λύση..φυσικά με μια καλή εγγύηση δεν φοβάται κανείς κάτι.. Πάντως γενικά έχεις φάει κόλλημα με το RM 1
pnick Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Καλημέρα. Με άλλο είχα φάει κόλλημα. Τελικά το πήρε κόσμος από εδώ μέσα που τους το είχα προτείνει. Εγώ ξέμεινα... Απλά, στο Πλαίσιο οι εναλλακτικές ήταν περιορισμένες... (Turbo-X ). Ελπίζω να καταλαβαίνεις το αδιέξοδο...
IceFrog Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Βασικα παιδια και γω οσο το ψαχνω τοσο μπορω να διαλεξω κατι κοντα στα μετρα μου. Ναι οκ με ενδιαφερει ο θορυβος, ναι οκ με ενδιαφερουν τα καλωδια να ειναι συμαζεμενα, ομως εαν στην ιδια κατηγορια τιμης υπαρχει κατι που μου δινει ποιοτικότερο ρευμα, θα παω εκει. 1
pnick Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Βασικα παιδια και γω οσο το ψαχνω τοσο μπορω να διαλεξω κατι κοντα στα μετρα μου. Ναι οκ με ενδιαφερει ο θορυβος, ναι οκ με ενδιαφερουν τα καλωδια να ειναι συμαζεμενα, ομως εαν στην ιδια κατηγορια τιμης υπαρχει κατι που μου δινει ποιοτικότερο ρευμα, θα παω εκει. Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω.
rowain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Καλημέρα. Με άλλο είχα φάει κόλλημα. Τελικά το πήρε κόσμος από εδώ μέσα που τους το είχα προτείνει. Εγώ ξέμεινα... Απλά, στο Πλαίσιο οι εναλλακτικές ήταν περιορισμένες... (Turbo-X ). Ελπίζω να καταλαβαίνεις το αδιέξοδο... Ναι καταλαβαίνω...μπορούσες να το παραγγείλεις και από αλλού όμως το V700 ή κάτι αντίστοιχο όπως ένα XFX ή ένα corsair AX, τα οποία είναι όπως ξέρεις κλάσης ανώτερα από το RM. Εγώ αυτό θα έκανα..Αφού έμεινες ευχαριστημένος με την επιλογή σου όμως ok. 1
Thanos1972 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 ειχατε χασει την crazy sunday του V700 στα 119.πραγματικα απο την καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε.συνηθως δεν εδινα πανω απο 60 euros για τροφοδοτικο...τωρα,το ξεχναω αυτο το θεμα για πολλα χρονια οτι και να βγει στο μελλον. 3
IceFrog Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Επειδη δεν βιαζομαι, θα περιμενω και εγω καμια προσφορα
pnick Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Επειδη δεν βιαζομαι, θα περιμενω και εγω καμια προσφορα Μπαίνε και στο stock House του e-shop πού και πού. Βγαίνουν κάτι καλά κομμάτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα