Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκιο για την προσφορά των νέων συνδρομητών, είναι διαφορετική αν είσαι ή όχι συνδρομητής συμβολαίου κινητής.

α. Με συμβόλαιο δίνει την τιμή που ανέφερα, 20+5=25€ * 24= 600€ + 75 = 675€ / 24 = 28,12

β. Χωρίς συμβόλαιο, υπολογίζεις (20*12)+(25+12)=540€. Επίσης για VDSL (5*6)+10*18)=210€. Οπότε πάει 540+210+75=825€ / 24 = 34,37€.

Δεν κατάλαβα για την δυσαναλογία που αναφέρεις. Υπάρχει 3€ φυσιολογική διαφορά, λόγω του μεγαλύτερου χρόνου (270').

Επεξ/σία από jkoukos
  • Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις στον υπολογισμό "με συμβόλαιο" στα 25 ενώ η προσφορά είναι στα 20, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία αφού δεν συγκρίνομαι με αυτή την κατηγορία.

Στην άλλη κατηγορία και για 24μηνη δέσμευση, για νέο συνδρομητή με vdsl, υπολογίζω, με βάση τα δικά σου στοιχεία για τα τέλη, [(20+10)*12+(25+10)*12+35+40+5=] 360+420+75+5=860, οπότε 860/24= 35,33 μηνιαίως, και συγκρίνοντάς το με την προσφορά των 25+10, για να έχω το ίδιο μέτρο σύγκρισης με την προσφορά των 300' προς κινητά, υπολογίζω 35*24+5=845 οπότε 35,21 μηνιαίως, δηλαδή λίγα λεπτά φτηνότερα από ότι στο νέο συνδρομητή.

Η δυσαναλογία που έγραψα αφορά στο ότι για 30' προς κινητά το μήνα χρεώνει 3€ πάνω από τα 20€ και για 300' που είναι δεκαπλάσια από τα 30' χρεώνει μόνο 2€ επιπλέον, αλλά θα μου πεις 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις στον υπολογισμό "με συμβόλαιο" στα 25 ενώ η προσφορά είναι στα 20, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία αφού δεν συγκρίνομαι με αυτή την κατηγορία.

Αν και δεν έχει σημασία μιας και δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία, ο νέος συνδρομητής πληρώνει 20 για DP + 5 για VDSL, σύνολο 25€.

Στην άλλη κατηγορία και για 24μηνη δέσμευση, για νέο συνδρομητή με vdsl, υπολογίζω, με βάση τα δικά σου στοιχεία για τα τέλη, [(20+10)*12+(25+10)*12+35+40+5=] 360+420+75+5=860, οπότε 860/24= 35,33 μηνιαίως, και συγκρίνοντάς το με την προσφορά των 25+10, για να έχω το ίδιο μέτρο σύγκρισης με την προσφορά των 300' προς κινητά, υπολογίζω 35*24+5=845 οπότε 35,21 μηνιαίως, δηλαδή λίγα λεπτά φτηνότερα από ότι στο νέο συνδρομητή.

Ο υπολογισμός που κάνεις είναι λάθος. Ισχύουν αυτά ακριβώς που έγραψα (825€ / 24 = 34,37€), λίγο φθηνότερο από αυτό που σου δίνουν ως προσφορά.

Στην περίπτωση αυτή (νέα σύνδεση) για DP πληρώνεις 20€ για το πρώτο 12μηνο και 25€ για το επόμενο 12μηνο. Αλλά για VDSL πληρώνεις επιπλέον 5€ το πρώτο 6μηνο και 10€ το επόμενο 18μηνο.

Εφάπαξ πληρώνεις τα 75€ και όχι τα 5€ της ανανέωσης του συμβολαίου (αφού πρόκειται για νέο).

Η δυσαναλογία που έγραψα αφορά στο ότι για 30' προς κινητά το μήνα χρεώνει 3€ πάνω από τα 20€ και για 300' που είναι δεκαπλάσια από τα 30' χρεώνει μόνο 2€ επιπλέον, αλλά θα μου πεις

Έχεις μπερδευτεί. Η διαφορά των μονάδων είναι 3€. Σου δίνει 22€ με 30' ή 25€ με 300'.

Όσον αφορά τη διαφορά των 2€, στο πάγιο προσφοράς έναντι νέας σύνδεσης (22€ έναντι 20€), συνυπολογίζουν και το κόστος που θα πλήρωνες εφάπαξ αν πήγαινες σε άλλον πάροχο.

Πάντα το κάνουν αυτό οι πάροχοι και μόνον όταν κάνεις αίτηση φορητότητας ενδέχεται να σε πάρουν για καλύτερη αντιπροσφορά. Αλλά πολλές φορές είναι δίκοπο μαχαίρι, διότι μπορεί να μπλέξεις και τελικά να πληρώσεις παραπάνω.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, τελικά.

Δεν είχα δει την προσφορά που έχει για vdsl και υπολόγιζα με τα περσινό πρόσθετο (10).

Εν πάση περιπτώσει, η διαφορά τόσο μεταξύ του νέου και του παλιού συνδρομητή όσο και μεταξύ των προσφορών 22+ και 25+ που μου δίνουν είναι μικρές και μάλλον με βλέπω να δέχομαι τη δεύτερη. 

Δημοσ.

(Γράφω νέο post για να ενεργοποιηθεί η ενημέρωση)

Σήμερα είχαμε εξελίξεις. Ξεκίνησα από το πρωί να τηλεφωνώ αλλά στις 3 πρώτες προσπάθειες έπεφτε η γραμμή μετά την ενημέρωση για το κόστος του τηλεφωνήματος, αφού, προφανώς, είχα χρεωθεί τα 0,25 για το καθένα. Όταν έπιασα γραμμή το μεσημέρι, ο υπάλληλος είπε ότι οι 2 προσφορές του ΣΑ δεν ισχύουν πλέον (!!!), αφού πέρασε το 24ωρο (για το οποίο δεν είχα ενημέρωση, θα μου πεις τώρα έμαθα ...). Στην ερώτηση ποια είναι η σημερινή προσφορά, απάντησε ότι το πακέτο με τα 300' προς κινητά κοστίζει 28+10 (!!!). Μετά από συζητήσεις για άλλες λεπτομέρειες και αφού έκανε λάθος για τις χρεώσεις τους τρέχοντος πακέτου, πρότεινε και άλλο πακέτο με 120' προς κινητά με 25+10 ευρώ, φυσικά, για 24 μήνες, με ισχύ και αυτά για 24 ώρες (!!!).

Επιφυλάχτηκα για να το σκεφτώ αλλά η κατάσταση με την Wind, έχει πάρει άλλη πορεία. 

Μίλησα και με τον ΟΤΕ αλλά η πρόταση που δίνει αφορά μόνο στην παροχή του full πακέτου OTETV για 24 μήνες με 17,90 και το vdsl 30 στα 39,90 δηλαδή όσο έχει στο site.

Υπάρχει εμπειρία άλλων συνδρομητών της Wind πάνω στο θέμα της ανανέωσης;

Δηλαδή, εάν δεν αποδεχθώ την προσφορά μέχρι αύριο, θα προτείνουν 30 ή 35;

Δημοσ.

Συνεχίζω την ενημέρωση για το θέμα της ανανέωσης, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει όσους βρίσκονται ή θα βρεθούν στην ίδια θέση.

Μετά την τελευταία επικοινωνία με την Wind, την 16/2, και τις προσφορές που ανέφερα παραπάνω, επικοινώνησα χθες το βράδυ και, στην ερώτησή μου για την αντίφαση των προσφορών μεταξύ ΣΑ και ΔΕ, ο υπάλληλος απάντησε ότι το ΣΑ το πρωί που τηλεφώνησα δεν είχαν βγει "καμπάνιες" (ήξερα ότι χρησιμοποιείται σε άλλες περιπτώσεις, αλλά ... πάντα μαθαίνουμε) για μένα, οι οποίες βγήκαν το βράδυ του ΣΑ και ήταν αυτές που μου είπε ο υπάλληλος της ΔΕ, χωρίς να υπάρχει η χρονική δέσμευση των 24 ωρών, όπως μου είχε πει αυτός. Οι προσφορές αυτές ίσχυαν και χθες και θα ίσχυαν μέχρι να βγουν νέες, αν θα έβγαιναν (!!!).

Σε ερώτηση για το λογαριασμό που εκδόθηκε την 17/2, η απάντηση ήταν ότι χρεώθηκα αφενός τα απεριόριστα σε σταθερά με 7 ευρώ αφετέρου το vdsl με 20 αντί 10 ευρώ (!!!), με το αιτιολογικό ότι έληξε η περυσινή προσφορά. Σε συζήτηση για τις νέες προσφορές είπε ότι μπορεί να τις δώσει με ηχογράφηση αλλά δεν μπορεί να δώσει το vdsl στα 10 αντί για 20 (!!!) και το μόνο που μπορεί να κάνει ήταν να προωθήσει σχετικό αίτημα. Ζήτησα να μιλήσει με ανώτερό του, για να πάρω το πακέτο που μου είχε δοθεί το ΣΑ και, συγκεκριμένα τα απερ + 300' προς κινητά (προς όλους) + vdsl με 25+10 ευρώ, αντί των 120' προς κινητά που μου προσφέρθηκε τη ΔΕ. Μετά την (καθυστερημένη) συνεννόηση, απάντησε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν η συνέχιση της προσφοράς των 10 για το vdsl, με τη διευκρίνιση ότι, το ποσό των 5€ επιβάλλεται στην ανανέωση κάθε υπηρεσίας ξεχωριστά, δηλαδή 5€ για το πακέτο της σταθερής και 5€ για το vdsl (!!!).

Με δεδομένο ότι, αφενός θέλω το vdsl αφετέρου δεν έβλεπα καλλίτερη προσφορά στον ορίζοντα, συμφώνησα (αναγκαστικά) στο πακέτο των απερ + 120' προς κινητά (προς όλους) + vdsl με 25+10 ευρώ, για 24 μήνες και με χρέωση στον 1ο λογαριασμό 5+5 ευρώ για την ανανέωση των 2 υπηρεσιών. Το bonus των 120' σε f2g εξακολουθεί να ισχύει, για όσο διάστημα εξακολουθεί να το δίνει σαν προσφορά και ισχύει penalty χρέωσης των προσφορών που έχουν χρησιμοποιηθεί, εάν ζητήσω διακοπή πριν από τους 4 μήνες.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, χθες έβαλα vdsl απο την wind και τα αποτελέσματα είναι τα εξής
post-241405-0-94391200-1428537599_thumb.jpg

Το προβλημα μου είναι ότι στον σταθερό υπολογιστη η ταχυτητα του download είναι πολύ μικρη περίπου 3mbps ενω το upload φτάνει κανονικα 5mbps.  
Στο κινητό μου και στα δυο laptop που δοκίμασα η ταχύτητα είναι κανονική (έφτασε μεχρι και 30mbps).
Να πω ότι όταν είχα adsl δεν είχα τέτοιο πρόβλημα στον σταθερό μου.

Έχετε καμια ιδεα για το τι φταίει?

Το wifi που έχω είναι αυτό http://www.e-shop.gr/technaxx-usb-wifi-dongle-n1-150mbps-p-PER.802173

Παιζει να χρειάζεται κάποια ρύθμιση?

Επεξ/σία από kostas123pao
Δημοσ.

Εν τέλει δοκίμασα να πειράξω τις ρυθμισεις στο router και βρήκα την λύση. Άλλαξα το bandwidth απο 20mhz σε 40mhz και η ταχύτητα είναι κανονική τώρα.

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν στα 40mhz υπάρχει κάποιο μειονέκτημα/πρόβλημα σε σχέση με τα 20mhz. 

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω πειράξει καμία ρύθμιση στο router αυτό, από τον ΙΑΝ 2014 που συνδέθηκα, αλλά, βέβαια, είχα και έχω μόνιμα 4997/49998 και όχι αυτά που έχεις στη φωτο.

Που βρήκες το banwidth που πείραξες;

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες!!

Σκέφτομαι να αλλάξω πάροχο λόγω καλύτερης τιμής. Μου κάνανε προσφορά από wind για απεριόριστα σταθερά +300' προς κινητα +50άρι vdsl σε κόστος 25ευρώ ανά μήνα το πρώτο έτος και 30ευρώ το μήνα για το δεύτερο έτος χωρίς ταυτόχρονη σύνδεση κινητού. Τέλος ενεργοποίησης-μεταφοράς 25ευρώ + 15ευρώ για ΟΤΕ.

Το ζήτημα είναι ότι έχω καλή 50άρα σύνδεση ήδη στη HOL κι έχω ανησυχία μήπως η wind δεν ανταποκριθεί ισάξια με τη HOL..

Πιστεύετε ότι θα έχω διαφορά στην ταχύτητα με wind??

post-59875-0-55186600-1428770613_thumb.jpg

post-59875-0-77315800-1428770737_thumb.png

Δημοσ.

O συγχρονισμός θα είναι ακριβώς ο ίδιος, μιας και παρέχεται από τον ίδιο εξοπλισμό του ΟΤΕ της καμπίνας.

Από εκεί και πέρα, η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο παίζει ανά πάροχο, αλλά με 50Mbps πόσο μπορεί να χάνεις λόγω φορτωμένου δικτύου;

Πόση είναι η διαφορά στην τιμή του πάγιου με αυτά που πληρώνεις τώρα;

Στην Wind με όλες τις χρεώσεις που ανέφερες, σου έρχεται μ.ο. στα 29€/μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Πόση είναι η διαφορά στην τιμή του πάγιου με αυτά που πληρώνεις τώρα;

Στην Wind με όλες τις χρεώσεις που ανέφερες, σου έρχεται μ.ο. στα 29€/μήνα.

Αυτή τη στιγμή η καλύτερη προσφορά που μου έχει γίνει από την HOL είναι στα 30,8ευρώ το μήνα + 3ευρώ εφάπαξ για ανανέωση σύμβασης.

Προσοχή όμως, για υποδεέστερο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει 300' σταθερά +κινητά +50άρα VDSL.

Δημοσ.

Η διαφορά είναι στα 2€ υπέρ της Wind και περισσότερες δωρεάν μονάδες, οπότε είναι θέμα πόσο πραγματικά χρησιμοποιείς το τηλέφωνο.

Φαντάζομαι ότι θα σου κάνουν (από HOL) καλύτερη αντιπροσφορά αν ζητήσεις φορητότητα στη Wind.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...