Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

ένας φίλος έχει ενα λαπτοπ sony vaio με model number: pcg-71211m και windows 7 λειτουργικο.

μου ειπε οτι ξαφνικα οτι cd-dvd και αν εβαζε στο dvd-rom δεν το διάβαζε και πραγματικα μου το έφερε και οποτε κλικάρω άνοιγμα ανοίγει  (eject) το dvd-rom

έχει πάθει κάποιος το ίδιο ? χάλασε το dvd ή ειναι κάποια ρύθμιση ?

μου είπε οτι το πολυ καμμια 40 αρια εγγραφες να έχει κάνει δε το έχει λιώσει..

ευχαριστω.

Δημοσ.

Μπορεί όντως να πέθανε ο οδηγός dvd ή απλώς να μην «κουμπώνει» καλα. Υπάρχουν δυο δοκιμές που μπορείς να κάνεις:

1. Να χρησιμοποιήσεις ένα linux live σε USB, να κάνεις από εκεί boot και να δεις τη συμπεριφορά του οδηγού dvd. 
  2. Να βάλεις τον οδηγό σε αλλο μηχάνημα και να δεις εκεί τη συμπεριφορά του.

Αν κάνεις και τα 2 θα είναι προφανες τι μπορεί να φταίει (λειτουργικό, οδηγός, μητρική, κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολυ !! για αρχη θα δοκιμάσω με linux αλλα να βγάλω τη συσκευη dvd δε θα το επιχειρησω καθως δεν έχω εμπειρια με λαπτοπ..

Δημοσ.

χιλια συγγνωμη που στα πρηζω μια ακομα ερώτηση..

πηγα στο μπανιο τωρα και εχω το εξης : αλκοολουχος λοσιον οινοπνευμα  70  άρωμα λεμονιου γλυκερινη,  αυτα γραφει, ειναι καθαρο οινοπνευμα αυτο ? πάντως ειναι λευκο.

επίσης έχω και ενα ασετον της αδερφης μου, αυτο αν δε κανω λαθος απο οινοπνευμα πρεπει να αποτελειται..

αλλιως αν δε κανουν αυτα να ζητησω σκετο καθαρο οινοπνευμα χωρις λεμονι ?

αα και βρηκα  ενα ροζ μπουκαλακι που γραφει οινοπνευμα φαρμακευτικο mediplan διαλυμα εξωτερικης χρησης

ethyl  alcohol 70 βαθμοι..λεει οτι ειναι ευφλεκτο..αυτα.

ευχαριστω.

Δημοσ.

OXI ΑΣΕΤΟΝ σε πλαστικά (το μάτι συνήθως ειναι πλαστικό)! Τα καταστρέφει. (γενικός κανόνας)

Θες καθαρό οινόπνευμα χωρίς αρώματα και χωρίς γλυκερίνη. Η καθαρότητα (70 ή 90+ βαθμοί) δεν εχει τόσο σημασία, οσο έχει να μην εχει άλλα στοιχεία εκτός απο αλκοόλη και νερό. 

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα,

παιδια έφτιαξα στικακι με manjaro linux kai μπηκα απο εκει, στα devices δε μπορω να βρω το dvd-drive,  στα devices βλέπω file system, τον σκληρο που λεει 485 gb volume και αναφερει αλλα 4 volume  245 mb, 757 mb, 123mb kai 115 kb αλλα dvd drive δε βλεπει,

επειδη ειμαι ασχετος απο linux ξέρει κάποιος πως βρισκω το dvd drive ?

Δημοσ.

12.7mm πάχος και sata interface model/number UJ890

κοίταξε τις αγγελίες για μτχ

ναι κάνει αλλά είναι λίγο 'ψηλά' στην τιμή,

όταν το πάρεις στα χέρια,αλλάζεις μόνο την πλαστική πρόσοψη

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ !! μεταχειρισμενο μαλλον δε θα θελει ο φιλος μη του ξαναχαλασει, το θεμα ειναι οτι με πιεζει να του το αλλαξω εγω και αγχωνομαι λιγο με τα λαπτοπ, ειδα ενα βιντεο και ειδα οτι πρεπει να βγει ολο το πλαστικο μερος το κατω και στο dvd drive ξεβιδωνει 3 βιδες και το τραβαει λιγο δυσκολα βεβαια, εκει ειναι συνδεδεμενο με καποιο καλωδιακι που πρεπει να προσεξω ? να το επιχειρησω ειναι κατι απλο ? κατι να προσεξω μη κανω ζημια ?

Δημοσ.

Η σύνδεση στο πίσω μέρος είναι σαν «χωνευτή». Το τραβάς, ξεκουμπώνει και βγαίνει. Αντίστοιχα βάζεις το καινουργιο, το σπρώχνεις, κουμπώνει και είσαι έτοιμος. Δεν εχει καλώδια. Εμπειρικά σου λεω να χρησιμοποιήσεις ένα συρματάκι, να ανοίξεις το dvd rom (σαν να θες να βάλεις δισκάκι), το ανοίγεις και το πιάνεις από τα πλάγια. Έτσι θα σου βγει πολύ πιο εύκολα. 

Αφου θα το αλλάξεις εσύ κάνε κάτι ακόμα για επιβεβαίωση. Βγάλε το και επιβεβαίωσε οτι όντως εχει σύνδεση SATA (που μάλλον είναι sata). Αυτό γιατί δεν ξέρω πόσο παλιό είναι το laptop σου και αν είναι πολύ παλιό ίσως εχει σύνδεση ide. 

EDIT:

Σου βρήκα εικόνα (δες το spoiler)

image.jpg

Πηγή :

https://www.youtube.com/watch?v=L-UzZWzUsDc

Στο πράσινο είναι η σύνδεση. Μπορεί να ειναι sata (δες http://i181.photobucket.com/albums/x91/giangson16/CIMG1028.jpg ) ή ide (δες http://img.dxcdn.com/productimages/sku_178996_5.jpg )

Τα κόκκινα είναι κάποια κομμάτια που πρέπει να βγάλεις από το παλιό dvdrom (βιδες) και να τα βάλεις στο καινουργιο με τον ίδιο τρόπο     

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...