Shitty Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα, Έχω ένα ZTE Router που δίνει ο ΟΤΕ και το σήμα του wifi δεν φτάνει μέχρι 2 δωμάτια πιο πέρα (5-6 μέτρα απόσταση) το οποίο έχει καταντήσει κουραστικό καθώς με πετάει συνεχώς από το Internet.Σκεφτόμουν λοιπόν είτε να αλλάξω router και να πάρω ένα της προκοπής (το οποίο θα έχει και μεγαλύτερη εμβέλεια σήματος) είτε να αγοράσω έναν Repeater.Ποιες από τις δύο λύσεις θα διαλέγατε και αν μπορείτε προτείνετέ μου και κάποιο router ή repeater αντίστοιχα.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 υπο νορμαλ συνθηκες θα σου ελεγα να παρεις ενα repeater ωστε να κανεις πιο καλη καλυψη.αλλα επειδη μου λες οτι εχεις zte και τo zte ειναι για πεταμα θα σου ελεγα τα παρακατω. α.παρε σιγουρα ενα καλυτερο ρουτερ.απειρα θεματα στο Insomnia για αγορα router. β.αν εχεις παλι θεμα καλυψης αν και σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο πριν μπορεις ειτε να παρεις μετα ενα Repeater πχ tp link,dlink. ειτε μπορεις καποιο αλλο παλιο adsl router να το κανεις access point αλλα θα πρεπει να συνδεθει με καλωδιο με το adsl router.αυτο ειναι κακο διοτι πρεπει να ριξεις καλωδιο αλλα ειναι καλο διοτι α.γλυτωνεις το κοστος του Repeater. β.εχεις λιγοτερες απωλειες λογω οτι δεν παιρνεις ασυρματα απο το adsl router και γ.μπορεις και το ιδιο το zte ή καποιο αλλο παλιο adsl router να το κανεις access point.παντως το zte βγαλτο τελειως οχι μονο για το wireless αλλα γενικα.αν θες να το κανεις access point οκ καντο αλλα για αρχικο adsl router οχι.μακρια.απειρα προβληματα θα δεις και ειδικα για το Wifi.και απο τοτε που οι μισοι παροχοι δινουν zte επειδη ειναι φτηνο θα δεις στο ινσομνια να εχουν ανοιξει αρκετα θεματα για αυτα.Υπερβολικα πολλα θεματα.
Shitty Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Οκ σ' ευχαριστώ πολύ!Ένας φίλος μου έχει Site: αυτό και είναι ευχαριστημένος αρκετα.Είναι όντως καλό και αν ναι είναι εύκολο να του περάσω τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ;;
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Οκ σ' ευχαριστώ πολύ!Ένας φίλος μου έχει Site: αυτό και είναι ευχαριστημένος αρκετα.Είναι όντως καλό και αν ναι είναι εύκολο να του περάσω τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ;; για τα λεφτα τους ειναι μια χαρα τα tp link>με λιγα λεφτα παραπανω μπορεις να πας και σε d-link>ναι το μονο που θα χρειαστει ειναι το Username/password που σου εχει δωσει ο οτε.πχ [email protected] password koukouroukou ολα τα αλλα δηλαδη pvc 8/35 pppoe/llc συνηθως ειναι ετοιμα απο πριν.αν εχεις απλη γραμμη δηλαδη Pstn προσεχε να παρεις annex a και οχι annex b.αν γραφει annex m σημαινει οτι ειναι annex a και απλα παιζει και annex m οποτε οκ. δες και σε dlink. http://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html?from=most-popular&keyphrase=d+link+adsl προσεχε να γραφει adsl2+ οτι ειναι .μην παρεις σκετο ρουτερ γιατι τα αποτελεσματα ειναι λιγο κουκουρουκου. πχ http://www.skroutz.gr/s/312629/D-Link-DSL-2641B.html http://www.skroutz.gr/s/3486592/D-Link-DSL-2770L.html
Shitty Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Οκ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα ψάξω σύμφωνα με αυτά που μου είπες και θα δω τι θα πάρω... EDIT: Μερικά γράφουν τύπος γραμμής -> PSTN και άλλα ADSL over PSTN. Υπάρχει κάποια διαφορά;; Επίσης τα δύο τελευταία links μου τα πρότεινες ως καλά ή όχι;
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Οκ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα ψάξω σύμφωνα με αυτά που μου είπες και θα δω τι θα πάρω... EDIT: Μερικά γράφουν τύπος γραμμής -> PSTN και άλλα ADSL over PSTN. Υπάρχει κάποια διαφορά;; Επίσης τα δύο τελευταία links μου τα πρότεινες ως καλά ή όχι; α.στα προτεινα σαν καλα.dlink ειναι.θα δεις διαφορα μοντελα αναλογα τα λεφτα που θες να δωσεις annex a= pstn =adsl over pstn.απλα μερικοι το γραφουν Pstn σκετο.επισης μπορει να το δεις και σαν adsl over pots annex b= isdn=adsl over isdn= 1
Shitty Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Τελικά αγόρασα ένα TP-link και μου φαίνεται αρκετα καλό μέχρι στιγμής.Το μόνο που έκανα ήταν να βάλω τους κωδικούς σύνδεσης και να αλλάξω τα SSID και την ασφάλεια του Wifi.Μόνο μια ερώτηση στις ρυθμίσεις.Στο Wifi στο country λέει United States και όταν πάω να το αλλάξω σε GREECE μου πετάει το εξής μήνυμα "Selecting the incorrect country may cause interface to other devices and violate the applicable law.Are you sure to change the country?" Να το αλλάξω ή να το αφήσω όπως είναι;;
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Τελικά αγόρασα ένα TP-link και μου φαίνεται αρκετα καλό μέχρι στιγμής.Το μόνο που έκανα ήταν να βάλω τους κωδικούς σύνδεσης και να αλλάξω τα SSID και την ασφάλεια του Wifi.Μόνο μια ερώτηση στις ρυθμίσεις.Στο Wifi στο country λέει United States και όταν πάω να το αλλάξω σε GREECE μου πετάει το εξής μήνυμα "Selecting the incorrect country may cause interface to other devices and violate the applicable law.Are you sure to change the country?" Να το αλλάξω ή να το αφήσω όπως είναι;; α.κανε firmware update ασχετα με το μυνημα απλα για να εχεις το τελευταιο firmware. β.ναι αλλαξε το.στην ουσια τωρα κανεις violate που εχεις βαλει χωρα που δεν ειναι αυτη που εισαι τωρα .κατα τα αλλα ειναι βλακειες αυτα. το μυνημα αυτο στο βγαζει για ενα λογο. σε καθε χωρα και πολλες φορες σε καθε ηπειρο ισχυουν διαφορετικες παραμετροι στην ενταση του wifi οπως και στα καναλια.οποτε απλα σου βγαζει προειδοποιηση οτι αμα δεν εισαι στην ελλαδα μην βαλεις ελλαδα διοτι μπορει η ελλαδα που θες να βαλεις να εχει διαφορετικα προτυπα,καναλια κτλ απο οτι πχ η αμερικη. οι διαφορες τωρα χοντρικα ειναι οι παρακατω. αμερικη σε αφηνει καναλια 1 εως 11 ευρωπη σε αφηνει καναλια 1 εως 13 Japan σε αφηνει καναλια 1 εως 14 ευρωπη και σιγουρα ελλαδα.μεγιστη ενταση 20dbm=100mw. αμερικη σε αφηνουν παραπανω .νομιζω πρεπει να ειναι κοντα στα 300mw. καποιοι, ακριβως επειδη στην αμερικη σε αφηνει να διαλεξεις παραπανω ενταση στο wifi επιτηδες βαζουν αμερικη με σκοπο να κανουν το ρουτερ να παιξει πιο δυνατα.πχ 23 dbm αντι για 20 με σκοπο να πιανουν wifi σε μεγαλυτερο χωρο.παραβιαζουν τον νομο αλλα θα μου πεις who cares και ποιος θα σε ελεγ3ει. πχ στα air live σου λεει 23 dbm για αμερικη 20 για ευρωπη.οποτε αμα βαλεις αμερικη η αμα αλλαξεις firmware και βαλεις αμερικης(αναλογα το ρουτερ)μπορεις να παιξεις πιο δυνατα.
Shitty Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Με το firmware update επανέρχονται οι default ρυθμίσεις;; Και επίσης μου έλεγε να διαλέξω WAN Type και είχε τις εξής επιλογές α)ADSL WAN και β) Ethernet WAN.Το α διαλέγω έτσι;;
poulinos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Με το firmware update επανέρχονται οι default ρυθμίσεις;; Και επίσης μου έλεγε να διαλέξω WAN Type και είχε τις εξής επιλογές α)ADSL WAN και β) Ethernet WAN.Το α διαλέγω έτσι;; εστω και με καθυστερηση.οχι συνηθως δεν χανονται οι ρυθμισεις.ναι adsl wan αφου παιζεις με adsl.το ethernet wan ειναι για να παρεις ιντερνετ απο καποιο αλλο adsl router και το tp lnk να παιξει σαν σκετο router.
Shitty Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Σ' ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες!
ducatirulez Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Θα ηθελα την γνωμη σας γι΄αυτο το repeater και σε συνδυασμο με tg585 v7 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.583441&sid=1
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 αγνωστη μαρκα.με 10 ευρω παραπανω παιρνεις tp link repeater που ειναι πολυ πιο επωνυμο.πχ tp link 701nd. 1
ducatirulez Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Ενας λογος που το κοιταζω ειναι η τιμη και ο αλλος οτι ''βολευει'' κατασκευαστικα που το κοτσαρεις κατευθειαν στην πριζα. Αλλα αφου ειναι τοσο αγνωστο οσο λες θα προτιμησω το tp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα