Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Numix

Eru Iluvatar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά,

πρόσφατα εγκατέστησα την έκδοση 13.10 σε Ubuntu (αφού πρώτα είχα βάλει Mint, αλλά δεν μου άρεσε, αργή και χωρίς πακέτα να εγκαταστήσεις σε σύγχρονο μηχάνημα).

Η 13.10  είναι πολυ καλή και smooth. Παρά ταύτα τα themes και εικονίδια είναι λίγο outdated. Η εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις το Numix με το Unity Tool.

To πρόβλημα:

Η κάτωθι εντολή 

$ sudo add-apt-repository ppa:numix/ppa

δίνει
sh: 1: /usr/lib/linuxmint/mintSources/mintSources.py: not found

Τη δουλεία έχει το mint εδώ;

Υπάρχει κατάλοιπο από το Mint μέσα κι αν ναι, πως το σβήνω μια για πάντα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ποιο τρόπο πήγες να περάσεις ubuntu; Προσπάθησες να περάσεις το ubuntu πάνω από το mint ή έκανες format (διαμόρφωση) το δίσκο και ΜΕΤΑ πέρασες ubuntu (με boot απο δισκάκι) ;

Η διανομή mint μπορεί να εχει δική της ομάδα ανάπτυξης αλλά βασίζεται στη διανομή ubuntu, άρα τα πακέτα που υπάρχουν σε ubuntu, υπάρχουν και σε mint. 

Ποια διανομή mint εγκατέστησες και σου φάνηκε αργή; Με ποιο γραφικό περιβάλλον; Ρωτώ για να υπάρχει σωστό μέτρο σύγκρισης, διότι αν το μηχάνημα σου έχει μνήμη 1GB και προσπαθείς να συγκρίνεις mint kde με ubuntu unity, είναι λογικό να σου φαίνεται πιο smooth το δεύτερο. 

Σε κάθε περιπτωση η μαγεία των διανομών linux ειναι η τεράστια γκάμα, όπου ο χρήστης μπορει να επιλέξει οτι τον βολεύει. Αν σε βολεύει unity, τότε unity it is και ξερό ψωμι. 

Με ποιο τρόπο πήγες να περάσεις ubuntu; Προσπάθησες να περάσεις το ubuntu πάνω από το mint ή έκανες format (διαμόρφωση) το δίσκο και ΜΕΤΑ πέρασες ubuntu (με boot απο δισκάκι) ;

Η διανομή mint μπορεί να εχει δική της ομάδα ανάπτυξης αλλά βασίζεται στη διανομή ubuntu, άρα τα πακέτα που υπάρχουν σε ubuntu, υπάρχουν και σε mint. 

Ποια διανομή mint εγκατέστησες και σου φάνηκε αργή; Με ποιο γραφικό περιβάλλον; Ρωτώ για να υπάρχει σωστό μέτρο σύγκρισης, διότι αν το μηχάνημα σου έχει μνήμη 1GB και προσπαθείς να συγκρίνεις mint kde με ubuntu unity, είναι λογικό να σου φαίνεται πιο smooth το δεύτερο. 

Σε κάθε περιπτωση η μαγεία των διανομών linux ειναι η τεράστια γκάμα, όπου ο χρήστης μπορει να επιλέξει οτι τον βολεύει. Αν σε βολεύει unity, τότε unity it is και ξερό ψωμι. 

Νομίζω ότι το πέρασα από πάνω δίχως format, αλλά μου "είπε" ότι θα σβήσει τα πάντα από το Mint (I dunno ... :fear: )

Τη Cinnamon έβαλα και ο υπολογιστής που έχω είναι λιγότερο από ένα μήνα:

- 16 γίγα RAM

- i7 4770 K

Η αλήθεια είναι ότι συνήθησα το Unity τώρα και μάλιστα σε κάθε διανομή είναι και καλύτερο!

Το θέμα τώρα είναι να σβήσω κάθε κατάλοιπο του Mint, αν είναι δυνατόν. Δε θέλω να έχω προβλήματα στο μέλλον ...

Τοτε περιμενε την lts, κανε backup τα αρχεια σου, και κανε φορματ τοτε. Δεν γινεται με αλλο τροπο, επρεπε να μην του πεις να κανει εγκατασταση στο ταδε partition, αλλα να κανει φορματ και εγκατασταση.

Φορ δε ρεκορντ, το numix περιλαμβανεται στο πακετο shimmer-themes που ειναι στο μαμα repo του ubuntu απο την 13.10, οποτε δεν ηταν αναγκη για τριτο repo και μπλεξιματα.

Τοτε περιμενε την lts, κανε backup τα αρχεια σου, και κανε φορματ τοτε. Δεν γινεται με αλλο τροπο, επρεπε να μην του πεις να κανει εγκατασταση στο ταδε partition, αλλα να κανει φορματ και εγκατασταση.

Φορ δε ρεκορντ, το numix περιλαμβανεται στο πακετο shimmer-themes που ειναι στο μαμα repo του ubuntu απο την 13.10, οποτε δεν ηταν αναγκη για τριτο repo και μπλεξιματα.

I did not know bro, sorry ...  :ph34r:

είναι δυνατόν να κάνει εγκατάσταση σε partition χωρίς να το κάνει έστω ένα quick format?

πρώτη φορά το ακούω αυτό το πράγμα

"Τάκη", αυτό που έγινε είναι το εξής: Στην αρχή έβαλα το Mint και δεν μου άρεσε. Ύστερα έβαλα το cd του Ubuntu 13.10 για να το εγκαταστήσω από την αρχή. Όταν πήγα στο gpart επέλεξα τα / και /home και από xt4 τα έκανα free space. Εκεί νομίζω είχε ένα κουτάκι για να το κάνεις check, το οποίο δεν το έκανα. Αν το έκανα check, νομίζω θα έκανε full format σε αυτά, αλλά δεν είμαι expert.

H διαδικασία για να βάλει τα Windows πήρε λίγο παραπάνω. Νομίζω το πρόγραμμα ήλεγξε τι υπάρχει μέσα κι έκανε τις αλλαγές που χρειαζόταν. Για να φανταστείς ο Firefox θυμόταν τι είχα ψάξει με το Mint :confused:

Αρα εχεις ξεχωριστο partition για το /home, αρα οι ρυθμισεις σου σε ff και οτι αλλο χρησιμοποιησες μεινανε ανεπαφες, γιαυτο και ο ff θυμοταν τι ειχες κανει πριν.

Εκτος απο αυτο, στο gparted πρεπει να πατησεις και apply για να σου κανει τις οποιες αλλαγες του πεις. Αν τις κανεις και απλα μετα κλεισεις το gparted, ειναι σαν να μην τις εκανες.

Αρα εχεις ξεχωριστο partition για το /home, αρα οι ρυθμισεις σου σε ff και οτι αλλο χρησιμοποιησες μεινανε ανεπαφες, γιαυτο και ο ff θυμοταν τι ειχες κανει πριν.

Εκτος απο αυτο, στο gparted πρεπει να πατησεις και apply για να σου κανει τις οποιες αλλαγες του πεις. Αν τις κανεις και απλα μετα κλεισεις το gparted, ειναι σαν να μην τις εκανες.

Ναι, έχω και /home.

Αυτό που ουσιαστικά μου λες είναι να τικάρω το / και το /home και μετά να πατήσω το (-) που έχει λίγο πιο κάτω (αν θυμάμαι καλά). 

Ναι, έχω και /home.

Αυτό που ουσιαστικά μου λες είναι να τικάρω το / και το /home και μετά να πατήσω το (-) που έχει λίγο πιο κάτω (αν θυμάμαι καλά). 

Γενικά όμως σφαίρα πάει το μηχάνημα, δεν έχω κανένα παράπονο. Ουσιαστικά σκεφτόμουν να το κάνω upgrade σε 14.04 μέσω internet και όχι clean install, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εδώ μέσα θα διαφωνήσουν (μια φορά το έκανα αυτό στο παρελθόν και αναγκάστηκα να κάνω γενικό format :cry: )

Επειδη

- ειναι partitions εσωτερικου δισκου

- γινονται mount μεσω fstab

- ειναι ετσι εδω και 6 χρονια, απο τοτε που εστησα το debian. Παρα παρα πολλα εχουν αλλαξει απο τοτε, αλλα οχι το fstab μου.

θυμόμουνα οτι στο fhs το /mnt είναι για temporary mounts

λίγο που το κοίταξα δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέρος για permanent mounts και ο καθένας τα βάζει όπου τον βολεύει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...