IceFrog Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=548862 η πιο κατατοπιστικη απαντηση ειναι εδω. δεν υπαρχει διαφορα στο overclock. η μονη διαφορα ειναι οτι το multi σου βγαζει ομοιομορφα τα ambere ενω το single μπορει να τα δωσει ανομιομορφα. πχ καποιος εχει 3 καρτες γραφικων και το τροφοδοτικο του εχει 2 εξαπινα, η τριτη καρτα θα πρεπει να συνδεθει με molex. εαν το τροφοδοτικο ειναι multirail θα υπαρξει προβλημα γιατι θα παρει το ρευμα απο δισκους κλπ. εαν ειναι single δεν εχει θεμα.
savoukos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=548862 η πιο κατατοπιστικη απαντηση ειναι εδω. δεν υπαρχει διαφορα στο overclock. η μονη διαφορα ειναι οτι το multi σου βγαζει ομοιομορφα τα ambere ενω το single μπορει να τα δωσει ανομιομορφα. πχ καποιος εχει 3 καρτες γραφικων και το τροφοδοτικο του εχει 2 εξαπινα, η τριτη καρτα θα πρεπει να συνδεθει με molex. εαν το τροφοδοτικο ειναι multirail θα υπαρξει προβλημα γιατι θα παρει το ρευμα απο δισκους κλπ. εαν ειναι single δεν εχει θεμα. εκτός απο αυτό.στις αρχές του 2008 και νομίζω μέχρι το 10 κάποια multi όταν έβαζες 3+ κάρτες δεν μπορούσαν να βγάλει τ κάθε rail τα απαραίτητα.μόνο αυτό..κ το 2006 λόγω κακού σχεδιασμού είχαν βάλει στο ίδιο rail καρτα+cpu+++ ..και σε άλλο τους σκληρούς..αλλά κ αυτό το φτιάξανε..
Millennium Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δε χρειάζεται απαραίτητα αλλαγή το τροφοδοτικό σου αλλά αφού φαίνεται οτι το πήρες απόφαση για αλλαγή... 1
pnick Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=548862 η πιο κατατοπιστικη απαντηση ειναι εδω. δεν υπαρχει διαφορα στο overclock. η μονη διαφορα ειναι οτι το multi σου βγαζει ομοιομορφα τα ambere ενω το single μπορει να τα δωσει ανομιομορφα. πχ καποιος εχει 3 καρτες γραφικων και το τροφοδοτικο του εχει 2 εξαπινα, η τριτη καρτα θα πρεπει να συνδεθει με molex. εαν το τροφοδοτικο ειναι multirail θα υπαρξει προβλημα γιατι θα παρει το ρευμα απο δισκους κλπ. εαν ειναι single δεν εχει θεμα. Ωραία, αφού ψάχτηκες καλώς. Υπήρχε και αυτή η διάσταση που έπρεπε κατά την γνώμη μου να την γνωρίζεις πριν κάνεις αγορά. Για αυτό σου είπα να το κοιτάξεις. Δεν έχει σημασία που το αντιλήφθηκες διαφορετικά από μένα (γιατί μάλλον δεν το έπιασες όλο το θέμα).
IceFrog Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ωραία, αφού ψάχτηκες καλώς. Υπήρχε και αυτή η διάσταση που έπρεπε κατά την γνώμη μου να την γνωρίζεις πριν κάνεις αγορά. Για αυτό σου είπα να το κοιτάξεις. Δεν έχει σημασία που το αντιλήφθηκες διαφορετικά από μένα (γιατί μάλλον δεν το έπιασες όλο το θέμα). Δε χρειάζεται απαραίτητα αλλαγή το τροφοδοτικό σου αλλά αφού φαίνεται οτι το πήρες απόφαση για αλλαγή... Δεν προσπαθω να το παιξω εξυπνος. Απλα απ οτι μπορεσα να δω και να διαβασω κοιταξα να ειναι σχετικα προσφατο και απο σοβαρα forum του εξωτερικου. Το συμπερασμα ηταν πως για τον mainstream user οπως εγω δεν υπαρχει καμια διαφορα στη χρηση. Σε mining , benching κλπ εκει υπηρχαν λογοι για να αποριψεις ενα multi rail τροφοδοτικο. Εαν εχω καταλαβει κατι λαθως θα ηθελα να μου το πεις, γιαυτο άλλωστε ανοιξα το θεμα, γιατι με τροφοδοτικα και ρευμα δεν εχω ψαχτει ποτε μεχρι τωρα. Οποτε οποιαδηποτε βοηθεια η γνωμη ειναι το λιγοτερο καλοδεχουμενη και ευπροσδεκτη. Εαν παλι επιμενετε ολοι πως το τροφοδοτικο μου δεν χρειαζεται για την ωρα αλλαγη, δεν θα το βαλω ως προτεραιότητα η ενδεχομενως να μην το αλλαξω και καθολου. Απλα ειναι ολα αυτα που διαβασα που με εκαναν να σκεφτω πως ειναι κριμα να φτιαξω ενα μηχανημα μπιμπελο, και να μην εχω μια σωστη βαση που θα μου δωσει καποια ασφαλεια και σιγουρια. 1
pnick Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ο Millennium πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν και τον επεξεργαστή σου, και έχει δίκιο. Αυτή η σειρα (2500κ, 2600κ κ.λπ.) δεν ήταν πολύ απαιτητική για σωστό OC'ing. Θα τον φτάσεις ψηλά χωρίς να το καταλάβεις. Δοκίμασε έτσι για αρχή (το GX750 που έχεις είναι και single rail ).
IceFrog Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 θα τα κρατησω ολα αυτα που ειπαμε στο μυαλο μου και δεν θα κανω καποια κινηση για την ωρα. (δεν υπαρχει και διαθεσημο το evga ) 1
Millennium Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Πέσαν καλύτερες προτάσεις στο τραπέζι από το EVGA. 1
IceFrog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Πέσαν καλύτερες προτάσεις στο τραπέζι από το EVGA. κανεις δεν μπήκε στον κοπο να εξηγησει γιατι καποιο απο τα τροφοδοτικα που προτάθηκαν ειναι καλυτερο απο καποιο αλλο. Δηλαδη πως να το καταλαβω? Απο τη στιγμη που μπηκαν ολα μαζι στο ιδιο τσουβαλι επρεπε να ξεχωρισω καποιο και ξεχωρισα το evga. Τωρα μου λες οτι υπηρχαν πιο καλες προτασεις.. πρεπει να μαντεψω?? Πες μου ποια θεωρεις καλητερη προταση να το ψαξω απο την αρχη 1
WalkerSW Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Γενικα οτιδήποτε απο XFX (Seasonic), Seasonic, Corsair (Ακριβές σειρες), Enermax κατασκευαστικά είναι καλύτερα απο τα EVGA.... 1
IceFrog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Να σου πω που ειναι το κολλημα μου? Ειδα το seasonic που προταθηκε στα 120 ευρω. Non modular με τα μεταφορικα 135~ μπηκα σε μερικα site του εξωτερικου και με 130 ευρω + μεταφορικα βρηκα πιο ακριβη σειρα full modular. Ζητησα προτασεις μεχρι 120 . δεν εχω θεμα να ανεβω. αν το νιωσω το θεμα και το καταλαβω. Δεν καταλαβενω ομως γιατι να μην προτιμησω μια προταση με 50 ευρω λιγοτερα, που κανεις δεν ειχε παραπονο και να παω σε μια αλλη 50 ευρω πιο ακριβη (αλλος αυτο το ποσο διαθετει για αν αγορασει τροφοδοτικο) χωρις να εχω καταλαβει το λογο.. Καταλαβα οτι η seasonic ειναι ισως η πιο καλη εταιρει τροφοδοτικων, κατασκευαζει ανταλακτικα κλπ κλπ. Το αλλο προιον ομως εχει διπλασια εγγυηση. Και γραφει οτι χρησιμοποιει επισεις γιαπωνέζικους πυκνωτές. Ωραια δεν ειναι καλο μου λετε. μην μου εξηγησετε το γιατι, απλα δωστε μερικα λινκ για να διαβασω εγω. Οπως ειπα και πιο πανω ανοιξα το θεμα για να βοηθηθω και οχι για να μοστραρω την επιλογη μου, να ερθω σε αντιπαραθεση η να το παιξω εξυπνος
pnick Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Η μόνη δική μου ένσταση για το EVGΑ ήταν το multi rail. Δεν θα δείς κάτι που να σε προβληματίσει σε πραγματική χρήση. Απλά, όταν κοιτούσα την Super Nova σειρά θυμάμαι ότι είχαν λιγάκι θόρυβο. Αυτό θα με απασχολούσε εμένα γιατί έχω το pc στο αυτί μου. Ψάξε λίγο αν θες το θέμα του θορύβου και δεις ότι δεν σε αφορά, όρμα...
WalkerSW Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μπορεις να πας σε XFX που είναι ακομη πιο φθηνό και είναι επισης κατασκευασμένο απο seasonic.... και ουσιαστικά η xfx απλα κολαει το αυτοκολλητο της πανω..... Τα τροφοδοτικά περα απο τα χαρακτηριστικά οπως efficiency , 12V amps, προστασίες κτλ κτλ τα κρίνουμε κυρίως απο τον κατασκευαστη που ορίζει και τι ποιοτητας εξερτήματα μπαινουν μέσα στο τροφοδοτικο.... Τα EVGA που κοιτας τα κατασκευάζει η FSP που ναι μεν είναι καλή κατασκευάστρια αλλα θεωρείται μετρια απέναντι σε κατασκευαστές όπως οι seasonic, enermax, superflower. 1
IceFrog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μαλιστα. Αυτο το καταλαβα. Γιατι ομως η xfx δινει εγγυηση 3 χρονια αφου ειναι ανωτερο κατασκευαστικα ? μηπως να μην με απασχολει και τοσο το θεμα της εγγυησης? Παθαινουν κατι τα τροφοδοτικα που θα μπορουσε να μου τυχει και να με αφησει ξεκρεμαστο? Απο την αλλη βεβαια ειναι και η σκεψη οτι τοσα λιγα χρηματα που δινω δεν θα πρεπει να με νοιαζει εαν παθει κατι γιατι στην ουσια θα τα βγαλει τα λεφτά του
WalkerSW Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Εγω να σου πω την αλήθεια θα έπερνα αυτο... http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37250&cat=17 και αν δεν αντεχα την τιμη τότε με την μια στο XFX... Μαλιστα. Αυτο το καταλαβα. Γιατι ομως η xfx δινει εγγυηση 3 χρονια αφου ειναι ανωτερο κατασκευαστικα ? μηπως να μην με απασχολει και τοσο το θεμα της εγγυησης? Παθαινουν κατι τα τροφοδοτικα που θα μπορουσε να μου τυχει και να με αφησει ξεκρεμαστο? Απο την αλλη βεβαια ειναι και η σκεψη οτι τοσα λιγα χρηματα που δινω δεν θα πρεπει να με νοιαζει εαν παθει κατι γιατι στην ουσια θα τα βγαλει τα λεφτά του 5 δινει η XFX εφοσον κανεις resistration στο site της... απο που προέκυψαν τα τρια? Δες ποσο εγγύηση λέει!! http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32941&cat=17
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα