Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικα ετσι ειναι.

Για αυτο το ξεκαθαρισα απ την αρχη..  Αν ειναι για εκπαιδευτικους λογους, ασφαλως και ειναι χρησιμο να καταλαβεις πως γραφεται ενας compiler. Αν ομως προσπαθεις να δωσεις μια επαγγελματικη λυση, νομιζω θα πρεπει να το ξανασκεφτεις...

Μα αυτό δεν είναι ξεκαθάρισμα. Αυτό είναι μία περίεργου τύπου δυαδική-με-το-ζόρι λογική. Είναι "σας περιορίζω στις δύο από τις άπειρες πιθανές εκδοχές που υπάρχουν".

Δηλαδή αν δεν ασχολείται κάποιος καθαρά ακαδημαϊκά, θα πρέπει να ασχολείται επαγγελματικά; (υποπτεύομαι ότι εννοείς εμπορικά, γιατί για μένα ο επαγγελματισμός έχει μία ελαφρώς διαφορετική έννοια...)

Και αν, επαγγελματικά, "θα πρέπει να το ξανασκεφτείς", κατά ποία ακριβώς έννοια "είναι χρήσιμο να καταλάβεις" (ακαδημαϊκά) κάτι στο οποίο είσαι επαγγελματικά καμένος από χέρι;

Αυτή τη λογική τη βλέπω συχνά γύρω μου: Όσο είσαι μαθητευόμενος, μάθαινε όλο και περισσότερα, ώστε όταν βγεις στην πιάτσα, να ...λουφάξεις στη μιζέρια του άχρηστου που δεν πρόκειται να καταφέρει ποτέ τίποτα παραπάνω από τον διπλανό του.

Τη σιχαινόμουν, τη σιχαίνομαι και i'm too old to learn new tricks.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω που κολλας... Ειπαμε οτι για να μαθεις πως δουλευουνε οι compilers, βελτιωνοντας ετσι την αντιληψη σου για το πως δουλευει μια γλωσσα στο εσωτερικο της, ειναι σιγουρα χρησιμο και προφανως θα σε κανει καλυτερο προγραμματιστη.

Αν ομως προσπαθεις να επιλυσεις ενα συγκεκριμενο προβλημα με την αναπτυξη ενος compiler απο scratch, κατα πασα πιθανοτητα δεν ακολουθεις τον καλυτερο δρομο.

Δεν νομιζω λοιπον οτι υπαρχουν απειρες εκδοχες εδω, παρα μονο δυο....

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω που κολλας... Ειπαμε οτι για να μαθεις πως δουλευουνε οι compilers, βελτιωνοντας ετσι την αντιληψη σου για το πως δουλευει μια γλωσσα στο εσωτερικο της, ειναι σιγουρα χρησιμο και προφανως θα σε κανει καλυτερο προγραμματιστη.

Καμία σχέση. Ένας μηχανικός αυτοκινήτων δεν είναι κατ' ανάγκη καλύτερος οδηγός από το μέσο επαγγελματία οδηγό.

Αν ομως προσπαθεις να επιλυσεις ενα συγκεκριμενο προβλημα με την αναπτυξη ενος compiler απο scratch, κατα πασα πιθανοτητα δεν ακολουθεις τον καλυτερο δρομο.

Ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο;;; :blink:

Το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσες να λύσεις αναπτύσσοντας ένα compiler είναι ...το πρόβλημα της ανάπτυξης ενός compiler!

Και το hobby;

Το "επειδή έτσι μου κ....αρφώθηκε";

Το "επειδή θέλω να δω πως είναι";

Ή "θέλω να δοκιμάσω τη θεωρία μου";

Ή "απλά μ' αρέσει σαν πρόκληση";

Ή.....

Αυτά ανήκουν σε εκφώνηση άσκησης ή σε εμπορικό (ή έστω επαγγελματικό...) project;

Εννοώ... Έχεις λύσει σταυρόλεξο, έτσι; Επαγγελματικά το έκανες, ή στα πλαίσια κάποιας άσκησης; ;)

Δημοσ.

Δηλαδή είτε θα είσαι κατσαπλιάς που απλά προσπαθεί να μάθει λίγο καλύτερα το πώς δουλεύουν οι γλώσσες προγραμματισμού είτε ο Guido Von Rossum που γράφεις την υλοποίηση της Python μόνος σου, δεν υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια..

Φαντάζομαι τα πιτσιρίκια (προγραμματιστικά) που γράφουν στο GSoC κώδικα για τον gcc  ή την boost κτλ είναι μπαρουτοκαπνισμένοι επαγγελματίες με PhDs.

Your argument is invalid.

Δημοσ.

from scratch ξεκίνησαν όλα.

Δε βασίστηκε ο Clang πάνω στο gcc.

Δημοσ.

Καμία σχέση. Ένας μηχανικός αυτοκινήτων δεν είναι κατ' ανάγκη καλύτερος οδηγός από το μέσο επαγγελματία οδηγό.

Ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο;;; :blink:

Το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσες να λύσεις αναπτύσσοντας ένα compiler είναι ...το πρόβλημα της ανάπτυξης ενός compiler!

Και το hobby;

Το "επειδή έτσι μου κ....αρφώθηκε";

Το "επειδή θέλω να δω πως είναι";

Ή "θέλω να δοκιμάσω τη θεωρία μου";

Ή "απλά μ' αρέσει σαν πρόκληση";

Ή.....

Αυτά ανήκουν σε εκφώνηση άσκησης ή σε εμπορικό (ή έστω επαγγελματικό...) project;

Εννοώ... Έχεις λύσει σταυρόλεξο, έτσι; Επαγγελματικά το έκανες, ή στα πλαίσια κάποιας άσκησης; ;)

Τι προσπαθεις να αποδειξεις;

Προφανως διαφωνουμε και αυτο ειναι συνηθισμενο στο χωρο μας οπως και σε καθε αλλον, αυτος δεν ειναι λογος να επανααμβανουμε τις θεσεις μας προσπαθωντας να πεισουμε τον αλλο, ο χρονος και η εμπειρια θα ξεκαθαρισει πολλα πραγματα, ενω αλλα θα παραμεινουν για παντα προσωπικες γνωμες...

Δημοσ.

Τι προσπαθεις να αποδειξεις;

Ότι έχεις άδικο. Και, προσωπικά, νομίζω ότι καλά τα πάω... B)

Ποτέ δεν μου άρεσε η μοιρολατρεία του "παράτα τα, δεν αξίζει τον κόπο γιατί δεν έχει λεφτά εκεί", αλλά ειδικά με τους compilers έχω ένα αδύνατο σημείο και νοιώθω ότι μου πάτησες τον κάλο.

Προφανως διαφωνουμε και αυτο ειναι συνηθισμενο στο χωρο μας οπως και σε καθε αλλον, αυτος δεν ειναι λογος να επανααμβανουμε τις θεσεις μας προσπαθωντας να πεισουμε τον αλλο, ο χρονος και η εμπειρια θα ξεκαθαρισει πολλα πραγματα, ενω αλλα θα παραμεινουν για παντα προσωπικες γνωμες...

Η διαφωνία είναι καλό πράγμα. Η προπαγάνδα και η παπαγαλία όχι.

Δεν επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας. Εσύ προσπαθείς να στηρίξεις μία νοοτροπία χωρίς λογικά επιχειρήματα, που θεωρώ ότι την "κληρονόμησες" από κάπου αλλού, κι εγώ προβάλλω τον αντίλογό μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...